"רוזנבלט" עשה קונצרט עם "רובנר" (הוא נפטר בשנות הארבעים!) באמריקה. אז בטח "מלבסקי", (שהיה תלמיד של "רוזנבלט".) הכיר אותו:
נשלח ב-19/1/2010 11:06
אמת ואמונה של זיידל רובנר.
ביצוע מרשים מאד של היצירה עם מקהלה מעולה,בסים עם תהודה מורגשת וכמובן הילדים.
החזן משתלב יפה מאד עם המקהלה -זאת חוויה מוזיקלית.
פרט לביצוע הידוע של מקהלת חיפה יש ביצוע של החזן אליהו גרינבלט עםמקהלת "בית מגיד" בנצוחו של שאול חכמי עם ילדי המקהלה.
ישר כול לליבסון
נשלח ב-19/1/2010 00:56
שמעתי ונהניתי. אך אני שותף לחזן אי שם שה'גירסא דינקותא' של יצחק מן היא הניחוח המלווה אותנו.
לפני כ-20 שנה התקיים קונצרט בבנייני האומה בתום כנס של התאחדות החזנים של ארה"ב שהתארחו בארץ. האולם היה כמעט ריק, ישבו רק באי הכנס ורק בחלק התחתון. אני נקלעתי לשם ממש במקרה. החזן פנחס רבינוביץ ביצע את "אמת ואמונה" עם מקהלת ביהכ"נ הגדול בירושלים ומקהלת הגברים של יוהנסבורג. החידוש היה שתזמורת 'סימפונט רעננה' ליוותה את הקטע. בזכות התזמורת הביצוע היה דינמי וחי באופן בלתי-רגיל והיצירה קיבלה צבע של גאולה ולוותה בקצב של שיר-לכת -- מה שחסר לה בכל שאר הביצועים שאני מכיר. ההופעה הועברה בשידור חי בטלוויזיה ובהמשך גם ב'קול ישראל'.
ואיך אפשר שלא להזכיר -- המעבד והמנצח היה אלי יפה! יש בידי הקלטה, אך לצערי אינני (טכנית) בעסקי העלאות והורדות. אם יש למישהו -- מוטב שיעלה לכאן. ואם לאו -- אי"ה כשאתארגן אביא לכם.
נשלח ב-18/1/2010 19:08
אם אני צריך להשוות בין הביצוע (וכמובן גם העיבוד) הזה לבין ביצועו של יצחק מן ומקהלת (ילדים בעיקר) ביהכנ"ס הגדול בחיפה- אבחר באחרון. הרבה יותר תמציתי, הרבה יותר 'קולע למטרה'!
(מנגינת 'ואנחנו ישראל עמו' דומה קצת לפזמון החוזר של 'קהילות הקודש', אבל אם כבר יש 'השפעה מוזיקאלית'- אזי מלבסקי הושפע מרובנר, ולא ההיפך! [זיידל רובנר נפטר בסוף המאה ה-19, בעוד שהחזן שמואל מלבסקי רק נולד בסוף אותה מאה...])
כמובן שהסולן הראשי בהקלטה שלפנינו הוא משה קוסביצקי. (יש גם ילד סולן וסולן בס, אך קטעי הסולו שלהם 'קצרים ביותר'!)
תוקן על ידי חזן_אי_שם ב- 18/01/2010 19:13:32
נשלח ב-18/1/2010 18:51
משה ,כעת לאחר ששמעתי התפילה מס' פעמים הגיע גם הזמן להודות לך על הפנינה היפה שהבאת לאוזנינו
נשלח ב-18/1/2010 17:46
אכן זה משה קוסביצקי עם מקהלת ביהכנ"ס "בית אל" בבורו פארק עם המנצח בן פרידמן מתוך תפילת ערבית וקונצרט חנוכה המסורתי בביכ"ס זה. הקטע מתקרב יותר למקור ולכן ארוך יותר
אבל זה עדיין מקוצץ. אין שום קשר למלבסקי
נשלח ב-18/1/2010 17:22
תודה רבה אכן זו יצירה נפלאה
זה נשמע כמו קוסוביצקי וזה נשמע בעיקר על פי הסיום זה הצליל של משה אם כי לפעמים זה נשמע קול באריטוני בנמוכים. זוהי יצירה נפלאה והמקהלה בכלל משהו מיוחד האם יש סיכוי שזה קשור למלבסקי(המקהלה או היצירה)מכיוון שבהתחלה יש שם את המנגינה של קהילות הקודש של מלבסקי.