בית פורומים שידוכי חרדים

גאווה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/11/2009 21:50 לינק ישיר 
גאווה

תקנו אותי אם אני טועה:
אדם צריך לראות את האישה קודם שמקדש אותה
בגלל "ואהבת לרעך כמוך"
שלא תתבזה בעיניו...

נכון?

יופי
בשביל זה בדיוק נפגשים...

אז אחי פעם אמר לי
תבדקי אם יש מקום של זלזול בבחור...

(ואני לא מדברת בכלל על פגישות ראשונות אל על מתקדמות מאד ומתלבטות מאד)

אז מה עושים
עם מידת הגאווה
שגורמת לזלזל.........??????

פעם הוא לא ככ לומד
ופעם הוא לא ככ מבין בעולם הזה
ופעם הוא יותר מדי בעולם הבא
והוא לא מספיק גברי
והוא מדי רחפן וכו

ואני לא מדברת על דברים חיצוניים
אלא על דברים פנימיים שמפריעים לי
אבל ברב גאוותי.......

פדיחה שלי...........

אשמח אם יש לכם משהו חכם לומר בעניין

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 03:03 לינק ישיר 

ליצ'י
לא הבנתי איך זה מקל את הענין שעוד אחד ירד.. 
זה מזכיר לי קטע הרי לפעמים יש מבטים ברחוב, ויש בחורים שמן הסתם גם יש להם הרבה דברים טובים שגם לפעמים מגניבים מבט, אבל בדרך כלל בנות לא מתיחסות אליהם מהתחלה.. 
למשל בחורים יותר שמנים..
אז בדרך כלל בגלל שאני קצת ביישנית אז אם מסתכלים עלי אני לא מסתכלת חזרה יותר מדי.. אבל אם זה בחור שמן אז בקטע אנושי אני כן מתיחסת לזה ולא מתעלמת כמו עם כל השאר.. הכוונה לא מבטים של לחפש אינטרקציה וכדו' , זה לא הסגנון, אלא בקטע יותר אנושי, לא יודעת אם הצלחתי להסביר את עצמי כמו שצריך.. שגם בחור כזה, ומן הסתם הוא בשידוכים ולא קל לו , אז סתם לתת לו הרגשה יותר טובה, שזה לא שאין אף אחת שתסתכל עליו אי פעם.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2010 13:44 לינק ישיר 

וואי וואי וואי איזה אשכול.....
עכשיו אני נכנסת אליו פעם ראשונה וקוראת את זה..
קטנה,
את לא מבינה כמה זה נכון!!!
מלא פעמים יש לי חשק ( ולפעמים גם עושה...)
לזלזל בבחורים שיצאתי איתם ולרדת עליהם ועל דברים שהם עשו או אמרו
לפעמים להיות אפילו צינית אליהם בפגישה עצמה..
ואני יודעת שזה כל כך מכוער כי מה בסך הכל הוא רצה להגיד את דעתו,
 מה הוא אשם שדעתו לא כדעתי, שההרגלים שלו לא כמו ההרגלים שלי וכו'

אני לא יודעת איך להגדיר את התחושה הזו כי זה לא נקמה ולא כעס ולא עליונות אבל זה משו שאני מרגישה שאני חייבת לעשות. להקל ראש בענין כדי להקל מעלי את ההרגשה הנוראה הזאת של הנה עוד אחד ירד...

מה דעתכם חברים???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2010 00:09 לינק ישיר 

אולי ראיה של כבוד לכל אדם, גם אם לא מסכימים איתו.. או לא מוצאים משהו משותף..
מסכימה איתך שקשה לכבד אדם שמרגישים בו שהוא רע.. אבל אם הוא טוב בפני עצמו, רק שיש לו חסרונות, כמו לכל אחד.. אז זה אנושי.. וכולנו בני אדם..
אז הוא לא מתאים וממשיכים הלאה.. בראיה ענינית שזה לא מתאים.. ועדיין לכבד אותו כאדם, הרי מה הוא בסך הכל? בחור בשידוכים שמחפש את שלו, כמו שאת מחפשת את שלך.. רק שבסך הכל לא התאמתם.. והרי יש לו יתרונות בפני עצמו.. הרי מישהי תבחר בו לבעל לכל החיים... אלא שלך הוא לא התאים.. וזה לגמרי בסדר.. ואם הוא הצליח לתת לך הרגשה נעימה בפגישה שאת מסוגלת לזלזל בו.. (כלומר, אם היה עוקץ אותך או לא נחמד.. אז היית מרגישה אולי קצת אחרת.. אלא שהוא נתן הרגשה נעימה ודווקא בגלל זה, נוצר כר קטן לזלזול.. ) כך שהכל זה גישה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2010 23:28 לינק ישיר 

"כבודו מלא עולם.." [כבר מתחילים לעבוד על הגאווה]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2010 23:26 לינק ישיר 

אוואהה

עכשיו אני מסכימה עם כבודו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2010 23:13 לינק ישיר 

קראתי זאת בצהרים, קראתי זאת בשנית בערב ורק כעת נראה לי שהצלחתי להבין. השאלה הנשאלת היא מה עושים אם אותה גאווה ואותה צורת זלזול שמתקבלת כלפי המשודכת בפגישות המתקדמות? [במידה וקיים-תקני אותי אם אני טועה]. 

לדעתי, אני לא יודע אם זה צד של גאווה, האינטואיציה שלי אומרת שאכן זה בא מגאווה, אבל מצד שני צריך למצוא את הצד המתאים לך. משמע אם יש לך בחורה כפי שאמרת, שלא מבינה בחיי העולם הזה מאומה, ואילו אתה כן, אז אולי פשוט אתם לא מתאימים, הנושא שיחה שלכם המשותף כושל. בסופו של דבר, האמונה שלי אומרת, שאם הגאווה ואם הזלזול לא בא ממקום אמיתי, או שבא לא לצורך השם מגלגל את זה שגם אתה תזולזל בכדי שתרגיש מה שהמשודכת הרגישה. 

ככה זה בחיים, הגלגל חוזר חלילה. מה לעשות אם מידת הגאווה? לנסות לדבר על זה עם אנשים ענוותנים, בדרך כלל הם יורידו לנו את האף קצת למטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2010 15:39 לינק ישיר 

גם אנוכי לא הבנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/8/2010 11:06 לינק ישיר 

אף שאני בעל גאוה חד בדרא, ממש משהו נדיר,
מ"מ מעולם לא הסתכלתי על בחורה במבט מזלזל,
לא בפגישה, ולא במחשבות שאחר כך.

אני בוחן במהלך של פגישות, האם האובייקט הינו
בעל תכונות, שאיפות, תוכניות, וכדו',
שיתאימו לי לחיות עמה חיים משותפים.

ז"א, אם אני מוכר עגבניות,
והאובייקט שכנגד אינו מסוגל לשאת את ריחם,
הרי שחיינו המשותפים, מועדים לכשלון.
וכל כדומה.

אבל לזלזל במישהו,
רק בשל שחסר בו איזשהי תכונה שהייתי חפץ שתהיה באשתי
או באמא של ילדי.
לא מבין למה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2010 08:38 לינק ישיר 

האמת שלא כ"כ ברורה לי השאלה
אם מתאים. מתאים ואם לא ולו בגלל שאת קצת ביקורתית אז לא מתאים
בכ"א אין אדם מושלם
וממי כמוך מכירה את עצמץ כמה שאת לא. (בלי לזלזל ח"ו)
אז פשוט תחשבי כמה אתה לפעמים מצטירת בצורה מסוימת למרות שאת לא כזאת.

האלהים עשה את האדם ישר. והמה בקשו חשבונות רבים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2010 08:21 לינק ישיר 

החלטה להקפצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2009 13:45 לינק ישיר 

הכול נכון ויפה, אבל...אני רוצה להפוך בעניין רגע מהצד השני.

אם משהו בהתנהגות שלו, בהתבטאות שלו, בסגנון שלו, לא נושא חן בעינייך, אין זה בהכרח אומר שאת גאוותנית, או שאת מזלזלת בו. לפי כך, נוכל להתחתן עם כל אחד כפשוטו, כי כל תכונה שלילית שנראה, אפשר לכנות אותה (לפי דברייך) תחת האצטלה של זלזול.

אם את אומרת על בחור שהוא לדוג' רכרוכי, לעיתים זו לא גאווה ולא זלזול, הוא עשוי להיות פשוט...רכרוכי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2009 11:57 לינק ישיר 

סיטואציה של פגישה היא הזדמנות נדירה שבה אנשים נדרשים להפעיל שיפוטיות וחוש ביקורת, במקום סלחנות והבנה לחולשות. בסיטואציה כזו, אנשים עם נטייה לביקורתיות (לעתים מהולה בפרפקציוניזם) יגלו מהר מאד שהם רוחשים זלזול כמעט לכל אחד.

חשוב להיות מודע לכך שנטייה כזו היא במקרים רבים תוצאה של השפעה חינוכית. מי שאחד מהוריו היה ביקורתי במיוחד ("הספר הזה מלא שטויות והבלים", "האנשים בעיר הזאת הם לא חכמים גדולים", "אין מקום אחד נורמלי בארץ הזאת"), יפנים באופן לא מודע וכמעט ללא שליטה דפוסי תגובה דומים. בין השאר, הוא עלול לפתח ציפיות לא ריאליות מהמועמדים שלו להיות בני זוג.

ביקורתיות מופזרת, אצל חלק מהביקורתיים, נובעת מצורך נואש להשיג עליונות (בתודעה הפנימית) על פני אנשים אחרים, לעתים קרובות בגלל חולשות בתחומים אוניברסליים, כגון יציבות, סדר, פרנסה קבועה. הכללת שאר האנשים כמשעממים, טיפשים או אפורים, משרתת את התדמית האישית, שבאופן לא מודע מכירה היטב את הדפקטים שלה.

האמת היא שלכל אחד חסרונות ומעלות, מלבד אולי בני מזל ספורים שהם גם יפים מאד, גם חכמים מאד, גם עשירים וגם בעלי מידות טובות. אבל רק אם אתה אחד כזה בעצמך, מותר לך לצפות לשידוך דומה. אחרת אין זה הוגן שאדם מושלם יתפשר על משהו שהוא פחות מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2009 09:20 לינק ישיר 

שנזכה לקיים למעשה, בע"ה :)

אחרי החגים-
שמח תשמח רעים אהובים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2009 08:59 לינק ישיר 

חנושנוש,  כתבת יפה מאד ונכון מאד !     וכל מה שכתבת חשוב לא רק בתקופת השידוכים והפגישות , אלא גם במשך כל החיים המשותפים. כדי שהבית שלנו יהיה באמת טוב, כדי שנצליח לגדל בו ילדים שיספגו מידות טובות, צריך לא להיתפס לדברים שוליים , לא לזלזל ולא להתעקש על "זוטות" כי זה רק הורס,  אלא לדעת להעריך את החשוב, את המשותף, ולשים את הדגש על כל מה שבאמת משמעותי לחיים שלנו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2009 14:10 לינק ישיר 

תודה נשמה!
חיזקת אותי
והחזרת אותי למחשבה הנכונה...

זו עבודה!

כל השידוכים האלה הם עבודה אחת גדולה
טוב,
זה תפקידנו עכשיו...

ושוב תודה
שהקדשת לי מזמנך, מהונך ומאונך...

דדווח על תוכן פוגעני