בית פורומים בית שמש

כך זה עובד "הדעת תוירה של מפלגת "טוב" מאת אלי פרידמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/11/2009 21:36 לינק ישיר 
כך זה עובד "הדעת תוירה של מפלגת "טוב" מאת אלי פרידמן

באשכול הסמוך כתב יו"ר המפלגה ומועמדה לראשות הדור הגאון הזמר המהולל אב"ד גריל ברגר והגלילות חבר וידיד לחייל הרבני החשוב מר ymy33655 ותלמיד חבר לפוצליבסט הידוע מר בלבעת והתומך הגדול למחשבות ולחבר הצדיק ה"ה מר צבועים נמאסתם באדום + !!!!

וכך הוא מגלה לנו איך עובדת הדעת תוירה במפלגה.

מאוד היה לי קשה להחליט ולכן
התיעצתי עם רבותי שאמרו לי אכן זהו חילול ה' ועלי למחות על כך 
(אחד מרבותי אף ציתת את ספר החינוך 
"שיעשה איש מפורסם בגמילות חסדים ומעשים טובים מעשה אחד שיראה לרבים שהוא עבירה, וכגון המעשה הוא אינו ראוי לכמו האיש החסיד ההוא שיעשהו, אף על פי שהוא מעשה היתר, חילל השם."
ועוד הוסיף ואמר שיראה לרבים זה מדובר על כל איש מישראל וכיון שכך מרגישים חלק מהציבורים בעיר הרי זה חילול השם)

אך במצב שבו אני עלול לסכן את התנועה או את משפחתי ופרנסתי שכן יריבי לא יבחלו בשום אמצעים כדי לרדוף ולקבור את התנועה או אותי  במידה ואצביע עם החילונים  והדבר עלול לגרום לכך שכל הפעילויות הטובות שעוד נכונו לנו עלולים ליפול לצמיתות  כי החשיבות של הפיעלות שלנו היא צורך קיומי חשוב לכן אין כל צורך למסור על כך את הנפש כדי שלא להפסיד את הכל ובאם נתמיד לומר את האמת  ללא מורא הגם  שלא נצביע כך עוד יגיעו ימים אשר בהם הציבור שלנו כולו יקיים באופן מלא הסכמים עליהם הוא מתחייב ועל ידי זה עוד יפסקו מקרים כאלו של חילול השם. .

כך אמרו לי וכך עשיתי

עכ"ל

מאוד הייתי רוצה להאמין למה שכתב אבל משום מה קשה לי להבין את ההתנהלות הזאת.  בפעם הזאת רק אעמוד על האבסורד בדברים, הציבור יחליט למה הוא אבסורד, אני לא מביע דיעה!

בקטע הראשון הוא אומר שהיה צריך להצביע בעד כך שרמת בית שמש ג'1 לא תהיה לחרדים משום שהרי יש כאן חילול ה' ובקטע האחרון כתב שאף על פי כן כיון שהוא יסבול מכך הוא לא צריך למסור את הנפש על כך, שמעתם? עפ"י ההלכה הוא צריך לעשות כך אבל הוא הצביע כי פיחד וכך אמרה לו הדעת תורה תצביע ההפך ממה שהתורה מצוה מפני פיקוח נפש. [תחשבו בעצמכם]

עוד הוא מבאר שחילול ה' הכוונה שמכיון שיש חילונים שחושבים שזה חילול ה' לכן זה חילול ה'. תארו לעצמכם יש חילונים החושבים שלא לנתח נפטר זה חילול ה', יש כאלו שגם חושבים שלהצביע נגד מסעדה של חזיר זה חילול ה', יש כאלו שחושבים שלקחת כסף עבור מוסדות חינוך חרדיים זה חילול ה,' ויש כאלו שחושבים שעצם זה שקיימים חרדים זה חילול ה'. ואם  יש כאלה שחושבים כך אז זה חילול ה'. 

עוד כתב הצייתן הגדול לדברי רבותיו שבמצב שהוא עלול לסכן את התנועה, הבנתם סיכון התנועה כמוה כפיקוח נפש וזה דוחה את המצוה של חילול ה' שע"ז נאמר שאפי' תשובה אינה מכפרת.

עוד כתב שבאם יתמיד לומר את האמת עוד יפסקו המקרים של חילול ה' [חחחחחח] ותמוה לי מדבריו הוא בעצמו שכתב תנועת טוב
מברכת את ראש העיר על המהלך שבו הצדדים הגיעו לפשרה צודקת והוגנת
אשר תאפשר בניה ברמת בית שמש ג1

כמו כן תנועת טוב מודה לראש העיר על הכנסת סעיף מפורש בהחלטת מועצת העיר
לבל יוקמו ועדות איכלוס למיניהם תוך התחשבות בכל הציבור החרדי

בברכה
אלי פרידמן

מדוע לא התמדת באמירת האמת? מה קרה?

עוד כתב שאם יצביע עם החילונים אז הוא עלול להפסיד את הפעילות שעוד נכונו,
אני הקטן לא יודע מה עם הפעילות שכבר נעשה? והאם פעילות עתידית חשובה יותר מחילול ה' של עכשיו?

ובעצם הטענה שהוא יפסיד את פרנסתו, האם בכך אתה מוסר את הנפש? פרנסה, נפש? אולי הוא דורש מקרא אחד בכל נפשך ובכל מאודך היינו הך?
עוד יש להוסיף אבל נדמה לי שהקורא מספיק חכם להבין את הגיחוך של הדברים.

לדעתי יתכן שאכן התיעץ עם רב אבל נדמה לי שכזה פסיקה תורנית לא יכולה לצאת מרב פשוט כזה שלומד ד' חלקי שו"ע ונבחן עליהם או שלמד תורה כל חיו כזה פסיקה תורנית חייבת להגיע מכיון של "רב" משהו בסגנון רפורמי בדומה לחייל ההוא שמוסר שיעור קבוע בנביא וחוגג את יום העצמאות ביחד עם בחורות החמד בישובים הסמוכים. אכן זוהי השקפה ראויה למפלגה שהחורטת על דגלה אי שמיעה לדברי החכמים.

מתי יודיעו בתנועת "טוב" שהם מפרידים באופן רשמי את הדת מהתנועה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2009 14:45 לינק ישיר 

מקוה_נייעס כתב:
דרך אגב דולה מי אמר לך שאני לא עובד להיות בלן?

סתאם ללכלך עליי בלי שעשיתי משהו רע? זה לא נאה ולא יאה.

אם יהיו שינויים במועצה הדתית אולי יסדרו לך ג'וב.
מקסימום בלישכה לפניות הציבור של מפלגת טוב, יעזרו לך ולכולם במאור פנים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2009 14:17 לינק ישיר 

מקוה_נייעס כתב:
לאחר שנתתי מספר שעות לענות על מה שכתבתי כאן להלן סיכום ביניים מהתשובות לטענותיי.

בלבעת - נפרדים מדתו של מקוה- יש לציין שהתגובה היא תגובה ישירה לנושא ולמה שהועלה נגד מר פרידמן. איך אומר מחשבות לגופו של ענין לא לגופו של איש.

דל רמב"ש - היתה כאן רמאות, אלי פרידמן עוד יהיה ראש העיר.- איך כל זה קשור למה שאני טענתי? אולי ג'קי אדרי יבוא ויסביר לנו.

פום- סימון יד בצבע ירוק. - אכן התשובה הכי קרובה כאן למה שכתבתי

יש כבוד,

אכן התיחסת לגופן של דברים אבל לא לגופן של טענותיי על מה שכתב אלי פרידמן. אבל אענה לך.

כבר כתבתי פעמים רבות, ההסכם היה שיהיה חלוקה בהסכם לא נאמר שאנו מתחייבים למנוע מחרדי שרוצה לגור שם לבוא ולגור שם, אף אחד לא יכול להתחייב כזה דבר וזה גם לא חוקי, כל מה שנאמר שיהיה אזורים שמיועדים לחרדים וכאלה שמיועדים לחילוניים ודלי"ם מה שקרה הוא שהמכרזים א"א לכלול בתוכם יעודיים ציבוריים, הטענה שלהם שבין כה הקבלנים ימכרו לחרדים, האם זה נגד ההסכם? אין לנו שום אפשרות למנוע כזה דבר.

