בית פורומים עצור כאן חושבים

אליטיזים מנחם ומתעתע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/12/2009 21:32 לינק ישיר 
אליטיזים מנחם ומתעתע

איך אני אוהב לקרוא את הרמב"ם בתרגום התיבוני , בדברו על "ההמון". אוח אני מת על זה. ההמון אשר לא יבינו ולא ישכילו.
ההמון אשר נע כקש נידף על זירמת הדימיון אל עבר פי פחת ותהום. ה "המונים" אשר לא ישכילו להבחין בין האפשר לנמנע. הרי זו נחלת ה"יחידים" ו"המשכילים" אשר כזוהר הרקיע יזהירו לדעת כי לכל משולש שלוש זויות, והחלומות רובם קש ותבן בתרגום התיבון. כמה אני אוהב לקרוא את החרפות לתלמודיים הדורשים בבתי אבלים, אלו המייחסים משמעות לשמות ומגמטרים לשונות. כל אותם קשי קליטה שלא כרו אוזן לשמע אריסטו פסגת שכל האנוש ושרפו את דבריו כאילו לא היו מעשה מרכבה וסוד בראשית לדרוש.

כמה נחת חפנו ידיי בקראי קריאת רהב על ההמונים, הסתתרתי תחת מחסה ל"יחידים" בהרים הגבוהים.איך לא ישכילו הנבערים לדעת שאחד ועוד אחד שווה שתיים, ומה שהשכל שלי לא מקבל, לא יקום ולא יהיה? איך? עד שבא זה מנחם ואמר לי: דברים כהווייתן מה שאינך מקבל, זו סגולת יחידים, ההמונים הם הטיפשים. אם כי, תמיד קינן בי קן חסידה לטעון , שאולי ובעצם כל טמבל יכול לכפור, ואין כאן לא חכמה ולא בינה, אלא נטיה טבעית שאין כמותה. לאדם ולבהמה כאחת.

אך, מי אני שאפריע לי להתנחם כאלים במרומי שבת, על כנפי הבינה והדעה, ידיעת החשבון תכונה, דקדוק ופילוסופיה. לדבר גבוהה גבוהה על דברים שלא קיבלתי ולא ידעו אבותיי. סוד מעשה מרכבה ותחנות שמים, בדברי על האהבה וששת כנפיים.
כל זמן, שידיעתי והשכלתי מרחקת אותי מבועלי בתים וגושי חומר פראיים, אקבל כל פירוש ואברך "שלא עשני ככל המונם".

אך תמיד קוץ וסיר מכאיב מסתתר מאחרי לבי, אולי גם בהמון ישנם יחידים, וגרוע מכך, אולי כל היחידים אינם אלא המונים?
אולי היה הרמב"ם מתעתע בי, ונתן להמוני היחידים את מנת האגו לה הם זקוקים , וניער וברר מתוכם את אלו המשכילים להבין את ה"יחידים שבתוך ההמונים" ?

אבל אני סתם פרנואיד, השארתי את עצמי בהר האלים לשתות נקטר הדעת ולהמתסטל בשכרון חושים וסחרור גבהים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2013 16:14 לינק ישיר 

רציוסקפטי,היית צריך את האורח החדש שהעיר אשכולות מתים מתרדמתם כדי לדעת שעצכ"ח היום הוא צל חיוור חיוור חיוור של עצכ"ח המקורי?(בעצם אפילו כלל לא צל שלו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2013 16:06 לינק ישיר 

קוסם_עמק כתב:
איך אני אוהב לקרוא את הרמב"ם בתרגום התיבוני , בדברו על "ההמון". אוח אני מת על זה. ההמון אשר לא יבינו ולא ישכילו.
ההמון אשר נע כקש נידף על זירמת הדימיון אל עבר פי פחת ותהום. ה "המונים" אשר לא ישכילו להבחין בין האפשר לנמנע. הרי זו נחלת ה"יחידים" ו"המשכילים" אשר כזוהר הרקיע יזהירו לדעת כי לכל משולש שלוש זויות, והחלומות רובם קש ותבן בתרגום התיבון. כמה אני אוהב לקרוא את החרפות לתלמודיים הדורשים בבתי אבלים, אלו המייחסים משמעות לשמות ומגמטרים לשונות. כל אותם קשי קליטה שלא כרו אוזן לשמע אריסטו פסגת שכל האנוש ושרפו את דבריו כאילו לא היו מעשה מרכבה וסוד בראשית לדרוש.

כמה נחת חפנו ידיי בקראי קריאת רהב על ההמונים, הסתתרתי תחת מחסה ל"יחידים" בהרים הגבוהים.איך לא ישכילו הנבערים לדעת שאחד ועוד אחד שווה שתיים, ומה שהשכל שלי לא מקבל, לא יקום ולא יהיה? איך? עד שבא זה מנחם ואמר לי: דברים כהווייתן מה שאינך מקבל, זו סגולת יחידים, ההמונים הם הטיפשים. אם כי, תמיד קינן בי קן חסידה לטעון , שאולי ובעצם כל טמבל יכול לכפור, ואין כאן לא חכמה ולא בינה, אלא נטיה טבעית שאין כמותה. לאדם ולבהמה כאחת.

אך, מי אני שאפריע לי להתנחם כאלים במרומי שבת, על כנפי הבינה והדעה, ידיעת החשבון תכונה, דקדוק ופילוסופיה. לדבר גבוהה גבוהה על דברים שלא קיבלתי ולא ידעו אבותיי. סוד מעשה מרכבה ותחנות שמים, בדברי על האהבה וששת כנפיים.
כל זמן, שידיעתי והשכלתי מרחקת אותי מבועלי בתים וגושי חומר פראיים, אקבל כל פירוש ואברך "שלא עשני ככל המונם".

אך תמיד קוץ וסיר מכאיב מסתתר מאחרי לבי, אולי גם בהמון ישנם יחידים, וגרוע מכך, אולי כל היחידים אינם אלא המונים?
אולי היה הרמב"ם מתעתע בי, ונתן להמוני היחידים את מנת האגו לה הם זקוקים , וניער וברר מתוכם את אלו המשכילים להבין את ה"יחידים שבתוך ההמונים" ?

אבל אני סתם פרנואיד, השארתי את עצמי בהר האלים לשתות נקטר הדעת ולהמתסטל בשכרון חושים וסחרור גבהים.

איפה האנשים האלה? למה לא מסתובבים פה עוד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2010 08:31 לינק ישיר 

ריב,

בדבריי אלייך לא כיוונתי לומר שאת שייכת לקליפת עמלק שמנה המחרחרת ריב ואשת מדנים סוררת משועממת מלאת רהב ושחץ שאינה יכולה להודות בטעותה ומשתמשת בציטוטים חסרי קשר ותוחלת להשוות בין דבר לעפר.
חלילה.

כל כוונתי היתה רק להראות לך, שייתכן והרמב"ם סבור שהאסטרולוגיה היא שקר ואעפ"כ לא נאסרה אלא מפני היותה פתח לאמונות זרות. את זה הבהרתי עשרות פעמים, אבל את בורחת לאפיקי הציטוטים ומרבצי החילוקים הקשורים בשלשלאות של עבוטות ובעיטות לעולם התהו כדי להדיח את הנושא מעיקרו.

הבהרתי זאת כמה פעמים כבר באשכול ההוא שציינת אליו, אבל ענוותנותך הרבה מונעת ממך להבין ישר, יען הוכחתי קבל עם ועולם שאינך מבינה אפילו את דבריי. לא מפאת עומקם חלילה. שהרי אין דבר נסתר מנגד עינייך, אלא מפני עומקך הרב, עומק יוצר , עומק מעל, עומק תחת, עומק להחשיך עצה.

שמת לב שלא עניתי לך לעניין, ואני גם לא מתכוין לעשות זאת.
אין לי שיח ושיג עם מחרחרי ריב, רק הלצה מהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2010 17:57 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
הכל יודעים בארץ מי הם משפחות הפשע המאורגן,- אבל במדינה מתוקנת אין להעמיד לדין או לאסור אדם בלי הוכחות מוחצות, למרות שכולם יודעים,

אף חרדי נורמלי לא יגיש קובלנא במשטרה כנגד משמרות הצניעות, אם הוא ימשיך  לגור בעירו ולהתפלל בבית הכנסת שלו.

בעל הקיוסק בב"ב ברח' רבי עקיבא פינת ר' רבי טרפון, לא הגיש תלונה במשטרה למרות שרכושו הושחת מספר פעמים, כי העז למכור עיתונות חילונית, אשר לפי טענת הרבנים מכילות תמונות נשים חצופות, וזה נכון כשלעצמו.
אתה טוען שאתה מעורה בחיי החרדים?  נדמה לי כי גם צענערענע.    גם אנוכי, היתי חלק מהעדה, עינים לנו וראינו, אוזניים לנו ושמענו, ולכן גם רגליים היו לי והלכתי.

