בית פורומים ספרים וסופרים

תחרות מאמרים"וכתבתם"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/1/2010 15:04 לינק ישיר 
תחרות מאמרים"וכתבתם"

כמידי שנה,גם השנה ראיתי מודעות ע"י ארגון וכתבתם,לתחרות מאמרים תורניים.
בודאי שיש ביוזמה זאת הרבה מעלות,אבל לדעתי יש בזה כמה נקודות לדיון.
אך מכיון שעכשיו צהרי יום שישי והזמן קצר והמלאכה מרובה,אשאיר את הדיון בענין זה לזמן אחר באי"ה.
רק נקודה אחת אזכיר,הרי לפי הנראה הרוב הגדול לא מקבל כלל פרס על כך,האם לא יצא השכר בהפסד של גרימת עגמת נפש לרוב השולחים שלא מקבלים כלום.?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2012 14:34 לינק ישיר 

תוקן על ידי egrosss ב- 17/08/2012 14:53:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2012 14:29 לינק ישיר 

אם בתחרויות עסקינן, אולי החברים יוכלו פשקווילים של תחרויות צפויות כגון זו של מפעל הפיס שהסתיימה לא מזמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2012 13:35 לינק ישיר 

פשוט שלא! הם, כלו' ראשי וכתבתם רוצים יחס וקירבה לאנשי מפתח בציבוריות החרדית, וכיום זו הדרך, מהלעשות?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2012 12:22 לינק ישיר 

תלמידים כתב:
ידוע לי בבירור (מראש ישיבה מפורסם) שהמחליטים הסופיים הם ראשי הישיבה.... לטוב ולמוטב, במקרה שהייתי מעורב בו היה למוטב - בו זכה בחור "מקורב", אבל לפעמים זה גם קצת טוב אז יכולים לזכות גם בחורים ככה ככה..

וראש הישיבה גם משלם את המילגה בוכתבתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2012 18:49 לינק ישיר 

לא ב"ועתה כתבו לכם"!

שוב אני זכיתי.

ואני לא עומד בהנ"ל.

נראה לי שזה יותר שייך לוכתבתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2012 17:37 לינק ישיר 

ידוע לי בבירור (מראש ישיבה מפורסם) שהמחליטים הסופיים הם ראשי הישיבה.... לטוב ולמוטב, במקרה שהייתי מעורב בו היה למוטב - בו זכה בחור "מקורב", אבל לפעמים זה גם קצת טוב אז יכולים לזכות גם בחורים ככה ככה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2012 17:08 לינק ישיר 

אני אשכנזי וזכיתי במקום שני.

כתבתי תשובה הלכתית בנושא שהגר"ע דיבר בו רק בקצרה והזכרתי שמו ללא תארים.

ולחלק סט ספרים לכל הכותבים לאו מילתא זוטרתא היא.

ועכ"פ ישר כוחו של הרב שמחיוף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2010 23:50 לינק ישיר 

נו באמת, חוצפתו של שמחיוף הרקיעה שחקים, כשהבטיח מילגה נאה, ובסופו של דבר הסתכמה המילגה בספר שיש כמעט לכל אדם בבית, חומש עם אור החיים. עם כל הכבוד לפירוש של האברך היקר וכו' זה לא כל כך חשוב. הושיבו את הבני אדם שעות על שעות, אני מכיר אברך מסכן שנסע מחוץ לעיר בשביל מילגה שהבטיחו לו, ונבעך חזר עם ספרים שאין לו איפה לשים. הזוכים היחידים בכסף היו רק ספרדים כמובן. וכן, אשכנזי אחד (גוטסמן) דסיפר לי בדיוק איך זה עבד לו: החבורה כולה היתה בנויה מדברי הרב עובדיה יוסף, כשכולה מלאה ציטוטים במגילות שבחים מפליגים (טיפ לכל האשכנזים פעם הבאה). ובנוסף הוא צירף הערה שהוא כל כך משתוקק לבא לכנס ולראות שוב את פני מרן הגר"ע וכו'.
אגב, לפני שנים רבות אכן נערך אירוע כזה והיתה מילגה כספית, אלא שגם אז באורח פלא היא חולקה כמעט רק לספרדים, לשאר הודיעו ש'לא נשארה מילגה', ואני הצעיר בתוכם, למרות שהזמינו אותי לכנס. לא היתה לי שום ברירה ונאלצתי לפנות לאחד מנכדי מרן שבמקרה למד אתי באותה ישיבה (אשכנזית!!!!!!!) ותוך מספר ימים הגיעה אלי המילגה בדואר. חברו של ספרדי גם שווה משהו!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2010 23:37 לינק ישיר 

