בית פורומים בית שמש

עלון השבת "ודברת בם" להורדה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/11/2009 16:29 לינק ישיר 

אתה שוב חוזר על אותה מנטרה, כל האישים שהבאתי לעיל הם רק מקצת מהמפרשים היא משתמשת לפרשן את המקרא.

וזה התגובה שלך?

גש מיד לביתך ושרוף את ספריה המלאים ציטוטים מאנשי דת נוצרים משכילים ואפיקורסים.

"טוב" לנגח את החרדים, מחפשים את השקר הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2009 16:56 לינק ישיר 

מקוה,

להלן תגובתי, ומפאת זכרה של נחמה ליבוביץ אודה לך אם נסיים את הדיון אודותיה (גם אם אני מבין כי אינך מסכים איתי(.

נחמה ליבוביץ התייחסה בעצמה לעובדה שהביאה בספריה מפרשנים שחלקם רפורמים וכו'

וכך היא כותבת למשל על הפרשן "בנו יעקב":

"בנו יעקב שהיה רפורמי קיצוני ובוודאי עבר על חלק עצום של מצוות תורתנו הקדושה למדתי מספריו יותר מאשר מהרבה ספרים שנכתבו על ידי יראים ושלמים והוא פקח את עינינו לראות דברים שלא ראינו לאמיתה של תורה".

והיא ממשיכה וכותבת:

סומכת אני על דברי הרמב"ם בהלכות קידוש החודש (יז, כד): "כל דבר שנתגלה טעמו ונודעה אמתתו בראיות שאין בהם דופי, אין סומכין על זה האיש שאמרו או שלמדו אלא על הראיה שנתגלתה והטעם שנודע".  

מכל זה וכמי שקרא עליה ועל חייה אני לומד כי היא בעצמה לא הסכימה עם דרכם של הפרשנים שמנית, אף שלא נמנעה להביאם בספרה.

ועל זה כתבתי כי אינני מסכים עם כל דרכה, אני בספרי (אם אזכה) לא אצטט מפרשנים שאינם אורתודוקסים.

מקוה, מתי תחזור בתשובה?
הנציב מוואלזין כתב: על כן מפני שנאת חינם שבלבם זה את זה חשדו את מי שראו שנוהג שלא כדעתם ביראת ה' שהוא צדוקי ואפיקורוס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2009 17:27 לינק ישיר 

והנה הטעות הגדולה שלך ושלה גם יחד,

האיך יתכן שאפיקורוס גם לדעתה של נחמה ליבוביץ שהיא מודה שהוא עובר על חלק גדול מהתורה כתב דברים לאמיתה של תורה?

אתה באמת למדת בישיבה פעם? אתה לא יודע שמי שאפיקורוס לא יכול לכתוב דברים לאמיתה של תורה? אתה לא יודע שההלכה היא שספר תורה שכתבו מין ישרף? לא מדובר בספר תורה שהאו שינה דברים מדובר בספר תורה עם כל הדיקדוקים, אבל ההלכה אומרת שצריך לשרוף למה??

אני משאיר לך לענות את התשובה לבד.

הרי כך לימדה אותנו גברת ליבוביץ לא לענות את התשובות רק לומר את השאלות.

אוייש מחשבות, תראה לאן אתה מתרחק!!! עוד התרחקות קטנה ואיבדנו אותך לחלוטין.

עכשיו תגידו אתם, אתם לא חושבים שאני נאבק כאן מאבק שצריך להאבק בטובניקים?
תראו לאן הם מגיעים!!

החתם סופר בשעתו נאבק מאבק איתנים בהשכלה, כל מטרת ההשכלה היתה רק להוסיף קצת מדע לתורה, כך הם טענו בלהט, אנחנו תומכים בתורה לגמרי אנחנו רק רוצים להוסיף קצת ידע ומקצועות, זהו לא יותר מכך.

היום אפי' המזרחי מודים בלי המאבק של החרדים בהשכלה, מי יודע איפה היינו היום.

לפני 70 שנה צעקו גדולי ישראל כהמהרי"ל ורבי יוסף חיים זוננפלד נגד הציונות, הם עשו חרמות וגידופים שמה שאני אומר לכם היום נגד "טוב" אינו אפי' כטיפה בים, והם צדקו אוהו צדקו. תראו מה נשאר מהציונות. כולם מחללי שבת ואוכלי נבילות למהדרין, אם לא תתעוררו היום לאן תגיעו לאן?

"טוב" לנגח את החרדים, מחפשים את השקר הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > עלון השבת "ודברת בם" להורדה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.