| נשלח ב-5/1/2010 00:22 |
|
| |
תאוריות בשידוכים
דקה לפני שאני עפה לישון אני רוצה לשתף אותכם בשטויות שעוברות לי בראש...
יש לי הרבה תאוריות על החיים בכלל ועל שידוכים בפרט
על נשואים צעירים ועל נשואים מבוגרים
מה שעבר לי בראש היום היה כך: מי שמתחתנת מבוגרת (בלי להכליל כמובן, בלי להכליל! זה רק תאוריות! שלא תגידו שלא אמרתי...) לא עוזבות אותה שטויות גם אחרי החתונה, דוג', הבחורה חולת נקיון גם אחרי החתונה כשיהיו לה ילדים היא לא מוותרת על הנקיון אבל בצורה קצת חולנית.
מה שלא כן אצל נשואות צעירות שמוותרות על דברים, וגם על זה יותר בקלות....

|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 15:33 |
|
| |
וואלה, לא שמתי לב...
נקודה רצינית למחשבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2012 15:29 |
|
| |
אהבתי את הקטע שעוד יומיים יהיה שנתיים לאשכול....אז מה קורה איתכם? אלו עקרונות שיניתם מאז???
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2012 00:37 |
|
| |
כמו שכתבו קודמי, אין ספק שלשנות דברים בגיל מבוגר זה יותר קשה אבל אין להשוות את הבגרות, הבשלות והמבט השונה על החיים ותוסיפו לזה גם אתה נסיון החיים שהצטבר בסיטואציות שונות, שלאו דווקא קשורות לשידוכים ותקבלו משהו מן המובחר...
שווה :)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2012 16:32 |
|
| |
יוואוו תראו באיזה אשכול נתקלתי. אני חושבת שהוא שווה, שווה...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2010 23:37 |
|
| |
אני_הקטנה, זו איננה תיאוריה, זו מציאות. ובאגב יש לומר שמציאות זו שייכת לשני המינים, גברים כנשים.
כמו שכתב זה שמעלי, בתקופת "ההתאהבות" כהגדרתו, ובמושגים שלנו בתקופת האירוסין (וגם בשנה הראשונה), יש נכונות מצד שני בני הזוג לשינויים מרחיקי לכת באורחות החיים שלהם כנגזרת של מציאות הנישואין.
נוסף לכך יש גורם נוסף שבא בחשבון והוא שהיכולת להשתנות היא פונקציה של עבודת המידות בתקופת הנעורים, ונכונות האדם לשינויים מהותיים בחייו תתכן באופן היותר קל אם הרגיל את עצמו בשבירת מידותיו כאשר מה שמוטל עליו לא עולה בקנה אחד מול מידה או הרגל. (וביותר כאשר עיקר הדגש בעבודת המידות הוא על מישור הרוחני קרי עבודת ה' בהכרח שהיא מקיפה גם את המישור הגשמי שאינם נוגעים באופן ישיר למעשי המצוות משום שעבודת ה' כוללת גם את היחס לנהג אוטובוס לא אדיב וכמובן וכמובן את יחסו של האדם לבן זוגו ולקיום התא המשפחתי).
אל כמו שחתם זה שמעלי, ואני אהיה חריף יותר, הציפיה מהשני להשתנות לא רק שזה "תהליך שלא תמיד נוחל הצלחה", אלא יסודו בתפיסה טעותית שגויה מהשורש, תפיסה אנוכית שמציבה את האני העצמי במרכז וגורסת שכל העולם צריך להתאים את עצמו למידות ולהרגלים שלי.
ההצלחה המובטחת בין בני זוג תתכן רק באופן ששני בני הזוג (ולפחות אחד בתקופה הראשונה של החיים עד שיכנסו למהלך של יחסים הדדים) יחד (!) משתדלים לסגל את עצמם אל בן זוגם ולא את בן זוגם לעצמם. רק בבניה של מערכת כזו (שצריכה להיות כך משרשה, ועל כן מצווה התורה "על כן יעזוב איש וכו' ודבק באישתו", וכן "נקי יהיה לביתו שנה אחת" ויש מה להאריך) תיתכן נתינה אמיתית בבית, וכידוע ומפורסם (וגם בזה יש להאריך ואין עיתותי בידי) שנתינה מולידה אהבה.
בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2010 10:34 |
|
| |
'לולי תורתך' כתב דברים נכונים. לכאורה אין קשר בין נישואין להרגלים ישנים.
הסיבה לכך שפותחת האשכול התייחסה לאבחנה (המדויקת) שלה כאל 'תיאוריה בשידוכים', קשורה בציפייה מסוימת שקיימת בכל שידוך, לפיה בן/בת הזוג יתגמש אחרי הנישואין או יסגל לעצמו הרגלים חדשים.
למרות שציפייה כזו אינה מתכון לזוגיות מוצלחת, מפתיע לגלות כי יש לה בכל זאת על מה להתבסס.
נכון הדבר שעם השנים, הרגלים ונטיות מתקבעים יותר ויותר. זאת בשל האופי הפלסטי של מוח האדם, שהוא למעשה משכן האישיות. אין זה קשור לגיל, אלא למספר הפעמים החוזרות שבהן אותה נטייה קיבלה חיזוק אחר חיזוק עד שהפכה לעניין יציב שקשה מאד לשנותו.
אך משהו קסום מתרחש במהלך השלבים הראשונים של קשר זוגי, בתקופת ההתאהבות. מסתבר שהיכולת של המוח להתאים את עצמו מחדש מגיעה לשיא חיובי בתקופה זו. לפי הידוע, הדבר קשור בהורמון מסוים הפועל במוח ומאפשר מתן אמון, יצירת קשר והסתגלות. הוא גם משרה אופוריה, וזו הסיבה לכך שהתאהבות עלולה להיות מסוכנת - היא גורמת לבני אדם לתת אמון מופרז וללא ביקורת.
תופעה זו, שהחוקרים עמדו על טיבה רק לאחרונה, היא אחד מפלאי ההשגחה המאפשרים לשני אנשים שונים מרקע נבדל למצוא חיבור ולהתאים את עצמם זה לזה. בני זוג המשכילים לנצל את היכולת הזו בשלבים הראשונים של הקשר, יהיו נשכרים מכך בהמשך, כשהקשר יתייצב.
לסיכום, נראה כי גם בגיל מבוגר אפשר להתגמש, כאשר האדם הנכון נמצא בשטח, אך זו טעות להסתמך באופן גורף על יכולת ההסתגלות של הצד השני - זהו תהליך קשה וכואב שלא תמיד נוחל הצלחה.
תוקן על ידי אשראי ב- 07/01/2010 10:38:06
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2010 01:07 |
|
| |
תודה על התגובות כולן נכונות..............
האשכול הוא "תאוריות בשידוכים" ולא תאוריה כך שיתווספו תאוריות בהמשך גם ממני גם ממכם.........
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2010 00:22 |
|
| |
| רעיוני2 כתב: |  | | ההפך, לפעמים אני נזכר איך הייתי בגיל 19, ואני שואל את עצמי איך אני הולך להיפגש עם מישהי בגיל הזה? היום יש יותר בחורים מפעם שמעדיפים בחורה יותר בוגרת, שתהיה לפחות בגיל שלהם. |
|
בחורות בנות 19 הרבה, אבל הרבה יותר בוגרות ובנויות מבחורים בני 19 ואפילו בני 22, בלי להכליל כמובן, אבל רובן!!
כך שזה לא נכון להשוות אותן אל בחור בגיל הזה,,,
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 21:46 |
|
| |
זה מאד תלוי, וכמו כל דבר, מאד אינדוידואלי.. כך שקשה להסיק מזה אם הכוונה לאלו שנעולות בדעות שלהן ולכן לא מתחתנות, אז יש צדק אבל יש כ"כ שלא נשואות בגלל בעיות של הצבור החרדי, סטיגמות וכדו' שזה כבר ענין אחר, ואז לא נכון להצמיד אליהם
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 13:18 |
|
| |
רגע רגע.. תעשו אבחנה.. מה שרעיוני אמר זה נכון בקטע של בנות 20-23 שרוצים בחורה בוגרת.. אחלה..
אבל בחורה בת 25-30 ודאי שיותר קשה לה להשתנות עם הנישואים, זו לא תאוריה, וזה נוגע גם לבחורים, בגיל צעיר מתפשרים יותר עם הזמן במשך השנה שנתיים הראשונות של הנישואים, ובגיל מבוגר יותר זה יותר קשה... כי באופן טבעי ובריא הבנאדם יותר סגור על עצמו ומקובע בדעותיו והרגליו.. אבל כמובן שיש לו את היתרון שהוא בוחן הרגלים ודעות בצורה יותר בוגרת ולא סתם מתפשר מחוסר חשיבה וקלילות יתר..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 12:48 |
|
| |
בס"ד
קטנה,
גם אני חושבת בדיוק את אותן "שטויות".
זה ידוע שבנות מבוגרות הן יותר בררניות
ושומרות על העקרונות שלהן יותר מאשר בנות צעירות.
אני חושבת שזה נורמאלי לחלוטין!!
תוקן על ידי טיע ב- 05/01/2010 12:49:26
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 12:39 |
|
| |
ההפך, לפעמים אני נזכר איך הייתי בגיל 19, ואני שואל את עצמי איך אני הולך להיפגש עם מישהי בגיל הזה? היום יש יותר בחורים מפעם שמעדיפים בחורה יותר בוגרת, שתהיה לפחות בגיל שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 08:57 |
|
| |
למה?
למה לרדת על אנשים? לא יפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 00:51 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | | חשבתי שאת יותר.... |
|
אני רואה שלקחת קשה,
לא טוב...
לא התכוונתי... לתקן?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2010 00:40 |
|
| |
ופעם הבאה דקה לפני שאת הולכת לישון, לכי לישון.
|
|
|
|
|