| נשלח ב-19/1/2010 18:06 |
|
| |
מחכה שתמצא
מישהו איחל לי לא מזמן, "שתמצאי בקרוב את בעלך" אמרתי בספונטניות- לא, אם אמצא זה לא מספיק.
כשקצת התעמקנו בזה הגענו למסקנה כי האיש הוא זה שמחפש אחר אבידתו.. האישה צריכה שימצאו אותה
האישה נקנית.
היו גם כמה ציטוטים ממסכת קידושין שאנלא זוכרת, ובכל אופן
האם מצאתן (כן, השאלה לנשים בלבד..) פעם את המישהו שלכם?
קרה לכן שעמדתם מול בנאדם ואחרי הכרות ידעתם לומר לעצמכן- זה הוא?
ומה אם אחרי הרגשה כזו.. הצד השני אומר לא?
הוא הרי זה שאמור למצוא אותך, מה זה משנה בכלל אם את חושבת שמצאת אותו..?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 23:31 |
|
| |
הגמ' בקידושין, צא וחפש אחר אבדה שנלקחה ממך! הצלע שלהקב"ה לקח לאדם, האדם יוצא לחפש אחריה...
צריך לזכור דבר אחד! הכל משמים, וגם אם הורדנו משהוא וזה נראה שפספסנו! הכל משמים ולהכל יש הסבר!! נכון שאפשר לפספס את השידוך וכו' אבל זה עדיין יד אלוקית המסובבת הכל גם את זה היא מסובבת!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 15:32 |
|
| |
לא בגלל ההגבלות של גור אלא יותר מההשפעה של זה על ההתיחסות לאשה. קשה או לא שייך לשרוד את ההגבלות בלי ליצור ריחוק, תחושה של חוסר אכפתיות וזלזול כלפי האשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 12:28 |
|
| |
| between כתב: |  | בגור 99% מתחתנים בתוך החסידות, וכנגד הבחורות ה"שפויות" שלא מתאים להם כל הכללים יש גם בחורים "שפויים" והרווקים בגור זה כמו שהזכירו קודם, "עודף" בזכרים... |
|
אולי יש גם עודף, אבל מבחינה סטטיסטית זה לא אמור להיות משמעותי... עדיין נראה לי שיש יותר בחורות שמתחתנות מבחוץ מאשר בחורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 12:12 |
|
| |
זה ממש לא מפליא, יש גוריות שרוצות להתחתן עם לא גורים, וכמעט אף בחורה שפויה לא גורית לא תתחתן עם גוראי עם כל הכללים שלהם... (אצלם גיל 19 זה כבר נורא מבוגר, אז אל תתרגשי..) [/quote]
בגור 99% מתחתנים בתוך החסידות, וכנגד הבחורות ה"שפויות" שלא מתאים להם כל הכללים יש גם בחורים "שפויים"
והרווקים בגור זה כמו שהזכירו קודם, "עודף" בזכרים...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 12:05 |
|
| |
| אחת_מאלף22 כתב: |  | בגור? יש? המון? בחורים? רווקים???
הכיצד??? |
|
זה ממש לא מפליא, יש גוריות שרוצות להתחתן עם לא גורים, וכמעט אף בחורה שפויה לא גורית לא תתחתן עם גוראי עם כל הכללים שלהם... (אצלם גיל 19 זה כבר נורא מבוגר, אז אל תתרגשי..)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 11:25 |
|
| |
כן בגור הבעיה הפוכה. יש יותר בנים מבנות. (אולי בגלל זה הם מתארסים לפני גיל 18, שלא יתקעו אח"כ.....)
אולי באמת נלך על זה...
יאלה בנות...........
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 11:21 |
|
| |
בגור? יש? המון? בחורים? רווקים???
הכיצד???
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 10:49 |
|
| |
עכשיו זה מובן, (טוב סוכריות אמרתי כשהיה כתוב בחורות )אגב, גורית אחת פעם אמרה לי, "אני לא מבינה את הרווקות הליטאיות, בגור יש המון בחורים רווקים למה שלא יתחתנו איתם??" בשיא הרצינות היא אמרה את זה!! למה היא חושבת שאם גוריות לא רוצות להתחתן עם גורים אחרות ירצו????!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 10:37 |
|
| |
סורי, טעות כתיב. כנראה שהכוונה בכ"א הובנה. כמובן שיש פחות בחורים (ולא, לא הייתי מכנה אותם סוכריות.....  ) ולכן לכל בחור יש הרבה יותר הצעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 10:14 |
|
| |
| גילו_לי כתב: |  | וזה מצב הבחורים היום! גם מהצד הסטטיסטי, יש פחות בחורות מבחורים ולכן על כל בחור טוב יש הרבה קופצים... מה שיוצר את המצב שהבנות מחפשות למצוא...
ועוד משו,
בחור לא כ"כ מהר יתן הרגשה שהוא מצא, טוב לו להרגיש שמצאו אותו....
|
|
לא כ"כ מסתדר עם מה שאני יודעת על היצע וביקוש. (יש פחות סוכריות מילדים ולכן לכל ילד יש הרבה סוכריות??)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 18:26 |
|
| |
אל תדאגי, תתפללי הרבה וה' יסלול לו את הדרך אליך 
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 15:54 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 15:45 |
|
| |
זה לא מצחיק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 15:42 |
|
| |
| between כתב: |  | סגולה למציאת אבידה:
"אמר רבי בנימין הכל בחזקת סומין עד שהקב"ה מאיר את עיניהם, מן הכא ויפקח אלוקים את עיניה ותלך ותמלא את החמת"
אלקא דמאיר ענני, אלקא דמאיר ענני, אלקא דמאיר ענני, בזכות הצדקה שאני נודב לעילוי נשמת רבי מאיר בעל הנס זכותו יגן עלינו למצוא את האבידה שאיבדתי.
|
|
חחחחחח......
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 15:32 |
|
| |
סגולה למציאת אבידה:
"אמר רבי בנימין הכל בחזקת סומין עד שהקב"ה מאיר את עיניהם, מן הכא ויפקח אלוקים את עיניה ותלך ותמלא את החמת" אלקא דמאיר ענני, אלקא דמאיר ענני, אלקא דמאיר ענני, בזכות הצדקה שאני נודב לעילוי נשמת רבי מאיר בעל הנס זכותו יגן עלינו למצוא את האבידה שאיבדתי.
|
|
|
|
|