| נשלח ב-8/12/2009 14:01 |
|
| |
ספרי החיד"א - יש זכויות יוצרים?
שח לי ת"ח חשוב שברצונו לההדיר מחדש את סידרת כתבי החיד"א בצורה מפוארת.
אמרתי לו שכמדומני על חלק מהספרים יש זכויות יוצרים.
שמא מישהו יש לו ידע שיכול להחכימנו בנושא?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 00:36 |
|
| |
זה רק בההדרת ספר קיים, כגון גמרא, חומש וכל כיו"ב, אך ספרים אשר נתחברו ע"י מחברים, מה פתאום שאחרי 10 שנים יוכל כל אחד להוציא את זה לאור? וגם דין ירושה יש בזה כלל דבריו. יש פסק מעניין של הרב עובדיה (כך שמעתי בשמו מח"כ אייכלר), וכמדומני שהוזכר כאן בפורום בעבר, שספר שלא יצא לאור במשך 50 שנה מותר להוציאו. דרך אגב, הגדת החיד"א יצא השנה מחדש, עם תוספת מרובה מכל ספרי החיד"א, דבר נאה ומתקבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2011 14:06 |
|
| |
דומני שענין זה של זכויות יוצרים של מחבר על ספרו הוא דבר חדש, ועל הרוב היו אוסרים רק לעשר שנים כדי שיוכל המו"ל לכסות את ההוצאות על הוצאתו, שלא היה כאן זכות על הספר עצמו, אלא מניעת הפסד למדפיס. וצריך בירור ממתי התחילו בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2011 01:10 |
|
| |
מיהו אותו צאצא?!
אהבת שלום התחילו לההדיר את ספרי החיד"א, אבל זה לא משהו. עוד רבים התחילו ללקט מדבריו לפי כל מיני סדרים, כגון אוחיון, ועוד ספר אוצר הפוסקים, וכן הגדת החיד"א ופרקי אבות שכבר אזל מן השוק מזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2011 04:38 |
|
| |
שמעתי מאחד מצאצאיו של החיד"א שלפני 17 שנה נגנבו המון כתבים מאביו שהוא בן אחר בן עד החיד"א שהיו גרים בירושלים השם ימלא חסרונם, ויעניש את הגנבים בכל חומרת הדין.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2011 03:56 |
|
| |
אשמח לקבל סריקה של העתה ב ויתילדו
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2010 23:56 |
|
| |
זה הי' בהמודיע במדור ויתילדו ושם הוכיח שהם נכדים מהחסד לאברהם ובדרך אחת ע"י בן אחר בת מהחיד"א אין אני מוצא כעת את הסריקה שהיתה לי בזמנו
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2010 22:39 |
|
| |
באחד העיתונים בהמודיע או בהמבשר היה בזמן האחרון מאמר על כל הספקות באם משפחת בכור אזולאי הם נכדי החיד"א ובאם כן האם בן אחר בן או אחר בת.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2010 18:32 |
|
| |
אכן לא עיינתי שם היטב.
הספר אותו הזכרתי עם אילן היוחסין נמצא (במהדורה קודמת יותר) באוצר החכמה.
לפי המבוא שם, אביו של ר' בכור רי"ז היה חתן אצל חסיד חב"ד ר' אהרן משה ב"ר ישראל המדפיס מקאפוסט מתלמידי בעל התניא (ולא כפי שכתבתי לעיל). ר' בכור קיים קשר עם אדמו"רי חב"ד ועל בקשתו מ'צמח צדק' ברכה להפקד בבנים זכרים, ברכו הצ"צ בחתנים חשובים החשובים כבנים ושיראה דורות מבורכים. ברכה שהתקיימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2010 00:20 |
|
| |
וילהלם
ר' ישראל שמעון שיין חותנו של ר' נחמן יוסף וילהלם הי' חתן ה"בכור" הגדול - הוא נישא את
לאה בת הבכור, ודרך זה בני האדמו"ר מרחמסטריווקה הם נכדי הבכור , כי ר' יוחנן הי' חתנו של
ר' נחמן יוסף.
מאיר בניהו, מח"ס תולדות של החיד"א (מוסד הרב קוק) טוען שאין היום
צאצאי החיד"א!
