בית פורומים הנה ימים באים

שלומית אלוני חוגגת יום הולדת :''עם ישראל כולו עם נבזה''

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/11/2009 08:00 לינק ישיר 
שלומית אלוני חוגגת יום הולדת :''עם ישראל כולו עם נבזה''

ומה שלום שולמית אלוני? לא משהו, טוב תודה. הכוהנת הגדולה של השמאל חוגגת היום (א') - כ"ט בנובמבר - 81 סתווים, ולדבריה, "לראשונה בחיי אני בדיכאון". על עצמה אומרת השרה לשעבר כי "81 זה לא שמחה גדולה, בסך הכל חגגתי יום הולדת פעמיים בחיים, בגיל 70 ובגיל 80, איזו סיבה יש לי לחגוג בגיל 81?". אבל את הדיכאון שלה היא זוקפת דווקא לחובת מצבה של המדינה, שלדעתה עגום הרבה יותר: "קשה לי להגיד שיש לי מילה טובה על המדינה היום. אנחנו מצויים במצוקה גדולה מבחינת המוסר החברתי ומבחינת סדרי השלטון והמשפט שלנו".

ם בגיל 81, לשונה המפורסמת של אלוני חדה כתער - והיא אינה חוששת לרגע לשגר חיצים לכל עבר. השיחה עמה נפתחת סביב סוגיית הקפאת ההתנחלויות, ואיך זה ששוב ממשלת הימין מיישמת את מדיניות השמאל, אך עד מהרה גולשת לביקורת - על ימין ועל שמאל. "לימין יש שתי ידיים שמאליות, אבל השמאל בכלל לא קיים היום", היא מפטירה, ועוברת לתקוף את מתנגדי עסקת שליט: "מה אלו השטויות שמדברים? שלא יקשקשו לי עם משפטים כמו 'דם על הידיים'. הרי מאז שנת 2000, כשנפתחה האינתיפאדה השנייה, אנחנו רצחנו אלפים. גם לנו יש דם על הידיים, לא ידוע לי שרחצנו אותו".

בוויכוח על המחיר העתידי של העסקה ועל ההשלכותיה, לאלוני יש דעה ברורה: "אם פוחדים ממחבלים בעתיד, אז אני מזכירה שאלו שביצעו את רצח הספורטאים באולימפיאדת מינכן - אף אחד מהם לא נשאר בחיים. יש לשחרר מיד את מי שדורשים לשחרר אותו. אחרי שנשחרר אותם, ישראל תעמוד על המשמר ותדע איפה הם... השב"כ שלנו אף פעם לא בודק ענייני חוקיות, כשהם מחסלים הם לא בודקים את הצד המשפטי של העניין. אז הגיע הזמן להפסיק לשחק בעניין הזה - ונשחרר את הילד הזה".

עצי זית שכרתו מתנחלים בכפר בורין בגדה. "מה שאנחנו עושים

בשטחים גרוע מכל הפוגרומים שעשו ליהודים" (צילום: AFP)

כדי להמחיש את הידרדרות המוסר והערכים בישראל אלוני נותנת כדוגמא את הריסת מטעי הזיתים של פלסטינים בשטחים. "זה מנוגד לכל מוסר, ואפילו להלכה", היא אומרת. "בהלכה כתוב - לא תהרוס עצי פרי". המסקנה המתבקשת בעיניה: "אנחנו פשוט עם נבזה. מה שאנחנו עושים בשטחים גרוע מכל הפוגרומים שעשו ליהודים". אבל היא מוסיפה מיד הסתייגות: "אני לא מדברת על הנאצים כמובן, אלא על הקוזאקים".

בהתייחסות להתבטאות האחרונה של לימור לבנת על ממשל אובמה, היא אומרת שלבנת היא רק אחת מיני רבים. אלוני כועסת על רבים בליכוד שתוקפים את הממשל האמריקני, ואומרת כי ההתנהלות הישראלית מול האמריקנים מעוררת בה סלידה: "היחס שלנו לאובמה ולממשל האמריקני זו חרפה שאין שנייה לה.

הם נותנים לנו גיבוי, נשק ותרומות. ההתבטאויות שלנו מעוררת גועל. הממשל האמריקאי זהיר מאוד ולא רוצה להגיד איך הוא רואה אותנו, אבל למזלנו יש שם לובי יהודי גדול שמשמר את התמיכה שלנו. כולם רוצים לחיות בסדר עם היהודים כי אף אחד לא רוצה שיאשימו אותו באנטישמיות".

על דור ההנהגה הנוכחי, היא מתקשה למצוא מילה טובה להגיד. "אין לי מילה טובה להגיד על ברק, ואומרים שכשאין לך משהו טוב להגיד - פשוט אל תגיד כלום. נו, אני כבר אמרתי שהוא האיש הכי מסוכן. נתניהו? זו בעיה לגמרי אחרת. לנתניהו קשה. ברק כל כך נפוח שלא קשה לו להיות מה שהוא. לעומתו, לנתניהו יש עוד הרהורים מידי פעם".

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2009 22:10 לינק ישיר 

מה אתם מתלוננים? מה יגיד קרמיט????

אוי אוי אוינק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2009 17:25 לינק ישיר 

ruth77 כתב:

למה להעליב את מיס פיגי.....?
ועכשיו ברצינות, שמעתי - ואתם בטח יודעים, שמי שאוכל חיות לא כשרות זה משפיע על הנפש, אבל לא רק... אלה גם על המראה החיצוני....! ברצינות...!
אז מה זה אומר? שאחמדי אוכל קופים?

הוא דומה לשדון מבקבוק, גובהו מעיד על כך ...השאלה איך מחזירים אותו לבקבוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2009 10:35 לינק ישיר 

למה להעליב את מיס פיגי.....?
ועכשיו ברצינות, שמעתי - ואתם בטח יודעים, שמי שאוכל חיות לא כשרות זה משפיע על הנפש, אבל לא רק... אלה גם על המראה החיצוני....! ברצינות...!
אז מה זה אומר? שאחמדי אוכל קופים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2009 09:23 לינק ישיר 

ב"ה

תמיד טענתי שיש לה תווי פנים של חזיר....האף, המבט, הסנטר, לסת,
רק צריך לצבוע אותה בורוד ולתת לה זנבנבון.

תוקן על ידי עדנרן ב- 01/12/2009 09:46:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2009 22:38 לינק ישיר 

אני פשוט בהלם! אף אחד לא איחל לה אפילו מזל טוב אחד? באמת נבזות! תתביישו!

מכל הראיון, המשפט היחיד שמצא חן בעיני הוא :  "לימין יש שתי ידיים שמאליות...." תרתי משמע....

שולי!
בשם כל חברי הפורום ברצוני לאחל לך שתזכי במהרה לעזוב את ה"עם הנבזה"! יש מדינות רבות בהם תתקבלי בברכה!
קדושת הארץ - גדולה עליך! - את פשוט מאלה... שלא ראויים!
שהקב"ה ירחם עלינו - ויציל אותנו מהאוייבים שמבחוץ ומבפנים!!!
מזל טוב -  אמרתי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/11/2009 11:48 לינק ישיר 

האמת שזה הכי הורס אותי
היא אומרת שהיא כאן בזכות התנ"ל שהיא לא מאמינה בו
ואח"כ מעידה על המלחמות החשובות שהיו ואז אומרת שבעצם זה לא שייך לנו אז למה להלחם??? על הרצליה?
בשביל זה נלחמו? מה עובר לאנשים האלה הראש?

אגב:
מי יודע מה הדבר האחרון שעבר לנסיכה דיאנה בראש בזמן התאונה?

המנוע....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2009 11:20 לינק ישיר 

מי שמבחינתו הוא בא מהקוף אז מה ההבדל בין קוף ישראלי לקוף פלסטיני
לפי ראייתה המעוותת.
מי שאין לו קשר לתורה לפי הבנתו אנחנו גזלנים ולקחנו לערבים את השטח

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/11/2009 10:47 לינק ישיר 

זכותה תגן על עצמה (בקושי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2009 09:13 לינק ישיר 

ומי הביא אותנו לכזו שפלות? אנשים כמוה שהתרפסו וחיפשו להיות כמו הגויים
יש לה טענות על מה שאנחנו "עושים" לפלשטינים ואף פעם לא על גירוש יהודים או מוות של יהודים
ממש גיס חמישי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > שלומית אלוני חוגגת יום הולדת :''עם ישראל כולו עם נבזה''
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext