אנו מתכבדים להזמינכם להשתתף בשבת עליה לתורה של בנינו היקרים
אהרון דוד נ"י ואברהם נ"י
בשבת קודש זו פר' חיי שרה במתנ"ס בדולב תפילת שחרית ב 8:00 קידוש החל מ 10:00
נשמח לראות אתכם משתתפים
אלי וחיה פרידמן
נשלח ב-19/11/2009 10:15
את זה שאתם שומעים לגדויילים הבנתי כבר בפעם הראשונה
אבל בתור אחד שמנסה להסביר את ה"השקפה הטהורה" אבקש ממך להמשיך ולהסביר
כדי שנדע טוב יותר כמה בהירה ומתוחכמת השקפתכם כאחד
טרם הבנתי (כנראה שאני בלעבת גמור) האם גדולי ישראל חושבים שעל אף שהכניסו אותנו
נשארנו כביכול גרמנים או שלא
ואם נשארנו כאלה כופרים אז מטעם איזה היתר היה מותר להכניס אותנו לקואליציה?
נשלח ב-19/11/2009 09:05
והתשובה שעניתי עליה היא כך:
משום שאנחנו עושים בדיוק כפי איך שמורים לנו הגדולים, לכן לפעמים צריך לשבת עם כאלה ולפעמים צריך להאבק בהם. סוף דבר הכל הגדולים. למה הרב שטיינמן החליט כך עיין לעיל. הבנת אותי? כי זה הפעם האחרונה שאני מסביר לך. אם לא תבין גם הפעם תנסה לתת עבור ארבעים יום תפילה במצדה. אולי זה יועיל.
נשלח ב-19/11/2009 08:19
מעניין מקוה איך אתה יודע לצאת מהנושא השאלה לא היתה מה אמר הרב שטינמן השאלה היתה ונשארה
אייך יכול להיות שאנשים שדימו אותם כביכול לגרמנים אייך מותר לשבת איתם בקואליציה אפי' שעה אחת אני חוזר על הדברים כי כנראה יש לך קשיי קליטה מי שהולך לשיטתכם נגד גדולי ישראל היה צריך להילחם בו עד חורמה והתירוץ כאילו אלי הוא איזה טיפש לא יכול להתקבל במצב שיש חילול ה' כזה גדול שמכניסים לקואליצה מישהו שמורד בדרך הסלולה וב"השקפה" הטהורה
נשלח ב-18/11/2009 20:12
מזמן כבר אמרתי שמקווה הוא הרב שטיינמן בכבודו ובעצמו
ואם זה לא נכון הרי בודאי הרב שטינמן חייב לסור למרותו ולדבריו הוא הרי יודע ההההככככללללל.
נשלח ב-18/11/2009 18:53
דבריו נכונים, מידיעה..
נשלח ב-18/11/2009 15:17
מקוה משהו בלשינא בתרא שלך אפעס לא אמין
נשלח ב-18/11/2009 15:01
אם אתה באמת רוצה תשובה, אתן לך הפעם סקופ של ממש: אחרי הכל אני מתיחס אליך קצת בזילזול אז מגיע לך.
הגראי"ל שטיינמן שליט"א לאחר הבחירות נשאל האם לצרף את "טוב" לקואליציה והוא אמר בזה הלשון, לתת שיעבור קצת זמן ואחר כך לצרפו, והוא אף הטעים את דבריו והסביר, אם לא יכניסו אותו לקואליציה הרי הוא ינסה להפריע בכל דרך, ואם יכניסו אותו מיד יתפרש הדבר כאילו אין בו פסול לפיכך לחכות קצת זמן ואז להכניסו, מה לעשות שאלי פרידמן החל נאבק קשות מהיום הראשון כמעט ולא רצה להכנס בלי שיתנו לו משהו רציני, אשר על כן זה היה בעייתו של אבוטבול שלא הכניסו בגלל מה שהוא דרש. מבחינת הגראי"ל שטיינמן שליט"א לא היה מניעה להכניסו, הבעיה היתה של אלי פרידמן! זה האמת וכל האמת.
אז הנה קיבלת סקופ, אל תגיד שאני לא בחור נחמד.
נשלח ב-18/11/2009 14:45
נו מקוה מה יהיה עם האידאולוגיה
נשלח ב-17/11/2009 10:22
מקוה שיחקת אותה תשמע אתה גדול בתירוצים נבובים
לפי מה שאתה אומר גם אין בעיה להכניס למועצה הדתית רבניות רפורמיות שהרי מי מיתיחס אליהם בכלל שהרי אין ממה לחשוש הרי טמבליות כאלו בין כה וכה לא יצליחו לעשות משהו וכן על זה הדרך
דבר שהוא מוקצה לא יכול להפוך ללא רלבנטי מוקצה נשאר מוקצה וכופרים נשארים כופרים !
הוכחתם שאין לכם כל השקפה או אידאולוגיה סדורה אלא הנוחות הכסף והשלטון היא היא השלטת אצלכם כאשר אין ברירה אתם מוכרים את כל ה"אידאולוגיות" חינם אין כסף בעבור השררה מי שהולך לשיטתכם נגד גדולי ישראל היה צריך להילחם בו עד חורמה והתירוץ כאילו אלי הוא איזה טיפש לא יכול להתקבל במצב שיש חילול ה' כזה גדול שמכניסים לקואליצה מישהו שמורד בדרך הסלולה וב"השקפה" הטהורה
לכו תעשו חשבון נפש על הקרומקייט (עקמומיות) השלטת בכם.
נשלח ב-17/11/2009 00:44
אני בכל אופן מציע לך לגשת לבקש ממנו סליחה האמן לי לא כדאי להתעסק עם תלמידי חכמים כאלה.
אני ישיב לך למה הכניסו אותו על אף דיעותיו, פשוט ראו עם מי יש לנו עסק, ואז אמרו עם כזה אחד אין ממה לחשוש שיכנס לקואליציה הוא בין כה וכה לא יצליח לעשות משהו.
מקסימום נצטרך לסבול עוד כמה מודעות על תמיכה כזו או אחרת שנתן אלי פרידמן על חשבונינו בשביל כמה חתיכות הרינג במועדון של "כלל ישראל"
נשלח ב-16/11/2009 23:59
מקוה טענו חיטים והודה לו בשעורים
סלח דמגוג יקר האם אני מזלזל ח"ו ברב חזי משקובסקי? לא ולא אדוני
כעת תשיב לדבר הפשוט ביותר אייך יכול להיות שמכניסים לקואליציה אנשים שדימו אותם כביכול לגרמנים? אם הם כל כך טועים ומסוכנים מבחינה ערכית ומוסרית.
תקלוט אני מוכן לקבל את זה שגם אנשים גדולים טועים ואעפ"כ לא נפעת בי לא האמונה בקב"ה ולא בגודלו של רב זה או אחר
נשלח ב-16/11/2009 23:22
מקווה תפנה אותי לחת"ס המדובר. (אולי בכל זאת אבין)
נשלח ב-16/11/2009 21:16
מעניין מה הביא את כל בלוני תנועת הבלונים להתפוצץ כאן אחד אחרי השני. תנו קצת רווח לנשום ......................
פום,
לא רואה שום צורך לענות לדברי הטיפשות שהצגת כאן, אבל בשביל שאחרים לא יחשבו שיש משהו בדבריך אענה על דבריך לאחרים [לא לך, אתה לא תצליח להבין] מעולם לא אמרתי שחכמים לא תקנו תקנות ושינו דברים עפ"י רוחב דעתם של חז"ל כל מקום לפי שהדור היה נצרך במקומו ושעתו, אמרתי שלא שינו שלא עפ"י דעת תורה. אני מדבר על אנשים שהחליטו על דעת עצמם כמו יעבץ ליאור רוט וכדומה, אנשים שבוקר אחד לא הבינו פסוק בחומש ושינו את כל מושגי היהדות בין לילה. זה נקרא ששינו!!! אתה מדבר לי על שטריימל? על שפת האידיש? תראה מה כתב החת"ס בארוכה על כך שאעפ"י שהוא שינוי כיון שזה היה נצרך מכמה טעמים האריך על כך. אבל אתה במחי יד כתבת ששינו. אוייש איזה מגוחך!!
פיינרייך,
אני בטוח שלא חיפשת תשובה.
מכיון שלא שאלת או אמרת משהו שיש בו אפי' מקצת דברי טעם.
מחשבות,
דווקא לא כאב לי בכלל, חשבתי שלאחר שאתם מציגים אותו כמינימום ראש העיר הבא היה חסר כמה אלפי אנשים טובים, על מה אתה מדבר על כמה אנשים מכמה מנינים באזור דולב? נו באמת עשה לי טובה.
יש כבוד,
בדרך כלל אני לא אוהב לענות לך, משום שתמיד אבל תמיד אתה מחפש איזה פן מי אני, ותאמין לי אתה טועה בענק וגם אלי פרידמן יודע שהוא טעה בענק. אבל לעצם הדברים שאף אחד לא חיפש למדר את טוב, "טוב" עשתה כל מה שהיא יכולה למדר את עצמה, אבל לתועלת הויכוח בא בבקשה נבדוק בעוד חודשיים שלושה ונראה אם לאלי פרידמן או מי שיבוא אחריו בתור יקלל את הקואליציה שבו הוא נמצא או לא. אל יתהלל חוגר כמפתח, אתה עוד תראה כמה קללות הוא יקלל את כל חברי הקואליציה, הרי לעשות הוא לא יודע אז הדרך הכי טובה שלו היא לקלל, ובזה הוא אכן ממש "טוב"
אמרת רבי חזי משקובסקי, אז להוי ידוע לך שאתה מדבר סרה באחד התלמידי חכמים והיראים שבדור, רק חבל על מה שכתוב עקיצתן עקיצת שועל ונשיכתן וכו', אתה מדבר על אדם שהרב שטיינמן שהיה אצלו לפני מספר ימים לבקר אותו בבית חולים אמר שהדור זקוק לו., ואתה מדבר בו סרה? אני מציע לך לגשת בדחיפות לביתו בקרוב לאחר שהשתחרר מבית החולים ולבקש את סליחתו. חבל על כל הסבל!!!
נשלח ב-16/11/2009 16:03
מקוה
צר לי אבל רבים כבר יודעים מי אתה
(כמו שגילה כאן אחד הגולשים בעבר כמדומני אלי בעצמו)
אכן היית בקידוש, ראיתי עליך שאתה המום וקצת בצער לראות את מאות האנשים שהגיעו
לשמוח עם שמחת משפחת פרידמן
כולנו מבינים שהמשימה למדר את טוב לא הצליחה ואני משתתף בצערך
אצתת (פחות או יותר מזכרוני ) רק את מה שכתב בסוף השבוע אבי בלום על כניסתה של טוב לקואליציה
"מעניין לאן נעלמו אותם נאומים פאתטים המשווים את טוב עם חלקים אפלים בהסטוריה היהודית"
ע"כ
מעניין כיצד מתרץ כעת ר' חזי משקובסקי את דבריו המשווים את טוב בכך שגם הגרמנים היו עם מתורבת וראינו מה יצא מהם בסוף
מה לעשות כשמטפסים על עץ גבוה לא יודעים אייך לרדת ממנו
תוקן על ידי יש_כבוד ב- 16/11/2009 16:10:13
נשלח ב-16/11/2009 14:48
מחשבות,
יהיו יותר ממנין. עדר יש תמיד.
חושבי מחשבות חסרים לנו...