בית פורומים בית שמש

כעבור שנה....

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/11/2009 22:25 לינק ישיר 
כעבור שנה....

תמשיכו אתם....

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2009 22:48 לינק ישיר 

כעבור שנה, מפלגת טוב..

תמשיכו אתם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2009 23:56 לינק ישיר 

כעבור שנה מההצלחה הגדולה בה הצליחה התנועה להכניס נציג לעירייה ניתן לומר כי ההישג הגדול הוא הכנסת הנציג לא לעירייה אלא לתודעת הציבור אשר למד להבין ולהכיר כי בסך הכל מדובר בתנועה שמטרתה לייצג בכבוד אוכלוסיה שהרגישה לא מיוצגת ע"י התנועות החרדיות האחרות וכמו דגה"ת בשעתה ושס בשעתה שנשלחו ע"י רבניהם לפעול ולייצג, גם כאן נשלחו אנשים במצוות רבותיהם למערכה וב"ה עושים מעל ומעבר לעזור לייצג ולפעול.
זה לא אומר שלא נשארו כמה קנטרנים קטנונים מחרחרי ריב ומדון שכואב להם לראות הצלחה בבית של השכן ועושים כל שלאל ידם בכדי להשמיץ ולפגוע כאשר מבחינתם כל הדרכים כשירות כולל לשקר לגדולי הדור ולרבני השכונה, אולם ב"ה כולם יודעים כי מדובר במיעוט קולני שכמוהו כמו זורקי האבנים בנהר הירדן, אבל מלבד אותו מיעוט אני יכול לומר בודאות כי במהלך השנה שחלפה אנשים רבים מאוד שבתחילה לא ממש ידעו איך לאכול את התופעה שנקראית תנועת טוב, וחלק מהענייין היה כמובן הודות ותודות לאותם מיעוטים שהוזכרו קודם, ובכ"ז במהלך השנה הם באו ושאלו ועקבו וביררו ובנועם קיבלו תשובות ואף נעזרו באלי פרידמן שאמנם לא חול מהפיכה ברחובה של עיר אבל עשה למען הכלל במעשים פרטיים לכל דורש ורבים נעזרו בו בפניות לערייה.
ואולי יותר מכל על החשיבות של תנועת טוב מבחינתי זה משפט שאמר לי הרב גולדשטיין שליט"א בשיחה אחת מתוך שיחות רבות שקיימנו השנה וכך אמר על תנועת טוב " למעשה התברר שלא רק שתנועת היא לא נגד הגדוילים אלה שהציבור החרדי הרויח נציג חרדי ראוי נוסף בעירייה" ואם ימשיך כך אז יש הצדקה למה שעשינו.

וכל זה מתןך האופוזיציה שם ישבנו מרצונננו החופשי כי במצב שקרה שלראש העיר לא היה מה להציע העדפנו לשבת בחוץ ולשמור על האינטרסים משם מאשר לא לקבל כלום ולהיות מחוייבים לקואליציה בחינם, וכעת ב"ה הסבלנות השתלמה ונוצר מצב שבו חיזרו אחרנו ואלי יכנס לקואליציה לא כמתחנן אלא כמבוקש ובשנה שחלפה נוצרו קשרים, הבנות  וערוצי תקשורת עם אנשי דגה"ת שכעת כבר לא מרגישים מאויימים ויחד יכולים לפעול ולעשות למען הציבור,
וזה הזדמנות לברך את התנועה ובכלל את העירייה להמשיך ולפעול למען הכלל ולמען כל פרט בתוך הכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2009 01:01 לינק ישיר 

אוייש.. כמה אתה תלוש מהמציאות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2009 01:55 לינק ישיר 

נו נו ... 

כעבור שנה בואו נתמקד בעובדות : מה אלי פרידמן, שעוד משהוא כמו 4 חודשים כבר אמור לפנות אץ מקומו לרב יצחק אלון שאח"כ יפנה את מקומו לעוד אחד . מה הצליחו להביא לבית שמש ??? ראיתם משהוא בנושא נוער נושר ???? אני לא ראיתי . בשיפור פני העיר ראיתם משהוא???? אז אולי יתכבד מר אלי פרידמן או בלעבת ויכתוב מה כן עשו כאן בעיר ??? אה בעצם הם נתנו חסות לשמחת בית השואבה לבית אברהם ! חשוב מאוד ! באמת חשוב !חוץ מההישג ה"מדהים" של כניסת "טוב" לקואליציה כמובן  באישור ובהסכמת מפלגת דגל התורה ורבניה   כן כן אתם לא אוהבים לשמוע שלתנועת דגל התורה יש רבנים אבל יש רבנים ולשם שינוי הם גלוים לא חסוים כמו במפלגת טוב. בכל אופן לידידי הרב אליהו פרידמן הצלחה רבה בכל הענינים . ומזל"ט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2009 11:23 לינק ישיר 

רמתי בוא באמת נכיר בעובדות,
במהלך השנה האחרונה,
העיר הייתה בשליטה מלאה של דגל התורה ואגודת ישראל. לפעמים נדמה היה כי ראש העיר הוא ... ולא מר אבוטבול.
ובכן... כפי שכתבת הניקיון לא השתפר,  הנוער הנושר ממשיך לנשור, מופרעים ממשיכים לזרוק אבנים ולשרוף פחי זבל בכל פעם שמתחשק להם, ואפילו בית הכנסת בו אני מתפלל עדיין ללא חלונות....
ובכן.... כל זה קרה (או שמא מתאים לומר לא קרה) כשדגל התורה ואגודת ישראל שלטו בעיר...
חייו של החרדי השפוי לא השתפר ולו במעט.
נכון היו גם כמה הצלחות.
1. רמב"ש ג' - התפרסמו מכרזים שכמעט ובוטלו (בגלל טפשות ויהירות של חבר מועצה חרדי) לולי עזרתו האדיבה של מר פרידמן.
2. שמחות בית השואבה והשתתפות באירועי בית כנסת - פה י ש 2 הצלחות:
א. מימון של העירייה בסיועו של שמוליק גרינברג (וזה בלי ציניות).
ב. עצירה של כספים שהיו מסייעים לבית כנסת "ישועת דוד" מתנועת טוב, והפעלת רבנים כאילו היו מריונטות.
3. וזו ההצלחה הגדולה... הרחקתו של אלי פרידמן מכל השפעה על חיי העיר (עד שבלית ברירה "הורו" להם גדולי הדור לצרף את תנועת טוב לקואליציה). במקום שישתפו איתו פעולה למען ולטובת חיי התושב החרדי בעיר, בחרו להחרים.

הטענות על "אי ההצלחה" של אלי פרידמן, היא טענת "הגוזל הנגזל",מה לך כי תלין על אי ההצלחה של אלי פרידמן, אם מנעת ממנו כל תפקיד ביצועי בעירייה?

תוקן על ידי machshavot ב- 12/11/2009 11:28:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2009 12:11 לינק ישיר 

אוקיי חברים. אז בואו ננתח את מה שיש לנו פה מכותבי מפלגת טוב, ואולי גם מעט ממה שבאמת קורה במציאות..

כותב לנו האדון המכובד מיסטר ירוחם מחברת הפירסום ויח"צ, איש מובהק ומופלג של מפלגת טוב, שבטח יודע מה שהוא כותב, אבל הוא יודע אותם רק מהזווית אותו הוא היה רוצה לראות. והעובדה שהכותב שמתחתיו שאף הוא אינו חשוד על היותו מתומכי דגל כותב מעט דברים שונים. אבל נתמקד ראשית בגוף דבריו של אדון בעלבעת הת"ח..

machshavot כתב:

כעבור שנה מההצלחה הגדולה בה הצליחה התנועה להכניס נציג לעירייה ניתן לומר כי ההישג הגדול הוא הכנסת הנציג לא לעירייה אלא לתודעת הציבור אשר למד להבין ולהכיר כי בסך הכל מדובר בתנועה שמטרתה לייצג בכבוד אוכלוסיה שהרגישה לא מיוצגת ע"י התנועות החרדיות האחרות וכמו דגה"ת בשעתה ושס בשעתה שנשלחו ע"י רבניהם לפעול ולייצג, גם כאן נשלחו אנשים במצוות רבותיהם למערכה וב"ה עושים מעל ומעבר לעזור לייצג ולפעול.
זה לא אומר שלא נשארו כמה קנטרנים קטנונים מחרחרי ריב ומדון שכואב להם לראות הצלחה בבית של השכן ועושים כל שלאל ידם בכדי להשמיץ ולפגוע כאשר מבחינתם כל הדרכים כשירות כולל לשקר לגדולי הדור ולרבני השכונה, אולם ב"ה כולם יודעים כי מדובר במיעוט קולני שכמוהו כמו זורקי האבנים בנהר הירדן, אבל מלבד אותו מיעוט אני יכול לומר בודאות כי במהלך השנה שחלפה אנשים רבים מאוד שבתחילה לא ממש ידעו איך לאכול את התופעה שנקראית תנועת טוב, וחלק מהענייין היה כמובן הודות ותודות לאותם מיעוטים שהוזכרו קודם, ובכ"ז במהלך השנה הם באו ושאלו ועקבו וביררו ובנועם קיבלו תשובות ואף נעזרו באלי פרידמן שאמנם לא חול מהפיכה ברחובה של עיר אבל עשה למען הכלל במעשים פרטיים לכל דורש ורבים נעזרו בו בפניות לערייה.
ואולי יותר מכל על החשיבות של תנועת טוב מבחינתי זה משפט שאמר לי הרב גולדשטיין שליט"א בשיחה אחת מתוך שיחות רבות שקיימנו השנה וכך אמר על תנועת טוב " למעשה התברר שלא רק שתנועת היא לא נגד הגדוילים אלה שהציבור החרדי הרויח נציג חרדי ראוי נוסף בעירייה" ואם ימשיך כך אז יש הצדקה למה שעשינו.

וכל זה מתןך האופוזיציה שם ישבנו מרצונננו החופשי כי במצב שקרה שלראש העיר לא היה מה להציע העדפנו לשבת בחוץ ולשמור על האינטרסים משם מאשר לא לקבל כלום ולהיות מחוייבים לקואליציה בחינם, וכעת ב"ה הסבלנות השתלמה ונוצר מצב שבו חיזרו אחרנו ואלי יכנס לקואליציה לא כמתחנן אלא כמבוקש ובשנה שחלפה נוצרו קשרים, הבנות  וערוצי תקשורת עם אנשי דגה"ת שכעת כבר לא מרגישים מאויימים ויחד יכולים לפעול ולעשות למען הציבור,
וזה הזדמנות לברך את התנועה ובכלל את העירייה להמשיך ולפעול למען הכלל ולמען כל פרט בתוך הכלל.

כותב התלמיד חוכם הלמדן , כי ההצלחה הגדולה היא לא הכנסת הנציג לעירייה אלא לתודעת הציבור שלמדו וכו'  בהוראת רבותיהם וכו'. אז ככה, אני סובר שאם הצלחה, אז זה בהכנסת הנציג, כי הרי בעירייה הוא לא עשה כלום מלבד קשקשת ברברת ביקורת והתאספות עם שונאי החרדים. אלו נתונים. תודעת הציבור? בואו נעשה סקר שוק ללא סלקציות ונשאל את דעתם של הציבור ה'חרדי', לא החילוני והדל"י אלא אלו שמעוניינים ונקראים חרדים מה טוב עשתה להם, אני יודע את התשובה.. הרבה כלום, חוסר מעש ועוד כלום. הם מנסים מעל ומעבר לנסות ולהועיל, וגם כמובן לחרחר ריב ולהיפגש עם שונאי הבניה החרדית מחד ומאידך עם שונאי לומדי התורה יומם ולילה. אבל זה מעל ומעבר..  בהוראת רבניהם? אחד מכותבי הפורום ניסה כבר שנה לגלות מיהם רבניכם שבהוראתם נפתחה המפלגה שכולה טוב. לא קיבלנו תשובות ברורותת.. אולי הרב של אלי פרידמן הוא הרב מילצקי? גם אותו הוא בעט. אז מי??