חילול ה' זהו דבר שאוהבים אצל הדלי"ם להרבות להשתמש בזה, זה בדרך כלל טיעון כשנגמרו כל הטיעונים, האמן לי כותב שורות אלו שמע ישירות מגדולי ישראל בנושא האמור, דבר אחד אני יכול לומר לך הם לא חושבים שיש בכך משום חילול ה'. יכול להיות ש ymy233356 חולק עליהם מי שבצבא אכן מוזמן לשמוע ולקיים את דבריו.

על נושא השימוש באינטרנט כבר כתבתי פעמים רבות ואין בכוונתי להסביר לכל ניק חדש אפי' אם הוא חבר מאוד טוב של אלי פרידמן מדוע אין בהשתמשותי משום חילול ה', אבל אם כבר טענת את זה, אתה הרי מדבר מתוך חילול ה' אז אולי באמת תעשה לי ולעוד כמה אנשים כאן טובה ותפעל בנידון למנוע את ההתגלשות שלך לכאן.

הסברתי, הנה הציטוט. באיזה שפה אתה צריך את ההסבר?

הייתי מצביע עם החילונים אבל חששתי לתועלת התנועה -דעת תוירה של תנועת "טוב"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2009 12:05 לינק ישיר 

הפוך בה והפוך בה...
מקוה לא יעזור לך כמה שלא תנסה לעשות סלטות באוויר, לא הצלחת להסביר דבר פשוט מי התיר לך ולפטרון שלך (או שמא מדובר באותו אדם) מונטג, לגרום לחילול ה' ולהעמיד את הבנייה ברמב"ש ג' בסכנה? בוא תנסה להיות ישר (אני יודע שזה קצת קשה) ותענה פעם אחת לעניין...

תנועת טוב מייצגת את החרדים השפויים ונלחמת בקנאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2009 02:02 לינק ישיר 

עקב הודעתו הדרמטית של בלבעת עודכנה חתימתי והיא מעתה

הייתי מצביע עם החילונים אבל חששתי לתועלת התנועה -דעת תוירה של תנועת "טוב"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2009 01:58 לינק ישיר 

דרך אגב דולה מי אמר לך שאני לא עובד להיות בלן?

סתאם ללכלך עליי בלי שעשיתי משהו רע? זה לא נאה ולא יאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2009 01:56 לינק ישיר 

לאחר שנתתי מספר שעות לענות על מה שכתבתי כאן להלן סיכום ביניים מהתשובות לטענותיי.

בלבעת - נפרדים מדתו של מקוה- יש לציין שהתגובה היא תגובה ישירה לנושא ולמה שהועלה נגד מר פרידמן. איך אומר מחשבות לגופו של ענין לא לגופו של איש.

דל רמב"ש - היתה כאן רמאות, אלי פרידמן עוד יהיה ראש העיר.- איך כל זה קשור למה שאני טענתי? אולי ג'קי אדרי יבוא ויסביר לנו.

פום- סימון יד בצבע ירוק. - אכן התשובה הכי קרובה כאן למה שכתבתי

יש כבוד,

אכן התיחסת לגופן של דברים אבל לא לגופן של טענותיי על מה שכתב אלי פרידמן. אבל אענה לך.

כבר כתבתי פעמים רבות, ההסכם היה שיהיה חלוקה בהסכם לא נאמר שאנו מתחייבים למנוע מחרדי שרוצה לגור שם לבוא ולגור שם, אף אחד לא יכול להתחייב כזה דבר וזה גם לא חוקי, כל מה שנאמר שיהיה אזורים שמיועדים לחרדים וכאלה שמיועדים לחילוניים ודלי"ם מה שקרה הוא שהמכרזים א"א לכלול בתוכם יעודיים ציבוריים, הטענה שלהם שבין כה הקבלנים ימכרו לחרדים, האם זה נגד ההסכם? אין לנו שום אפשרות למנוע כזה דבר.

חילול ה' זהו דבר שאוהבים אצל הדלי"ם להרבות להשתמש בזה, זה בדרך כלל טיעון כשנגמרו כל הטיעונים, האמן לי כותב שורות אלו שמע ישירות מגדולי ישראל בנושא האמור, דבר אחד אני יכול לומר לך הם לא חושבים שיש בכך משום חילול ה'. יכול להיות ש ymy233356 חולק עליהם מי שבצבא אכן מוזמן לשמוע ולקיים את דבריו.

על נושא השימוש באינטרנט כבר כתבתי פעמים רבות ואין בכוונתי להסביר לכל ניק חדש אפי' אם הוא חבר מאוד טוב של אלי פרידמן מדוע אין בהשתמשותי משום חילול ה', אבל אם כבר טענת את זה, אתה הרי מדבר מתוך חילול ה' אז אולי באמת תעשה לי ולעוד כמה אנשים כאן טובה ותפעל בנידון למנוע את ההתגלשות שלך לכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2009 23:46 לינק ישיר 

מקוה

במקום להיות דמגוג תענה כבר

לעבוד על החילונים בהסכם פשרה על שליש שליש
ולהתמודד ולקחת את מה שכאילו הסכמתם לתת להם בפשרה

מדוע אין זה חילול ה'?

לעבור על מצות רבותיך האוסרים על שימוש באינטרנט

מדוע אין זה חילול ה'?

מי הם הרבנים שמתירים לעבוד על החילונים ומתירים ליזמים חרדים להתמודד על קרקעות המיועדות לחילונים לפי ההסכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2009 23:43 לינק ישיר 

דל קבל

דולה, יש פתגם שמתאים כאן ואני חושב שדל התכוון אליו:
"על ראש הרב יושב הכובע"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2009 23:07 לינק ישיר 

מקומו הראוי של הרב מונטג הוא כמובן ... בית המדרש מאחורי הסטנדר .

מתפלא על דולה ומשקה ממתי צריך לרוץ למשטרה בכדי להחזיר תלמיד חכם לבית המדרש ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2009 22:20 לינק ישיר 

ושוב אני מציע לאנשים כמו דל, בשביל זה יש משטרה. יש לך משהו ביד? רוץ עם זה למשטרה. אתה צריך טרמפ?
סתם ללכלך בלי להצגי ראיות, גם אני יכול.. אני טוען שדל-רמבש בכלל גונב יום יום מיסים וארנונה. משחית רכוש וצובע קניונים בשחור. הוא נצפה זורק אבנים על אגד ומכריז בקול שמפלגת טוב הם לא חרדים, ומוציאי שם רע על אנשים..

אלי פרידמן יהיה ראש עיר כשמקוה יהיה בלן..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2009 22:12 לינק ישיר 

דל, רמזת משהו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2009 22:10 לינק ישיר 

מקוה ,

הרמאות בהסכם של ג1 היא ביעא בכותח שאינה צריכה לפנים ולשאלת חכם  ומי שפרע מאנשי דור המבול ולבן הארמי יבוא ויפרע ממי שרימה בעניין זה .

אני סמוך ובטוח שאם היו מניחים להכנס לגדולי ישראל ולהציג בפניהם את הרמאות שנעשתה היו אומרים שלא זו הדרך .

הדילמה הלא פשוטה שניצבה לפני ר' אלי פרידמן היתה האם לאבד כל עולמו במחאה על רמאות זו . פסקו לו שלא .

היושר שלו מעורר התפעלות .

כאשר  הרב מונטג ישב במקום הראוי לו יהיו הרבה שינויים בעיריית בית שמש . ר' אלי פרידמן עוד יהיה ראש העיר .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/11/2009 21:57 לינק ישיר 

תנועת טוב מודיעה על הפרדה רשמית של דתו של מקוה ניעס מהתנועה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > כך זה עובד "הדעת תוירה של מפלגת "טוב" מאת אלי פרידמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext