בית פורומים בחדרי חרדים

מזרחיסטים בפורום - כן, הצפה קבועה - לא!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/11/2009 11:42 לינק ישיר 
מזרחיסטים בפורום - כן, הצפה קבועה - לא!!

זמן רב שכולנו רואים בקביעות כמה ניקים בעלי דעות מזרחיסטיות מובהקות המעלים באוב בקביעות נושא מסויים הקרוב לליבם - כדי להשפיע ולהטות את דעת הקהל שלא כהוראת צדיקי וגדולי הדור שעל פיהם אנו חיים.

פורום אינטרנטי - מטבעו - בנוי להבעת דעות, גם אם דעות מוקצנות לכאן ולשם. זה טבעו ואופיו, ודיונים בין דעות שונות בהחלט מוסיפים לרמה האישית - אם הם מתנהלים בגבולות שהוגדרו מראש - במקרה שלנו - המקובל בציבור החרדי הם הגבולות.
מסיבה זו אין לאפשר דיונים על בינו לבינה, כמו גם לא כל פגיעה באושיות החינוך והדמות החרדית כפי שהיא באה לידי בטוי ברמתה הגבוהה ביותר - זו שחייהם ומנהגיהם של גדולי הדור משקפים אותם.

אך אין להעלות על הדעת ניצול ציני של הפורום למטרת תעמולה קבועה, ברורה ומגדרת, של ניקים שאינם נמנים על ציבור חרדי - כדי להשפיע עלינו ועל צעירינו שלא לנהוג כהוראת רבותינו צדיקי וגדולי הדור ובכך לעקור מבפנים את הדמות החרדית שגדולינו מכתיבים לנו.

לדוגמה אציין שהדמוקרטיה הגדולה בעולם - זו שחופש הבטוי שם הוא עמוד התווך של קיומם - ארצות הברית של
אמריקה - הוציאה אל מחוץ לחוק עוד לפני הרבה שנים את המפלגה הקומוניסטית וכל מי שמייסד או נמנה על מפלגה
זו  באמריקה - צפוי להיות מושלך לכלא ללא שום דיבור נוסף.

תשאלו ובצדק היכן חופש הבטוי?

אלא הבינו המחוקקים שם, כי אם יתנו לגייס חמישי זה להתקיים בתוכם - מאחר שהקומוניזם במהותו נוגד את הדמוקרטיה - מותר אפה לדמוקרטיה לחסל את מסכני עצם קיומה ובמקרה כזה אין לחופש הבטוי וחופש ההתארגנות שום נפקות!

אותו הדבר אצלנו.
לדון על טעמו של דבר, אם נכון הוא ואם לאו - זה אפשרי ותוך מתן כבוד לגדולי ישראל ואחרי בקשת המחילה מהדרת גאונם שליט"א  בצורה הראויה - בהחלט ניתן לדון בזה בחי' ללמוד אני צריך ולא בשמים היא.

אבל לאפשר לבעלי דעות מנוגדות לפתוח אשכולות תעמולה קבועים בעמדה הנוגדת את דעת מנהיגינו ולהעלותם שוב ושוב ושוב כדי להסית ולהדיח - לא!!!
לאפשר לניקים לזלזל ולהכפיש את נשי אמונם וביתם של צדיקינו וגדולינו שליט"א בכל מיני מילים וצורות מתחכמות - לא!!!

לדעתי - אלו הם גבולות ההתנהגות הראויה בפורום שלנו - פורום חרדי מוצהר - ומי שעובר עליהם ומנצל את הפורום כדי לעקור מהשורש את דמות החרדי כפי שהיא כיום בהוראת צדיקי וגדולי הדור שליט"א  - דינו להיחסם ממש כשם שהמפלגה הקומוניסטית הוצאה בדמוקרטיה הגדולה בעולם - אל מחוץ לחוק!

ולא תהא כהנת כפונדקית???

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2026 17:38 לינק ישיר 

קרסול כתב:
מדובר בשיח חרדי פנימי ואך טבעי שיש שיח ביקורתי מה שקורה בתוככי הציבור החרדי, אני בטוח שבפורומים של מזרחניקעס יש ביקורת על הנעשה אצלם בהדל קטן שהם מתמודדים עם טיעוניים ופה שלא יודעים להתמודד עם טיעונים תוקפים לגופו של כותב במקום לגופו של עניין.

צר לי לאכזבך, כל התופעות שאתה לא אוהב כאן - קיימות גם בפורומים של מזרוחניקים. הבדלים קלים באוצר המלים, אבל לא הרבה יותר מזה.
סדנא דארעא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2026 16:49 לינק ישיר 

מדובר בשיח חרדי פנימי ואך טבעי שיש שיח ביקורתי מה שקורה בתוככי הציבור החרדי, אני בטוח שבפורומים של מזרחניקעס יש ביקורת על הנעשה אצלם בהדל קטן שהם מתמודדים עם טיעוניים ופה שלא יודעים להתמודד עם טיעונים תוקפים לגופו של כותב במקום לגופו של עניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2026 10:19 לינק ישיר 

איזו הקפצה..
כיום הבעיה הפכה מהצפות של "הטפה מזרחיסטית", להצפות "התקפת חרדים" בצורה קבועה.
עכשיו פתחתי את הדף הראשי של הפורום, רק כדי לספור את נושאי האשכולות -
למעלה מחצי האשכולות, ביקורת ואפילו הסתה אנטי חרדית, בית ספר לחינוך חרדים..
אין בנמצא אפילו אשכול אחד של ביקורת אנטי מזרחיסטית, חרדים כאן על תקן התגוננות מתמדת יומיומית.
כנסו ובדקו בעצמכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2026 09:58 לינק ישיר 

אליהו1000 כתב:
לדוד 10 צודק בהחלט .
המצב בפורום גורם כיום לנזק כבד הן בשל ירידת הרמה, והן בשל הצפה בדעות אנטי חרדיות בצורה מלאכותית .
התוצאות מתבטאות בבריחה ו/או צמצום השתתפות של ניקים רצינים שבחלה נפשם במצב הנוכחי .
כמו כן חוששני שהאמירה של הפורום מבחינה ציבורית נשחקת והולכת בשל חריגתו בצורה לא טבעית מהמינסטרים החרדי .
קיים הבדל אדיר בין העלאת דברים שלבלרים למיניהם הסתירו מסיבות אינטרסנטיות, לבין המתחולל כיום, כאשר כל עמדה חרדית מקובלת, מותקפת בצורה קשה, מבזה ומשפילה .
בהפוך על הפוך, הרבה עסקנים מחככים ידיים בהנאה, על הקורה בפורום, ועל ירידת מעמדו הציבורי בשל כך .
כדאי מאוד למנהלי הפורום לקחת לתשומת לב .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2009 18:08 לינק ישיר 

תעזבו אותו
הוא כבר הבין את המסר
והוא לא רוצה להודות על האמת
חבל!
חשבתי שהוא אדם יותר ישר

כעת הכל תלוי במנהלים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2009 14:24 לינק ישיר 

אחרת כן, דמפינג לא,
אורח כן, כמנהג בעל בית לא
אני בטוח שהבנתם, רק בדמגוגיה אתם מעבירים נושא, לפלורליזם, כאשר זה איננו הנושא הנידון .אלא ההצפה המלאכותית של פורום חרדי בנושאים ודעות שנשבר לראות אותם בחוסר פרופורציה בגלל דחיפה מלאכותית .
די די די נשברתם
רוצה לשמוע דעות אחרות, נשבר לי לראות כמעט רק את זה בגלל הצפה מלאכותית
רוצה להכנס לפורום חרדי שבו דעות מגוונות, לא לתואם ווינט מבחינת מינון הדעות בגלל הצפה מלאכותית .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2009 13:52 לינק ישיר 

יראשמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2009 12:54 לינק ישיר 

"הם" זרקו אותי / יעקב נחומי

הם זרקו אותי כי הייתי אחרת, כי לא רציתי להיתקע במסגרת.
הם זרקו אותי כי הייתי צבעוני, כי הייתי אמיתי.
הם זרקו אותי כי לא התאמתי.
כי לא השתלבתי.
כי לא הבנתי.

"הם" זרקו אותי, אבל אני לא אזרוק את עצמי.
אני אלחם על זכותי!

זכותי להיות אחרת.
זכותי להבין אחרת.
זכותי להיות מי שאני.

זכותי? טעות!
זוהי חובתי, חובתי לעצמי להיות אני!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2009 11:04 לינק ישיר 

אני מבקש סליחה מהניו יורקר.

בס"ה התייחסתי לדבריו של הכותב שאותם ציטטתי.

עצוב מאוד שגם אותו כותב כנראה מבין שמטרת האשכולות ההם היא ההגרלה.

עצוב עוד יותר שאין כאן שום התצנגדות לאשכולות של רכילות ולשון הרע וכו' ורק כאשר מישהו מנסה להסביר משהו ערכי הלכתי, אומרים לו "אין מקומך איתנו" האם הציבור שלנו הפך להיות ציבור שמקדש את הבורות והטמטום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2009 10:56 לינק ישיר 

אני עומד נדהם.
כל כך הרבה מלל ושנאה כלפי דעה שאמנם אינה מקובלת בציבור החרדי ועל פוסקיו, אך בכל זאת ישנם פוסקים המצדדים בה, ואילו כאשר נפתח אשכול שכולו ניבול פה מהסוג הגרוע, לא ראיתי את צדיקי הפורום נזעקים. גם התגובות שמחו נכתבו בטון מינורי. אף אחד לא ראה בזה חוסר נימוס להכניס תכנים שאינם מקובלים על הקהילה החרדית, באתר שנועד לחרדי.
אולי לשיטתכם התכנים כן עונים על ציפיותיו של החרדי המצוי?!
בושה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2009 09:25 לינק ישיר 

Beitarnik כתב:
האם הניקים שיושב סתר הזכיר באו להביע דעה על הצילומים של יעקב נחומי? או שמא הם נמצאים כאן להשתתף בהגרלת הלוטו של הניו יורקר?

ואלו הם הדגלים של הפורום? מי שלא מתעניין בצילום ובהימורים הוא לא חרדי?

ללא קשר לאשכול זה, רציתי לציין שאשכולות הלוטו אינם הימורים,
אשכולות הלוטו באו למטרה אחת בלבד, והיא,
להרבות באמירת תהלים,
וכל מילה נוספת מיותרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2009 06:00 לינק ישיר 

יושב סתר

אתה צודק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2009 02:00 לינק ישיר 

הטענה הכי חשובה שקראתי לפני כמה דפים הייתה
שמכיוון שישנם כמה קיצונים ימניים או בוחשי קדירה חרוצים שכותבים ומגיבים
הפורום מקבל גוון ותמונה לא נכונים לגבי הציבור החרדי בכללותו שהרי באמת לא ניתן לזכור מי הוא מה
ורק נדמה לאחר זמן , שהמצב הרוחני באמת גרוע מאוד וחלילה ישנם כאילו בציבור החרדי שסוברים כך או אחרת ,
והם לא!!!
לדוגמא: האשכולות שחוזרים על עצמם פעם בשבועיים על שינוי סדרי הלימוד בישיבות או על תכלית בלימוד מקצוע
ועוד שאר ירקות
אח"כ אתה קורא בדבריהם של עיתונאים שעושים מעירבוביה של דיעות ימניות שכביכול זו דעת הציבור החרדי
(לא שעד כדי כך יש משקל לדברים, אבל בכל זאת..זה מראה תמונה מעוותת בעיני הקורא שלא מתבונן כל כך בדקויות או בעיני מבקרים חילונים ..ותתפלאו כמה גולשים כאן חילונים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2009 23:02 לינק ישיר 

יראשמים כתב:
הכי אני הגדרתי את עצמי חרדי? הכי גם אני נגעתי באיסור "לא תתגודדו"? אוי לי.

על כיצד *יראשמים* מגדיר את עצמו. קרא כאן.

על מיהו חרדי במשנתו של *יראשמים*. קרא כאן.

על רצון הקוראים לקרוא גם את דעותיו של *יראשמים*. קרא כאן.

ועל התמורה העצומה שחל בפורום מעת הצטרפותי להיום, שימו לב כמה מעט קוראים פתחו את האשכול שפתח היום אחד ממנהלי הפורום שלנו, שאולי לא הרגיש בעצמו את תחלופת הדורות שעבר על הפורום בשנים מעטות.

מפורום רב ידיעות ודיעות, הפכנו לפורום צר מהכיל ומתלהם.

אתה באמת אוחז שלהגדיר מגזר מסוים זה נקרא לא תתגודדו?!

אני לא כל כך מאמין שאתה באמת אוחז כך

בכל מקרה אם אתה רוצה תפתח על זה אשכול בעצכ"ח.

אבל שמת לב ששוב התחמקת מתשובה ענינית?

האם אתה לובש כפה שחורה או סרוגה?

אם שחורה סבבה אנחנו איתך

אם סרוגה למה אתה פה??  מה מטרתך ??  להטיף לנו???   לשנות אותנו??

נ.ב. מאוד נהנתי מהקישורים לאשכולת שלך הם נראים על רמה מאוד גבוהה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2009 01:57 לינק ישיר 

אורי_הגדול כתב:

"הרמה של הפורום היא שכולנו נמצאים כאן" כל גווני הקשת של הציבור החרדי

אבל לא אלו שאינן שיכים לציבור החרדי

לא שיש לי בעיה איתם הם אנשים מקסימים ואולי היה ראוי לפתוח פורום חדש המשותף לד"לים ולחרדים.
ועוד אחר המשותף לחילונים ולדתיים

אבל פורום הנקרא 'בחדרי חרדים' אמור לשקף את ההשקפה של הציבור החרדי
למה?
פשוט כי לכך הוא נוצר, מאותו סיבה שיושבים על כסא ולא על שולחן [באופן קבוע], ומאותו סיבה שלדפוק מסמר משתמשים בפטיש ולא... במיקרוגל למשל

תוקן על ידי אורי_הגדול ב- 16/11/2009 20:30:31

תוקן על ידי אורי_הגדול ב- 16/11/2009 20:31:11

מילים כדורבנות .

ובכלל, מה המטרה להכנס לפורום חרדים אם אתה אוחז מהשקפות אחרות לגמרי?
מתי אי פעם חשב חרדי להכנס לפורום חילוני,אם לא במטרה להשפיע?
זו אותה הסיבה שהמיזרחיסט נכנס הנה !
וזה לא הוגן בפורום שאמורים לדסקס בו כאלה השותפים במידת מה לאופי החיים החרדי / לא ציוני

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מזרחיסטים בפורום - כן, הצפה קבועה - לא!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext