| נשלח ב-27/11/2009 03:05 |
|
| |
דוגמתו של רב פטריוט
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=13612&cat_id=1 איני יודע מה הייתי אומר אילו היתי אני זה שהיה צריך להחליט בבעיה, או איזה מחיר הייתי מסכים לשלם עבור חטוף שאיכפת לי ממנו. האם הייתי אומר עדיף לי שימות או שישב בכלא כל חייב מלדבר עם החוטפיםולשחרר אפילו זקנ/ה סנילי/ת אח/ת, כי התיאבון יבוא להם כשיריחו את האוכל, ובפעם הבאה הם ידרשו שחרור משת"פ זקן, אח"כ הם ידרשו מחבל צעיר, וכשיקבלוהו הם ידרשו שניים וכן הלאה.
אך אין ספק בלבי שלא הייתי חושב כפי שכתב רבינו: "לא-אחת צצה העובדה שציבור העולים מחזיק בעמדות תקיפות יותר ואינו נוטה לוויתורים. יש לזה הסבר פשוט: הציבור הזה בא ממדינות שבהן מדיניות ויתורים כזאת לא תעלה על הדעת. שום עם נורמלי אינו מוותר בקלות כזאת על אדמותיו ועל עמדותיו. רק שטיפת-המוח המתמדת שמתרחשת כאן, בחסות מיליוני דולרים של ממשלות זרות, גורמת את השחיקה הזאת, שאין לה אח ורע.
ראו את רוסיה, למשל. בשלהי שלטונו של בוריס ילצין, כאשר רוסיה הייתה על סף רעב של ממש, הציעה יפן לרוסים סיוע בשיעור עשרים מיליארד דולר (!), בתמורה להחזרת האיים הקוריליים לידם. האיים הנידחים האלה אינם נחוצים לרוסיה כלל, אך ילצין נעלב מעצם ההצעה והגיב: "אנו נמות ברעב ולא נחזיר לכם את האיים". זו תגובה טבעית של עם בריא, היודע לעמוד על שלו".
איני רואה בדבריו תגובה טבעית של מנהיג בריא, היודע לעמוד על שלו, אלא של רודן שחיי בני עמו שווים בעיניו פחות מכוסית וודקה, ולראות בתגובת ילצין "מעשה אבות" יכול רק מי שגדל בבית שבו הוא שמע שירים ותשבחות על "אמא רוסיה".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2009 09:36 |
|
| |
נישט משנות השלושים ואילך.
|
|
| נשלח ב-1/12/2009 07:27 |
|
| |
אם אין לך דבר נגדו אז למה לא להביא אותו כתמיכה לטיעון?> האם הגבת לפני שסיימת לקרוא את כל השורה, או שישנה כאן מוגבלות בהבנת שורה שלימה? האם לא כתבתי: "לי דבר נגד ילצין או אף נגד פוטין, אלא נגד מי שמביאו כדוגמה למנהיג שיש ללכת בדרכו".
אין לי דבר נגדם מפני שהם מנהיגי עם שחונך שנים ע"י מנהיגיו (שחיו חיי פאר) שעליהם להיות פטריוטים, והדבר שיבש להם את השכל, (חזקה על תעמולה שאינה חוזרת ריקם) ולכן אף כשלא יהודים , יהודים למחצה, לשליש ולרביע הגיעו לארץ אחרי נפילת הקומוניזם , מטעמים כלכליים ולא אידיאולוגיים הם הצטרפו למפלגות הימין, האם זה פלא שמנהיג עם כזה יעדיף פיסת אדמה על ''לחם'' לאזרחים? פטריוטיזם הוא כמו ממרח, הוא טוב רק כשהוא "עם" (עין בחיריק) ולא לבדו או במקום.
<כלומר לפי דעתך כל מי שמביע את דעתו בענינים פוליטיים ההפך מדעת המנהיג הפוליטי של הדור הוא טיפש או שחצן?גם בפוליטיקה קיים הכלל "והיו עיניך רואות את מוריך?> ישנו הבדל ברור בין אדם ''מנהשורה'' המביע דעה פוליטית, לאדם בעל "תפקיד" המייצג ארגון מסויים ומפרסם את הדברים בפרסום רשמי של הארגון, בעניננו הכתבה פורסמה בפרסום רשמי של ארגון חב''די, והכותב המתהדר בתואר ''דובר חב''ד'', (מי העניק לו את התואר ומי היא החב''ד שהוא דוברה), כותב כתבה לא היתה לפרסם את דעתו האישית, אלא לברסם את דעת "חב"ד" (הרבי ?) ולהשפיע על אחרים, והוא מגייס את ילצין לסיוע לדוגמת המנהיג שיש לשאוף לדוגמתו, הוא בעיני טיפש (כלימוד זכות) או שחצן.
<האם זה שגם כמרים סבלו הוריד במשהו את סיבלם של חסידי חב"ד שסבלו? הרי גם הנאצים רצחו אלפי צוענים ואחרים האם בגלל זה סבל היהודים היה פחות?> תגובתך היא על שכתבתי:
"לא אגיב על ספרי ההיסטוריה החבדיים, ואם הם עשו או סיפרו היסטוריה, אלא רק שלגולאקים לא נשלחו רק יהודים שומרי מצוות וחב"דים, אלא גם כמרים שהפיצו את דתם במסירות נפש". היכן ראית בדברי נסיון להכחיש את סבלם של חסידי חב"ד שסבלו? השאלה שנמנעתי מלדון בה היתה כמה חסידי חב"ד היו, וכמה היו שסבלו, ומה היה סבלם, כל שכתבתי הוא שייתכן שספרי ההיסטוריה של חב"ד עשו היסטוריה יותר ממה שסיפרו היסטוריה.
_______________________ ירוחם <כשכל הרעבעס והחסידוית האחרות ברחו מברית המועצות, רק חסידי חבד נשארו לשמור על הגחלת, יחד עם כל היהודים,שאלמלא הם ,חלק גדול מהם היה שוכח שהם יהודים. ולאו מילתא זוטרא היא> ולאו מילתה רבה בדבריך, על איזו תקופה אתה מדבר?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 01/12/2009 07:30:00
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2009 15:08 |
|
| |
תוספת קטנה לדברי צענע- כשכל הרעבעס והחסידוית האחרות ברחו מברית המועצות, רק חסידי חבד נשארו לשמור על הגחלת, יחד עם כל היהודים,שאלמלא הם ,חלק גדול מהם היה שוכח שהם יהודים. ולאו מילתא זוטרא היא.
|
|
| נשלח ב-30/11/2009 11:00 |
|
| |
"אין לי דבר נגד ילצין או אף נגד פוטין, אלא נגד מי שמביאו כדוגמה למנהיג שיש ללכת בדרכו "
אם אין לך דבר נגדו אז למה לא להביא אותו כתמיכה לטיעון?
"אם כי אני חושב שכל מי שטוען שיש לו את כל הפתרונות ליישוב הסכסוך היראלי-ערבי, ומנהיג נבחר שלא יעשה כפי שהוא אומר אשם במצב בו נמצאת מדינת ישראל, ואינו מוכן להבין את המורכבות של הבעיות הוא שחצן , ואם הוא אינו מסוגל להבין זאת כי אז הוא טיפש "
כלומר לפי דעתך כל מי שמביע את דעתו בענינים פוליטיים ההפך מדעת המנהיג הפוליטי של הדור הוא טיפש או שחצן?גם בפוליטיקה קיים הכלל "והיו עיניך רואות את מוריך?
"לא אגיב על ספרי ההיסטוריה החבדיים, ואם הם עשו או סיפרו היסטוריה, אלא רק שלגולאקים לא נשלחו רק יהודים שומרי מצוות וחב"דים, אלא גם כמרים שהפיצו את דתם במסירות נפש "
האם זה שגם כמרים סבלו הוריד במשהו את סיבלם של חסידי חב"ד שסבלו? הרי גם הנאצים רצחו אלפי צוענים ואחרים האם בגלל זה סבל היהודים היה פחות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2009 05:40 |
|
| |
<הדיון מיותר מפני שאתה מבטא בעמדותיך את עמדות השמאל והרב ברוד את עמדות הימין ואשכול זה איננו המקום לדיון הרחב מיני ים>"ימני" ו"שמאלי'' הם מונחים פוליטיים המונחים "ימין ו"שמאל": ואינם שמות נרדפים לפטריוט או תבוסתן, לא כל "ימני" הוא גיבור לאומי שסיכן את חייו מתוך בחירה למען האידיאלים שהוא מייצג, ולא כל שמאלני משתמש בסמים ובוגד. <גם תגובתך לא שינתה את דעתי שהאיש עצמו מפריע לך ולא עמדותיו.שמקובלות על רבים.(אלא אם כן אתה טוען שכל הימין הוא טיפש ושחצני והשמאל חכם ועניו אז בוודאי אין המקום כאן לוויכוחים מסוג זה.)> האיש לא מעניין אותי, ואני לא חושב שכל הימין הוא טיפש ושחצני ולא כל השמאל הוא חכם ועניו, אם כי אני חושב שכל מי שטוען שיש לו את כל הפתרונות ליישוב הסכסוך היראלי-ערבי, ומנהיג נבחר שלא יעשה כפי שהוא אומר אשם במצב בו נמצאת מדינת ישראל, ואינו מוכן להבין את המורכבות של הבעיות הוא שחצן , ואם הוא אינו מסוגל להבין זאת כי אז הוא טיפש. <לגבי רוסיה:מאסר האדמורים, רדיפת הדת וכו'. (אמנם כל שומרי המצוות סבלו אבל חסידי חב"ד במיוחד נלחמו בחרוף נפש נגד הגזרות ונגרם להם סבל רב שמתואר בספרי ההיסטוריה החבדית ואכמ"ל)> לא אגיב על ספרי ההיסטוריה החבדיים, ואם הם עשו או סיפרו היסטוריה, אלא רק שלגולאקים לא נשלחו רק יהודים שומרי מצוות וחב"דים, אלא גם כמרים שהפיצו את דתם במסירות נפש.
<ובעיקר לא הבנתי מה יש לך במיוחד נגד ילצין> אין לי דבר נגד ילצין או אף נגד פוטין, אלא נגד מי שמביאו כדוגמה למנהיג שיש ללכת בדרכו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2009 17:00 |
|
| |
"אני לא ייחסתי לו חוסר רחמים אלא טפשות ושחצנות " לנישטאיך
הדיון מיותר מפני שאתה מבטא בעמדותיך את עמדות השמאל והרב ברוד את עמדות הימין ואשכול זה איננו המקום לדיון הרחב מיני ים.
גם תגובתך לא שינתה את דעתי שהאיש עצמו מפריע לך ולא עמדותיו.שמקובלות על רבים.(אלא אם כן אתה טוען שכל הימין הוא טיפש ושחצני והשמאל חכם ועניו אז בוודאי אין המקום כאן לוויכוחים מסוג זה.)
לגבי רוסיה:מאסר האדמורים ,רדיפת הדת וכו' .(אמנם כל שומרי המצוות סבלו אבל חסידי חב"ד במיוחד נלחמו בחרוף נפש נגד הגזרות ונגרם להם סבל רב שמתואר בספרי ההיסטוריה החבדית ואכמ"ל)
ובעיקר לא הבנתי מה יש לך במיוחד נגד ילצין .
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2009 15:52 |
|
| |
צענע <מה שמקומם בדבריך זה שבכל תגובותיך אתה מקשר את עובדת היותו של הרב ברוד חסיד חב"ד> מה שמקומם אותי הוא לא שהוא חסיד חב''ד אלא הדעות שהוא מביע . <הרי רוב רבני הציבור הדתי לאומי אומרים ממש את אותם הדברים והם הרי לא חסידי חב"ד> שתי תשובות לדבר, האחת, ואם הם אומרים כדבריו אז מה, האם הדבר הופך את דעתו או את דעתם לעובדה שאין להרהר אחריה. מי העניק לו ולהם סמכות בלעדית להביע דעה קובעת בדבר שאין להם בו מושג?
ושנית, מי מבין רבני הציבור הדת''ל טען שדרכו של ילצין היא הדרך שיש ללכת בה. <ההגיון אומר שלאחר שחרור שליט וההשגים הענקיים שישיגו המחבלים בעקבותיה (כולל חיזוק עצום למעמד חמאס)
המחבלים לא יצטרכו יותר להלחם> טענה דומה נשמעה לקראת פינוי גוש קטיף, אם יפנו את הגוש יהיה כך וכך, העובדה היא שזה לא היה כך ולא כך. <הוויכוח הוא לגיטימי ומובן, אבל מה שמקומם בעיניי הוא ייחוס תכונות של חוסר רחמים לכותב,ייחוס דעותיו לקירבה הרגשית לרוסיה> אני לא ייחסתי לו חוסר רחמים אלא טפשות ושחצנות, הוא כתב: <שני העשורים האחרונים מוכיחים כמה תלול המדרון של הכניעה ללחצים. היה לנו קו אדום שאין מדברים עם ארגוני טרור. הקו הזה נפרץ ונשאו ונתנו עם אש"ף (ארגון טרור ששמו מבטא את מטרתו – 'שחרור פלסטין', היינו ארץ-ישראל כולה). היה קו אדום שאין משא-ומתן על ירושלים, ונשאו ונתנו על ירושלים. עד לפני כמה שנים הייתה הסכמה מקיר אל קיר שלא תהיה שיבת 'פליטים' לתוך ישראל. הממשלה הקודמת הסכימה גם לזה, והתחילה התמקחות על מספר ה'פליטים' שיחזרו> לדעתו, לא אדם אחד ולא ממשלה אחת אשמים במצבנו, אלא כל ממשלות ישראל שהיו בעשרים השנים האחרונות, היו חסרי גאווה עצמית ויכולת לעמוד בלחצים, האם חשב ולו פעם אחת שבאותן הממשלות ישבו אנשים שארץ ישראל יקרה להם לא פחות ממנו ותרמו לה הרבה יותר ממנו, ואעפ"כ הם עשו את שעשו. קל להיות גיבור ופטריוט כאשר לא צריך לעשות דבר מלבד לחזור על אותה מנטרה שדופה של אסור לדבר עם האוייב, יותר קשה לדאוג לבטחון המדינה ועתידה. <הרי ידוע מה שחוללו הרוסים לחסידי חב"ד ברוסיה> מה חוללו?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2009 13:08 |
|
| |
"יודע שכולך דיבורים אין לך כוח. לישראל אין את עוצמתה של רוסיה ומנהיגי העולם הערבי היום שוב אינם ראשי כפרים, ראשי צבאותיו אינם ראשי כנופיות וחייליו אינם פלאחים, הם התקדמו בצעדי ענק, ואין להאשים בהתפתחות זו את מדיניות ראשי מדינת ישראל שבעבר ובהווה. הרב ברוד מציע סיבות ופתרונות למצבנו היום, שכל מי שיודע שהיסטורית העולם לא התחילה סמוך לביאת המשיח, גם יודע שאינן סיבות לעבר או פתרונות לעתיד. "
כך כתב נישטאיך.
מה שמקומם בדבריך זה שבכל תגובותיך אתה מקשר את עובדת היותו של הרב ברוד חסיד חב"ד .
הרי רוב רבני הציבור הדתי לאומי אומרים ממש את אותם הדברים והם הרי לא חסידי חב"ד.
ההגיון אומר שלאחר שחרור שליט וההשגים הענקיים שישיגו המחבלים בעקבותיה(כולל חיזוק עצום למעמד חמאס)
המחבלים לא יצטרכו יותר להלחם.
הם יחטפו חייל וישיגו הכל. כמובן שאפשר להבין גם את העמדה ההפוכה -לשחרר בכל מחיר הוויכוח הוא לגיטימי ומובן אבל מה שמקומם בעיניי הוא ייחוס תכונות של חוסר רחמים לכותב,ייחוס דעותיו לקירבה הרגשית לרוסיה(הרי ידוע מה שחוללו הרוסים לחסידי חב"ד ברוסיה)להיותו כביכול משיחיסט ומה לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2009 11:09 |
|
| |
ובמקרה של ילצין, פוליטיקאים צדיקים במיתתם קרויים חיים...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2009 10:46 |
|
| |
.
אלו ואלו דברי פוליטיקאים חיים. אלעס איז פאליטיקע.
|
| נשלח ב-29/11/2009 10:28 |
|
| |
נישט לישראל באמת אין את עצמתה של רוסיה. אבל יש לה עדיין עצמה, והבעיה היא שלאט לאט בזכות הרחמים מאבדים אותה,
מועד קטן דף טז: הוא עדינו העצני - כשהיה יושב ועוסק בתורה - היה מעדן עצמו כתולעת, ובשעה שיוצא למלחמה - היה מקשה עצמו כעץ. על שמנה מאות חלל בפעם אחת - שהיה זורק חץ ומפיל שמונה מאות חלל בפעם אחת, והיה מתאנח על מאתים.
|
|
| נשלח ב-29/11/2009 00:51 |
|
| |
ירוחם מה רצית להוכיח מציטוטך? איש אינו חכם מספיק כדי לדעת מה יהיה בעתיד, האם אלה שלחמו נגד הקמת מדינה עצמאית ליהודים ידעו שתהיה שואה? האם ילצין ידע שהשלטון הקומוניסטי יתפורר? האם אי שחרור שנים-עשר אלף המחבלים הכלואים אצלנו או אף הוצאתם להורג תביא נצחון ובטחון לתושבי מדינת ישראל, האם הגליה לגולאגים הצילה לאורך זמן את השלטון הסובייטי, האם הוצאתם להורג של שבויים והריסת כפרים לא הביאה נצחון להיטלר או לאימפריה הרומית.
___________ צענע <הדוגמא של ילצין היא טובה מפני שהיא תומכת בטענתו של הכותב> לא צריך להיות חכם כדי להבין שלדבר מעמדת כוח לא יעשה דבר, אם הצד השני יודע שכולך דיבורים אין לך כוח. לישראל אין את עוצמתה של רוסיה ומנהיגי העולם הערבי היום שוב אינם ראשי כפרים, ראשי צבאותיו אינם ראשי כנופיות וחייליו אינם פלאחים, הם התקדמו בצעדי ענק, ואין להאשים בהתפתחות זו את מדיניות ראשי מדינת ישראל שבעבר ובהווה.
הרב ברוד מציע סיבות ופתרונות למצבנו היום, שכל מי שיודע שהיסטורית העולם לא התחילה סמוך לביאת המשיח, גם יודע שאינן סיבות לעבר או פתרונות לעתיד.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 29/11/2009 01:17:40
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2009 22:34 |
|
| |
לאפשרי
פותח האשכול הביא רק קטע מדבריו של הרב ברוד.
הרב ברוד תאר את גילויי החולשה של ממשלות בישראל בשנים האחרונות וטען שזה לא מן החכמה להפגין חולשה.
הכניעה לסחטנות של החמאס בעניין שליט היא המשך לגילויי החולשה.
ולכן הדוגמא של ילצין היא טובה מפני שהיא תומכת בטענתו של הכותב.
ו"חכמה בגויים -תאמין"(וזה לא משנה אם הגוי הוא במקרה רוסי והכותב הוא חסיד חב"ד....)
ומה שחשוב לזכור שהחכמה הזאת נובעת דווקא מהדאגה לחיי אדם ולא להפך.
האם דאגה לחיי מאות בני אדם מנוגדת לערכי היהדות?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2009 21:44 |
|
| |
צענערענע, הנושא שאת מעלה הוא נושא שיש לדון עליו בפני עצמו, ולא כאן המקום. קראי נא את דברי הרב ברוד שנית, והגידי לנו, האם אין הנימה המושמעת בהם זרה בתכלית לערכי היהדות? הוא רואה ברצון לפדות שבוי בכל מחיר, סימן של חולשה, ובדאגה לחיי כל אחד מן העם ביטוי להתיפיפות, הוא לא דן בשאלה זו בצורה שאת הצגת אותה. וזה בולט מאוד, ומקומם לא פחות!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2009 21:23 |
|
| |
לאפשרי
הרי השאלה כאן היא לא האם עלינו לרחם או האם עלינו לנהוג בחכמה.
השאלה הקשה הניצבת בפנינו היא האם לרחם על שבוי אחד או על מאות אנשים שבוודאי ימותו כתוצאה משחרור זה.
והעבר הוכיח כבר כי חשש זה אינו מופרך.
תוקן על ידי צענערענע ב- 28/11/2009 21:25:46
|
|
|
|
|