נחמדניק
להזכירך, זה מה שעשה שמחיוף, הוא אירגן תרומה מהרב בינה של 3100 סטים של אור החיים 5 כרכים במהדורת רעננט וחילק לכל הכותבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2010 11:17 לינק ישיר 

בחילת האשכול העלתי את הענין שהרוב מאוכזבים,לדעתי היה צריך לעשות שכל מי ששולח לשם,בוא נאמר מרמה מינמילית מסוימת,יקבל איזה שי אפילו לא משהו גדול,אבל משהו שירגיש שלא היה עמלו לריק,אפשר לרכוש כמות ענקית של ספר מסוים,אפשר להשיג את זה בזול כשזה כמות מאוד גדולה,אפשר לבקש חסות על זה מחניות ספרים,או מוציאי לאור כפלדהיים,אור החים,וכדומה,אם זה ספר מוצלח ממחבר שחי בזמננו,לפעמים שווה לו מאוד שספרו יופץ אפילו אם לא ירויח הרבה או ירויח קצת.
אולי באמת יש שם דבר כזה אולי מישהו יודע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 23:12 לינק ישיר 

נויירא
הראש ישיבה שלך שילם את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2010 13:00 לינק ישיר 

לנוירא,סוף סוף אחרי שאנחנו כותבים על התחרות של "וכתבתם" מכיע"החתן"   מהתחרות.
לא יפה לשאול,ואדם קרוב אצל עצמו,אבל האם הרגשת שלא היו הרבה שלא זכו שבהחלט יתכן וכתבו לפחות לא פחות טוב ממך?
הרי לפי איך שהם מתארים שולחים להם אלפים חידושים, השאלה האם אותם הבודדים שזכו,סביר להניח שבכל האלפים ששלחו לא היו כאלה שכתבו כמותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 23:40 לינק ישיר 

נויירא. כמה חיזוק זה נתן לך? והאם בכל פעם שבאת לעבור על דרבנן לשיטה יחידאה, באה אותה 'חבורה' וטפחה לך על מצחך?

למרות חדות-המקלדת, אני דן איתך ברצינות גמורה.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 13:11 לינק ישיר 

נחמדניק כתב:
מענין אותי האם יש בין משתתפי הפורום כאלה ששולחים מאמרים לתחרות,ואולי יש כאלה אף שזכו בה?

לפני כמה שנים שלחתי וזכיתי ב500 ש"ח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 10:48 לינק ישיר 

לבחגווי הסל,נכון מאוד מה שאתה כותב בקשר למה שהם מספרים על התועלת שיש  לאחרים,אחד מהדברים שהם כותבים זה שהרבה רוצים שת"ח יעברו על החידושים שלהם,וכו',זה הכל קשקוש בגרוש,מה תורם לכותב שת"ח עובר על חידושו,מילא אם היו כותבים הערות ושולחים לכותב,אבל הרי זה לא ככה...
בעקבתא דמשיחא האמת תהא נעדרת,וככל שהאמת נעדרת לא במחוזות שבחוץ,לא בעניני הבל,אלא בדברים שבתוך הקודש פנימה,זה בעיה יותר גדולה,העידוד לכל דבר טוב צריך להיות בדרכים ישרות ואמתיות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > תחרות מאמרים"וכתבתם"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext