| נשלח ב-17/1/2010 11:04 |
|
| |
מה חטאו תושבי האיטי?
לא יאומן!!!
השבוע שמעתי מפי יהודי חשוב, בנו של רב מפורסם מאוד, את הסיבה האמיתית לאסון הנורא בהאיטי.
הסכיתו ושמעו! כל זה בא להם בעוון תמיכתה של האיטי בהקמת מדינת ישראל, בהצבעה המפורסמת בכ"ט בנובמבר 1947.
האמת שהיתה מכה זו צריכה לבוא על ראש מדינת ישראל, אלא שמצאו מן השמים כפרה עלינו...
עד כאן דבריו.
והדברים נוקבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 11:58 |
|
| |
צנערענע,
אדרבא, לא אני המשווה, כי אם סגניו של אלוהים יודעי-כל. אחת היא להם אסון טבע או מעשה אנושי. מקבל העונש קיבל אותו בדין. ושאלת השליח - היא שאלה פילוסופית אחרת -ע"ע פרעה ובחירתו וכו', הוי אשור שבט אפי וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 21:35 |
|
| |
ומאיפה ה ר ?הרי למרות שרב עם כל אחד רב הוא לא היה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 19:31 |
|
| |
הרי"ל = פרופ' ישעיהו לייבוביץ'.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 18:21 |
|
| |
מקסוול =! maxmen
|
| נשלח ב-19/1/2010 18:18 |
|
| |
לשלויימלע
" אני באמת חושב שאם מנגנון ההשגחה והגמול היהודי אינו יודע להסביר אירועים מסוג זה, גם את הסבריו על אסונות היהודים קשה לקנות. לכן הבאתי את ביאליק. "
מה ההשוואה בין הארוע שאחראים לו פורעים בקישינב לבין רעידת אדמה בהאיטי שהיא פגיעת טבע (שאמנם צודק מקסוול שטוען שיכלו למנוע על ידי בניה מתאימה אבל כידוע האיטי היא מדינה עניה.) (אגב גם פה בארץ רוב הבתים לא בנויים לפי התקן)
והאם תוכל להסביר מיהו הרי"ל ואיך הוא קשור לנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 17:08 |
|
| |
מקס, דרשה יפה, אבל לא כל כך הבנתי מה היא קשורה. מי דיבר על אשמה? אף אחד לא חיפש כאן אשמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 17:02 |
|
| |
| שלויימלע כתב: |  | | כל פרשנות לאירועים היא נטייה אנושית להעניק משמעות לחיים ולמוות. אשרי מי שמשתחרר מזה (אחד היה רי"ל.. מי יתן לנו תמורתו..) |
|
אתה לא משתחרר
להפך, אתה מהעביר את האשמה על האנושות,
כלומר אתה ואני וכל האנושות אשמים, בעצם זה שאנחנו לא מונעים את ההרג הזה,
איפה שצריכים את המדע שם הם לא קיימים,
הרי מתבקשת מעליו האחריות על האדם, לכל אסון שהאדם היה יכול למנוע,
אם מדובר על לדעת ולמפות את המקומות שמיועד לפרענות, ופשוט לא לתת לאנשים לגור שם,
אלוקים יושב בשמים ולא יודע אם לצחוק או לבכות,
הוא נתן לנו את הכלים, ואנחנו על פי רוב משתמשים ליצר דברים מזיקים כמו מכוניות ונשק גרעיני וכו' וכו'
האנושות החליטה לשתמש אם כל סוגי תחבורה, "מכוניות" "רכבות" "ספינות" "מטוסים" לנחיותם,
על חשבון של עשר הרוגים בשבוע רק בישראל, חמש מאות לשנה,
תעשה חשבון כמה הרוגים יש בכל העולם בשנה,
וכל זה רק לנוחיות ולפינוקים שלנו, בלי לקחת אחריות על מעשינו ??
האם גם בזה אלוקים אשם????????
הרי אנחנו לא רוצים את האלוקים, אנחנו רוצים לבד לנהל את העולם בשכלינו, (ונראה כביכול שסיפק לנו את רצוננו)
אז לכל הפחות ניקח גם אחריות על האסונות שיכולנו למנוע,
וכל שכן לקחת אחריות על האסונות שהאנושות עצמה אשמה בזה, כמו תאונות דרכים וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 15:21 |
|
| |
אני באמת חושב שאם מנגנון ההשגחה והגמול היהודי אינו יודע להסביר אירועים מסוג זה, גם את הסבריו על אסונות היהודים קשה לקנות. לכן הבאתי את ביאליק. הללו מתים כזבובים, והללו מתים כזבובים. כל פרשנות לאירועים היא נטייה אנושית להעניק משמעות לחיים ולמוות. אשרי מי שמשתחרר מזה (אחד היה רי"ל.. מי יתן לנו תמורתו..)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 14:14 |
|
| |
מטפחתספרים
עיין בקישור שהבאתי מעליך.
|
| נשלח ב-19/1/2010 14:02 |
|
| |
את ההתלהמות התפלה של רח"נ אפשר גם להביא על הצונאמי באינדונזיה ועל התפרצות הר געש בכפר נידח בהודו על מלחמות העולם ועל הצרות בכלל.
ביאליק ,לאחר פרעות קישינב,התכוון בשיר זה ללגלג על היהודים שומרי המצוות וגם בכוונה המקורית התיפלות זועקת לשמים.
אני מעדיפה את "קן לציפור" .
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2010 13:15 |
|
| |
.
איי שלוימעלע, רח"נ. ר ח"נ.
|הולך עם הידיים בכיסים תוך כדי שריקה מיתממת|
|
| נשלח ב-19/1/2010 11:59 |
|
| |
בְּעִיר הַהֲרֵגָה קוּם לֵךְ לְךָ אֶל עִיר הַהֲרֵגָה וּבָאתָ אֶל-הַחֲצֵרוֹת, וּבְעֵינֶיךָ תִרְאֶה וּבְיָדְךָ תְמַשֵּׁשׁ עַל-הַגְּדֵרוֹת וְעַל הָעֵצִים וְעַל הָאֲבָנִים וְעַל-גַּבֵּי טִיחַ הַכְּתָלִים אֶת-הַדָּם הַקָּרוּשׁ וְאֶת-הַמֹּחַ הַנִּקְשֶׁה שֶׁל-הַחֲלָלִים.
חַלְלֵיכֶם – חַלְלֵי חִנָּם, וְגַם-אֲנִי וְגַם-אַתֶּם לֹא-יָדַעְנוּ לָמָּה מַתֶּם וְעַל-מִי וְעַל-מָה מַתֶּם, וְאֵין טַעַם לְמוֹתְכֶם כְּמוֹ אֵין טַעַם לְחַיֵּיכֶם. וּשְׁכִינָה מָה אוֹמֶרֶת? – הִיא תִּכְבֹּש בֶּעָנָן אֶת רֹאשָׁהּ וּמֵעֹצֶר כְּאֵב וּכְלִמָּה פּוֹרֶשֶׁת וּבוֹכָה...
(רח"נ)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2010 17:46 |
|
| |
מיכי,
הוא מותיב לה והוא מפרק לה.
מכיוון שהיום זה לא נכון, ובגלל עליה ברמת הביקורתיות של הציבור וכדומה זה הופך למגוחך ופתטי, המסר האמיתי של הודעת פותח האשכול הוא "ראו איזה פסיכים וגסי רוח הרבנים החרדים".
בין אם זה נכון ובין אם לא, ההכללה (הנובעת מהסתרת השם) היא בעייתית. אם אני מפרסם הרבה ידיעות בנוסח "תושב כפר תבור נתפס בגניבה" ולמחרת "תושב כפר תבור חשוד ברצח" וכו וכו, בסוף אצליח ליצור דימוי שלילי לתושבים בלי שבעצם התחייבתי על מקרה ספציפי אחד. ברגע שהופכים את העניין לקונקרטי הוא נהיה בר בדיקה, והרבה פעמים זה גם מבטל את הדינמיקה של "ר' ישראל גנב - כל ישראל גנבים"
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/1/2010 15:23 |
|
| |
נדב, אני מצטרף לירוחם שזה כלל לא רלוונטי. מה זה מעניין מי אמר. השאלה היא האם מסכימים עם מה שנאמר. ולעצם הדברים, חז"ל מלאים באמירות כאלה. אז למה לנו אסור? בטח כבר היה דיון על זה בפורום. השאלה היא רק מה נחשב בעיניך כעוון, אבל עצם התלייה של אסון בעוונות אלו או אחרים היא מסורת עתיקה, ולא המצאה של רב חשוב זה או לא חשוב אחר. ברור שהמטרה של אמירות כאלה אינה חיזוי מה שמאחורי הפרגוד, אלא רצון להניע אנשים לחשוב או לפעול באופן מסויים (שנראה לאומר כנכון). ולכן היום כבר טיפשי לומר זאת, מפני שבד"כ זה לא משיג את מטרתו.
|
|
|
|
|