תוקן על ידי - tzvibp28 - 13/01/2010 00:21:07
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2009 21:00 |
|
| |
בפירוש למס' אבות לרבי אברהם אזולאי החסל"א שי"ל ע"י הוצאת אורות חיים תשס"ח, הובא אילן היוחסין של בית אזולאי מהחסל"א ועד רבי בכור ומשם את הענף האשכנזי של צאצאי החיד"א (כך במקור) - בניו ובנותיו של רבי בכור אזולאי. נדמה לי כי משפחת וילהלם לא מנויה שם. רבי אלעזר בריזל היה חתנו של ויינגרטן חתנו של בכור אזולאי.
אגב, רבי בכור עצמו כבר נישא לאשכנזיה, וכפי שכותב בעצמו אבי חותנתו או סבה היה מתלמידיו הגדולים של בעל התניא.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2009 13:25 |
|
| |
שמו של מוכר הזמירות - ר' נחום ב"ר אלייעזר בריזל.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2009 12:35 |
|
| |
כל בנות בכור אזולאי נישאו לאשכנזים - בהם האדמו"ר מרחימסטריווקא ויעקב מנדלבוים-אזולאי בנו של ר' ברוך מנדלבוים מטורוב. חלק קראו לעצם אזולאי וחלק מנדלבוים-אזולאי וחלק נשארו מנדלבוים. מנכדיו - הרב יהודה זרחיה סגל זצ"ל מתל אביב. וכן משפ' שיין-אזולאי ועוד. כמדומני גם הבריזלים ממא"ש משוייכים לשם, כך אמר לי הבריזל שמסתובב ברחוב ומוכר את ספר הזמירות של אביו זצ"ל (מה שמו ? ) .
לפלא לי שיש ספק על ייחוסם. החיד"א לא היה כה קדמון ונדמה לי שבכור אזולאי הנ"ל היה נינו. סדר ייחוסם נמצא בספר זכרונות (הוצ' ראובן מס) של אחת הנכדות כמדומני בשם "ילדות במאה שערים" או משהו דומה. ולאחרונה בספרו של יחיאל קירשנבום (נכד מנדלבוים הנ"ל - ממשפחת מגדלי האתרוגים) "ירושלים שלי". ואגב שם - סיפורים מעניינים על ילדותו של ילד שובב ב"עץ חיים" תחת עינא פקיחא של המשגיח ר' אריה לוין, עיי"ש.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2009 12:56 |
|
| |
כמדומני שלצאצאים בוודאי אחרי כ"כ הרבה שנים אין זכויות.
למיטב המידע שהגיע אלי עד כה יש רק את הספר "חדרי בטן" שהו"ל מכתב יד פרטי, וספר נוסף שי"ל ע"י הרב חי"ד ווייס מאנטוורפן שיש עליהם זכויות.
מישהו יכול להוסיף אינפורמציה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2009 11:32 |
|
| |
כתבתי שריז"א יחס עצמו לחד"א, כך כתב טולדינו שציינתי, אבל יש לבדוק האם ריז"א הוא שתלה יחוסו באילן גדול החיד"א, או שמא צאצאיו הם שעשו זאת. בכל מקרה כל האשכנזים המתפארים ביחוס החיד"א, אין להם על מי שיסמוכו. מן הספרדים נזכרתי שיש שני אחים לבית כהן בעלי הוצאות הספרים שיח ישראל ואור ודרך, שלדבריהם הם נכדי רבי דוד פארדו בעל חסדי דוד דרך בנו שהיה חתן הרב חיד"א. זולת אלו לא שמעתי על ספרדיים נכדי חיד"א..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2009 07:43 |
|
| |
משפחת וילהלם משתשלת מרבי בכור ח"ד אזולאי (שנטמע בין האשכנזים - חסידים) בנו של רבי יהודה זרחיה אזולאי הנזכר, שכאמור אע"פ שיחס עצמו לחיד"א (וי"א שלצורך כך אף הוסיף לשמו יהודה את השם זרחיה, שם אביו של חיד"א) רבו המפקפקים. ראה מאמרו של רי"מ טולדינו בירושלים ג'.
|
|
|
|
|