המלומד ממשיך לכתוב, זה לא אומר שלא נשארו כמה קנטרינים קטנוניים מחרחרי ריב ומדון שכואב להם לראות הצלחה בבית של השכן וכו'.. איזה צחוק.. תגיד יורחם, על איזה הצלחה אתה מדבר? על מושב שבקושי נדח פנימה בעוד אתם דיברתם על שלשה? על שנה של חוסר עשיה? על שיעמום ופיהוק? על כלום וכלום? אבל טוב, העיקר יש השוואה לזורקי אבנים. זה נשמע מצויין.
מלבד זאת ירוחם אומר בוודאות שהרבה אנשים שמעו והפנימו, למדו להעריך את המפלגה ומטורתיה, את מוסדותיה ומעלליה. בזה יתתכן שהוא צודק, אולי היו מספר אנשים שגם פנו לאלי, אבל להפוך את האנשים האלה לרוב, ואת השאר ל'מלבד אותו מיעוט? בקצב הזה ראש עיר יהיה לכם בקדנציה הבאה ומיעוט לשאר הפלגות.. וזה עוד כשאלי באופזיציהועסוק בפגישות במכבי האש..
הלאה. הרב גולדשטיין אמר לירוחם, לטענתו כמובן, כי למעשה התברר לא רק שתנועת טוב היא לא נגד הגדוילים אלא שהציבור החרדי הרויח נציג חרדי רואי נוסף בעירייה..עכ"ל.. לא יאומן! אבל אני לא יכול לומר שירוחם שקרן, לא הייתי שם לא שמעתי. אני גם לא יודע מה הוא שאל את הרב גולדשטיין, אם שאל, בכדי שיקבל תגובה כזאת. אבל אני יודע שהרב גולדשיטיין חושב בדיוק הפוך.  גם לי היו איתו' שיחה אחת מתוך שיחות רבות שקיימנו השנה' ונדמה לי שאדם שכמעט הרס את הבניה החרדית, לא הוגדר אצל הרב גולדשטיין כנציג חרדי ראוי. אני שמעתי ממנו ההיפך! התברר שתנועת טוב לא נגד הגדוילים? איפה זה התברר? מתי? הרב גולדשטיין סובר כך? בפעם הבאה הוא יתמוך בכם? למה הקהילה שלו יודעים אחרת ממך? למה אני שומע אחרת ממנו? יותר ממגוחך..
נמשיך, וכל זה מתןך האופוזיציה שם ישבנו מרצונננו החופשי. אויש, באמת. אתה חושב שיש לנו זכרון קצר? אתה חושב שאנו לא זוכרים את המאבקים? לא נתנו לכם להיכנס. בואו נהיה גלויים.. לא נותר לראש העיר מה לתת. היו סיבות לכך..
אלי נכנס כמבוקש? אלי ניצל מצב שנוצר, לא מעט בגלל היותו 'נציג חרדי שדואג לחרדים' ונפגש עם אנשים שכל מטרתם להרוס לחרדים דיבר על החתמות נגד, וכו. מבוקש הוא לא היה, צריך אותו כן. יש הבדל.. ואת היווצרות התנאים והסיבות לכך חייבים לזכור.. אלי ומפלגתו עמדו לשחוט את אחד הפתרונות של הצביור החרדי, והנה הם מנצחים.. בושה!
דגל לא מרגישים מאויימים? אתה אמרת..
זה הזדמנות לברך וכו', נכון זאת הזדמנות מצויינת לשנות קו ולהתחיל להיות נאמן לציבור ממנו אלי צמח..

והנה בא השני ממפלגת טוב היפה, וכותב דברים מעט סותרים לאדון בלעבת.

וכך כותב מחשבות.
"רמתי בוא באמת נכיר בעובדות,
במהלך השנה האחרונה,
העיר הייתה בשליטה מלאה של דגל התורה ואגודת ישראל. לפעמים נדמה היה כי ראש העיר הוא ... ולא מר אבוטבול.
ובכן... כפי שכתבת הניקיון לא השתפר,  הנוער הנושר ממשיך לנשור, מופרעים ממשיכים לזרוק אבנים ולשרוף פחי זבל בכל פעם שמתחשק להם, ואפילו בית הכנסת בו אני מתפלל עדיין ללא חלונות....
ובכן.... כל זה קרה (או שמא מתאים לומר לא קרה) כשדגל התורה ואגודת ישראל שלטו בעיר...
חייו של החרדי השפוי לא השתפר ולו במעט.
נכון היו גם כמה הצלחות.
1. רמב"ש ג' - התפרסמו מכרזים שכמעט ובוטלו (בגלל טפשות ויהירות של חבר מועצה חרדי) לולי עזרתו האדיבה של מר פרידמן.
2. שמחות בית השואבה והשתתפות באירועי בית כנסת - פה י ש 2 הצלחות:
א. מימון של העירייה בסיועו של שמוליק גרינברג (וזה בלי ציניות).
ב. עצירה של כספים שהיו מסייעים לבית כנסת "ישועת דוד" מתנועת טוב, והפעלת רבנים כאילו היו מריונטות.
3. וזו ההצלחה הגדולה... הרחקתו של אלי פרידמן מכל השפעה על חיי העיר (עד שבלית ברירה "הורו" להם גדולי הדור לצרף את תנועת טוב לקואליציה.
במקום שישתפו איתו פעולה למען ולטובת חיי התושב החרדי בעיר, בחרו להחרים.

תוקן על ידי machshavot ב- 12/11/2009 11:23:58

תוקן על ידי machshavot ב- 12/11/2009 11:24:57"

מחשבות, אני דווקא ראיתי שהעיר נשלטת ע"י ראש העיר, אחרת היה מפטר מזמן את המפד"ל כרצום של אנשי ג'. כל הרשימה שפירטת על כשלונות, הצדק איתך מלבד העובדה שבראשות העיר יש אדון אחד וזה אבוטבול. ואם על אכיפת חוק אחת שעשה מונטג הוא שם רגליים אז מה לך כי תלין? עיין אשכולות רבים כאן בפרום..
חייו של החרדי השפוי, למי התכוונת? יש הגדרה מיהו שפוי ומיהו חרדי אידיוט?  רוב החרדים מוגדרים מה?

ושאר דבריו שוהא כתב הרי הם סטירה לדברי הת"ח של מפלגת טוב. נו.. מה יש להוסיף..

אבל צריך להוסיף כמה נקודות הסבר לטענותיו של החושב מחשבות. לולי עזרתו האדיבה של אדון פרידמן. כך כתבת. ואני שואל, אם אלי פרידמן לא היה הורס, אם הוא היה נאמן ל'חרדי השפי' זה היה עזרה אדיבה או חיוב פשוט? האם ארנרייך הציל את רמת בית שמש ג' כי הוא הצביע בעד ובלעדיו לא היה רוב? לא, ארנרייך ברור שיצביע בעד, הרי הוא חרדי ונאמן לשולחיו. אלי פרידמן הוא הלא צפוי, הוא הלא חרדי שאולי יצביע נגד. אנשיים קולטים? צריך להודות לאיש שהצביע בעד החרדים, אף שהוא חרדי.. יפה...

שאר דבריך סבירים, מלבד נושא הפעלת רבנים. רבנים לא מופעלים, וודאי שלא הרב גולדשטיין. הוא אדם חכם ובר דיעה עצמית. תשאל את מקורביו כשיש על מה לשאול..

ולסיום אומר את דברי, נכון שיש תחושה שמפלגת טוב עלתה על הגל, הצליחה, המנצחת הגדול וכו'. זאת תחושה אולי מוצדקת. אבל חייבים לזכור מאיפה השורש. להבין ולהפנים שהיה פה אדם כביכול חרדי שאיים להימנע או להרוס לחרדים. אדם ששנה שלמה ישב עם שואני החרדים ומתנגדי הבניה החרדית. אדם שכמעט הביא להדחתו של מי שאולי ינסה לפתור מצוקה של חרדים. אז נכון, אלי בסופו של יום הרויח מהסיפר, זה כוחה של פוליטיקה, אבל זה לא משכיח את העובדות. וזה לא יטהר את השרץ.. בדעת קהל יתכן ותנצחו, הגיע זמנכם לעשות קמפיין גדול ולקצור עשיה ועזרה, אבל לא נשכח את היותכם שונאי החרדים השפויים באמת..

תוקן על ידי דולה_ומשקה ב- 12/11/2009 12:12:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2009 12:57 לינק ישיר 

א. זו לא הפעם הראשונה שאני חולק על דעתו המלומדת של בלבעת (ע"ע כמה וכמה פעמים בפורום), זהו כוחו של דיון, לא חייבים להסכים בכל.
ב. שוב, לטעון שאלי פרידמן לא הצליח בעירייה, בו בזמן שאתם מנעתם מאבוטבול (זה שאתה טוען ששולט בעיר) לצרף את תנועת טוב לקואליציה, זו טענת "הגוזל הנגזל". זה מזכיר לי סיפור קצת מצחיק, עיין בסוף תגובתי.
ג. בקשר להרב גולדשטיין, אני מסכים איתך שהוא נגד תנועת "טוב", מה לעשות לא כולם חייבים להסכים עם דרכה של תנועתנו, אך בקשר לזה שהוא לא נשלט, אני מציע שתשוחח בעניין עם מר טומבק הוא יחדש לך אי אלו עובדות...
ד. כתבת: "אדם ששנה שלמה ישב עם שואני החרדים ומתנגדי הבניה החרדית". ובכן קצת עובדות...
אלי פרידמן היה באופוזיציה לא מבחירה חופשית, אלא כי ג' גרמו שהוא יהיה שם. אע"פ שהוא היה באופוזיציה הוא הצביע בכל ההצבעות החשובות לציבור החרדי יחד עם הציבור החרדי, האם יש התנהגות אצילית מזו?
לא הבנתי איך קישרת את ארנרייך לסוגיה, אני יכול לתאר לעצמי מה היה קורה אילו מישהו היה מחרים פוליטת את חסידות גור, מעניין מה אז ארנרייך היה מצביע...
ה. שאלת מיהו החרדי השפוי.
החרדי השפוי הוא רוב רובו של הציבור החרדי ברמב"ש א' שמחפש לחיות חיים שלווים של תורה ואיכות חיים בלי בלגנים ומלחמות, החרדי השפוי מחפש מקום נעים נקי עם בית כנסת ראוי, ובלי קיצונים שכל הזמן ינסו "לחנך אותו".
ההפך מהחרדי השפוי איננו החרדי ההדיוט, אלא "החרדי" הקיצוני והאלים, שחי מאלימות פיסית ומילולית, שאוהב לשלוט על הציבור ולקבוע כל היום מי "בן תורה" ומי לא, שמקשקש גרפיטי חסרי צניעות בעליל על קירות הבתים, שזורק אבנים ושורף תחנות, שגורם לאלפי חרדים שפויים להתחנו על נפשם ולשקר כשהם רוצים שילדיהם ילמדו במוסד חינוכי.

ולסיפור שהבטחתי...
נאשם ברצח הגיע לפני השופט, ולשאלת השופט האם הוא מודה באשמה, הוא טען:
א. בכלל לא הייתי המקום הרצח.
ב. הרגתי את המנוח מתוך הגנה עצמית

עד כאן הסיפור, עכשין תחזור לסעיף ב' ותבין מה הנמשל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2009 16:38 לינק ישיר 

אני בכלל לא מבין על מה אתם דנים, כל הדברים הרעים שקרו בבית שמש זה באשמת החרדים זורקי האבנים והטומבקים למיניהם כן כן כל הרבנים של הטומבקים וכל הציבור הקטן הזה שזורק אבנים ולא מסכים שילדיהם ילמדו עם הילדים של הרוב הברור אותם אנשים שמתבטלים בכולל ואומרים לנו דעות מה לעשות.

ומאידך אם הדשא גדל בגינה של משולם ירחי זה בגלל שאלי פרידמן דאג להפחיד את ראש העיר שהוא בכלל לא אבוטבול אלא אותם אלו של ג' כן כן אותם אלו שקשורים עם העדה החרדית וזורקי האבנים באיילון פינת נהר הירדן בואכה הקריה החרדית בצמוד לנחל שמשון.

אלי פרידמן ירשם בספר הימים בתולדות בית שמש כחבר המועצה שהשפיע הכי הרבה על ישיבות המועצה כאשר היה הבורג היחיד שנאבק באותם חרדים שנושרים, אלי פרידמן הוא אדם הגון שלא עושה חשבון בכלל כמה קרקעות ירויח העמותה הקשורה למכרז של החילונים, הכל הכל זה ענין של יושר אישי והכל כמובן בהוראתו הבלעדית של הרב שטיינמן שליט"א שלא מובן איך הוא מעיז להתבטאות במפורש ולהתערב באופן בוטה במערכת החינוך בבית שמש שזהו דבר פנימי הקשור בלעדית לתנועת טוב והעומד בראשה חברינו האהוב שמוליק גרינברג נ"י שהיה יכול להיות איש שלנו אבל התעסק עם הרב גולדשטיין להרוס לבית אברהם את שמחת בית השואבה.

