דיווח מתפילת השבת של החזן הרב ערבליך בבית הכנסת תחכמוני בירושלים
שבוע טוב ומבורך לכולם אני חייב לשתף אתכם בחוויה שעברתי השבת.
בתפילות השבת ניגש החזן הרב יעקב ערבליך, בליווי מקהלת שירת ירושלים בניצוחו של יוסף שוורץ.
החזן היה במיטבו. קולו האדיר, החם, והעמוק. מילא את חלל בית הכנסת שהיה מלא מפה אל פה .
היצירות כדלהלן:
אל תקשו לבבכם ערבליך בביצועו של ערבליך
שמעה קוסוביצקי -דואט משותף לחזנים ערבליך ורוזנפלד
משה ואהרן קרליבך-ערבליך קול השם-החזן ערבליך ביצוע עם אמירה יוצאת מן הכלל.
לכה דודי קרליבך.
השם מלך יוסלה-ביצוע מדהים של החזן יעקב יצחק רוזנפלד.
רזא דשבת פינציק עם מנגינה מיוחדת מאביו של החזן ערבליך -דואט מוצלח בין שני החזנים.
השכיבנו-רוזנפלד ביצוע ענק ממש אש.
רצה במנוחותינו החזן ערבליך נגיעות מקוסוביצקי.
אדון עולם- אחד מסולני המקהלה ביצוע נפלא.
תפילת הבוקר:
ובמקהלות עממי.
כולם אהובים-החזן ערבליך ביצוע ענק
את שם- עממי עם הוספת מנגינה של ערבליך.
אור חדש-רוזנפלד.
ממקומך וידר-שני החזנים ביצוע מלא רגש.
יעלה ויבוא יוסלה-רוזנפלד קטע שחבל שלא שומעים ממנו הרבה.
הלל:הללוקה רוזנבלט-רוזנפלד.
בצאת ישראל מודזיץ
יוסף השם מלבסקי- יוסי שוורץ ערבליך אחד מהיצירות היותר מוצלחות שהיו בתפילה.
פתחו לי קרליבך.
אין כמוך עממי -המקהלה בצורה מושלמת.
אנא עבדא-דואט משותף בין החזנים אחד מהמתפללים העיר שכזה ביצוע בהרמוניה עם המקהלה לא שמע שנים.
מי שברך ערבליך.
בעבור דוד -אדיר הרמוניה נפלאה לפעמים החזנים לא היו בקצב החזנים.
כבודו מלבסקי-ערבליך המקהלה היתה מצוינת.
שמע ישראל גלנץ אברימי קירשינבאום ביצוע מדויק ומרענן.
אתה יצרת יוסלה- החזנים לבד בעזרת המקהלה שלא הכירו את העיבוד.
שים שלום-ערבליך.
החזן ערבליך היה בשיאו קולו היה אדיר והחזן רוזנפלד אשר ניחן בקולרטורה מיוחדת היה אדיר. המקהלה-למרות שהיא בראשית דרכה ניכר הפוטנציאל האדיר שבה הרבה תודות למנצח המוכשר על התענוג שחוויתי בשבת הקהל היה מהופנט שנים לא שמעו כזאת תפילה למרות שלא כולם נמנים בין חובבי החזנות. שבוע טוב
תוקן על ידי ברטוןאמיתי ב- 16/01/2010 18:41:04
תוקן על ידי דובלה ב- 16/01/2010 18:54:17
נשלח ב-21/1/2010 15:07
מפאת קוצר הזמן
נשלח ב-19/1/2010 19:01
"אנא עבדא" זה בביצוע של אבא שלו? ולמה הוא לא ביצע את "מזמור שיר ליום השבת" של אבא שלו?!
