בית פורומים פרחי מיאמי

ה-DVD החדש - יבא!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/12/2009 23:13 לינק ישיר 

ברוקלינאי כתב:
פסנתר -
אין מיתוס ש"פרחי מיאמי לא מזייפים בהופעות", יש בהחלט מיתוס שהם מקצועיים יותר ומזייפים הרבה פחות...
(מעניין שהתחלתי לשמוע את זה גם ממעריצי YBC כאן באמריקה)

כאחד שהיה בארבע הופעות של מיאמי ובשתי הופעות של YBC, על אף נטייתי הידועה למיאמי, ותאמר -
נגיעתי בדבר - אני חושב שהמקצועיות של מיאמי היתה בולטת בצורה ניכרת ע"פ חברתה ה - YBC.

בסוכות האחרון - ואל תכעס עלי - הייתי אצל שניהם, מה אומר לך?
ה"בויס" - יש להם את הילדים הכי חמודים בעולם! באמת!  אבל הזיופים שהלכו שם? זוועה!
תאמין לי - התביישתי בשבילם! התביישתי בשביל אלי!

יומיים אחר כך ב"סטייט תיאטר" בניו ברנזוויק - איזה מופע של מיאמי! הטוב מכל אלה שהייתי בהם עד היום.
אגב - גם ירחמיאל אהב במיוחד את המופע ההוא בניו ג'רזי, הוא מדבר על זה בהתלהבות ב"קומנטרי".

לסיכומו של דבר - אומר דעה מעניינת שיש לי בנושא.

אני חושב, שחוץ מהכישורים הטבעיים של שירה שנער מקהלה מתחיל איתם, חלק גדול, גדול מאד, גדול ממה שאנשים רגילים לחשוב, מהמקצועיות ויכולת השירה של ילד - היא תוצאה של ההשראה שהוא מקבל מהמנצח/המאמן שלו. זהו - כך נראה לי - הפלוס העיקרי והגדול של ירחמיאל.

מה שאני בא בעצם לומר זה - שיכול להיות בהחלט שאם ניקח כמה ילדים מה - YBC ונשים אותם במיאמי -
הם פתאום יפסיקו לצרוח!... פשוט כך. או להפך - אם ניקח כמה צעירים ממיאמי ונשים אותם ב - YBC...
אני לא רוצה להמשיך...

אומר בכנות - יש לי קצת בעיה עם כל ההתנהלות שם למעלה ב - YBC.
לפעמים אני מרגיש שאני כל כך מחבב את אלי גרסטנר.. אמריקאי שכזה.. נחמד.. סימפטי.. פתוח ומתייחס
בחום לכל אחד ואחד מקהל המעריצים הענק שסובב ומשגע אותו.. באמת!  ברצינות!  איש טוב.

אבל... לפעמים אני מרגיש שחסר לי שם מאד - בלהקות שלו, באווירת המופעים שלו, במוזיקה שלו,
ואפילו במקהלת הילדים המתוקים שלו - את הרצינות!  את כובד הראש, את העומק.
רדידות קוראים לזה.

מבין?

תגיד לי בכנות - כל האווירה שם בקהל שתמיד מראים בהופעות של YBC (אני אישית דווקא אוהב שמראים קהל)
האם זה לא נקרא במילים פשוטות "הוללות"? "שיכרון חושים"?
וכל ה"מאחורי הקלעים" שם, האם זאת לא "ליצנות" לשמה?

לא באתי להיות "המשגיח".. אבל מבחינתי כל הדברים שהזכרתי לעיל הם אפעס.. לא יהודיים בעליל...
ואני, כשאני בא לקונצרט שכזה, מה שאני מחפש זה "גו'איש מיוזיק"!
כי להתהולל - אם כבר - אני מעדיף בדרכים אחרות.. לא במוזיקה! זה חשוב מידי! זה יקר מידי!

כי את ה"מיוזיק" אני רוצה "גו'איש", וב"גו'איש" אני רוצה "מיוזיק", וב"מיוזיק" אני רוצה "גו'איש"!!!

וכך הלאה.  

קודם כל, לא באתי להשוות לYBC. אתה הכנסת אותם לויכוח.
לא פעם ולא פעמיים אמרתי שברור שפרחי מיאמי יותר טובים בהופעות. זה ברור ללא ספק.
אני מודע לזיופים הנוראיים של ישיבה בויס על הבמה. פרחי מיאמי מזייפים הרבה פחות.
כמה נקודות שאתם צריכים לשים לב אליהם:
-מי שמנצח על המקהלה זה יוסי ניומן, לא אלי גרסטנר. אלי אחראי על הלחנים, העיבודים ומה שמסביב. אולי באמת יש צורך שאלי יקח את הפיקוד על הנושא.
-לירחמיאל יש נסיון של... תזכירו לי? 30 שנה, לא? אולי יותר. זו נקודה חשובה.
-כמות הילדים בישיבה בויס גדולה ממיאמי. אני מחכה לרגע שיסננו שם כמה ויתפנה קצת שטח על הבמה, דבר שכמעט ואין בנמצא.

אני לא מתכחש, אתה צודק ברבות מהעובדות.
אז בסדר, מיאמי יותר טובים בהופעות, אבל מה לגבי הדיסקים? בדיסקים ישיבה בויס לא מזייפים כמובן, אני מעדיף ת'מוזיקה ואת הקולות שלהם. (ובוא לא ניכנס על זה לויכוח, כל אחד והטעם שלו)

תהליך בחירת הילדים לישיבה בויס שונה בתכלית מהתהליך בפרחי מיאמי.
הילדים במיאמי נבחרים אחד אחד באודישן פרטי, בעוד שכל העסק של ישיבה בויס התחיל מקיבוץ של כמה מקהלות בתי ספר שיוסי ניומן הפעיל.
אני מתאר לעצמי שחלק מהילדים מצטרפים לאחר אודישנים פרטיים. (יעקב מרדכי גרסטנר לא היה צריך אודישן :)) בכל אופן, זה הבדל מהותי מאוד.

אווירת כובד ראש במופעים של מיאמי? אתה מתכוון בטח בDVD, ששם חותכים את הקטעים של "יוששששששיייייייי" "יוווווווושששששששששששייייי". בסדר, בדיוידי של ישיבה בויס מראים את הקהל, במיאמי לא. זה אומר שהקהל אצל מיאמי נראה אחרת? אני בטוח שלא.
אם היו עושים מאחורי הקלעים עם פרחי מיאמי היתה שם אווירה אחרת? האמת שכן, בגלל שביגון הוא בכל זאת בן אדם מבוגר ומכבדים אותו יותר.
אלי גרסטנר בחור צעיר ויותר פתוח, אז הילדים מרשים לעצמם יותר.
זה לא שהילדים של מיאמי צדיקים יותר. פשוט מראים לך אותם בפוזות מצטדקות יותר.
פרחי מיאמי מאז הקמתה היתה מקהלה ששילבה גם משחק, היום זה לא כ"כ בגלוי, אבל עדיין הם יודעים לעשות פוזות של צדיקים גדולים. אפשר לחשוב שב'ממקומך' הם ממש חושבים על החורבן.. כל אחד חושב על הפוזות שלו, איך הוא יצא בוידאו, ואם ירחמיאל יהיה מרוצה.

המוזיקה של מיאמי כבדה יותר. אתה קורא לזה מוזיקה יהודית. נו שוין.

(אפשר לעצור את ההשוואה כאן, זה חסר טעם. הצד שלי ברור, הצד שלכם ברור. ושוב, לא אני התחלתי, אז את האצבע המאשימה תפנו לעבר ברוקלינאי)

YBC
אין כמו Yeshiva Boys Choir

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2009 08:38 לינק ישיר 

מה אני אגיד?
גם איתך אני מסכימה לגמרי.

אז בואו באמת נפסיק את ההשוואות בין מיאמי לישיבה בויס, מה אתם אומרים?

<תוקנה שגיאת כתיב>

תוקן על ידי yosher2005 ב- 20/12/2009 08:39:05

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2009 19:58 לינק ישיר 

כמו שאמרתם שיתיכם צודקים כל מקהלה והסגנון שלה מיאמי אם הסגנון והדרך שלה  וYBS והסגנון שלה.

ומה לי נראה שהם אפילו לא מתחרים אחד אם השני מרוב שהם שונים כך דעתי אבל אתם האמריקאים צריכים לדעת יותר כי בסך הכול אני כאן בישראל ניזון בעיקר מהפורומים של מיאמי YBS אז תקנו אותי אם אני טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 19:06 לינק ישיר 

ואני עוד מעולם לא הבנתי מה הקשר להשוות בינהם.

החלטה טובה, נכונה ונבונה. אין מה לומר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/12/2009 20:13 לינק ישיר 

דוקא דבר אחד היתי לוקח מהם ולא בתור השוואה אלא בתור דוגמה.

וזה ההריכה כמות המצלמות הבימוי הקלוז אפים בקיצור כל הקשור לצילום!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2009 15:07 לינק ישיר 

נכון... הקטע שלהם עם הצילום נורא ברמה גבוהה
וכותבים YBC לא YBS (:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/12/2009 15:57 לינק ישיר 

יש את ההופעה מחוה"מ פסח וסוכות האחרונים להורדה בדוסינט!
ההופעה מצולמת יחסית באיכות...
אבל מה שכן הפעם הזה יותר מכל ההופעות שלהם חיפשתי את הדיוק שלהם וזה קצת אבד... וחבל!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > פרחי מיאמי > ה-DVD החדש - יבא!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.