בית פורומים חבלי משיח

משהו מיוחד על כלבה שאבדה ו-נמצאה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/11/2009 11:11 לינק ישיר 
משהו מיוחד על כלבה שאבדה ו-נמצאה

הסיפור האמיתי הזה נמצא באתר "צופר" במדור "מוזרים". מה "מוזר" אני לא יודעת.  אבל אם מזכירים "מוזרים" - השבוע עליתי באוטובוס שנוסע לעמנואל. בחלק האחורי של האוטובוס ישב זוג עם כלבה לברדורית, עליה שילמו כחוק, ומחסום על פיה. הם סיפרו לי שכאשר עלו לאוטובוס, החרדים התחילו לצעוק לנהג שלא יעלה את הכלבה. כיוון שעפ"י חוק אין מניעה להעלות כלבה, הנהג נאלץ להתעלם מהצרחות - והזוג עלה והתיישב כפי שציינתי.

הנסיעה היתה מוזרה, כמעט בכל תחנה עלו אנשים שנרתעו מהעובדה שיש כלבה באוטובוס (בלשון המעטה), והיו כאלה שהעדיפו לעמוד בנסיעה הארוכה והקשה הזאת מאשר לשבת בסמוך לזוג (שאגב, גם הזוג הזה חי בעמנואל והם חרדים).

דעה אישית: אני רואה יותר ויותר חרדות, בציבור החרדי, מכלבים ובע"ח, יש ביניהם שמביעים מיאוס, תיעוב, גועל נפש, ופחד. פחד זו תופעה מובנת כשהורים לא מחנכים ומראים לילד את הטבע סביבו, יציר כפיו של בורא עולם (יש לנו את "פרק שירה"), כולל החיות - צפורים, נחשים, כלבים וחתולים ועוד. אבל הבעת מיאוס ? סלידה ??? מה הבסיס לרגשות כאלה !

אני חושבת שיש לחנך ילד לאהוב כל יצור בטבע, להזהיר אותו מהסכנות שהטבע צופן בתוכו, ללמד אותו להתנהג במצבים של סכנה (לפעמים התנהגות מסויימת שמראה פחד - דווקא מביאה את החי לתקוף), ללמד הבדלים בין בע"ח טהור לטמא, מצוות צער בע"ח ועוד. ההתנהגות באוטובוס היתה מחפירה ומבישה, העליבה את הזוג שאין לדעת מה היתה הסיבה שלקחו את הכלב, בקיצור - חבל שהחברה החרדית לא משנה את דפוסיה בנושא זה.

ועכשיו לצופר - שאני מתקוממת על המדור "מוזרים" שם הכניסו את הסיפור. אם יש משהו "מוזר" - זה הדרך בה קיטלגו את האירוע היפהפה והמרגש.

כלבה אוסטרלית שאבדה באפגניסטן נמצאה לאחר שנה וחודשיים
"סאבי" כלבה ששירתה כמגלת פצצות ביחידה אוסטרלית מובחרת ואבדה באפגניסטן במהלך קרב בספטמבר 2008 נמצאה ע"י חייל אמריקאי

היום נמסר, כי
מעל שנה לאחר שאבדה נמצאה חיה ובמצב טוב באפגניסטן כלבה אוסטרלית ששירתה ביחידה מיוחדת לגילו פצצות – SAS.

"סאבי" כלבה מסוג לברדור שחור נמצאה בידי חייל אמריקאי שיצא לסיור מבסיס מבודד במחוז אורזגאן שבאפגניסטן – לאחר שנעדרה מאז ספטמבר 2008 במהלך קרב שבו זכה החייל האוסטרלי מרק דונלדסון בעיטור "צלב ויקטוריה". תשעה חיילים אוסטרלים, כולל מטפלה של "סאבי" נפצעו במהלך קרב זה.

החייל האמריקאי שגילה את הכלבה אותו ניתן לזהות מטעמי בטיחות רק בשמו הראשון, ג´ון, ידע שהיחידה האוסטרלית המיוחדת איבדה אחד מכלבי גילוי הפצצות שלה.

לדבריו, היה ברור לו מיד לאחר שהבחין בכלבה שלא מדובר בכלב רגיל. "לקחתי את הכלבה ונתתי לה מספר פקודות אותן הבינה", סיפר ג´ון. הוא אמר שהביע תודה לאדם שהחזיק ב"סאבי" ולחץ את ידו.

אחר כך הוטסה "סאבי" לטארין קוט שם פגשו אותה המאמנים האוסטרלים של היחידה. "דחפתי לעברה כדור טניס עם רגלי והיא לקחה אותו מיד", סיפר המטפל. "זה משחק שנהגנו לשחק שוב ושוב במהלך אימוניה. מדהים, פשוט לא יאומן, לקבל אותה חזרה", אמר.

עכשיו נמצאת "סאבי" בממלכה המאוחדת, שם קיבלה את פניה המלכה. החייל דונלדסון אמר: "לקבל את ´סאבי´ חזרה היה מעין חתימה למטפלה ולנו החיילים האחרים ששירתו עמה בשנת 2008. זו זריקת דחף מוראלית לבחורים".

בזמן היעלמה עמדה "סאבי" לסיים את הסיבוב השני של שירותה באפגניסטן, שם שירתה לפני כן בשנת 2007. עכשיו תעבור תקופה של הסגר לפני שיחליטו מתי יחזירוה לאוסטרליה. צריך להשלים עדיין הערכה וטרינרית על חשיפתה למחלות. מקווים שהבדיקות תהיינה שליליות ו"סאבי" תוכל לשוב הביתה.

צילומים של "סאבי" ששוחררו היום:
http://www.tsofar.com/zofar/see_article.asp?id=11650

ביתר התמונות ניתן לצפות באתר צופר בלינק שהבאתי למעלה.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חבלי משיח > משהו מיוחד על כלבה שאבדה ו-נמצאה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext