חייך,אתה טייקון (3דקות לכבוד הבורא יתברך)
נניח שנפלה לך ירושה של 2 מליון דולר (ירוקים),שמחה כזאת עוד לא ראו במחוזותיך מיום הולדתך!
עכשיו מה??? יאלה, קנית מרצדס ב500 אלף (שחורה,קבריולט,מגנזיום ב40 אלף). ומה אז? החלטת לקנות בית יפה באזור "איכותי" (עאלק),נושק לים וכל שאר דימויים המיטיבים עם בעל הנכס שמוכר לך.
אחר-כך קפצת ל"סגל" עשית קניה בעוד 20 אלף דולר,ממש "מלתחה של החיים" ויצא שעדיף להביא את המעצב של "רלף לורן" אליך לחדר הארונות המפואר. עוד כמה שרשראות וצמידים מנצנצים יהלומים בוודאי של יזיקו ל"פאן" ובדיוק עכשיו שמעו כולם על ה"מצב החדש" והחליטו שהגעגוע אליך גבר פלאים,הגיע הזמן לחדש הקשרים וכו'..חברים,חברים,חברים,בחורות,בחורות,בחורות ומה אז???
הגעת למצב שנמאס!!!פשוט מיצית,הבנת שזה לא האמת,שלהשיג הכל זה לא הכי שווה שיש,שלהיות איש פשוט כמו שהיית מקודם זה המצב האולטימטיבי,כעת תחזור למציאות וצא מן הכתוב---יש לך הכול חביבי!!! רוב בני-האדם,לפחות פעם אחת בחיים (אם לא 7969 פעמים),נשאו עיניהם למרומים ונשאו תפילה: "בבקשה,בורא עולם,תן לי כסף,תוריד לי סכום,אני בונה בית-כנסת,כותב ספר תורה,בונה בית תמחוי,בלה בלה בלה בלה..."-----נו...ונגיד שהיה מביא לכם,ע"פ מה שכתבנו למעלה (ובטוח אצלי שבעלי הדעת מסכימים),הרי שהייתם מפסידים הרבה יותר והופכים חסרי כל בהרבה ממה שהייתם לפני כן. חברים יקרים,צריכים להבין שבורא עולם "יודע את העבודה" קצת יותר טוב מכולנו ואין לנו יכולת לתכנן תיכנונים למניהם,זאת משום שבכל רגע ממש עלול מצבנו להשתנות מן הקצה אל הקצה ומי יודע מה ילד יום? על-כן כדאי מאוד שנתעורר ונתחיל להנות ולהודות על כל מה שיש אצלנו ולא נסבול על מה שיש לאחרים תוך קנאה גוברת הגזורה מתאוה מטופשת וחסרת תכלית! פשוט להחליט:"ואלה,יש לי הכל,אני הכי עשיר,הכי בריא,הכי מאושר,וזהו!!!" כעת,נשאלת השאלה,"מה הוא טוחן לנו ת'מוח?היה מת שיהיה לו איזה 6 מליון בכיס"—נכון מאוד!! ומי שיגיד לכם שלא הוא שקרן גדול או לחילופין בדרגתו של "רבי שמעון בר יוחאי" ,הפרוש מכל ענייני עלמא בתכלית הפרישות.,אך החלטתי להביא בפניכם אמירות אלו לאחר שקצת הבנתי מה קרה לאחד העשירים הגדולים בישראל (אם לא בעולם כולו),כן,כן,אותו טייקון עולמי שבנה ובנה ובנה,מה איתו עכשיו? רובכם בוודאי יודעים,ואין אני מתכוון למצבו הכלכלי,אלא כוונתי היא אך ורק למצבו הנפשי ובהתאם לכך מצבו הגופני----בוודאי שאין לו רגע של מנוח בחודשים האחרונים והיה מעדיף לפרוש מן העולם ולישון עד אינסוף!!!
מה קרה?איפה הכיף,העושר,השמחה,מה קרה לאותו טייקון,איך בין לילה הפך מהאדם המפורסם שכולם הריעו לו לנרדף של ממש,השנוא על רוב אלו שהשקיעו במניותיו ואף על אחרים שכואבים את כאב האחרים? -------והתשובה פשוטה ונאמרה ע"י "הלל הזקן" (שהיה תנא אלוקי) : מסכת אבות ב':"...מרבה נכסים מרבה דאגה"...---אוי,אוי,אוי,אילו היינו שומעים לאותם חכמים ומפסיקים לבלבל את המוח ולהפריח סיסמאות,אילו היינו מנסים להבין ולא מראים עצמנו בעלי חכמה וכו',אולי היינו מבינים שצריף קטן,אשת חיל יקרה שמגדלת ילדים,אוטו פשוט וסעודת שבת+2 חלות זהו המצב היחידי שניתן להיות מאושר ולא כל שאר הדמיונות, אשר למענם אנו הולכים לשרוף את חיינו באוניברסיטה על-מנת שלהוציא את התואר הנכסף,הוא שיחזיק בדיוק לעוד 25-30 שנה (במקרה הטוב). הרי שנביט ונראה את אותם המבוגרים שיושבים בכל בוקר על הספסל הפונה לכביש.תגידו לי חברים יקרים חוץ משטויות הם מדברים על עוד משהו? הרי עניינים העיקרי מסתכם בתרופות וכמה כדורים נשארו להם לקחת בלילה,אהה.....אבל שכחתי לציין שיש ביניהם פרופסורים לביולוגיה,רופאים בדימוס,מהנדסי חשמל וכו'..
ואין אני מזלזל חס ושלום,הרי שרובם טובים מאוד בתור בני-אדם,אך נביט על צידו השני של המתרס,היינו על אלו המבוגרים הקוריים בפי כל "רבנים",הביטו לדוגמא ברב "קנייבסקי" מבני-ברק,כמדומני עבר את ה90 שנה ועדיין זך בדעתו,לא יושב על ספסל מהבוקר ולא עסוק באיזה כדורים לקחת ומתי! הדבר היחידי שמעניין אותו (וכך יהיה תמיד) הוא אך ורק מתי יסיים מסכת פלונית בפעם המי יודע כמה ומתי יגיע זמן עלות השחר כדי שיוכל להניח התפלין הקדושות על ידיו!!! על כל אלה אמר שלמה ארצי (יהי רצון שיחזור בתשובה ויזכה לחזק את ישראל):"מה עוד נבקש אמור נא עוד כמעט בקשנו לנו את הכל". ואם נייחס את מילות השיר לעניינו אז יוצא שלאחר שאדם ביקש כסף וזהב והיה חפץ בחומריות,צריך יהיה לקחת אותו אל אותם ספסלים באחד הבקרים ומיד לאחר מכן להסיעו לעיר בני-ברק,שם יראה את הרב "קנייבסקי" (וישנם עוד רבים זקנים קדושים כמותו,ברוך השם),אחר שיראה את זאת ויבין זאת אל ליבו זה יהיה הזמן שיגיד:"מה אפשר לומר,מה אפשר לבקש,הלוואי שאזכה להיות כמוהו,בגיל 90,ולא כמו אותם פרופסורים עשירים..." יהי רצון שנזכה כולנו להסתפק במה שיש ונבקש אך ורק להתחבר לבורא עולם—הרי לנו שזוהי האופציה היחידה להשאר שפוי בעולמנו שהפך כה "מיוחד ומפותח"(כן,כן,בטח...)
לרפואה שלימה והצלחה גדולה של מו"ר אבי יצחק בן פנינה--השם יזכהו בעשירות גדול וישפיע עליו חסדים דגדלות,לעלוי נשמת מו"ר סבי מרדכי בן טאוס
 |
|
|