בית פורומים בית שמש

מי שולט בעיר? - הסיפור המלא על המו"מ בין תנועת טוב לראש העיר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/1/2010 15:23 לינק ישיר 
מי שולט בעיר? - הסיפור המלא על המו"מ בין תנועת טוב לראש העיר

האמת היא שאלי פרידמן ביקש ממני בכל לשון של בקשה שלא לכתוב אודות הדבר כי הדבר עלול לעורר מחלוקת ואנו רוצים לתקן ולא לעורר מדנים כך היה לשונו
אבל חושבני אלי שאתה טועה ולכן אכתוב את קורות החודשיים האחרונים במשא ומתן עם ראש העיר על כניסתה של טוב לקואליציה בראשי פרקים
נכון שהדבר עלול לעורר כעסים אבל הציבור של טוב עמד תמיד במבחן ולכן אני דוקא חושב כי אם החברים ידעו מה קורה הם יפעילו את הלחץ הנגדי הדרוש כדי שתקבל את מה שמגיע לך בצדק כי אם לבלעיש שיש לו מנדט אחד היום הוא מחזיק תיקים רבים וחשובים ואם ריצרד שגם שוה רק אצבע אחת יש לו גם חינוך וגם רווחה
אין לך במה להתבייש בזה שאתה עומד על המינימום הנידרש ולא מוכן להיכנס ללא תמורה מינימאלית.

אז הנה לפניכם קורות המשא ומתן:

כידוע אלי הציל את ראש העיר בהצבעה על רמת בית שמש ג' ובתמורה לכך נחתם הסכם בראשי פרקים כמתווה למשא ומתן על כניסה לקואליציה.

(אילו פרידמן לא היה מצביע עם ראש העיר היה ראש העיר אומנם מצליח לצלוח את הדבר בתיקו אבל בבית המשפט הוכח כי השופט דחה את טענות האופוזיציה גם מהסיבה שהיה על כך הצבעה נוספת במליאת המועצה והיה רוב לדעתו של ראש העיר.)

בהסכם נתחייב ראש העיר לתת לטוב להחזיק בתיק עירוני דובר בע"פ על תיק מורשת ישראל בנוסף לכך דובר על הקצאת שטחים לאותם מוסדות וקהילות שטוב מיצגת ואשר חלקם כבר שנים נופלים בין הכיסאות מבלי לקבל הקצאה ביניהם מדובר על ישיבת מאורות על בתי כנסת של חבד ברמה א וב' ועוד כמה הקצאות לבתי ספר ולבתי כנסת של בעלי בתים כאן ברמה ובנוסף לכך הובטח המשך  חברות בועדת תכנון ובניה וועדת הקצאות פלוס יו"ר ועדה נוספת.

כבר ביום למחרת חזר בו ראש העיר וביקש מפרידמן שלא ללכת על מורשת ישראל בתירוץ כי הוא אינו רוצה לחסום את הדרך מהמפד"ל לחזור לקואליציה שכן מדובר בכספים שהיו ניתנים לפעילויות תרבות בציבור הדתי הלאומי, אלי הנחמד אמר בסדר אז תן דבר אחר לא פחות טוב.

מה שלא ידע פרידמן בעת הטלפון שקיבל מראש העיר כי ככל הנראה היה מישהו מאנשי דגל התורה שחשש שפרידמן בקבלו את מורשת ישראל יתחרה בדגל התורה בנושא נתינת תקציבים לאירועי תרבות חרדיים והדבר לא התאים  לאותו הגורם, אשר על כן דאג אותו האיש להזהיר את משה אבוטבול לבל יתן את מורשת ישראל לפרידמן.

לאחר מכן הציע ראש העיר את תיק קשרי חוץ ואת יו"ר קרן שמש (קרן שמש היא קרן שמגייסת כספים בעולם כ מליון וחצי שח בשנה עבור פרויקטים ציבוריים בבית שמש) אלי הסכים ללכת על זה שכן ע"י השליטה בקרן שמש אפשר להרים פרויקטים טובים למען תושבי העיר. מה שקרה שמבירור אותו קיים פרידמן הוברר לו כי קרן שמש היא עמותה פרטית ויש צורך בכך שחבריה יחליטו למנות אותו, אלי חזר עם המידע הזה לראש העיר ושאל כיצד יעשה הדבר? ראש העיר אמר כי האיש שממונה על הקרן הוא מאיר מלכה אשר מנהל את מחלקת קשרי חוץ בעיריה ולא תהיה בעיה כלשונו, אך פרידמן דרש בפגישה עם ראש העיר כי ישוחח על כך עם מאיר מלכה כדי לשמוע שאכן הנ"ל יבצע את הדבר בפועל מסתבר כי אדון מלכה אמר מפורשות שהוא לא יפטר מרשות הקרן את לרנר וימנה את פרידמן במקומו גם עם הדבר יעלה לו במשרתו לא יעשה כך, (הדבר מוכיח עד כמה עגום מצבו של ראש העיר בשליטה על עובדיו) הדבר הוכיח לאלי כי כל הצעה אותה מעלה ראש העיר יש לבדוק בשבעה עיניים, וזה אחת הסיבות שבגללה המשא ומתן מתמשך זמן רב עקב הזהירות בה נוקט פרידמן.

היו עוד הצעות כמו תירות או קליטה אך הבירור העלה כי אין בתיקים אלו כל ממש.

לאחר מכן העלה פרידמן כי יוקם תיק לקידום נוער וינתן לו תקציב קבוע כל שנה ראש העיר אכן הסכים להקצאות לתיק זה 300 אלף בשנה אך פרידמן ממתין לראות האם הדבר יאושר ע"י הגזבר והמנכ"ל והאם יתאפשר להכניס את הדבר בספר התקציב הקרוב.

עוד דבר אותו דרש פרידמן שיתבצע עוד קודם ההצבעה על התקציב הוא העברת הקצאות בועדה הקרובה אך כאן ראש העיר מעלה קשיים וטוען כי חבד צריכה להתפשר ולקבל הקצאה קטנה יותר שכן יש מחסור חמור בקרקעות (כאן המקום לציין שחבד כבר במשך 10 שנים מנסים לקבל הקצאה אך כל פעם הם נופלים בין הכיסאות) ולגבי ישיבת מאורות הביע ראש העיר חשש מלעשות זאת  כיון שרבני דגל התורה עלולים להתנגד לדבר.

ע"כ הדברים בראשי פרקים די בכך כדי להבין מי בעלי הבית בעיר הזו מה שבטוח שזה לא ראש העיר
זה הרבנים זה דגל זה ריצרד זה בלעיש אבל כנראה שעושה דברם זה איש בשם משה אבוטבול

וכאן אני קורא לכל חברינו וידידינו

באו נחזק את ידיו של אלי פרידמן

אל תוותר מגיע לנו בזכות ולא בחסד ראש העיר הבטיח עשרות רבות של כיתות לגור לשלומי אמונים ולדגל התורה. ואילו לנו לא יכולים לתת 10 כיתות עבור ישיבת מאורות ברמה א כאשר על פי חוק מגיע להם כבר 7 שנים בנין ממשרד החינוך

ראש העיר יכל לרפד את בלעיש עם שפ"ע וספורט ותרבות ואת ריצרד עם רווחה חינוך ומתנסי"ם
ורק מאיתנו הוא עושה צחוק ובגדול האמת אלי לא צריך את הטובות האלו מראש העיר בכלל לא בטוח שכדאי שתיכנס לקואליציה במצב כזה.

אם ראש העיר רוצה להתחתן עם שמוליק גרינברג ועם הרבנים שיתחתן אבל שלא ישחק את המשחק כאילו הוא רוצה אותנו בקואליציה

חברים עם לא נעזור לאלי ונרים קול גדול בענין נישאר עם הלשון בחוץ.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 01:14 לינק ישיר 

ולכן, אני טוען כל הזמן ואומר זאת גם לאלי פרידמן ידידי, תנועת טוב היא תנועת מחאה, וככזו מקומה באופוזיציה. לפחות כל עוד יושבים בקואליציה ומנהלים אותה אנשי דגה"ת.
צריכים לזכור שתנועת הליכוד הייתה שנים ארוכות באופוזיציה עד למהפך הגדול. אם תנועת טוב תשכיל לשמר את מעמדה כתנועת מחאה, המתריעה ומבקרת את השחיתות והעיוות במגזר החרדי, אזי בבוא העת ישתנה מעמדה למעמד מנהיגה ישרת דרך. אבל אם התנועה תצטרף לחגיגות תמורת הטבות כאלה ואחרות ובמסווה של נסיון לתקן במפנים, אזי במהרה היא תישאב אל תוך הקלחת המסואבת של הפוליטיקה החרדית על כל חסרונותיה.
לדעי, על תנועת טוב להצהיר מראש שבשלבים הראשונים לפחות של פעילותה הציבורית היא תהיה תמיד תנועת מחאה אופוזיציונית לפוליטיקה הכלל חרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2010 23:30 לינק ישיר 

שבוע טוב אני מאחל לאלי שיקבל תפקיד חשוב ומשמעותי כיאה ליכולתיו

אך עדיין לדעתי ולהערכתי עתיד תנועת טוב לא תלוי בהישגים כאלו או אחרים

כי מצביעי טוב יצביעו בכל מצב טוב בבחירות הבאות

אם מחוסר אלטרנטיבה ואם מהזדהות עם מצע התנועה

מי קבע שתנועה פוליטית חייבת מעבר לאג'נדה גם לקבל בכל מחיר תיק?

וכי תנועת דגל אנחנו? או אגודת ישראל אנחנו.? או שס?

אלא אם כן מדובר בתיק משמעותי שיקדם בפועל את מצע המפלגה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2010 23:11 לינק ישיר 

שלמה

ואני מוסיף

בחרנו אבוטבול קיבלנו טומבק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2010 09:41 לינק ישיר 

שלום!
משה אבוטבול, כידוע לכולנו הינו אדם ממש נחמד, חייכן וחביב במישור האישי ואולי אף אוהב לסייע לאנשים. במישור הציבורי הוא פשוט מריונטה!
האדם נראה כמי שפוחד מהצל של עצמו. מנוהל ע"י חוגי הקנאים מרמב"ש ב' וחוגי הקיצוניים הליטאיים. התסביך החרדי "מה יאמרו??" הוא המניע את כל מעשיו.
אני ממש בעד שאלי פרידמן יהיה נגד!!
חזור לאופוזיציה!
לא חושב שכדאי להיות שייך לקואליציה שאינה מתפקדת בכל תחום מתחומי ניהול העיר, על אחת כמה וכמה כאשר ראש העיר אינו עומד בדיבורו (וזה משהו שהוא אט אט מתמקצע בו... לצערינו).
ימשיך מר אבוטבול להוביל את העיר לעברי פי פחת, להופכה לקריית ספר או בני ברק שניים, בניצוחם של הקיצוניים. אנחנו, האנשים הטובים... לא אמורים להיות שותפים לזה. עלינו למחות ולהתריע ואת זה אפשר לעשות רק באופוזיציה.
הרלוונטיות של טוב בשלב זה של קיומה, תהיה רק כמפלגת מחאה בשחיתות הציבורית של אבוטבול וחבריו.
אם נתמיד בכך, ויחד נשתף פעולה עם ציבורים שפויים אחרים בעיר, אולי עוד במהלך הקדנציה הנוכחית, הכיוון אליו מובלת העיר ישתנה.
אם נצטרף לשחיתות כביכול בכדי להשפיע מבפנים, לא נוכל להתריע על אותה שחיתות. בל נלין אח"כ על הפיכת עירנו לקריית ספר/בני ברק. אנחנו הבאנו זאת על עצמנו!!
שוב, אני קורא לאלי: חזור לאופוזיציה והילחם בכל הכוח!!
שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2010 09:34 לינק ישיר 

דבר ראשון

אם אלי ישי יצטרך למנות ועדה קרואה זה לא יהיה ראש העיר
אלא שמחיוף שכידוע אלי ישי מסוכסך עם ראש העיר על רקע שמחיוף.

דבר שני 
לצערינו גם אם אלי יחזור לאופוזיציה עדיין יש לראש העיר רוב.
5 ג' 3 ש"ס בלעיש וריצרד.

כל הטענה הגדולה שלנו צריכה להיות.
שאלי הוא יותר מתאים לקואליציה מבחינת הדת.
והוא קול יותר בטוח מריצרד.
הבעיה שראש העיר לא מבין את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2010 20:20 לינק ישיר 

לצערי גם את הועדה הקרואה ממנה לא אחר מאשר איש ש"ס אלי ישי שהוא כידוע שר הפנים והוא לא ימהר למנות כאן ועדה קרואה .הסיבה היחידה היא הפלת התקציב של ראש העיר יכול לגרום לו ללכת לכיוון כזה או כמובן קואליציה לעומתית דבר שעלול לקרא כאשר (ואולי הלוואי) אלי יחבור לאופוזיציה ויהיו 10 חברי אופוזיציה מול 9 חברי קואליציה דבר שגורם לקואליציה להתמוגג ולהפוך לקואליצית מיעוט שלא יכולה לעשות דבר .שיתוק מוחלט .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2010 19:32 לינק ישיר 

אולי עדיף כבר ועדה קרואה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2010 17:37 לינק ישיר 

ולדעתי זה לא יקרה אף פעם אל דאגה יוציא את הקדנציה יקבל פנסיה וילך הביתה ......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2010 13:31 לינק ישיר 

simple

האמת שאתה צודק...........

פשוט ירוחם מחכה שראש העיר יוכיח את ניצחונו..........

כי זה עוד לא קרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2010 01:39 לינק ישיר 

דרך אגב, יותר משנה עברה מניצחון של משה אבוטבול. האם הכנסתם 2 ספרי תורה לבית הכנסת מאז?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2010 00:11 לינק ישיר 

לצערי, לשאלת פותח האשכול אין תשובה או שבעצם התשובה היא אין! אין שולט היום בעיר.

עם כל הכבוד, הערכה והידידות שלי לראש העיר מסתבר שהוא לא שולט כאן, כי אם היה שולט כאן והיה באמת רוצה אתנו בפנים כפי שמספר, כבר מזמן היה מוצא דרך לסדר את העניין.
אני מאוד מקוה שמי שצריך להתעורר יתעורר ומהר ואני לא מדבר רק על ראש העיר, אני מדבר גם על האנשים סביבו שיצאו מגדרם לקבל כותרות שכביכול הם אלו שדחפו להצלחת ההסכם וגדאגו לאלי פרידמן, לתנועת טוב ולמי שמיוצג בתנועה,
אותם אלו שחיפשו כותרות על דברים שלא ממש עשו,או שממש לא עשו,  איפה הם עכשיו? למה פתאום הם לא נלחמים למען העניין?
אני נזהר בלשוני מטבע הדברם ונשאר בגבולות הדיפלומטיה אבל יש דברים שקופים מדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2010 19:18 לינק ישיר 

אלי 

הכי חשוב שכחתי.

בתקציב הקרוב תצביע "נגד"

בשבילנו זה "בעד"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2010 19:17 לינק ישיר 

ר' אלי פרידמן היקר.

לפני שאני מתחיל אומר דבר אחד כולנו מאחוריך תהיה חזק.

האם באמת אתה חושב שראש העיר מסוגל לעשות משהו?

אם אתה מעוניין להיכנס לקאולציה ולקבל איזה עצם......

תפנה לרב גולדשטיין ולרב פרלשטיין......

הרי בראש עירנו עומדת בובה על חוטים........

איפה המנהלת שכבוד מעלתו הבטיח?

איפה שיפור פני העיר שכבודו הבטיח?

איפה ראש עיר של כולם????????????????

ראש ועד בית של כמה רבנים.
פשוט פשע

ולכן אלי דע לך שכולנו אוחזים לך אצבעות אל תכנס בשביל נזיד עדשים.....

תישאר באופוזיציה ותלחם.....

חבל שהאמנת להם לפני ההצבעה על רמת בית שמש ג'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2010 17:43 לינק ישיר 

אשרייכם תוישבי בית שמש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2010 16:00 לינק ישיר 

שלום אלי הנאיבי והיקר
אני כבר מזמן טענתי כי מדובר באדם ללא חוט שידרה קטטן וקטנוני אשר לא רואה אל מעבר לאפו דבר וחצי דבר וכוונתי כמובן לראש עירנו היקר .
לצערי אודה ולא אבוש טעיתי כאשר חשבתי כי הוא יהיה הרע במיעוטו,חשבתי שלפחות העיריה תתפקד ואף בזה נחלתי כישלון חרוץ לא פועלת סטטית מחכה לימים טובים יותר ,

כבר חשבנו שעדיף על פני דני מישהו שכזה אך לצערי נחלנו אכזבה קשה ומרה הייתי מעדיף 10% אצל דני מ100% אצל משה כי אצל משה פשוט אין כלום שום כלום,העיר לא מתפקדת העיריה לא מתפקדת וככה אנחנו נראים ,

אין בשורה בבינוי אין בשורה בחינוך אין בשורה לנוער אין בשורה לעולים ולותיקים,אין תרבות כללית ואין תרבות חרדית אין כלום כלום כלום
אלי חזור לאופוזיציה הבא לבחירות חדשות ואולי גם היגיע הזמן לעצור את החברה האלו מדגל מהדהירה הזו אלי פחת....

חבל מאד שהיגענו לכאן אבל לטעמי אין מוצא רק קואליציה לעומתית תעשה את העבודה .וטובה שעה אחת קודם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בית שמש > מי שולט בעיר? - הסיפור המלא על המו"מ בין תנועת טוב לראש העיר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext