ד''ר אביטל לאופר, ס. ראש עיריית נתניה אוהבת ים וגלידריות, מעריצה את פרופ' סולומון ומרים פרייברג-איכר והייתה רוצה להיפגש עם גדעון סער וחנה סנש.אישי נט.
ד"ר אביטל לאופר סגנית וממלאת מקום ראש העיר נתניה והממונה על החינוך בעיר מטעם מפלגת "נתניה אחת", המפלגה המרכזית בעיר נתניה ומייצגת בה את הציבור הדתי לאומי בעיר.נשואה פלוס שלושה ילדים, שייכת לזרם הדתי לאומי.עד לאחרונה מרצה בכירה במכללה האקדמית נתניה.
אם לא היית אשת ציבור, מה היית ? הייתי ממשיכה להרצות, לבצע מחקרים ולכתוב מאמרים מקצועיים ולהתקדם במסלול האקדמי.
על מה את מצטערת ? שלא נכנסתי לפעילות ציבורית קודם. היום אני מבינה שלא מספיק לכתוב מה צריך לעשות. אם אתה רוצה להוביל תהליכים חייבים להיכנס לזירה הציבורית. במיוחד חשוב לראות יותר נשים דתיות בזירה הציבורית.
איך את מבלה ? בקריאה של ספר טוב, הליכה לים בקיץ (לפעמים סתם בשביל לשבת לקרוא ולבהות בכחול של הים) ובבילוי עם המשפחה (בעיקר באכילה של גלידה בגלידריה הטובה בעיר או במשחק באולינג משפחתי).
ממה את מפחדת ? מלהסתכל אחורה בעוד חמש שנים ולראות שלא שיניתי דבר בזירה החינוכית ומצד שני הפסדתי חמש שנות מחקר שבהן יכולתי להגיע לפרופסורה.
מה התכונה הבולטת אצלך ? פתיחות ומוכנות להקשיב לזולת לפני קבלת החלטות.
מי הם האנשים שהשפיעו עליך ביותר ? שתי נשים היו המשפיעות העיקריות שלי: פרופ זהבה סולומון, כלת פרס ישראל השנה, שהייתה ועודנה הדמות המרכזית שעודדה אותי להתקדם מחקרית ואקדמית. וראש העיר מרים פיירברג-איכר שמהווה עבורי מודל להתנהלות בזירה הציבורית. באופן כללי אני יכולה לומר שתמיד נשים היו אלו שקידמו אותי ועודדו אותי להתקדם.
איפה את רואה את עצמך בעוד עשר שנים ? אני לא חושבת שלפני עשר שנים חשבתי שאהיה היכן שאני היום. בכל מקרה, אני חושבת שאחרי שנכנסתי לפעילות ציבורית ולמדתי עד כמה היא משפיעה על החיים שלנו, אז גם בעתיד, בצורה זו או אחרת, לצד העבודה המחקרית או בלעדיה, אני אהיה בזירה הציבורית.
מה אנשים לא יודעים עליך ? שמעבר לעבודתי האקדמית אני נוהגת להתנדב ולתת הרצאות הנוגעות להתמודדות עם טראומות וליכולת לצמוח מתוך קושי.
עם מי היית רוצה להיפגש לארוחת צהריים ? הכי מעניין אותי להיפגש לצהריים עם שר החינוך. יש הרבה דברים, במיוחד בנוגע לחינוך הממלכתי דתי שעליהם חשוב לי לדבר איתו. אם מדובר על פנטזיות, אז הייתי רוצה להיפגש עם מספר נשים מעמיקות שאני בטוחה שהשיחה איתם הייתה יכולה להיות מרתקת- חנה סנש, רחל, ושרה אהרונסון.
מה היית רוצה לעשות שוב ? כל דבר הוא טוב לזמנו ולכן אין משהו שאני רוצה לעשות שוב, אבל יש הרבה דברים חדשים שאני רוצה לעשות.
הראיון פורסם במגזין האלקטרוני ''עט נט''