הרב גודלשטיין אכן העיף את הרב טומבק והוא תומך נלהב בבלבעת ובתנועת טוב העולמית, ואכן השפעתו המכרעת של טומבק על הרב גולדשטיין נראית כמזיקה לרב עד כדי כך שהוא אינו מודע לקורה סביבו, ולפעמים הדברים מתבטאים בהתקפות חוזרות ונשנות שלו בלי כל קשר על תנועת טוב, הרב גולדשטיין הוא רב קיצוני שאינו יורד לעם ופועל בקיצוניות יחד עם זורקי האבנים מתנועת "צבועים נמאסתם"

גדול הדור הגאון הגדול הרב יצחק מאיר יעבץ שליט"א ומורינו האדיר שנראה כאן בתמונה עם לבוש חאקי מקורי נתנו שיעור בבית אברהם בענין שלמה המלך ושבעת הגמדים, ההרינג היה שלא מהעולם הזה, ויעבץ אינו מייצג את תנועת טוב, אם היה לו קצת תבונה הוא היה מבין שאסור לגלות את כל מה שתנועת טוב עתידה לעשות יש לעשות את הדברים בצניעות ובלי הרבה רעש שלא לגרום לתנועה הקיצונית השלטת לדעת מה אנחנו מחפשים לעשות בסוף.

תנועת טוב והבלונים עשתה במשך השנה האחרונה יותר מכל מה שמישהו אי פעם עשה, אבל אי אפשר להגיע בטענות לאלי פרידמן שהיה באופוזיציה ולא עשה כלום וזה בדיוק מזכיר לי סיפור על אחד שאכל דגים והוא בכלל שכח שאכל דגים ולכן הוא לא אכל,
ואם תבין מה שאני אומר אז תבין גם את כל מה שכתבתי.

אפשר להמשיך רוצים המשך?

הייתי מצביע עם החילונים אבל חששתי לתועלת התנועה -דעת תוירה של תנועת "טוב"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2009 17:15 לינק ישיר 

מקוה,
השירותים בסביבה תפוסים?
לך למקוה נראה שעומד לצאת לך...

תנועת טוב מייצגת את החרדים השפויים ונלחמת בקנאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2009 17:26 לינק ישיר 

עכשיו סוף סוף הבנת איך אתם נראים הבעיה היא שאתה חושב שאתה לא מתבונן בראי שלך, אתה חושב שהתגובה הקומת היתה סטירה אה? מי שקרא בתקופה האחרונה את מה שכתבתם יבין שכל מה שכתבתי כמעט נאמר על ידכם בצורה זו.

אני רק עירבבתי את הכל להראות את הפרצוף שלכם.

תוקן על ידי מקוה_נייעס ב- 12/11/2009 17:34:23

הייתי מצביע עם החילונים אבל חששתי לתועלת התנועה -דעת תוירה של תנועת "טוב"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2009 21:31 לינק ישיר 

