| נשלח ב-1/1/2010 04:07 |
|
| |
שוידערליך: חסידי'שער טאטע הרג'עט זיין טאכטער
גאנץ ארץ ישראל איז אויף מיט די שרעקליכע געשיכטע וויאזוי א חסידישער טאטע האט גע'הרג'עט זיין טאכטער צוליב א פייט מיט זיין ווייב.
אוי, דאס הארץ טראגט עס נישט איבער.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 10:08 |
|
| |
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=15953&cat_id=1
נחמן אנשין. למה לא סיפרו לי? | "הרגשתי כמו האמהות בשואה" • מצמרר חודשים לאחר הרצח המזעזע של פרומה אנשין ע"ה, פותחת האם - גרושתו של נחמן אנשין - את סגור ליבה • בראיון ל'הארץ' היא מספרת על נישואיה, הטרגדיה, ומטילה אשמה על החברה • לקרוא ולבכות כתב בחדרי חרדים תאריך: 20/03/2010 19:20:00 | שלושה חודשים עברו, אך הכאב עדיין חותך. עדיין חד. לא קהו התחושות מאותו לילה נוראי. הלילה בו קיפחה פרומה אנשין ע"ה את חייה, בהתקפה של טירוף חסר שליטה. כולנו כאבנו, כולנו בכינו, יחד עם המשפחה. מי ששמע את זעקות השבר של האם באותו לילה נוראי, לא ישכח את אותו לילה לעולם. לאחר כמה חודשים, שוברת האם שתיקה. בראיון לעיתון 'הארץ', היא משחזרת את רגעי האימה. כשהיא ישובה בדירת הוריה עם בתה בת ה-6, מנישואיה הראשונים, היא פותחת את סגור ליבה בפני הכתבת. אסתר-מלכי סטריק, בת 26, גדלה בחסידות תולדות אהרון, אחד הזרמים הסגורים ביותר בקהילה החרדית. בגיל 18 הושאה לראשונה, והתגרשה כעבור שנה. לטענתה החליטה לדבר, בכדי לחשוף את העוול שנעשה לה בכך שהסתירו ממנה את דבר מחלתו של בעלה. למרות שיש מי שיראה בראיון הזה, כפריצת גבול, נראה שהיא נחושה לזעוק את זעקתה. "הוא התחיל לצרוח 'מי אני? תגידי לי מי אני', ואיים שאם לא אגיד לו, ירצח אותי. יצאתי למרפסת וצרחתי ?הצילו'. הוא לא נתן לי להיכנס הביתה". בינתיים, הבת הגדולה שמעה את הצעקות ויצאה לסלון. "ביקשתי בבכי שיפתח לי", ממשיכה האם, "הוא לא הסכים. אני לא יודעת מאיפה היו לי הכוחות, הצלחתי לפתוח את הדלת". כשהבת נצמדת אליה, הצליחה אסתר-מלכי לחמוק ולצאת מדלת הכניסה. היא רצה לשכנים, מתחננת לעזרה. "כל הזמן שמעתי את בכי התינוקת מעבר לדלת", היא נזכרת בכאב. "השכנים קראו לעזרה, אבל הוא נעל את הדלת ולא רצה לפתוח. הוא צעק כל הזמן, כנראה החזיק אותה. ואז אני שומעת 'בום בום בום'. הוא צועק שהתינוקת בידו, שחוטה כתרנגולת". מתנדב של המשטרה ושכן ניסו לפרוץ את הדלת. אסתר-מלכי אומרת שלא היו להם כלים מתאימים. "הם לא הצליחו לפרוץ את הדלת. שמעתי שהיא חיה. הם יכלו להציל אותה. ביקשתי משכן שיעלה למעלה ויפתח את החלון בדירה, אבל הוא (בעלה) סגר את התריסים". בסופו של דבר הצליח השכן להיכנס לדירה, ופתח את הדלת לשוטרים. "כמו שמספרים על אמהות בשואה שהתינוקות שלהן נרצחו מול עיניהן, גם אני שמעתי אותה נרצחת במו אוזני", מקוננת אסתר-מלכי. "אחרי המקרה, התחלתי לחשוב: למה לא הוצאתי אותה, למה לא זכרתי אותה. חשבתי שאם היתה יכולה ללכת, היתה יוצאת, מסכנה. אבל אני חושבת עכשיו, שאם הייתי נכנסת הוא היה הורג אותי ואותה ביחד. לא חשבתי על מה הולך לקרות, לא חשבתי מי משתי הילדות להציל. פשוט ידעתי שאני צריכה להזעיק עזרה". "אנחנו מאמינים שהכל בידי שמים", היא מוסיפה, "אבל כל אדם יש לו בחירה לטוב ולרע. זה פשע שלא סיפרו לי את המצב שלו עד הרגע האחרון. הם ידעו והיו צריכים למנוע. הם לא חשבו עלי. הם רק חשבו על טובת הבן שלהם. אדם כזה לא היה צריך להתחתן. מזעזע אותי, איך חייתי אתו באותו בית". "אני חושבת כל הזמן על הרגעים האלה, עד שהיא מתה", אומרת סטריק בכאב, "איך רחצתי אותה והשכבתי אותה לישון מטופחת וצוחקת. אני יודעת שהחיים שלה נגמרו מהר, ואני מאמינה שהייתי בשבילה אמא טובה מאוד". אין לה לדבריה כל רצון בנקמה. "אני לא יכולה לשכוח את העובדה שהוא הרג לי את התינוקת. זה לא נתפש. אבל לחשוב שלי יהיה יותר טוב אם הוא יקבל עונש יותר חמור? זה הרי לא יחזיר לי את התינוקת. אם הוא לא נורמלי, כפי שאני שומעת, הרי עם הכדורים הוא יהיה בן אדם נורמלי, ואני חוששת שחס וחלילה יוציאו אותו מהאשפוז. לא מעניין אותי איפה יישב. אבל צריך להבין שהוא מסוכן לי ולבתי ולציבור. הוא צריך לשבת במקום שישמרו עליו כל החיים. שלא יוכל לעשות יותר כאלה דברים". סטריק מקווה כיום להינשא שוב. "רב גדול אמר לי שאני אקים מהר בית בישראל והוא יבוא לבריתות שלי. כששואלים אותי כמה ילדים יש לך, אני אומרת שתיים: אחת אני מגדלת פה, ואת השנייה אני מגדלת בלבי. אני מדברת אליה כל יום. אני יודעת שאצטרך לעבוד המון על אמון חדש בבני אדם. בעזרת השם זה ייקח זמן, אבל אני עוד צעירה".
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2010 10:06 |
|
| |
http://www.haaretz.com/hasite/spages/1157374.html
Why did not tell me that my husband crazy?", Asks our people Nachman's wife, who killed their baby For three years of marriage hid Esther - Kings of her husband, Nachman our people suffer mental illness. Only a fit of madness after killing his infant daughter, discovered the secret to conceal his family worked, as is her ultra-Orthodox. In his first interview telling the mother how her daughter saved the other, while one daughter murdered
 ו
The last evening of December in the routine seems our people in Jerusalem. Father, Nachman our people, had got into bed. His wife, Esther - Kings, finished to put the two girls - undone, eight-month-old baby, another girl was six years old, born to her previous marriage. But soon it all went wrong, in a fit of madness that led our people to die baby. Her parents' apartment, his first interview since the tragedy, recalls Esther - Kings: "He started screaming? Who am I? Tell me who I am, and threatened that if not tell him, kill me. I left the balcony and screamed? Saved. He did not let me go home" . Meanwhile, eldest daughter heard screaming and went into the living room. "I open my tears," continued Will, "he would not. I do not know where I had power, I could open the door". Clings to her daughter, Esther was successful - Kings slip out the front door. She ran to neighbors, begging for help. "Every time I heard the baby crying behind the door," she recalls painfully. "The neighbors called for help, but he locked the door and did not want to open. He kept shouting, apparently held it. Then I hear? Boom Boom Boom '. He shouts with his baby, slaughtered like a chicken ". Neighbor and a volunteer police tried to break through the door. Esther - Kings says they did not have the appropriate tools. "They could not break through the door. I heard she was living. They could save her. I asked neighbor to come over and open the window in the apartment, but he (her husband) closed the blinds. Eventually managed to enter the apartment next door, opened the door the cops. According to the indictment filed against him in January, after the great mother and daughter fled the apartment, our men took the baby from her bed and began to walk her home. At his wife's cries and requests neighbors to take the baby from the apartment, he became amok, slammed his head hard baby floor apartment several times, and killed. Before he killed the baby, the indictment said, sounding our people say the Psalms verse "Blessed are shattered Ollich hold on to the rock". Csnhakr later denied our people the act and the court hearing was first admitted the murder. Reconstruction of the murder, explained his interrogators that evening was in turmoil. Not fit to stand trial "Like they say about mothers and their babies during the Holocaust were murdered in front of their eyes, I heard her murdered with my own ears," laments Esther - Kings. "After that, I started thinking: Why not find it, why not remember it. I thought if she could go, was out, poor. But I think now, if I go he would kill me and her together. I did not think about what's going to happen, I did not think the two girls who save. I just knew I had to call for help ". A month ago, the district court in Jerusalem that our people not fit to stand trial. As the verdict, he was sent to a psychiatric hospitalization, legal proceedings against him discontinued the criminal case was closed. Esther - Kings, who had divorced him, unusually Haredi society back her maiden name after divorce, Strick, received the decision with mixed feelings. "What a father can murder his own daughter?" She asks. "I ask myself again and again, if he had a psychotic attack, why not take a chair and threw it on the floor? What to
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2010 18:15 |
|
| |
די קעיס איז קלאוזט, ער איז באפרייט
התיק נגד נחמן אנשין - נסגר
בית המשפט קיבל הבוקר את עמדת הפסיכאטר המחוזי לפיה נחמן אנשין לא היה אחראי למעשיו בשעת רצח בתו, והחליט על סגירת התיק נגדו • אנשין ימשיך לשהות בבית החולים הפסיכאטרי 'איתנים'
יוסי כץ, בחדרי חרדים תאריך: 24/02/2010 13:05:00 |
סוף לפרשייה הטראגית בשכונת שמואל הנביא בו קיפחה פרומה אנשין בת השמונה חודשים את חייה: נחמן אנשין, המואשם ברצח בתו התינוקת, לא היה אחראי למעשיו, כך נקבע בחוות דעת פסיכיאטרית שהוגשה לבית המשפט המחוזי בירושלים, אותה קיבל הבוקר (ד') בית המשפט בירושלים.
עורכי דינו של אנשין חששו כי בית המשפט לא יקבל את חוות הדעת של הפסיכאטר המחוזי, מכיוון שזו סותרת את זו שהוגשה לפני כחודש וחצי, בה נקבע כי אנשין כשיר לעמוד לדין בגין רצח בתו. במשטרה הערכיו כבר אז כי אנשין, שלו היסטוריה של מחלות נפש, לקה בהתקף פסיכוטי לאחר שחדל לקחת את התרופות שנרשמו לו. אך כאמור בית המשפט החליט לקבל את עמדת הפסיכיאטר, וסגר את התיק נגד אנשין.
בכתב האישום החמור שהוגש לפני כחודשיים נגד אנשין מתואר כיצד הוציא את אשתו בכוח מהבית. היא הצליחה להיכנס חזרה פנימה, ואנשין שאל אותה מי היא. היא הזדהתה כאשתו והוא אמר לה כי הוא "יחסל אותה", וכי הוא לא מכיר אותה.
האשה ברחה החוצה וביקשה את עזרת השכנים. כשהגיעו אלו לביתו צעק הנאשם לשכנים: "היא בידיים שלי, שחוטה כמו תרנגולת". מתנדב משמר אזרחי שוחח עם הנאשם וביקש ממנו: "פתח לי את הדלת כדי שאקח את הילדה". בתגובה צעק לו הנאשם "הילדה כבר מתה". הפעוטה שעוד הייתה בחיים בשלב זה נבהלה מהצעקות ובכתה.
בתגובה החליט אנשין לרצוח אותה. "הוא אחז בידו את רגלה השמאלית המנוחה, כשראשה מוטל כלפי מטה, אמר את הפסוק: "אשרי שיאחז וניפץ את עולליך אל הסלע" ואז הטיח בכוח רב את ראשה של המנוחה ברצפת הדירה 6-7 פעמים.
למרות כתב האישום החריף, החליט בית המשפט כי אנשין לקה בהתקף פסיכוטי חריף בשעת המעשה, ולא היה כשיר למעשיו. בית המשפט קבע כי הוא יאושפז בבית חולים לחולי נפש, שם ייקבע המשך טיפולו על ידי צוות בית החולים.
בתוך כך, אשתו של נחמן אנשין הצליחה לקבל ממנו גט. לפני כשבועיים הגיעה האישה לבית החולים "איתנים" בו הוא מאושפז, שם קיבלה גט בנוכחות שני עדים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2010 01:55 |
|
| |
פון אישי (פון NOYOUCANT)
די טאטע האט היינט מודה געווען אין די שרעקליכע מעשה רצח. ער איז צוריקגעקומען צו זיין הויז מיט די באגלייטונג פון די פאליציי כדאי צו איבערשפילן ווי אזוי ער האט געהאקט זיין קליינע קינד'ס קאפ אויף די ערד ה"י. (אזוי גייט עס דארט, אז אויב דער חשוד איז זיך מודה, קומט ער צוריק צו די זירת הפשע (ווי אזוי מ'רופט עס דארט) און ער שפילט עס איבער. די היימישע ציבור האט אים דארט אפגעווארט מיט קולות רוצח, כדי צו ווייזן אז מיר זענען פונקט אזוי אין שאק ווי זיי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 09:58 |
|
| |
די פרשה גייט שטארק שאטן פאר די מעשה מיט די אם המערעיבה, ווי מען קען שוין זען פון דעם פאלגנדן קוואוט פון די איזרעלישע פרעסע:
משפחת אינשין מוכרת כירושלמית שורשית, ומשתייכת לקהילת ברסלב במאה שערים - זרם שקט בחסידות, נעדר הנהגה רבנית ואופי קהילתי מובהק. נחמן, נשוי בפעם השנייה, התחתן לראשונה בגיל צעיר עם אישה שממנה התגרש כעבור זמן קצר, וילדה לו בן בכור. כיום הוא נשוי לבת אחת המשפחות הידועות בחסידות תולדות אהרון, שאליה משתייכת גם האשה הידועה כ"אם המרעיבה". השניים הביאו לעולם בת אחת, פרומה, שנרצחה אמש.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 09:55 |
|
| |
בילד וויאזוי ער ווערט ארעסטירט

|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 09:53 |
|
| |
איך זע יעצט אין די נייעס אז ער איז סעקנד מערידזש.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2010 09:50 |
|
| |
זיין לאיער זאגט אז דער טאטע לייקנט רעדט נאך אלץ נישט צו די זאך און ער טענה'ט אז ער איז משיח.
נעבעך, נעבעך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2010 14:59 |
|
| |
| ליבלוטש כתב: |  | איז ער משפחה מיט פייגא אנשין ??? |
|
His Name is
נחמן אינשין
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2010 13:47 |
|
| |
כפי הנשמע בירושלים אי ער א זון פין דעם ברודער פון פייגא אנשין
תוקן על ידי בשמחה_תמיד ב- 01/01/2010 21:27:40
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2010 13:39 |
|
| |
איז ער משפחה מיט פייגא אנשין ???
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2010 09:09 |
|
| |
זעליג, דאס קינד איז ארויסגעלאזט געווארן אן קיין שום ניתוחי המת.
|
|
|
|
|