נכון שיש אנשים -כשיורד גשם הם אומרים כי יורקים עלינו- אבל הרבה יותר גרועים הם אלו כשיורקים עליהם הם אומרים שזה גשם! 

מנין לי האם צענערענע לא חרדית ? ולא זה היה כוונתי ?
כוונתי הייתה, שזה מוזר שאנו מתווכחים בדבר שידוע לכל חרדי, (ואני לא מדבר על ילדים או ילדות,)

לגבי עולם הפשע ?
אבל כאן הרי תפסו אותם כבר ?
ריבונו של עולם, אז למה לא הצליחו להוציא מהם את אשר הוללו, וכתב אישום בהתאם ???? 

הבריסקער רב זצ"ל היה עובר כל יום, ליד הקיוסק בגאולה ועבר על כל הכותרות של העיתונים,
כך גם הרב פישר זצ"ל אבל בקיוסק בשטראוס,
במשך הזמן שהעיתונות התחילה לפרסם תמונות בעמוד הראשי ?
בקשו אז מהקיוסקים להצניע ולא לתלות את העיתונים בחוץ,
במשך הזמן שהתפתח העיתונות החרדי ?
הקיוסקים התחילו למכור עיתונות חרדים,
היה כל מיני יהודים אלימים במאה שערים, והרבנים גרשו אותם לאנגליה, הם עם משפחתם, (זה לא סוד כולם יודעים את זה)

כהיום המצב קשה יותר, בגלל נערי שוליים,
שאילולי העזרה ובתמיכה שהם מקבלים מכל מיני ארגונים כמו ארגון הלל וכדומה,
לא הינו מגיעים למצב כזה,

אבל שוב זה לא קשור לשום ארגון, כי אין כזה ארגון, 
כל אדם אלים ימצא בסוף סיבה להיות אלים,
מה כל זה קשור לחרדים כחברה,

ואם בבני ברק לא עשו כמו בירושלים וגרשו את האלימים לאנגליה ????
אז זה בעיה עירונית פנימית של בני ברק, ולא בעיה החרדית,

יש לי שאלה אישי אילך, האם כדור הארץ לא מוצא חן בעיניך ?
אז תעזוב לירח, ותשאיר אותנו כאן עם הבוץ ?
זו הדרך הנכונה ?
אתה לא חושב שזה מה שהם רצו ?
שאתה תברח לך, והם ישלטו ברחוב החרדי ?
אנחנו הפסדנו ידען ותלמיד חכם כמוך, והם נצחו, 

מיחות כפיים לנערי שוליים של בני ברק,

תהאמין או לא ? כואב לי באמת, וגם על כל אלה שהולכים בדרך הזאת,  זו לא הדרך באף חברה נורמלית, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2010 16:31 לינק ישיר 

מקס
הכל יודעים בארץ מי הם משפחות הפשע המאורגן,- אבל במדינה מתוקנת אין להעמיד לדין או לאסור אדם בלי הוכחות מוחצות, למרות שכולם יודעים,

אף חרדי נורמלי לא יגיש קובלנא במשטרה כנגד משמרות הצניעות, אם הוא ממשיך  לגור בעירו ולהתפלל בבית הכנסת שלו.

בעל הקיוסק בב"ב ברח' רבי עקיבא פינת ר' רבי טרפון, לא הגיש תלונה במשטרה למרות שרכושו הושחת מספר פעמים, כי העז למכור עיתונות חילונית, אשר לפי טענת הרבנים מכילות תמונות נשים חצופות, וזה נכון כשלעצמו.

אתה טוען שאתה מעורה בחיי החרדים?  נדמה לי כי גם צענערענע.    גם אנוכי, היתי חלק מהעדה, עינים לנו וראינו, אוזניים לנו ושמענו,  גם רגליים היו לי והלכתי.

נכון שיש אנשים -כשיורד גשם הם אומרים  יורקים עלינו- אבל הרבה יותר גרועים הם אלו ,כשיורקים עליהם- הם אומרים זה גשם!

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 06/01/2010 16:52:37

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2010 16:14 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
למקסמן

לא הבנתי מה זה משנה אם כתב האישום ענק או בינוני או קטן?אם זה כתוב בשולחן ערוך או לא?

במקור שהבאתי יש שמות של שלושה אנשים  שביצעו מעשים אלימים.על רקע דתי.

הרי אתה הכחשת שיש בכלל מציאות כזאת.

צענערענע: היקרה

שוב אין דבר כזה "משמרת הצניעות" נקודה, אין כזה ארגון ולא היה לעולמים,

ואמרתי לך, שיש אנשים שמשתמשים עם המיתוס הזה זה המציאות,

ברוב המקרים זה המשפחה הדבוקה של האובייקט, הם שיוזמים את זה,

ואם את לא יודעת ? מי קובע את הרקע של הדתיות ?

אז אני אגלה לך, השולחן ערוך,

על זה שלא הבנת מה משנה אם כתב האישום ענק או לא ?

אנא ממך, תשתדלי לשים לב למה שאני כותב, אוקיי,

אם סוף סוף תפסו את משמרת הצניעות ?
אז למה כתב אישום רק על מקרה אחד ????????
הרי הם פועלים כבר הרבה שנים ??????????
וביצעו הרבה מעשים אלימים במשך הרבה שנים,
לפי המיתוס זה ארגון טרור לכל דבר, נכון ????????
אז איפה שלטונות החוק היו עד עכשיו ???????
ושוב: למה כתב אישום על מקרה אחד ????

אני חושב, שזה לא מן החכמה להתווכח עם חרדי על מה שקורה אצל החרדים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2010 15:27 לינק ישיר 

למקסמן

לא הבנתי מה זה משנה אם כתב האישום ענק או בינוני או קטן?אם זה כתוב בשולחן ערוך או לא?

במקור שהבאתי יש שמות של שלושה אנשים  שביצעו מעשים אלימים.על רקע דתי.

הרי אתה הכחשת שיש בכלל מציאות כזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2010 12:26 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
למקסמן
"את חושבת שבשנות 2000 אפשר לנהל ארגון שכזה בלי שהשלטון החוק ידע מזה ???????????? "
ב"ה שהיום כבר גם השלטון יודע מזה.
האם במקור הבא מדובר על אבות/אחים?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3585941,00.html
ובכלל נראה שאתה מתבלבל עם המגזר הערבי ששם בני המשפחה פוגעים בבנותיהם על רקע "כבוד" המשפחה.
בזה שאתה טוען שאת מעשי האלימות המזוויעים האלה עשו "רק"האבות או האחים אתה מגדיל את הבעיה ולא מקטין אותה.
(אב שמסוגל למעשי אלימות כאלה -לא פלא שיש  לו בבית בת מורדת...
אבל ,כאמור ,אני בטוחה שאתה טועה)

לצענערענע: היקרה,

את מצטטת את העיתונות, ומביאה ראיה שאני הצודק,

לפי שיטתך הכתב אישום אמור היה להיות ענק, לא ?

לפחות מאז שמייק בורנשטיין עשה את סרטו "קונילמל בתל אביב" בשנת 1976
(שהוא כנראה הכניס את המיתוס לציבור הכללי)

לגבי פרלמנט המשפחה ?

זה כבר שייך לקטגוריה אחרת,

כל משפחה עם מנת המשכל שלה,

מה כל זה קשור למגזר החרדי ? האם הרבנים אמרו פעם לעשות את זה ? האם זה כתוב בשו"תים ? או בשולחן ערוך ? 

מצחיק אותי שאני זה שמתבלבל,  בין מגזר הערבי לבין מגזר היהודי,

כל הבעיה הישראלית היא, שהם רוצים להבין את החרדים ?
הם משווים אותנו לערבים, ואז כביכול מבינים את החרדים,

במקום ללמוד ולדעת מה קורא במשפחתך ?

אתה הולך ללמוד את זה אצל השכנים הערבים ??????????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2010 09:24 לינק ישיר 

את טועה. חבל.
גם אם תנסחי הגדרות מחדש, זה לא יעזור לך.
תפסי אותי בברית מילותיי במקומות אחרים, לא הפעם.
אדרבה-   אני אשמח מאד ואחייך.

את יודעת? כשהייתי מתווכח עם מוסלמים , תמיד בשלב מסויים הבנתי שעליי להגיד להם " אתם צודקים" :)
אל תביאי אותי למצב הזה סתם. חבל, אני רוצה שאת תהיי צודקת באמת

קוסם,

כשכתבתי שכשיש בעיה אמיתית עם ההבנה זה נעשה קשה יותר ויותר... לא התכוונתי חס וחלילה לזה שנולדת עם איזה פגם מולד ואתה מוגבל שכלית - התכוונתי לזה שאני לא בדרגת החכם מכל האדם  - שחז"ל אמרו עליו שהיה חכם אף מן השוטים - שהבין את כושר חשיבתם המוטעה של בני אדם אינטילגנטים שמדברים שטויות. וידע לענות להם כל אחד בצורה שיבינו איפה הם טועים -
 על איזה ניסוח הגדרה מחדש אתה מדבר -  בדבריי אליך נתלתי על הסברי הרמב"ם במו"נ  ב'פתיחה' על 'שבע הסיבות שמביאות לסתירה והיפוך- זו הגדרה ישנה נושנה שמי שמתיימר לשפוט את מגמת המו"נ אמור להכיר אותה .
אם אתה השתמשת בדברי הפרשן, 'הגימטרן התורן' כדי לנגח אותי, ולקיים את מה שמתחילה קבעת : שאני קנטרנית על מנת לריב  -ארשה לעצמי להסתייע באחד הפרשנים היותר מפורסמים "שם טוב" שהיה אחד מאותם הפרשנים על המורה נבוכים שלא חסך שבט לשון ביקורתו במקומות שלא התקבלו לדעתו, וזו לשונו על 'שבע הסיבות לסתירה ולהיפוך' - : ' זאת ההקדמה היא גדולת הערך, ואילו לא חובר זה הספר אלא שיאמר הרב כמה הם סיבות ההיפך והסתירה לחכמים, היה די, והיא מועלת מאוד'
כלומר אתה שמתיימר להבין את המורה נבוכים שלא לומר את מגמתו, לא השכלת להבין את דבריו על ההיפך, ורואה בדבריי איזה התחכמות בניסוח הגדרה ? בחייך ?!

מקווה שלא אצטרך לתפוס אותך בדבריך, שכן יש לי תקווה שבכל זאת הבנת משהו ואתה חושב על הדברים, ובכל אופן בפעם הבאה תנקוט במשנה זהירות כשאתה בא לפעור פיך מתוך בורות ( ובפראפרזה על דבריך : הבורות היא מחלה סופנית

ה) תנסה בפעם הבאה שאתה מתכווח עם מוסלמים לנסות להיות חכם ולא להיות צודק -

..נ.ב מובן שאני משאירה לך את זכות המילה האחרונה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2010 00:30 לינק ישיר 

למקסמן

"את חושבת שבשנות 2000 אפשר לנהל ארגון שכזה בלי שהשלטון החוק ידע מזה ???????????? "

ב"ה שהיום כבר גם השלטון יודע מזה.

האם במקור הבא מדובר על אבות/אחים?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3585941,00.html

ובכלל נראה שאתה מתבלבל עם המגזר הערבי ששם בני המשפחה פוגעים בבנותיהם על רקע "כבוד" המשפחה.

בזה שאתה טוען שאת מעשי האלימות המזוויעים האלה עשו "רק"האבות או האחים אתה מגדיל את הבעיה ולא מקטין אותה.

(אב שמסוגל למעשי אלימות כאלה -לא פלא שיש  לו בבית בת מורדת...

אבל ,כאמור ,אני בטוחה שאתה טועה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2010 23:12 לינק ישיר 

לצענערענע: ברשותך אני התחיל אם המבוגר שבחבורה, אוקיי

לירוחםשמ: היקר

ירוחםשמ כתב: מקס
שאלת שאלה,  כשאין לך תשובה על שאלה בגמרא- אתה פונה לרב, במקרה הזה -  פנה לרבנו הגאון האדיר יודע הכל. הגוגל,- ושם תמצאה את מבוקשך.

זה העניין, ועל זה אני בוכה,
אנחנו צריכים את גוגל בכדי לדעת מה קורה בבית פנימה ?
אני לא צריך הוכחה ? יש לי ידיעה מוחלטת וברורה בעניין,

ירוחםשמ כתב: מקס
בקשת סליחה מפותח האשכול שחרגת מהנושא- לא חרגת   הדוגמאות שהבאת- כולם- הם הם האליטיות המתעתעת,
כל חסידות או כת אנשים  המפרים את מצוות התורה- ואת אלו של השו"ע - ספר החוקים שלהם לכאורה- בגלל אמונת הבל באנשים  המדריכים אותם לדרכים המנוגדות כאמור לתורה. חושבים את עצמם לאליטות שהחוקים והמצוות לא חלות עליהם, לא של ה' לא של המדינה, ולא של החברה.

אמרתי כבר שאני מסכים איתך,
אבל אפשר לנסות להבין,
כל הורה בעולם מגדל את ילדיו בטענה שהדרך שלו היא היא האולטימטיבית,
זה שהילד נשאר ילד ? (כלומר הוא לא מבין שכך חייבים לחנך ילדים, כל עוד הם ילדים,)
ע"ז אפשר לאשים את ההורה או המנהיג ?
ולא פלא שהילד מאשים את המנהיג האחר בגאוותנות,
ולא פלא שהוא גודל קצת ? הוא מגיע למסקנה ש"כל חכם יהודי ופוסק יכול להגיד כל העולה על דעתו"
(קוסם_עמק היקר: אני משתמש עם המילים שלך,ולא ח"ו מתכוון אליך, בבקשה קבל את זה בהבנה, אוקיי ).
בשלב ראשון כל ילד אמור לדעת שכל חז"ל זה קדוש,
ושהוא גודל, לאט לאט מבין דבר מתוך דבר, כמו הגמ' בנדרים לו' ששמעו ממלאכי השרת,
ובסוף מתברר לו שזה לא ממש מלאכי שרת, רק חכמים כ'מלאכי השרת,
או כמו התנא שמצטט בשם ר' יוסי ( נו ירוחם תעזור לי, אתה הידען שלנו) שהתברר בסוף, שזה לא ר' יוסי רק רצה לתת יותר תוקף לדבריו,

בחוקים מדיניים זה לא עובד כך ?
ביקרת פעם בבתי משפט ?
כל הגאוותנות שהם דורשים בתוקף,  "כבוד השופט" "בזיון בית המשפט"  וכל הבולשיט, 

ולמה אצל הרופאים לא נהוגים כך ?  "כבוד הרופא" "ביזיון בתי חולים"
(ואם אני יאמר כבוד האחות ? ישלחו אותי לכלא על פגיעה מינית,)

כל בר דעת מבין את ההבדל ביניהם,
בגלל שהמשפט לכאורה נגדך,או לחנך אותך, אז חייבים את הבולשיט הזה,
אבל ברפואה שזה לכאורה בעדך, ולא לחנך, לכן לא צריכים את הבולשיט זה,

האינטליגנטים שבכל חברה, ובפרט בחברה החרדית ?
הם עושים הלכה למעשה, עם החכמת חיים שלהם ? מתנערים מי משקעי ילדות,
ולכן רואים אותם בכל המקצועות וגם במדעים המדויקים,

אני מכיר טייסים חרדים בארץ ובעולם, (לא בעלי תשובה ? רק חרדים מבטן אימם,)
פגשתי טייס בתעופה קלה בארץ, ( כן יש דבר כזה, גם במדינה העניה, לצורך צילום או טיסות רומנטיות, ממליץ בחום )
אברך מתולדות אהרן ( כן, מהקסבה של מאה שערים,)
עובד בזה ומתפרנס בכבוד (אני מקווה בשבילו כי כאן בארץ לא נראה לי,)
אני ראיתי אותו נוחת בשדה עם ססנה 172\152 עם אשתו עם כל התלבושת מהקסבה של מאה שערים,
(וגם צילמתי אותם בלי ידעתם, נדמה לי ששם המטוס היה   4X-CWR   ואם זה כך אז חייב שזה ה172)

רואים בנות חרדיות במשכורות של 20\40 אלף שקל באייטק,

רואים אותם ברפואה, רופאים\מנתחים חרדים, בארץ ובעולם,

עוד מקרה של אברכי תולדות אהרן (אני דווקא מביא אותם כדוגמה, כי הם הסמל של הפנאטיות כביכול לשיטת התקשורת)
פגשתי קבוצע של כמה אברכים במצפה של מרכז האסטרונומי במכתש רמון,
היה להם טלסקופ דיי יקר של  חברת MEADE דגם ETX125  (יש לי גם את הדגם הזה)
הם עמדו שם עם מפות אסטרונומיות ומחשבן מתמטי, (אני חייב להודות שזה עורר בי קנאה)
למי שמבין ? באסטרונומיה המדרנית ? יש את הכפירה הגדולה ביותר,
וזה לא היה נראה שזה משפיע עליהם, רק להפך זה מחזק אותם כנראה,

לכן כתבתי לקוסם_עמק, שהרמב"ם התכוון לאלה שלומדים חכמה, ומיד מורידים את הכיפה,
הוא לא התכוון לזלזל בההמון הרגיל והמתוק שהחכמת חיים זוהר מתוכם,

לגבי חוקי המדינה שכתבת,
גם כאן המציאות היא שבבית דין של הקנאים פוסקים על פי חוקי המדינה, בדיני שכנים, בדיני פיצויים, עוד בהרבה נושאים,
הם דנים לפי דינה דמלכותה דינה,

הם הפנאטים מנהלים את המערכת כשרות הפופולרית ביותר בעולם כולו,
מכוח זה, יש להם עסקים עם התעשיות הגדולות ביותר בארץ ובעולם,
כך גם עם העורכי דין הגדולים ביותר בארץ, מכוח הנסיבות,
יש להם אלפי משגיחים בארץ ובכל העולם,
מאות טיסות של רבנים לכל קצוות תבל, (מי שמבין בזה יודע על מה אני מדבר)

ואת כל זה אפשר לנהל לדעתך בלי חוקי המדינה ??????????

להם יש את העסקים הגדולים עם התעשיות הגדולות בארץ,
הם החברים הטובים של בעלי התעשיות, וגם מכוח זה חברים של העורכי דין שלהם, (השמות הגדולים)

והם שניהם הפנאטים\והתעשיינים ? הם אומרים  שישחקו הנערים לפנינו, (כלומר התקשורת ודומיהם)

לצענערענע: היקרה,

אני אומר לך בברור שאין "משמרת הצניעות"

אני הסביר לך איך זה עובד,

אבא שהבת שלו מתחילה להתדרדר ? 
אז הפרלמנט המשפחתית מחליטה לעבוד בשיטת המקל וגזר,
ביעוץ של חכמי חלם (כלומר דודים או אחים וכו' וכו')
מחליטים לשגר לה כל מיני איומים, כביכול ממשמרת הצניעות, הרי יש כזה מיתוס\אגדה
ואבא הטוב בא להציל אותה כביכול מידי הארגון המפחיד, 
והוא כביכול הולך בשבילה לרבנים, לומר להם כמה היא רוצה לתקן את עצמה וכו' וכו' 
בקיצור הכל בולשיט,,,,,,,,

תשמעו טוב,
כל המקרים שאתם מכירים ?
המקור זה המשפחה, כן, האבא היקר, או האח הנחמד, או האחות הקנאית,
ואם האבא קצת יראי שמים ? הוא ישיג איזה פסק של רב, בכדי להצדיק את מעשיו,

לגבי החנויות ? שוב זה קנאים שעושים את זה על דעת עצמם,
בגאולה במיוחד ? עושים את זה השכנים, ולא הקנאים, (רמזתי מספיק)

אבל מזה לומר שיש ארגון  אצל החרדים בשם "משמרת הצניעות" ?

את חושבת שבשנות 2000 אפשר לנהל ארגון שכזה בלי שהשלטון החוק ידע מזה ????????????

אפי' בשנות החמשים, לא התאפשר דבר כזה לקרוא,

תביני הציבור החרדי כהיום הם כמה ? חצי מליון ?
את יודע מה זה אומר ?
ארגון ששולט על חצי מליון אנשים ?
בלי מנהל ?
בלי משרד ?
בלי נשיא הארגון ?
בלי ארכיון ?  
מה עם לוגיסטיקה ?  ( ירוחם: איך אומרים באידיש דיר בלק ?)

ידוע לך כמה שווה שעה של חוקר פרטי ? ששים דולר לשעה, תעשי חשבון,
מאיפה הכסף ???????????

תעשי לעצמך טובה ותפסיקי להאמין במתוסים\אגדות,

לבמ: היקר 

הרי אמרתי שדברתי לקיר, נכון 

אני זה שהייתי שם, וראיתי והתרשמתי,

עכשיו: אתה יודע איפה הבלוף ?

במקרה של ולס 

אותו מקרה של אנשין,

והציבור החרדי מהקסבה יצאו להלחם במלחמת חרמה, ימים ולילות,
והוא יושב היום בכלא,
ובכל זאת, הציבור שם ? משוכנע שלא עשו לו דין צדק, 

אבל כמה אפשר להילחם בשביל גבר ?

אבל בשביל כבוד האישה ? כבוד האידישע מאמע ?

אם היא תשב יום אחד בכלא ?

מלחמת הפנתרים השחורים ? יהיה קטן ע"ז,,,,,,

נחום ברנע מספיק טוב בשבילך ? והוא כתב כך

"מקרה ´האם המרעיבה´ הוא דוגמא מובהקת. את השאלות הנוקבות הראשונות בקשר אליה צריך היה להציג לבית החולים: איך עבר כל-כך הרבה זמן עד שהתעורר החשד שהבעיה היא של האם ולא של הילד? אילו טיפולים מיותרים ומזיקים הוא עבר? מה עשתה בעניין המחלקה הסוציאלית בבית החולים,
האם עשתה מאמץ לטפל במקרה הקשה הזה בשיתוף פעולה עם הקהילה.
ילד שמאושפז בבית החולים נמצא תחת אחריות בית החולים, לא תחת אחריות אמו.
לפני שאנחנו הופכים אותה למפלצת, אולי כדאי לראות מה עשה בית החולים באחריות שניתנה לו.
"בתי החולים של הדסה מתפרנסים מחרדים. יש להם ניסיון ארוך בטיפול בהם.
הרבה בעיות, גם בעיות נפשיות, נפתרו שם לאורך השנים בדרך דיסקרטית,
בדו שיח עם רבנים. הרי אפילו שונא חרדים קיצוני לא מאמין שיש רב בעדה החרדית שרוצה במותו של ילד חרדי" -
כותב ברנע. והוא ממשיך: "החצר החרדית שעליה נמנית האישה קיצונית ומתבדלת.
אנשיה נחשבים לחריג גם במחנה החרדי. עם זאת החשדנות כלפי הממסד חוצה חצרות וקיימת גם בחוגים חרדיים שהם בשר מבשרה של המדינה.
חרדים רבים מאמינים באמת שישראל החילונית זוממת להשמידם, ואם לא להשמידם, להשפילם, לבזות אותם,
לאלץ אותם לבגוד בדתם. "ממסד ישראלי אחראי צריך להפריך את החשדות, לא להעצים אותם...
כל מה שאני מציע הוא שאבירי הצדקנות החילונית ימחו את השומן מסנטריהם. היתה מפלגה כזאת, ´שינוי´ שמה, שניזונה עד קבס משנאת חרדים. היא נעלמה ולא היתה. החרדים, לעומת זאת, היו ויהיו!".

תוקן על ידי maxmen ב- 05/01/2010 23:15:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2010 11:19 לינק ישיר 

מקס

בקשת סליחה מפותח האשכול שחרגת מהנושא- לא חרגת   הדוגמאות שהבאת- כולם- הם הם האליטיות המתעתעת,

כל חסידות או כת אנשים  המפרים את מצוות התורה- ואת אלו של השו"ע - ספר החוקים שלהם לכאורה- בגלל אמונת הבל באנשים  המדריכים אותם לדרכים המנוגדות כאמור לתורה. חושבים את עצמם לאליטות שהחוקים והמצוות לא חלות עליהם, לא של ה' לא של המדינה, ולא של החברה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2010 10:32 לינק ישיר 

מקסמן,

המפגינים בפרשת האם לא הפגינו למען האם, ובוודאי לא למען 'כבוד האשה', אלא למען תפיסה מעוותת שלהם את כבוד החברה והקהילה שלהם.

ראייתך מהעדר ההפגנות עכשיו למען האב היא מופרכת לחלוטין. אין פשוט אפשרות מעשית להפגין ולהעלות טענות על מקרה כל כך ברור ומובהק של אדם שרוצץ את גולגולתה של בתו. תאמין לי שאם רק היתה אפשרות להעלות איזו תיאוריה הכי רחוקה וקונספירטיבית, כבר היינו שומעים אותה. מה שאין כן בפרשת האם הדברים נעשו בחדרי חדרים ובתהליך ממושך, מה שאיפשר לאנשים לבדות סיפורי בדים ממוחם הקודח.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2010 10:31 לינק ישיר 

מקס

שאלת שאלה,  כשאין לך תשובה על שאלה בגמרא- אתה פונה לרב, במקרה הזה -  פנה לרבנו הגאון האדיר יודע הכל. הגוגל,- ושם תמצאה את מבוקשך.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2010 10:11 לינק ישיר 

למקסמן

עדיין לא הבנתי את קביעתך  בנושא משמרות הצניעות.

מי שופך אקונומיקה על בגדי נשים?

מי מכה מכות רצח בחורה שנחשדת בחוסר צניעות?

האם העובדה שאין להם משרד ואין להם טלפון מוכיחה שאין משמרות כאלה?

הם יודעים יפה מאד שביום שיהיה להם משרד וטלפון הם מחוסלים .

ותמיהתך השניה עוד יותר מתמיהה.

אתה סבור שבפורום חרדי צריך להייות ברור שאין דבר כזה.

הרי בדיוק להפך דווקא החרדים מכירים את הבעיה מקרוב.

הרי החנויות בגאולה נשרפו ולא ברחוב יפו.
הרי בחורות במאה שערים הוכו באכזריות ולא ברחוב אוסישקין.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אליטיזים מנחם ומתעתע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext