ארדואן מעדיף את נשיא סודן על פניו של נתניהו
רה"מ הטורקי אמר כי יעדיף להיפגש עם השליט החשוד ברצח עם על פני דיון עם ראש ממשלת ישראל. "מעשי צה"ל חמורים מהטבח בדארפור"
סוכנויות הידיעות | 8/11/2009 22:07 על רקע ההידרדרות ביחסי ישראל-טורקיה המשיך הערב ראש ממשלת טורקיה רג'יפ טאיפ ארדואן לתקוף את ממשלת ישראל, כשהפעם נתניהו מושך את מירב הביקורת. ארדואן הצהיר כי הוא מעדיף להיפגש עם שליט סודן, המואשם בפשעי מלחמה, מאשר עם ראש ממשלת ישראל. ארדואן אמר את הדברים לרגל כנס ארגון המדינות האיסלאמיות שייערך בארצו מחר (ב'), בהשתתפות נציגים מ-57 מדינות.
ראש ממשלת טורקיה ארדואן. צילום ארכיון: אי-אף-פיבשיחה עם חברי מפלגתו אמר ארדואן כי טורקיה תקבל בברכה את פניו של מנהיג סודן עומר אל-באשיר, אף שמוקדם יותר השנה הוציא נגדו בית הדין הבינלאומי בהאג צו מעצר בטענה כי הוא נושא באחריות למותם של מאות אלפי בני אדם בחבל דארפור.
ארדואן: מעשי צה"ל חמורים מטבח דארפור
"אם היה דבר כזה בדארפור, היינו דואגים לסתום עליו את הגולל", אמר ארדואן, שטען כי במהלך מתקפת עופרת יצוקה ברצועת עזה ביצעה ישראל פשעי מלחמה חמורים פי כמה מאלו המיוחסים לממשל הסודני.
ראש הממשלה הטורקי אמר כי נוח לו יותר לדון בטענות בדבר הרג אזרחים על ידי המדינה עם אל-באשיר מאשר עם נתניהו. "אלו דברים שעליהם אני לא יכול לדון עם נתניהו, ועם אל-באשיר אין לי בעיה לדון בהם. לשליט הסודני אני יכול לומר בפנים: הדברים שאתה מעולל פסולים".
ארדואן הצהיר כי טורקיה לא תהסס לאתגר את אל-באשיר במקרה שבו היתה מאמינה שהוא אחראי למעשי זוועה, אם כי ראש הממשלה הדגיש
כי אין לו סיבה להניח שכוחות ממשלתיים לקחו חלק ברצח העם שאירע בדארפור. "לא הגיוני שמוסלמים יבצעו רצח עם", הסביר.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/964/037.html?hp=1&loc=4&tmp=8560