machshavot כתב:
א. זו לא הפעם הראשונה שאני חולק על דעתו המלומדת של בלבעת (ע"ע כמה וכמה פעמים בפורום), זהו כוחו של דיון, לא חייבים להסכים בכל.
ב. שוב, לטעון שאלי פרידמן לא הצליח בעירייה, בו בזמן שאתם מנעתם מאבוטבול (זה שאתה טוען ששולט בעיר) לצרף את תנועת טוב לקואליציה, זו טענת "הגוזל הנגזל". זה מזכיר לי סיפור קצת מצחיק, עיין בסוף תגובתי.
ג. בקשר להרב גולדשטיין, אני מסכים איתך שהוא נגד תנועת "טוב", מה לעשות לא כולם חייבים להסכים עם דרכה של תנועתנו, אך בקשר לזה שהוא לא נשלט, אני מציע שתשוחח בעניין עם מר טומבק הוא יחדש לך אי אלו עובדות...
ד. כתבת: "אדם ששנה שלמה ישב עם שואני החרדים ומתנגדי הבניה החרדית". ובכן קצת עובדות...
אלי פרידמן היה באופוזיציה לא מבחירה חופשית, אלא כי ג' גרמו שהוא יהיה שם. אע"פ שהוא היה באופוזיציה הוא הצביע בכל ההצבעות החשובות לציבור החרדי יחד עם הציבור החרדי, האם יש התנהגות אצילית מזו?
לא הבנתי איך קישרת את ארנרייך לסוגיה, אני יכול לתאר לעצמי מה היה קורה אילו מישהו היה מחרים פוליטת את חסידות גור, מעניין מה אז ארנרייך היה מצביע...
ה. שאלת מיהו החרדי השפוי.
החרדי השפוי הוא רוב רובו של הציבור החרדי ברמב"ש א' שמחפש לחיות חיים שלווים של תורה ואיכות חיים בלי בלגנים ומלחמות, החרדי השפוי מחפש מקום נעים נקי עם בית כנסת ראוי, ובלי קיצונים שכל הזמן ינסו "לחנך אותו".
ההפך מהחרדי השפוי איננו החרדי ההדיוט, אלא "החרדי" הקיצוני והאלים, שחי מאלימות פיסית ומילולית, שאוהב לשלוט על הציבור ולקבוע כל היום מי "בן תורה" ומי לא, שמקשקש גרפיטי חסרי צניעות בעליל על קירות הבתים, שזורק אבנים ושורף תחנות, שגורם לאלפי חרדים שפויים להתחנו על נפשם ולשקר כשהם רוצים שילדיהם ילמדו במוסד חינוכי.

ולסיפור שהבטחתי...
נאשם ברצח הגיע לפני השופט, ולשאלת השופט האם הוא מודה באשמה, הוא טען:
א. בכלל לא הייתי המקום הרצח.
ב. הרגתי את המנוח מתוך הגנה עצמית

עד כאן הסיפור, עכשין תחזור לסעיף ב' ותבין מה הנמשל...

אני לא מבין למה אתה חושב שכל מה שטומבק אומר לו קדוש קדוש? אם טומבק יגיד לו להתקשר לאבוטבול למר לו להעיף את אלי פרידמן, וכי הוא יעשה את זה??
צר לי לומר לך, צר האפיקים, שאין אדם, ובפרט רב בסדר גודל של הרב גולדשטיין שלא מתייעץ עם עוד אנשים מלבד מקורב אחד. אני אישית יודע על מקרים בהם טומבק ביקש או שאל דברים מסויימים ודעת הרב גולדשטיין לאחר שיחות עם אנשים אחרים הייתה שונה..

אבל זה כיף שיש טומבק אחד שאפשר בגללו למחוק את כל דברי הרב גולדשטיין.
יש אנשים שלא מקשיבים להרב שטיינמן בגלל שאפשר להפיל את כל דבריו על מקורב כביכול.. ולקטני המוחין אכתוב יותר ברור. יש אנשים שבגלל שיש מקורב או שתיים שלשיטתם לא ראויים, לכן כל מה שהרב שטיינמן אומר בטוח שהוא אומר רק כי הם אמרו לו לומר.. טיפשים! הרב שטיינמן לא הגיע לבית שמש רק כי טמבק החליט. וגם לא מונטג...

קישרתי את ארנרייך רק כדוגמא. יכולתי לקחת בהקשר זה את ויינר או את מדיזדה, כמו את שמוליק או ראובן. מה שכתבתי מאוד פשוט. האם מישהו צ'יפר או אמר תודה לויינר על הצבעתו בעד החרדים? האם הוסיפו תיק לראובן כהן על הצבעתו נגד הצעת האופזיציה? לא ולא, למה? כי זה פשוט שחרדי מצביע עם החרדים. אפילו לא ישבו איתם לפגישת סיכום. זה היה ברור.. השונה היה אלי פרידמן. אותו צריך לשבת לדבר לגשש לשכנע ולקנות.. למה? כי זה לא מובן מאליו שוהא מצביע לחרדים.. כל בר דעת צריך להסיק את המסקנה!

הבנתי את ההבדלים המלומדים והמחשבתיים בין החרדי השפוי לשאינו. רק שאלה קטנה. רוב החרדי השפוי מיוצג ע"י טוב?

תוקן על ידי דולה_ומשקה ב- 12/11/2009 21:35:09

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > כעבור שנה....
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext