בית פורומים בחדרי חרדים

גל"צ: מדוע אף אחד לא מתעניין בשלומו של מנשה כליפא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/1/2010 12:09 לינק ישיר 
גל"צ: מדוע אף אחד לא מתעניין בשלומו של מנשה כליפא?

הגיבור הנ"ל עדיין מאושפז במצב קשה, ללא הכרה. 

זאת לאחר שקפץ לבור מלא ברעלים על מנת להציל את חייה של ילדה שנפלה לתוכו.

בגל"צ תוהים מדוע אף אחד בחברה החרדית לא מתעניין בשלומו של האברך הגיבור?

האם באמת לאף אחד לא אכפת רק בגלל שהוא חוזר בתשובה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2023 18:41 לינק ישיר 

המשפחה מוכרת וידועה באיזור סנהדריה, אשרי מי שיכול לעזור לאישה האומללה ולילדיה המסכנים.

פשוט לגשת ולתרום כל אחד כנדבת ליבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2023 17:31 לינק ישיר 

איך מצב פרנסת בני ביתו, אם צריך עזרה הרי שיש להפעיל את כל גורמי החסד לטובתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2023 17:13 לינק ישיר 

לא יודע למה, אבל בל"ג בעומר נזכרתי באיש האמיץ והצדיק הזה שקפץ להציל חיים ביררתי והתברר כי הוא עדיין מאושפז בבית החולים הרצוג ומוגדר כצמח. ה' ישמרהו ויצילהו ויחלימהו במהרה,  שמו לתפילה.

מנשה חיים בן שולמית תופחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2017 21:05 לינק ישיר 

מישהו יודע מה מצבו? 8 שנים חלפו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 20:07 לינק ישיר 

מה שמו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 10:33 לינק ישיר 

מאז המקרה הזה כבר אין לי תשובה ברורה לשאלה, האם כדאי להיות גיבור?

כנראה שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 05:43 לינק ישיר 

רפואה שלמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 03:59 לינק ישיר 

והעיקר לא לשכוח, להתפלל להחלמתו המהירה ורפואתו השלימה של 

מנשה חיים בן שולמית תופחה

והמשך לאשכול זה,

(ולעוד אשכולות שעסקו במצב בריאותו הקשה ומצב משפחתו בעקבות כך, http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2687856&forum_id=771

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2744324&forum_id=771  )

כדאי להיות גיבור?

לפני חמישה חודשים קפץ מנשה כליפה לבור מלא גזים רעילים כדי לנסות להציל את הפעוטה רחלי סופר ז"ל ¬ לאחר שחילץ את גופתה, התמוטט, ומאז הוא מחוסר הכרה ומונשם ¬ משפחתו טוענת כי המדינה ועיריית ירושלים, שהיתה אחראית למחדל, היפנו לה עורף, ואת העזרה ההכרחית מעניקים דווקא מתפללי בית כנסת ושכנים ¬ העירייה: "המשפחה מקבלת סיוע מקיף"

יורי ילון

חמישה חודשים ארוכים ומייסרים שוכב מנשה כליפה מחוסר הכרה ומונשם. מאז מעשה הגבורה שהביא אותו אל מהדורות החדשות והעמודים הראשונים של העיתונים הולך ונשכח. כעת הוא לבד שוכב בחדרו בבית החולים ולצידו שעות ארוכות אשתו שמאמינה שהוא עוד יחזור.

כליפה ומשפחתו נותרו לבד. מדינת ישראל ועיריית ירושלים שהיתה אחראית לבור הקטלני שלתוכו נפל - שכחו ממנו וממשפחתו. במקום זאת את העזרה מעניקים מתפללי בית הכנסת שלו ושכנים עם לב רחב שזוכרים מי היה האיש שזינק לתוך הגזים הרעילים בשכונת רמת אשכול בירושלים בניסיון להציל את הילדה רחלי סופר.

אלה היו הימים של סוף יולי. כליפה בן ה42-יצא בשעות אחר הצהריים לשחק עם ילדיו בגן שעשועים סמוך לביתו. לפתע שמע את זעקותיה של אישה מבוהלת. הוא מיהר אליה והאישה סיפרה לו שהיא המטפלת של רחלי הקטנה שהתרוצצה במדשאה השכונתית.

הפעוטה סיפרה המטפלת הגיעה עד לבור מים ישן שבו הצטברו הררי אשפה בגובה של שני מטרים. כליפה הבין מיד שרחלי נפלה לבור וכל שנייה עלולה לחרוץ את גורלה. קולה כבר נדם אבל הוא רץ לעבר הבור. האדים הרעילים חדרו לריאותיו והכו ברקותיו. אבל כליפה נכנס לבור הפתוח והמצחין
  למרות הידיעה הברורה שהוא מסכן את חייו.

"הוא הזיז הצידה אברך שהיה במקום ואמר לו: הייתי בצבא ואני יכול לעזור לה" שיחזר השבוע משה כליפה אחיו הבכור של מנשה את הרגעים הדרמטיים. "היה שם בור בעומק של ארבעה מטרים והסולם לא הגיע עד למטה. מנשה קפץ לתחתית הבור לקח את הילדה על הכתף והתחיל לטפס כשהוא נאחז בסולם בשארית כוחותיו. רק אחרי שאבא של הילדה לקח אותה ממנו הוא התמוטט - ונפל לתוך הבור. מנשה הוא גיבור בן זמננו."

רחלי כבר היתה ללא רוח חיים; כליפה נפל לתוך הבור האפל.

כשהוא על סף מוות חולץ כליפה מהבור הרעיל על ידי מכבי האש. ד"ר ראדימיר ראק שבדק את כליפה מיהר לקבוע את מותו החלטה אומללה שהביאה לסיום דרכו במד"א.

אבל פרמדיק בעל תושייה שהיה במקום לא ויתר על כליפה והצליח להחזיר לו את הדופק. כליפה הובהל לבית החולים הדסה עין כרם במצב אנוש.

הוא אושפז שם במשך חודש וחצי עד שהועבר לבית החולים הסיעודי הרצוג שבו הוא מאושפז עד
  היום. האבחנה הרפואית היא פגיעה מוחית קשה ובלתי הפיכה.  

"לא מפסיקים להתגעגע"

מצבו של כליפה והאבחנה שלא נותנת תקווה לא מרפים את ידי אפרת רעייתו. היא נותרה לבדה לטפל בחמשת ילדיהם הגדול בן 11 והקטן בן שלוש. "הם לא מפסיקים להתגעגע לאבא האמיץ שלהם" אומרת האם.

"אני אמא אבא ופסיכולוגית" מספרת אפרת בגילוי לב. "הכל נופל עלי ואני ממלאת את כל התפקידים. הילדים יודעים הכל. אני לא מסתירה מהם שום דבר. הם רואים את מנשה מדי פעם בבית החולים וזה קשה להם מאוד.

"הילדים יודעים שאבא שלהם גיבור שניסה להציל ילדה והם מעריצים אותו. מנשה הוא ההוכחה שאפשר גם אחרת והמעשה הזה הכי מתאים לו ומסביר בדרך הטובה ביותר מי הוא. מנשה תמיד עזר לזולת בכל דרך אפשרית. הוא העריך את קדושת החיים יותר מכל ולכן הוא לא היסס לנסות בכל מחיר להציל חיים במיוחד כשמדובר בילדה בת שלוש."

ההשלמה של אפרת עם גורלה מעוררת השתאות. עמוק בלב היא חדורת אמונה כי יחול שינוי פתאומי ובלתי מוסבר במצבו של בעלה: "אני לא מאחלת לאף אחד לעמוד בניסיון הזה" היא אומרת "אבל אני יודעת שיש סיבה לכל דבר גם אם אני לא מבינה את הסיבה.

"ברגע שקורה כזה אסון מגלים את העוצמה של האמונה. אני מקבלת את זה בהכנעה ובאהבה מלאה כי אני יודעת שהקב"ה עשה את זה מתוך ידיעה שאני יכולה לעמוד בכך. אנחנו מחכים שהנס הפרטי שלנו יקרה ואני מאמינה שהוא יחזור להכרה. יש תקדימים רפואיים לכך שאנשים חזרו
  לבריאות שלמה למרות התחזיות ה פואיות. באסון הזה עם ישראל התגלה במלוא גדולתו ויש הרבה אהבת חינם. צריך רק להתפלל ולהתאזר בהמון סבלנות."

את קירות החדר של כליפה במחלקת המונשמים בבית החולים הרצוג מעטרים ציורים צבעוניים ומכתבים קורעי לב של בני משפחתו ושל תושבי רמת אשכול: "אבא היקר והתמים אתה צדיק מאוד. אתה הכי חמוד מכל העולם. אני אוהב אותך מאוד ואפילו התפללתי עליך שתהיה בריא כל הזמן" כתב לו בנו אבינדב.

במכתב עצוב נוסף של בן משפחה התלוי מול מיטתו של כליפה נכתב בלב דואב: "הילדים שלך בוכים. כולנו ביחד אבל אתה חסר לנו מאוד. תחזור הביתה. כולנו מחכים לך."

אחת המחוות המרגשות ביותר לאחר המקרה היתה שיחת טלפון של הנשיא שמעון פרס אל רעייתו של כליפה. הנשיא דיבר במילים נרגשות על מעשהו האצילי של בעלה: "מנשה הוא גיבור אמיתי דוגמה ומופת להתנהגות אזרחית מהמעלה הראשונה. אנו מצדיעים לאומץ ליבו" אמר פרס וביקש מאפרת לבקר את כליפה לאחר שישוב להכרתו.

גם משפחתה של רחלי סופר ז"ל הפעוטה שניסה כליפה לחלץ שומרת על קשר. הוריה של רחלי מגיעים מדי פעם לבקר את כליפה בבית החולים. 

המתפללים נרתמו לעזרה

אלא שהאסון של משפחת כליפה לא מסתכם במצבו הרפואי הקשה של אבי המשפחה אלא נוגע גם בחיים הבלתי אפשריים שנגזרו על אשתו וילדיו. במשך 15 שנה כליפה היה איש קבע ושימש כבוחן טנקים אוגדתי. בני משפחתו וחבריו מספרים שאמונתו הדתית התחזקה במהלך השירות הצבאי. צניעותו היתה כה קיצונית עד שכאשר הציעו לו לצאת לקורס קצינים כליפה הודיע שהוא נאלץ לוותר בגלל החשש שדרגות קצונה יגרמו לו לחטא הגאווה.

לאחר שפרש מהצבא החל כליפה ללמוד בכולל "אורות ממזרח."במקביל עסק בעבודות מזדמנות כדי לפרנס את משפחתו תוך שהוא מקפיד לתרום לצדקה. כך התנהלו חייו עד אותו אירוע.

מיד לאחר המקרה נאלצה אשתו להיעדר מעבודתה כמזכירה רפואית בקופת חולים לאומית לתקופה ממושכת כדי לתמוך בבעלה ולטפל בחמשת ילדיה הקטנים.

היא שוהה שעות רבות ליד מיטתו מדברת אליו בקול רך ומלטפת את ראשו בעדינות. החלום שלה היא מספרת הוא לשמוע לפתע את מנשה לוחש לה "אני אוהב אותך" כמו פעם. אפרת מספרת שהיא מוצאת בעצמה כוחות שלא ידעה על קיומם. הילדים
  היותר גדולים מבינים את המצב ומגלים בגרות. חלקם עוזרים לטפל בקטנים מהם.

בשבתות ובחגים הזמנים שבהם חסרונו של מנשה מורגש יותר אפרת והילדים מתארחים אצל קרובי משפחה. לעיתים היא מפצלת את הילדים בין הדודים כדי שלא להכביד על המשפחה המורחבת.

לאחרונה היא חזרה למקום עבודתה במשרה חלקית אבל ההכנסה החודשית הזעומה של אפרת שנעזרת גם בביטוח הלאומי לא מאפשרת לה לקיים את משפחתה. מי שנרתמו לעזרתה הם מתפללי בית הכנסת "יד שלום" שבו התפלל כליפה. אליהם מצטרפים שכנים טובי לב.

"תושבי השכונה דואגים שלא נהיה לבד" מספרת אפרת "הם מתקשרים לוודא מה אנחנו צריכים ואפילו דואגים לילדים לחוגים ולבייביסיטר בכל פעם שאני צריכה. המקרה של מנשה חוצה מגזרים וגבולות. זוג מארה"ב שהגיע לחופשה בארץ בא לבקר את מנשה אחרי ששמע על המקרה דרך האינטרנט. בן דוד שלי נסע לאומן וראה את השם של מנשה כתוב שם כדי שיתפללו עליו."

אחיו של מנשה משבח את הקהילה התומכת: "מנשה הוא דמות מוכרת בבית הכנסת. המתפללים אוספים סכום של כסף בכל חודש ומעבירים אותו לאשתו" הוא מספר. "יש הרבה הוצאות שקשה לעמוד בהן. רופא מומחה הגיע כדי לטפל בפצעי הלחץ
  של מנשה שחדרו לו עד העצם וסיכנו את חייו. היה צריך לשלם לו 1 500שקל שהצלחנו לגייס דרך המשפחה והמתפללים. עכשיו הגיע חשבון ארנונה של 4 000שקל ואני לא יודע מאיפה יהיה ניתן לשלם אותו. אני מצפה שהעירייה שאחראית באופן ישיר למצבו כי היא זו שהשאירה את הבור פתוח תפטור את משפחתו מתשלום ארנונה ותדאג לתשלום של החשבונות הנוספים."  

"ללמוד עליו בבתי הספר"

אחיו של מנשה מפנה אצבע מאשימה כלפי ראש עיריית ירושלים ניר ברקת: "ראש העיר הגיע לבקר את מנשה עם פמליה של 12 איש וכל מה שהוא נתן זה 4 200שקל מהקרנות של ראש העיר
  ומנכ"ל העיר. העירייה צריכה לעשות יותר בשביל המשפחה.

"זו בושה שכל הסיוע בא מאנשים פרטיים. המשפחה שמשלמת מחיר כבד מאוד זקוקה לחיבוק חם מצד הרשויות. קשה לילדים שלו ויש רגעים שהם נשברים. אם ראש העיר היה בא מדי פעם לבקר הוא היה מחמם לנו את הלב - ואז הוא היה מרגיש צורך לעזור באופן טבעי."

לאחר שנואשה מהסיכוי כי עיריית ירושלים תישא בתוצאות האירוע הטרגי נערכת בימים אלה משפחת כליפה לקראת הגשת תביעה נגד העירייה שבה תהיה דרישה חד-משמעית כי תכיר באחריותה על המקרה הקשה שנבע מרשלנות ומהזנחה פושעת.

"זה ברור שהעירייה אחראית לאסון הזה" מבהירה אפרת בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים. "היא הודתה בכך בוועדת חקירה שהתכנסה כדי לבדוק את פרטי האירוע. אנחנו נעזרים בעו"ד ענבר הרשקוביץ שמייצג אותנו ובקרוב נפנה לבית המשפט."

תמיכה מורלית שספק אם תעזור למצב הקשה של המשפחה הגיעה ביום שלישי האחרון כשאפרת כליפה קיבלה בשם בעלה ציון לשבח על מעשה מופת למען הזולת מידי סגן שר הבריאות יעקב ליצמן. אבל עוד קודם לכן משה כליפה טען כי יש להנחיל את ערכי אחיו. "מנשה צריך להיות
  מודל לחיקוי שילמדו עליו בבתי ספר. המקרה שלו צריך להאיר את הדרך עבור אחרים ולשמש דוגמה לאומץ לב יוצא דופן והקרבה אישית נדירה במטרה להושיט עזרה לאדם המצוי בצרה. עצוב לי שאחי אינו זוכה להכרה שמגיעה לו. החברה חייבת לו את זה ובאותה עת חייבים להעניק למשפחתו עזרה בסיסית."

במהלך הראיון שנערך בסמוך למיטתו של כליפה פנה משה אל אחיו הצעיר בקול שבור: "אני יודע שאתה לא אוהב שמדברים על המעשים שלך. אל תכעס עלי. זה רק כדי לעורר רחמי שמים. רק בשבילך אני עושה את זה."

משה מבקש להדגיש שהוא לא מצטער לרגע שאחיו זינק לבור הרעיל: "יש לי כאב ותסכול על כך שמצבו נראה כמבוי סתום. אבל מבחינתו מה שהוא עשה היה מחויב המציאות למרות המחיר הכבד מאוד שהוא משלם בכל יום."

דמות מרכזית שנכנסה לחייה של משפחת כליפה מאז המקרה הקשה היא חיים מילר לשעבר ממלא מקום ראש עיריית ירושלים המשמש כיום כיו"ר התנועה למען ירושלים ותושביה.

מילר לקח את בני המשפחה תחת חסותו ומסייע להם ככל יכולתו: "העירייה הפקירה את מנשה לגורלו" אמר השבוע בפנייה ישירה לראש העיר. "טדי קולק היה מבקר אנשים במצבים כאלה ומגייס עבורם כספים וברקת בקושי היה פעם אחת הבטיח הבטחות ולא קרה שום דבר. ראש העיר היה אמור להיות הפטרון של המשפחה. אני מאוכזב מאוד מהעירייה. אני משוכנע שאם עובד עירייה היה קופץ לבור להציל את הילדה והיה במצב של
  מנשה כל היחס כלפיו היה שונה. העירייה חסרת רגש כלפי האזרח הפשוט."

בתגובה נמסר מעיריית ירושלים: "משפחת כליפה קיבלה ומקבלת סיוע מקיף מהנהלת העירייה ומאגף הרווחה. ראש העיר הנחה את המערכת העירונית לפעול ללא לאות לסיוע למשפחה בכל התחומים שבהם העירייה יכולה ומסוגלת לעזור. המשפחה קיבלה סיוע כלכלי של הנהלת העירייה על סך 5 500שקל. אגף הרווחה סייע ומסייע למשפחה בצורות שונות כגון אומנה יומית וסיוע בצרכים מיוחדים כטיפולי שיניים."

מנשה כליפה על רקע הבור הרעיל והעגלה של רחלי סופר ז"ל.

מעשה גבורה אזרחי

האישה, אפרת.

"מחכה לנס ומאמינה שהוא יקרה"

חיים מילר יו"ר התנועה למען ירושלים ותושביה.

נרתם לעזרת המשפחה

האח משה כליפה.

"עצוב לי שאחי אינו זוכה להכרה הראויה לו"

כוחות חילוץ ליד הבור לאחר המקרה. המשפחה תפנה בקרוב לבית המשפט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2010 12:23 לינק ישיר 

סיפור עצוב.
ואכן עדיין שוכב ללא הכרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2010 11:08 לינק ישיר 
מי אמר שהחרדים לא מתענינים? או שליצמן חלא חרדי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2010 13:03 לינק ישיר 

מקווה כבר ניסו לעשות זאת אך מי ש"ארגן" נשאר עם תודה לך, ולא חזר עם מה אפשר ומתי למרות מס' בקשות ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2010 12:59 לינק ישיר 

את הקטע האחרון בכתבה לא הבנתי,

האם זה סוג של התנצלות על זה שהיא כתבה משהו טוב על חרדי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2010 12:17 לינק ישיר 

זהבי העצבני שאל מס' פעמים את השאלה הזאת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2010 12:15 לינק ישיר 

אולי נארגן כאן בפורום סיוע למשפחת כליפא? הנהלה, יש שומע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2010 12:14 לינק ישיר 

כך יעל דן בגל"צ כעת.

