| נשלח ב-11/11/2009 14:08 |
|
| |
נקמה
"יש רק דבר אחד שגרוע יותר מרוע. רוע שמונע ע"י נקמה".
[תשעים ותשע, חוה רוזנברג].
מסכימים?
אני לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 23:38 |
|
| |
אדם שנוקם נוקם בלי הכרה והרוע שלו מגיע רחוק
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2010 23:37 |
|
| |
סליחה שלא קראתי את כל האשכול (אתם בכלל יכולים לכעוס עלי שאני קופצת, באה ויוצאת, פשוט ראיתי שרדום פה )
רוע שמונע ע"י נקמה קשה יותר בגלל שכל רוע נובע ממשו ובדרך כלל לא מרצון להכעיס "סתם" אולי להכעיס עם רווח... ורוע מנקמה הוא ממש ארסי כל הרע שאתה מרגיש שהפנו אליך אתה מפנה בחזרה עם תוספות והוא עד הסוף בלי רחמים.
מסכימה עם המשפט.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2010 20:09 |
|
| |
| אינסופית כתב: |  | "יש רק דבר אחד שגרוע יותר מרוע. רוע שמונע ע"י נקמה".
מסכימים?
אני לא. |
|
ממתי הפכה חוה רוזנברג לקובעת דיעות?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2009 15:53 |
|
| |
| אינסופית כתב: |  | "יש רק דבר אחד שגרוע יותר מרוע. רוע שמונע ע"י נקמה".
מסכימים?
אני לא.
|
|
מצד הרוע כשלעצמו(ולא מצד האדם) תמצית הרשעות יכולה להיות להיות שלא ע"י נקמה, רוע לשם רוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2009 11:18 |
|
| |
צורך הוא דבר שבן אדם מוכרח לקבל כדי להמשיך לחיות. את המושג "צורך" נוהגים להרחיב גם לדברים שהם מוכרחים כדי לחיות חיים נורמליים, חיים כאלה במסגרת הנורמה בה אנחנו חיים, אי לכך בתוך המטריה המוגדלת "צורך" נכנסים למשל גם בגדים, אהבה וחופשה בחו"ל. אם כן- לצורך אין הגדרה אבסולוטית, הוא משמש כתירוץ שאין להתווכח עליו המצורף לטענה שאדם חייב לקבל משהו, לדבר אינדבדואלי ביותר...
תכונה היא גם כן אינדבדואלית, וודאי, מילה נרדפת אליה היא אולי "מאפיין", כדי שייצור חי יוגדר כיצור חי, הוא צריך את שיהיו לו את מאפייני החיים, לכיסא נורמלי יש תכונה של 4 רגליים, וכסא נורמלי צריך 4 רגליים.
אני בתהייה בקשר לשאלה הבאה: האם בגלל שיש לו תכונה כזו הוא צריך להגשים אותה, או בגלל שהוא צריך משהו הוא בעל תכונה כזו?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/12/2009 10:39 |
|
| |
ואני בכלל לא הבנתי את שפתכם, מהי החלוקה שאתם עושים בין תכונה לבין צורך? אנא הרחיבו עליה, חש אני כי יסודות רבים ועמוקים תלויי בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2009 15:49 |
|
| |
| קוטקאנט כתב: |  | את הרצון והצורך לנקום ניתן למצוא כמעט בכל אדם.
ניתן גם להעמיק מעבר לטיעון השכיחות ולחלק שהרוע הוא תכונה באישיותו של האדם בשונה מנקמה שאינה תכונה כי אם צורך כמו הצורך לאכול, |
|
מהיכן הגיעה הנחה מוטעית זו?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2009 13:53 |
|
| |
נקמה מצטיירת טוב יותר מכמה סיבות,היא נפוצה יותר מרוע לשמו,בעוד שרוע הוא תכונה שניתן למצוא אצל מעטים בלבד,את הרצון והצורך לנקום ניתן למצוא כמעט בכל אדם.
ניתן גם להעמיק מעבר לטיעון השכיחות ולחלק שהרוע הוא תכונה באישיותו של האדם בשונה מנקמה שאינה תכונה כי אם צורך כמו הצורך לאכול, לכן את האדם הרע נגדיר על פי התכונות בהן הוא ניחן ואת הנקמן נגדיר על פי תדירות הנקמה שהרי מי שנקם פעם אחת לא נגדיר אותו כנקמן בשונה ממי שעשה מעשה סדיסטי שיוכיח על האישיות שלו.
נקמה גם מצטיירת כהוגנת,אין ספק שמדינה שנוקמת על מעשה טרור שנעשה בשטחה מצטיירת כהוגנת (למעט את מדינת ישראל),לעומת פעולת טבח שנובעת מרוע שתהפוך את המדינה למדינת טרור.
פסיכולוגית,בנקמה ישנה תחושה שהחזק סובל כיון שהוא הוכי את כוחו וברוע החלש סובל.....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2009 20:58 |
|
| |
| אינסופית כתב: |  | תנסה לכתוב קצת יותר ארוך, גם מה שנראה לך ברור מאליו.
אז אולי נבין אותך.
דיברו פה על נקמה ובעלי עבירה, לא?
|
| אוקיי: "הגיוניי" מנסה להסביר את הנקמה מצד האלוקים, נכון ?
ולדעתי הוא הסביר את זה יפה מאוד,
וזה מה שכתב "הגיוניי" אז ככה, זאת ההגדרה המדויקת:
כשמישהו פוגע בי או עושה לי רע אז במובן מסוים הוא מראה שהוא יותר ממני והוא לוקח ממני את השליטה במצב, כשאני נוקם בו כלו' מחזיר לו על מה שהוא עשה לי, אני בעצם מחזיר לעצמי את הכבוד הפגוע והשליטה.
וזה הענין גם בזה שה' נוקם שבכל עבירה שבני אדם עושים הם כאילו אומרים שהם שולטים בעולם והכל שלהם ומגיע להם ועושים מה שבא להם, העונשים של ה' נקראים "נקמה" כי הוא מחזיר לעצמו את השליטה והריבונות ומעמיד את בני האדם על מקומם.
ואידך זיל גמור.
לדעתי זה רעיון חזק מאד. מה אתם אומרים?ע"כ
ואני כתבתי שיש בעיה קטנה וכו' וכו'
תוקן על ידי רציונליסטי ב- 27/11/2009 02:10:05
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2009 18:25 |
|
| |
תנסה לכתוב קצת יותר ארוך, גם מה שנראה לך ברור מאליו.
אז אולי נבין אותך.
דיברו פה על נקמה ובעלי עבירה, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2009 18:03 |
|
| |
| אינסופית כתב: |  | | וגם אתה יכולת להראות לו בדרל יותר יפה שאתה לא לגמרי מאמין בו, למשל, להתפלל שתזכה לאמונה שלימה.... |
|
את קובעת שאני חוטא בגלל להראות לו מי הבעל הבית ?
עכשיו ברצינות: אני חושב ש"הגיוניי" אמר ראיון גאוני,
והבעיה שציינתי קצת מכביד על הראיון שלו,
תוקן על ידי maxmen ב- 23/11/2009 18:22:39
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2009 17:28 |
|
| |
וגם אתה יכולת להראות לו בדרל יותר יפה שאתה לא לגמרי מאמין בו, למשל, להתפלל שתזכה לאמונה שלימה....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2009 17:19 |
|
| |
| אינסופית כתב: |  | שלא הפנמתי את זה בכל נקבובית שלי?
שבאיזשהו רובד אני רוצה שישאר ברור לשנינו שאם יש שטח שבורא עולם לא מכסה, אז אני שם ולא הוא?
וברור שהאמונה לא מושלמת. אם היא היתה מושלמת לא היתה נקמה. |
|
אז למה לך לחשוב שבכדי שיזכיר לנו מי הבעל הבית, הוא צריך לנקום ?
הוא פשוט יכול כביכול לעשות זאת בדרך יותר יפה, למשל ניסים ,,,,,,,,,,
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2009 17:10 |
|
| |
שלא הפנמתי את זה בכל נקבובית שלי? שבאיזשהו רובד אני רוצה שישאר ברור לשנינו שאם יש שטח שבורא עולם לא מכסה, אז אני שם ולא הוא? וברור שהאמונה לא מושלמת. אם היא היתה מושלמת לא היתה נקמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2009 16:21 |
|
| |
| הגיוניי כתב: |  | אז ככה, זאת ההגדרה המדויקת:
כשמישהו פוגע בי או עושה לי רע אז במובן מסוים הוא מראה שהוא יותר ממני והוא לוקח ממני את השליטה במצב, כשאני נוקם בו כלו' מחזיר לו על מה שהוא עשה לי, אני בעצם מחזיר לעצמי את הכבוד הפגוע והשליטה.
וזה הענין גם בזה שה' נוקם שבכל עבירה שבני אדם עושים הם כאילו אומרים שהם שולטים בעולם והכל שלהם ומגיע להם ועושים מה שבא להם, העונשים של ה' נקראים "נקמה" כי הוא מחזיר לעצמו את השליטה והריבונות ומעמיד את בני האדם על מקומם.
ואידך זיל גמור.
לדעתי זה רעיון חזק מאד. מה אתם אומרים? |
|
רק בעיה קטנה,
אני וגם הוא יודעים מי הבעל הבית גם לפני הנקמה,
אז מה הנקמה בא להוכיח ?
|
|
|
|
|