אתם נפגשים פה ושם, מחליפים עיניים.
אבל אתם חיים בציבור החרדי. זה לא מקובל, לא מתאים.
אבל... כן. אולי זה מתאים.
ואפילו אתה נפגש ודבר עימה לצורכי עבודה.
היא נשמעת חייכנית ונעימה. אולי היא מתאימה.
איך עושים? מה עושים? האם בכלל עושים?
נשלח ב-27/7/2010 00:44
סבא שלי ספר לי, שאיך הוא מצא את סבתא שלי? הוא הלך להתפלל איפשהו וראה אותה. בקש ממשהו ש"יסדר" לו את הבחורה שעומדת ליד הבית כנסת, דברו עם אבא שלה, פגש אותו, אותה, והתחתנו......... כ"כ פשוט......... ובכל אופן, לא אגיד שאני אשמח כ"כ אם אגלה שככה חתני עשה לי.........
נשלח ב-26/7/2010 21:02
אוי לדור שכך עלתה בימיו, שמסרבים לדבר כזה רק כי 'זה לא מקובל במגזר החרדי אליו אנו משתייכים'...
נשלח ב-26/7/2010 17:24
אפשר לנסות לארגן שידוך.. מה רע בזה?
נשלח ב-23/7/2010 18:27
סימן לדבר עם היא מסמיקה זעה באי נוחות תדע שהיא מוענינת ודע שאם אתה מסמיק או זע אז גם אתה מדבר בקול די גבוה לא באתי לענות מה צריך לעשות אלא לכתוב בנושא הסימנים
נשלח ב-5/1/2010 22:38
דרך צד שלישי.. מציאת חן זה דבר גדול! ובטח אם יצא כבר לראות איך היא מתנהגת וכדו, אם שני הצדדים בענין, אין סיבה שלא.. זה לא שהוא פנה ומתחיל עם בחורה, הוא עושה את זה יפה ומכובד, ואם הולך הולך, אם לא , אנשים בוגרים וממשיכים .. אבל בד"כ במקרים האלה, כך נראה לי, אם שני הצדדים בענין, סיכוי גבוה שזה ילך ..
נשלח ב-5/1/2010 21:39
זו הייתה שאלה קונקרטית? מה נסגר בסוף..?
נשלח ב-31/12/2009 23:21
אולי זה באמת מהתלהבות רגעית בא,ואולי מאיזה יאוש מסוים שבדרך רגילה לא הולך,
אבל אני לא חושב בכלל על מבט רגעי וחד פעמי,אני מדבר על מקרה שמכירים תקופה למשל בעבודה
ועדיף ע"י מישהו שלישי,
נשלח ב-31/12/2009 22:35
לדעתי זאת דרך לא נכונה. א"א לדעת מה עומד מאחורי "הפרצוף היפה".
אבל, לכו תדעו- אולי יצא מזה משו ואולי, לא. לא תמיד שווה לנסות.
נשלח ב-31/12/2009 21:35
חשבתי על זה יותר מפעם ,באמת לפעמים קורה שרואים בחורה והיא נראית, אני לא מתכוין דוקא למראה,אפילו להתנהגות ,עדינות וכדומה,ולמה לא בעצם? אולי הקב"ה שלח אותה פשוט בצורה כזאת,מי אמר שרק דרך השדכנים זה הנכון?
והרי בשידוכים משום מה נתקע ולא זז ,אבל באמת -החשש הוא שהיא תרתע ,וזה לא נהוג,
ובאמת זה אולי נראה שלחילונים יותר קל לגשת לבחורה חופשי,אבל לא בטוח שזה פשוט כ"כ,
יותר מחילוני אחד אמר לי-"אצלכם החרדים פשוט יותר בגלל השידוכים " אז כנראה שבעיקר זה נראה כך כי הדשא של השני ירוק יותר,
וגם אני תמיד חושב ,OK נניח שאני בא ברצינות ובכוונה רק בשביל חתונה {בסוף} מי אמר לי שאם היא עונה בקלות שהיא לא ענתה לעוד ,ומי יודע מי היא ומה מעשיה באמת.
וגם-אם מתרגלים לדרך כזאת -מי אמר שזה לא יקרה גם אחרי החתונה, ואולי אני חושב כך רק בגלל שאני מתעכב וקשה לי?
נשלח ב-31/12/2009 20:17
אולי... אולי באמת היה מעניין לגשת לבחורה ולספר לה שהיא מוצאת חן בעינינו ולומר לה על האפשרות בלקדם את השידוך דרך שדכנית.
נראה לי שדבר זה לא קורה בגלל פחד מהיותנו חרדים או מהסביבה. הפחד הוא בעיקר מתגובתה של הבחורה.
אם היינו יודעים שהבחורה תתן תשובה אמיתית וכנה בלי פחד ומורא. לא תברח, לא תשתגע ולא תלך לספר לכל השכונה שבחור ישיבה התחיל איתה. אני חושב שדבר זה היה קורה. ואולי חבל שלא. ממה שאני שומע, מצב שוק השידוכים בכי רע.
נשלח ב-29/12/2009 12:56
זה מורכב ללא ספק
נשלח ב-29/12/2009 12:07
בס"ד
מה עושים במצב כזה?
שיהיה גבר, שיגש אליה, ויזרום בצורה מתורבתת.
במקרה הכי גרוע, הבחורה תנפנף אותו מעליה כמו זבוב טורדני, ואז האגו הגברי טיפה ישבר..
נראה לי שזה עדיף על פני הספק, שאולי יש פה החמצה לא?
נשלח ב-29/12/2009 00:42
חחחחח חסויה קבלי חיבוקי! ויש יותר אני באמת לא רמה בכלל אל תדאגי בע"ה תשאפי לצדיק תקבלי צדיק "צדיק לצנועה רשע לפרוצה" ואני בטוחה שאת מאוד צנועה אז מה את דואגת?
נשלח ב-28/12/2009 18:16
ליאורר1234 כתב:
מה עושים במצב כזה?
חטאתי עויתי פשעתי
מחילה בורא עלם שאני הולך עם הענים למעלה ומסתכל על בחורות לא אחזור על זה שוב.
זה מה שעושים
אחחחחחחחחחחח ליאור ליאור את מדהימה.
אם רק היו גברים כמוך
הייתי נשואה מזמן....................
אין על הרוחניות שיש בך!!
תוקן על ידי חסויה22 ב- 28/12/2009 18:23:33
נשלח ב-28/12/2009 16:36
רחל המשוררת
מִי אַתָּה? מַדּוּעַ יָד מוּשֶׁטֶת
לֹא פּוֹגֶשֶׁת יַד אָחוֹת?
וְעֵינַיִם אַךְ תַּמְתֵּנָּה רֶגַע
וְהִנֵה שָׁפְלוּ כְּבָר נְבוֹכוֹת.
גַּן נָעוּל. לֹא שְׁבִיל אֵלָיו, לֹא דֶרֶךְ.
גַּן נָעוּל – אָדָם.
הַאֵלֵךְ לִי? אוֹ אַכֶּה בַּסֶּלַע
עַד זוֹב דָּם?