| נשלח ב-7/12/2009 22:32 |
|
| |
ביבי חגג אצל אלי ישי בצילו של הרב עובדיה
ביבי חגג אצל אלי ישי והבטיח לבנות בשטחיםבחגיגת שבע ברכות אצל בתו של אלי ישי נתניהו הצהיר באוזני הרב עובדיה: "נגד כל המחריבים נבנה ונבטיח את עתידו של עם ישראל"
אבישי בן חיים|7/12/2009 9:40
ראש הממשלה בנימין נתניהו ומנהיגה הרוחני של שס הרב עובדיה יוסף נועדו אמש במסגרת חגיגות שבע הברכות לרגל חתונת בתו של יור ש"ס אלי ישי בירושלים וניפקו בנאומי הברכות שלל הצהרות.
אלי ישי והרב עובדיה יוסף צילום: פלאש 90
ראש הממשלה הצהיר הצהרה דו משמעית נבנה ונבטיח את עתידו של עם ישראל" ומנהיגה של ש"ס דיבר בשבח הדמוקרטיה. נתניהו אמר באירוע: "הבעיה שלנו היא לא חילוקי דעות כאלה או אחרים מבית. הבעיה היא שיש מישהו שרוצה להחריב את הבית. בכל דור ודור הם קמים עלינו לכלותינו. ובסופו של דבר הקב"ה מצילנו מידם אם אנחנו נותנים זה לזה יד. ואנחנו נותנים זה לזה יד כדי להושיע את עם ישראל.
"לכן אני רואה בבניית הבית הזה, בית חדש בישראל, הקמת משפחה אני רואה בזה את המשך בניין העם והארץ, נגד כל המתריסים נגד כל המחריבים, אנחנו ביד אחת שכם אל שכם אנחנו נבנה ונבטיח את עתידו של עם ישראל".
נתניהו הוסיף דברים חמים על יושב ראש שר השר אלי ישי ובין היתר אמר "אני חושב שהוא שואב מהבאר של הרב והוא מביא לי גם מוסיף על כך מחכמתו שלו. יש לו לב טוב ושכל טוב והוא חבר טוב
והשותפות בינינו יחד עם שרי שס שנמצאים פה אני רואה את אריאל אטיאס ידידנו ואני רואה את משולם, ראיתי גם את סגן השר איציק. איפה הוא? בוודאי יש פה גם חברי כנסת וחברים אחרים. יש פה שותפות אמיצה שבאה לסייע לעם ישראל. אני חושב שזה ציר כל כך חזק, כל כך אמיתי וכל כך קרוב . חלק מעוצמתו של העם ברגע הזה".
להקשיב לאשה
הרב עובדיה יוסף ברך את נתניהו ברכות חמות שפורשו על ידי חלק מהנוכחים כהבעת תמיכה בצעדיו האחרונים, זאת בשונה מעמדתו של יושב ראש ש"ס וחתן השמחה - אלי ישי. נוכחים אחרים במקום דווקא נתפסו לדברים שאמר הרב וראו בהם רמז לנתניהו, שלא יהיה דיקטטור.
הרב עובדיה ציטט לרגל החתונה את הפסוק מספר בראשית: "לא טוב היות האדם לבדו, אעשה לו עזר כנגדו"והסביר את הסתירה האפשרית בבריאת האישה בין ה"עזר" לבין ה"כנגדו". הוא ציטט "הגמרא ביבמות אומרת: 'זכה - עזר, לא זכה – כנגדו',
היא נגד" והוסיף: "אדם נמצא לבדו, מחליט על איזה מהלך לעשות. אחרי איזה זמן רואה שהוא טעה, שגה, בשר ודם שוגה.
"את הנעשה אין להשיב, הוא טעה. למה? כי לא היה לו מישהו שיעורר אותו מצד שני של המטבע. לא זכר שיש צד שני . מי שיש לו אישה אשת חיל חכמה אומרת לו: 'בזה אתה שוגה, לא כך צריך להיות, כך צריך להיות'. והוא שומע לה, מקשיב, והוא רואה כי היא צדקה באמת כמו שאמר יהודה 'צדקה ממני'. אז היא 'עזר כנגדו'. לא נגד, אלא מסבירה לו שזה המהלך לא נכון, קורה".
"דיקטטור, לא מרשה לאף אחד שיהיה נגד"
הב יוסף גם השווה בין הצורך להקשיב לאישה לבין הצורך של ראש הממשלה להקשיב לקולות אחרים ואמר: "גם הממשלות זה ככה. יש ממשלה - יש לה קואליציה ויש לה אופוזיציה. אני לא מדבר אופוזיציה לוחמת. אופוזיציה הגיונית שהיא מביעה את דעתה בכל נושא ונושא, בכל דבר. באה היא ואומרת: 'לא, זה לא נכון, לא כך צריך להיות'. ומודים על האמת, רואים שהם צודקים אז משנים את החלטתם. יש לממשלה הזאת קיום.
"אבל יש ממשלה דיקטטורית, דיקטטור, לא מרשה לאף אחד שיהיה נגד, 'לא יחרץ כלב לשונו'. ומי שיעיז להגיד משהו נגד הממשלה לבית הכלא לוקחים אותו. לממשלה הזו אין לה קיום, 'המה כרעו ונפלו', ראינו כמה ממשלות כאלה. תמיד יש צורך בקואליציה מצד אחד אופוזיציה מצד שני, לכבד אחד את השני.גם אופוזיציה מאמינה שאלה הקואליציה עושים לשם שמיים כוונותיהם לטוב, יש להם דעה אחרת, יגידו הדעה האחרת. דברי חכמים בנחת נשמעים. לא רק בנחת נשמעים, אלא (כשנאמרים) בנחת – נשמעים. כשמדברים בטוב טעם איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק".
אחרי השיעור בדמוקרטיה הוסיף ברכה חמה לנתניהו ואמר "אני מברך את ראש הממשלה....... כל מה שיעשה ישכיל ויצליח.. ה יתן לו חכמה יחון אותו בחכמה בינה ודעת" הוא הבטיח כי "כולם יברכו אותו על מעשיו הטובים, כל מה שהוא עושה. אנחנו יודעים שהוא עושה הרבה מעשים לטובת התורה, לטובת הציבור לטובת עם ישראל. לכן אנחנו מאחלים לו רוב הצלחה. יאריך ימים ושנים בטוב ובנעימים...הוא וכל בני ביתו ואתה שלום וביתך שלום וכל אשר לך שלום, תצליח ותעלה מעלה מעלה".
באשר לאויבי נתניהו ציטט הרב עובדיה מספר ישעיה: "הן יבושו ויכלמו כל נוחריך. יהיו כאין וכאפס אנשי ריבך. תבקשם ולא תמצאם" קינח בשלוש ארבע סטירות חיבה על פרצופו של ראש הממשלה וחתם "עלה מעלה מעלה, חזק ואמץ".
ביבי חגג אצל אלי ישי והבטיח לבנות בשטחיםבחגיגת שבע ברכות אצל בתו של אלי ישי נתניהו הצהיר באוזני הרב עובדיה: "נגד כל המחריבים נבנה ונבטיח את עתידו של עם ישראל"
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2009 08:15 |
|
| |
היזהרו בגחלתן ועוד יותר בברכתן. מאז הברכה ביבי בלחץ אטומי.רוחו של אולמרט מרחפת בראשו. גם הוא קיבל אותה ברכה על אותם מעשים שעשה לש"ס כראש ממשלה. ומאז חלה במחלה, נאלץ להתפטר, הועמד למשפט על שוחד, נאלץ למכור נכסיו כדי לממן עורכי דין, ועדיין חרון אף ה' לא תם, ואולי עוד ישב וילמד תורה עם בניזרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2009 11:47 |
|
| |
מרגי ככה אתה מדבר אני לא מאמין
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2009 13:57 |
|
| |
תאמין, תאמין, ואלו השטויות ה"קטנות", של המפד"לניק המתוסכל הזה... שעיניו רואות וכלות את מצבה העגום של מפלגתו המקרטעת, ואז מצא במי להשתלח...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2009 15:15 |
|
| |
שרי ש"ס תפסיקו לשקר להגר"ע שליט"א

ש"ס הסוררים בוגדים בקב"ה בעמו ובנחלתו!!! עוד יבוא יום הדין!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2009 15:32 |
|
| |
מה גורם לכל מיני משועממים להתאסף לכאן? לפחות תתבייש להראות את דברי ההבל הללו. ... בניגוד לדברי העלון ההזוי הזה, ממשלת אןולמרט לא מסרה שטחי ארץ. רק "גיבור ישראל" שרון ו"הטוב ליהודים" נתניהו, ושאר גיבורי הימין. אליהם תפנו בתלונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2009 16:08 |
|
| |
מעיק אתה לא מתבייש לומר על הגר"ע שכתב מפורש שטעה - הזוי??? כל המהרהר אחר רבו כאילו הרהר אחרי השכינה!!! אתה לא מתביש לכתוב "דברי הבל" על מכתב ידוע ומפורסם של הגר"ע!!!
פני הדור כפני הכלב, בושה וחרפה!!!
מי שמשועמם פה זה רק אתה, תפסיק להביא כל היום כתבות בלי קשר לפורום. נמאס.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2009 16:53 |
|
| |
שיואו, איזה זעזוע, לפתע כבודו של נשיא מועצת חכמי התורה גדול בעיניך עד שרק נדמה לך שהיתה מחלקות על דבריו, קפצת ממקומך כנשוך נחש...
אז הוכחת שגם לקרא אתה לא חזק, לא רק לכתוב....
השטות פה, זה ההקשר של המכתב הזה לישיבה בממשלת אולמרט, שם שמרה ש"ס על ירושלים ולא נתנה ליגוע בה, ורק דיברו עליה ש"ס הפילה את הממשלה.. והימין ההזוי הקיצוני, שיודע רק ךתקוף ולא עשה שום דבר חוץ מזה, מקשה קושיות...
וההבל ההזוי הוא... לתקוף, את הגר"ע יוסף.. ו... בהסתמך על.... מכתב שהוא כתב..!! זה באמת תעתוע. אם כבודו באמת חשוב לך, סמוך עליו וקבל את הוראותיו.
לך לך לפורום של סאטמר, שם משתגעים על הגאוניות שלך ..!!
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|