"אני כאן בשבילך כל הזמן, שבוי ביופייך וזה העניין.." (קובי פרץ) ומנגד "שקר החן והבל היופי" (אשת חיל,שוואקי)
איך יכול להיות שלשתי השירים האלה אני מתחברת באותה מידה?
כלומר, את שתי השירים האלה הייתי ממש שמחה אם מישהו היה שר לי אותם...
גם אתם מרגישים ככה, לפחות חלק מכם?
תוקן על ידי רוחלה2 ב- 31/12/2009 00:29:22
נשלח ב-7/1/2010 10:59
פעמים רבות, התנ"ך מוצא לנכון לציין יופי כמעלה בולטת, בפרט (אך לא רק) לגבי נשים. לפיכך מסתבר שזהו פרט בעל משמעות רבה גם מבחינה רוחנית.
מדוע אנו נהנים להתבונן בתווי פנים נאים, בנוף או בצמחים יפים?
חלק מההשערות קושרות יופי לסימטריה. תיאוריות אחרות מדברות על התאמה גבוהה לתועלת האדם (יופי = פוריות או איכות. פרי יפה הוא עסיסי ומזין יותר וכד'). לרוב אלה דברים המתקבלים על הדעת, אך הם מתעלמים מן הממד האלוקי שבבריאה.
בנוסף, כפי שקיימת אפשרות להפעיל מניפולציה על החושים באמצעות תפאורה מזויפת, או על ידי הנדסה גנטית של פירות באיכות נמוכה כך שייראו מפתים ובריאים, כך, במקרים רבים, חן על פניו של אדם לא תמיד מעיד על אישיות נעימה.
לכן אני משער שהסתירה הפנימית שחשה כותבת ההודעה נובעת מן ההבנה שמראה חיצוני כשלעצמו אינו מספק מידע שלם באשר לערך האמיתי (והגבוה יותר) של האישיות הכוללת. מצד שני, אף אחד לא היה רוצה שיתעלמו לחלוטין מנכס אישי משמעותי כל כך שיש ברשותו.
לכן אין זו סתירה, כי אם שתי תחושות המשלימות זו את זו.
ההסבר שהביא 'רעיוני2' בשם הגאון מווילנא הוא השלמה מצוינת לנקודת המבט הרוחנית בסוגיה זו.
תוקן על ידי אשראי ב- 07/01/2010 11:01:42
נשלח ב-6/1/2010 01:02
חחח תרי, לא התכוונתי לשיר ספציפית.. אבל האייקון שלך הסביר הכל..
ו... כן, רוחלה. יש לו קול..
תוקן על ידי רב_סרן ב- 06/01/2010 01:03:52
נשלח ב-6/1/2010 00:33
רב_סרן כתב:
אם כבר שון פול..
תגידו אתם בסדר..?
אני מחכה לאסיק..
אבל נגנבתי מהטעם שלך תרי...
עד כמה שאני שונא להסביר בדיחות:
זה לא עניין של טעם, זה פשוט תיאור המציאות כשנוהגים על 160 קמ"ש..
נשלח ב-6/1/2010 00:00
וקובי פרץ לסיכום זה גועל נפש מרוכז. זה היה רק בשביל להדגים את הרעיון.
נשלח ב-5/1/2010 23:59
תרי_זוזי כתב:
(אם כותבים הודעה שלא קשורה אז מקדימים ויוצאים ידי חובה..? אז הקדמתי.. "לא הפורום המתאים, אבל..)
לא פריד ולא שוואקי מתאים ל160 קמ"ש.. אבל גם לא קובי פרץ!!
מה שמתאים זה בוב דילן (או GNR אם תרצו):
knock knock knockin' on heaven's door..
תרי, מעכשיו אני מעריכה אותך יותר. זה שיר מדהים, אחד היפים!
רב סרן, שון פול??!
נשלח ב-5/1/2010 23:18
אם כבר שון פול.. תגידו אתם בסדר..? אני מחכה לאסיק..
אבל נגנבתי מהטעם שלך תרי...
תוקן על ידי רב_סרן ב- 05/01/2010 23:21:36
נשלח ב-5/1/2010 23:04
רב_סרן כתב:
(אם כותבים הודעה שלא קשורה אז מקדימים ויוצאים ידי חובה..? אז הקדמתי.. "לא הפורום המתאים, אבל..)
לא פריד ולא שוואקי מתאים ל160 קמ"ש.. אבל גם לא קובי פרץ!!
מה שמתאים זה בוב דילן (או GNR אם תרצו):
knock knock knockin' on heaven's door..
נשלח ב-5/1/2010 23:00
ברור שמתאים!! זה הולך סוף... אתה חייב לנסות... מיכלי, לא הבנתי את ההקשר של המניפולציות..
נשלח ב-5/1/2010 21:34
(אם כותבים הודעה שלא קשורה אז מקדימים ויוצאים ידי חובה..? אז הקדמתי.. "לא הפורום המתאים, אבל..) לא פריד ולא שוואקי מתאים ל160 קמ"ש.. אבל גם לא קובי פרץ!!
נשלח ב-5/1/2010 21:31
חח בסה"כ כתבתי שמאוד יפה להזדעק על זה שיש כאלו ששומעים שירים כשיש פורום בנט שמשמש במה לכל הגרונות הניחרים.. וזה מאוד קשור לשרשור. אסיק לשיפוטך. ??
נשלח ב-5/1/2010 21:27
גם לא הפורום הנכון - אבל 160? זה קצת מסוכן.. גם לא כדאי: אם תתפסי סביר שתקבלי שלילה על המקום.
נשלח ב-5/1/2010 21:15
אני יודעת שזה לא הפורום הנכון לכתוב דברים כנים אבל די.. זה קצת עצוב לכתוב פה כמה שלא נכון לשמוע שירים כאלו ומי שלא הבין את כוונת המשורר מהתחלה.. המושכת בחוטים.. מניפולציות בקיצור. יום טוב. לא להרוג אותי היום, תודה
נשלח ב-5/1/2010 18:40
מסכימה איתכם לגמרי. אבל מה אני יעשה? קשה שלא לשמוע לגמרי. אני משתדלת בעיקרון שלא.. אבל לפעמים מרגישה שחייבת.. כשנוסעים באוטו במהירות של מאה שישים אי אפשר לשמוע אברהם פריד או שוואקי.. סורי.
נשלח ב-5/1/2010 18:31
אוהו כמה הנפש ניזוקה...
תאוריות שלימות כבר נאמרו ונדרשו על כך.