יש לו אישה וחמישה ילדים שנותרו ללא פרנסה.

מישהו דואג להם??

הטרגדיה של מנשה כליפא

הוא שמע זעקות "הצילו", וזינק ללא היסוס לבור בגן משחקים בירושלים כדי להציל ילדה שלא הכיר. ארבעה חודשים הוא שוכב מחוסר הכרה במצב קשה. מי ידאג לאשתו ולחמשת ילדיו?

*זה התרחש בחודש יולי, לפני ארבעה חודשים, סמוך לשעה 16:30 ברחוב מעבר המתלה שבשכונת רמת אשכול בירושלים. רחלי סופר, ילדה כבת שלוש, שיחקה בגן המשחקים בשכונה. מסיבות בלתי ידועות היא נפלה לבור, ומאוחר יותר הסתבר כי שימש מצבור אשפה, ועם השנים הפך למצבור של גזים רעילים.
זירת האירוע בירושלים
זירת האירוע בירושלים צילום: רם וינר - אתר קצר

האזרח מנשה כליפא בן ה-42 עבר בקרבת מקום, שמע קריאות לעזרה של המטפלת שהייתה בגן המשחקים. ללא היסוס זינק הגבר אל הבור כדי להציל את הילדה, הוא הצליח להעלותה אל שפת הבור, ועל פי דברי עדי ראייה, חזר לבור - שעומקו כארבעה מטרים - מאחר שהיה חשש שילדה נוספת נפלה אליו.

כליפא ספג אל גופו גזים רעילים שהיו בבור, ואיבד את הכרתו. צוותי חילוץ של מכבי האש, זק"א ומד"א שהגיעו לאזור האירוע הצליחו לחלץ את כליפא מהבור במצב קשה. רחלי הקטנה נפטרה, למרות מאמצי ההחייאה. כליפא הועבר - כאמור, במצב קשה - לבית החולים הדסה עין כרם.

הרופאים שמעו את סיפור הגבורה של האזרח שהובא לטיפולם, ועשו מאמצים להחזירו לחיים. השהייה בבור ונשימת הגזים הרעילים גרמו לו נזקים קשים, וחשש הרופאים היה מנזק מוחי בלתי הפיך.
*--global_section**--<<>>***--header*
טיפוס כזה, שיקריב את עצמו בשביל אחרים

אפרת כליפא לא הופתעה ממעשי בעלה: "הוא אפילו לא היסס לשנייה, הוא טיפוס כזה שיקריב את עצמו למען האחר. כשמדובר בילדה בת שלוש הוא בכלל לא חושב פעמיים". עברו ארבעה חודשים, וכליפא עדיין מאושפז בבית החולים הרצוג בירושלים. מצבו ממשיך להיות קשה.

מנשה כליפא היה גיבור ל-24 שעות באמצעי התקשורת, גיבור שנשכח, גיבור שמשפחתו נשארה ללא פרנסה, ללא עזרה משמעותית. כליפא, יליד הארץ, שימש במשך שנים רבות איש צבא קבע, הוא שימש בוחן טנקים באוגדה ששירת בה, וכשהעבירו אותו לתפקיד מנהלי חש שאינו ממצה את עצמו. לאחיו משה אמר: "אם אין לי גריז ושמן על הבגדים ואני לא שומע את רעש המכונות ונושם את אבק הדרכים אני לא מרגיש שאני ממצה את עצמי".

אחרי שעזב את הצבא חזר בתשובה, החל להקדיש זמן רב ללימודים בכולל. כאדם צנוע שהסתפק במועט חי בצנעה, עסק בעבודות מזדמנות, ולקראת הפסח היה עובד במצות.

משה האח מעיד על מנשה כי היה איש משפחה למופת, ומסור לחמשת ילדיו, שהגדולה בהן בת 11. "אנחנו שישה אחים, וכולנו משתדלים כעת - כל אחד בדרכו שלו - לעזור למשפחה. זה קשה, אפרת נמצאת בבית חולים בבוקר, ולקראת הצהריים חוזרת הביתה להכין אוכל לילדים ולטפל בהם. אנחנו עושים משמרות ליד המיטה, כולנו מודאגים, מתפללים, ומקווים לטוב, אבל יודעים שהמצב קשה".

בזמן האירוע לא היה ראש העירייה ניר ברקת בירושלים. לאחר שחזר ושמע על ניסיון ההצלה האמיץ של מנשה הוא הגיע לביקור עם פמליה של תריסר עוזרים ויועצים. ברקת הבטיח שהעירייה תסייע למשפחה מ"קרן ראש העיר" ו"קרן מנכ"ל העירייה". הסיוע הגיע בדמותם של שני צ'קים - הראשון על סך 1,200 שקלים, והשני על סך אלף שקלים. העירייה גם שלחה מטפלת לחמש שעות ביום בילדים. במשפחת כליפא לא ידעו אם לצחוק או לבכות. "זה סיוע?" שאל אחד מבני המשפחה.

lהעירייה אחראית למחדל - אבל לא לתוצאותיו

כאן המקום לציין ששטח גן המשחקים הוא באחריות עיריית ירושלים, לאיש אין ספק כי כאשר בגן משחקים שילדים משחקים בו יש בור עם זבל רעיל וילדה נופלת לתוכו - האחראי הישיר, בלי בלבולי מוח ובלי תירוצים, הוא העירייה.

לשאלתי מה העירייה עושה למען משפחת כליפא הגיעה התשובה הזאת: "עיריית ירושלים ואגף הרווחה מלווים את המשפחה. המשפחה קיבלה סיוע מ"קרן ראש העיר" ומ"קרן מנכ"ל העירייה" וכן סיוע יומי עבור ילדי המשפחה, ותקבל סיוע נוסף ככל שתזדקק".

לידיעת עיריית ירושלים, עלות יוקר המחיה למשפחה בת חמישה ילדים קטנים היא עלות גבוהה. בשל המצב הקשה של אבי המשפחה ומשום שהאם צריכה לעבור ממיטת החולה לביתה לטפל בילדיה הרכים - המשפחה זקוקה ליותר מחמש שעות מטפלת, ובוודאי ליותר מתרומה חד-פעמית של 2,200 שקלים.

בימים שגיבורי התרבות של מדינת ישראל מתחלפים בקצב רצחני והצועדים בראש הרשימה הם ניצול "הישרדות" מעורר בחילה, פרחה פרימיטיבית מ"האח הגדול", דוגמן סתמי חסר משמעות מה"וי-איי-פי", קרצייה אווילית מ"המכוערת והג'חנון" ועוד כל מיני זמרירנים מ"נולד לרקוד" ורקדנימצ'יקים מ"כוכב נולד" או ההפך, אולי היה ראוי ששר החינוך והתרבות יהפוך אנשים כמו מנשה כליפא, שיהיה בריא הלוואי אמן כן יהי רצון, לגיבור התרבות האולטימטיבי; שסיפורו ההרואי יילמד בבתי הספר ושמעשהו האמיץ והאצילי ישמש דוגמה לבני הנוער המנסים לחקות כל דרעק חסר משמעות שמככב באמצעי התקשורת המצהיבים.

הערה לכל צווחני ה"שאבעס" ו"נאצים" בחוצות ירושלים בירתנו הנצחית, תקשיבו יא דרעקס, במקום לחלל שבת ולגרום לאנשי המשטרה לא להיות בחיק משפחתם ביום המנוחה ולחלל שבת, אולי תשבו בחודשים הקרובים בבתי הכנסת, ובמקום להתחרע מול "אינטל", תאמרו פרקי תהילים לבריאותו של הצדיק האצילי מנשה כליפא, שעשה מעשה גבורה, בניגוד להתנהגות הפרימיטיבית והמבישה שלכם. טפו.

תוקן על ידי צורםדוידוב ב- 04/01/2010 12:16:54

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > גל"צ: מדוע אף אחד לא מתעניין בשלומו של מנשה כליפא?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext