| פסנתר - אין מיתוס ש"פרחי מיאמי לא מזייפים בהופעות", יש בהחלט מיתוס שהם מקצועיים יותר ומזייפים הרבה פחות... (מעניין שהתחלתי לשמוע את זה גם ממעריצי YBC כאן באמריקה)
כאחד שהיה בארבע הופעות של מיאמי ובשתי הופעות של YBC, על אף נטייתי הידועה למיאמי, ותאמר - נגיעתי בדבר - אני חושב שהמקצועיות של מיאמי היתה בולטת בצורה ניכרת ע"פ חברתה ה - YBC.
בסוכות האחרון - ואל תכעס עלי - הייתי אצל שניהם, מה אומר לך? ה"בויס" - יש להם את הילדים הכי חמודים בעולם! באמת! אבל הזיופים שהלכו שם? זוועה! תאמין לי - התביישתי בשבילם! התביישתי בשביל אלי!
יומיים אחר כך ב"סטייט תיאטר" בניו ברנזוויק - איזה מופע של מיאמי! הטוב מכל אלה שהייתי בהם עד היום. אגב - גם ירחמיאל אהב במיוחד את המופע ההוא בניו ג'רזי, הוא מדבר על זה בהתלהבות ב"קומנטרי".
לסיכומו של דבר - אומר דעה מעניינת שיש לי בנושא.
אני חושב, שחוץ מהכישורים הטבעיים של שירה שנער מקהלה מתחיל איתם, חלק גדול, גדול מאד, גדול ממה שאנשים רגילים לחשוב, מהמקצועיות ויכולת השירה של ילד - היא תוצאה של ההשראה שהוא מקבל מהמנצח/המאמן שלו. זהו - כך נראה לי - הפלוס העיקרי והגדול של ירחמיאל.
מה שאני בא בעצם לומר זה - שיכול להיות בהחלט שאם ניקח כמה ילדים מה - YBC ונשים אותם במיאמי - הם פתאום יפסיקו לצרוח!... פשוט כך. או להפך - אם ניקח כמה צעירים ממיאמי ונשים אותם ב - YBC... אני לא רוצה להמשיך...
אומר בכנות - יש לי קצת בעיה עם כל ההתנהלות שם למעלה ב - YBC. לפעמים אני מרגיש שאני כל כך מחבב את אלי גרסטנר.. אמריקאי שכזה.. נחמד.. סימפטי.. פתוח ומתייחס בחום לכל אחד ואחד מקהל המעריצים הענק שסובב ומשגע אותו.. באמת! ברצינות! איש טוב.
אבל... לפעמים אני מרגיש שחסר לי שם מאד - בלהקות שלו, באווירת המופעים שלו, במוזיקה שלו, ואפילו במקהלת הילדים המתוקים שלו - את הרצינות! את כובד הראש, את העומק. רדידות קוראים לזה.
מבין?
תגיד לי בכנות - כל האווירה שם בקהל שתמיד מראים בהופעות של YBC (אני אישית דווקא אוהב שמראים קהל) האם זה לא נקרא במילים פשוטות "הוללות"? "שיכרון חושים"? וכל ה"מאחורי הקלעים" שם, האם זאת לא "ליצנות" לשמה?
לא באתי להיות "המשגיח".. אבל מבחינתי כל הדברים שהזכרתי לעיל הם אפעס.. לא יהודיים בעליל... ואני, כשאני בא לקונצרט שכזה, מה שאני מחפש זה "גו'איש מיוזיק"! כי להתהולל - אם כבר - אני מעדיף בדרכים אחרות.. לא במוזיקה! זה חשוב מידי! זה יקר מידי!
כי את ה"מיוזיק" אני רוצה "גו'איש", וב"גו'איש" אני רוצה "מיוזיק", וב"מיוזיק" אני רוצה "גו'איש"!!!
וכך הלאה. |