נשלח ב-19/1/2010 15:51
מעיל ארוך פרחוני....חסיד סאסוב
נשלח ב-19/1/2010 14:49
זוכמירוביץ כל האשכול היה שווה בשביל ההודעה שלך
תפסתי את הבטן מרוב צחוק אתה צריך לדווח יותר
נשלח ב-18/1/2010 22:29
לפני השבת צלצל אלי חבר ושאל אותי למי אני ממליץ ללכת בשבת, האם לחזן אדלר בבית הכנסת הגדול או לחזן ערבליך? עניתי לו שאם הוא רוצה לשמוע חזנות מהוקצעת ומלוטשת שיילך לחזן אדלר, אך אם רצונו ב"אקשן" שיבוא לשמוע את החזן ערבליך. כמובן כחובב "אקשן" הלכתי לתחכמוני, ואכן לא היה מאכזב. אנסה לתאר בצורה הומוריסטית את שהיה: החזן ערבליך דמות ססגונית כשלעצמה, הופיע במעיל אפור פרחוני כשכובע חזנים גבוה עטור לראשו וזקן ארוך ומלא מעטר את פניו, במבט שונה הוא הזכיר לי משום מה (להבדיל אלף אלפי הבדלות) את דמות סנטה קלאוס מחלק המתנות, כשאליו מצטרף החזן יעקב רוזנפלד. להשלמת המראה ניצבה מקהלה של חמישה בחורי ישיבה צעירים מישיבה בגבעת שאול כשעליהם מנצח יוסי שוורץ במרץ רב ובגערות (ולפעמים אף בסטירות קלות לחבר מקהלה המזייף) באופן המזכיר מאוד את אלי יפה.
החזן ערבליך ניחן בקול באריטון דרמטי ביותר שמילא את כל חלל בית הכנסת, בקטע של "רזא דשבת" ניגש החזן רוזנפלד ליד העמוד וניסה לסמן לערבליך שישחרר לו קטע קצר להצטרף אליו, ערבליך שהיה עדיין במיטבו לא ראה אותו ממטר, וליבי יצא אל רוזנפלד שניסה בכל כוחו לרמוז לחזן שישתף אותו בדואט אך לשווא. בהמשך התפילה כשהקולרטורה של ערבליך התחילה להישמע כמו הסטרטר של המכונית חבוטה שלי ביום קשה, נזכר לפתע ערבליך בחזן רוזנפלד ואז הגיע שעתו היפה בקטע "השכיבינו" פרי הלחנתו העצמית של רוזנפלד, אחד הקטעים בעלי הקולרטורה והרגש היפים ביותר ששמעתי מרוזנפלד. בתפילת הבוקר שקודמי תיארו היטב ניכר היה שהחזן ערבליך חזן בעל נשמה ובעל קול בריא אלא שהגיל עושה את שלו ומדי פעם התעייף, המנצח יוסי שוורץ בחור צעיר ש"משפריץ" כישרון ניצח באופן יוצא מן הכלל (אולי בתנועות ידיים מוגזמות במקצת) על מקהלה חסרת נסיון שפה ושם זייפה קלות, אך בסה"כ התוצאה היתה מקסימה יחסית לתנאים שהיו במקום וחוסר האקוסטיקה. כמובן שאי אפשר לשכוח את אברימי קירשנבום שהפליא בקולו ב"שמע ישראל" של גלאנץ. לסיכום תודה לכל העוסקים במלאכה למשה ואפי טורצקי ולחזנים והמקהלה.
נשלח ב-18/1/2010 21:08
שכחתי להודות לקרשנבוים שג"כ נתן בשירה את קולו בצורה מדוייקת להפליא
ברור לי שעוד נשמע ממנו
נשלח ב-18/1/2010 21:06
אני מוכרך להודות
לחזנים ערבליך ורוזנפלד שהיו ממושמעים לי ממש כמו שהייתי בן 50
אני מוכרך לןמר ג"כ שהחזנים היו במיטבם ולעונג היה לי לנצח עליהם
תודות לקהל שגדש את בית הכנסת למרות גילו הצעיר של המנצח
שנשתמע יוסי
נשלח ב-18/1/2010 21:01
תודה לכל המברכים
זוגער אני לא יודע היכן ישבת אבל עכב השיפוצים יש בעיה באקוסטיקה
אני שמעתי את החזן רוזנפלד מצויין וקולו היה מלא צבע לירי יפה
נשלח ב-18/1/2010 20:39
זוגער כתב:
אני חייב לציין שבזכות המקהלה ויותר נכון בזכות מנצח המקהלה יוסי שוורץ, הציבור יצא מרוצה. כי החזנות כשלעצמה לא היתה הכי מקצועית, החזן ערבליך היה במיטבו רק ברגעים מסויימים שהרעים בקולו המרטיט שהזכיר ברגע מסויים את הבריטון הדרמטי של מלבסקי, אבל הוא לא הצליח לתת קטע אחד מתחילתו ועד סופו, ומי שהציל אותו זה החזן רוזנפלד שלמרות הקולירטורה שלו, קולו היה עמום וחסר צבע לחלוטין.
אחרי שקראתי את זה באמת אינני מבין מה כל כך הפריע לך הרי טונים גבוהים זו לא המטרה וחזן שלא צורח דו׳ ורה׳ זה לא אומר שהוא לא חזן טוב ואני מאוד התרשמתי מהביצועים שלו והנוסח המצויין שלו. ועל רוזנפלד זה נראה כמו התקפה אישית. שמכיוון שנכחתי שם ראיתי ושמעתי את קולו העדין והנפלא שנתן ממש ביצועי אש בקטעים כמו השכיבנו ואור חדש ואנא עבדא ובעבור דוד ואתה יצרת ועוד. שקולו היה ממש מוצלח בקטעים אלו.
תוקן על ידי קולני ב- 18/01/2010 20:42:50
נשלח ב-18/1/2010 20:31
זוגער אני לא יודע על מה אתה מדבר ,, אני הייתי שם ואני חושב שהוא נתן קטעים מושלמים אני חושב שהוא חזן מציון אם קול חזק הוא ממש זוגער אבל אולי אפשר לומר שזה ענין של טעם .. אני לא מכיר אותך אבל אם אתה כך אתה מדבר על חזן רוזנפלד אתה מסתמה לא מבין בחזנות ....
נשלח ב-18/1/2010 18:24
אני לא יודע למה זוגער מתכוון זה ערבליך היה מצויין בביצועים מהסוג שלו זו היתה שבת מדהימה
נשלח ב-17/1/2010 13:17
באמת לא הזכירו שהחזן ערבליך שר בשבת זו בלי לקחת שקל לכיסו אלא הכל לארגון שלו ישר כח
אכן היתה אחלה שבת
המקהלה היתה במיטבה ואפילו שזו הפעם הראשונה שלהם על הבמה
החזן ערבליך ליטף אותנו בקול הבאריטוני המיוחד שלו
החזן רוזנפלד ג"כ השתתף בצורה ערה במהלך התפילה
בעצם שנייהם התפללו יחד את כל התפילה
בית הכנסת היה מלא מפה אל פה לא היה מקום להכניס סיכה !!!!!!
קהל הירושלמי נהנה מכל רגע !!!!!!!!!!!
אני ג"כ נהנתי מאוד
אכן רציתי לציין במיוחד את החזן רוזנפלד שהיה יוצא מן הכלל כולו מסק לגבהים בקלות ובעוצמה
ניכר שהוא משקיע הרבה וכדי שנתחיל לשמוע אותו בקונצרטים
גם רציתי לציין את הביצוע המעולה של אברימי קרשנבויים לשמע של גלאנץ
תודות למנצח הדגול יוסי שוורץ שעשה עבודה נהדרת ומושלמת
לחזנים ערבליך ורוזנפלד שנתנו מקולם ולחברי מקהלה ..
נהנתי מאוד מצפה לשמוע אתכם עוד
התפילה נגמרה ב1:15
יישר כוח לאפי טורצקין שבלעדיו לא היה יוצאת
לפועל שבת מרוממת זו יישר כוח לכולם
נשלח ב-17/1/2010 09:15
מחאת הנוכחים היתה בגלל שהיו שם לא מעט יהודים שהם שייכים לזרם שלא בעד מדינת ישראל אבל העיקר שזה נגמר באווירה טובה ולא בריב.
ומה שכתבתי שאברימי ניצח באתה יצרת תקון טעות באמת הוא עזר רק מיהי רצון שוב תודה רבה לאברימי שהנעים בשמע של גלנץ וביצע בצורה מושלמת ומדויקת