בית פורומים הנה ימים באים

החגיגה נגמרה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/1/2010 19:01 לינק ישיר 
החגיגה נגמרה

זה לא איום זה יבוצע

תוך כמה ימים הפורום יהפוך לפורום נעול דהיינו רק מי שיקבל ממני אישור כניסה יוכל להיכנס

אני כבר מודיע שהתנאי להיכנס לפורום יהיה 5 הודעות בשבוע

ומי שלא יעמוד בתנאי הזה ייחסם

אז תמשיכו להסתלבט ולקרוא פה בכיף אבל אוטוטו זה נגמר

אתם חושבים שאני מאיים נו.. נראה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2010 11:28 לינק ישיר 

בס"ד

לבקשתך  ידידי  המשקיף  היקר ...

הבאתי  את  הפירוש  של  חז"ל  וגר  זאב  עם  כבש  וכו'...

מתוך  ישעיהו   י"א ...

ו וְגָר זְאֵב עִם-כֶּבֶשׂ וְנָמֵר עִם-גְּדִי יִרְבָּץ וְעֵגֶל וּכְפִיר וּמְרִיא יַחְדָּו וְנַעַר קָטֹן נֹהֵג בָּם. ז וּפָרָה וָדֹב תִּרְעֶינָה יַחְדָּו יִרְבְּצוּ יַלְדֵיהֶן וְאַרְיֵה כַּבָּקָר יֹאכַל-תֶּבֶן. ח וְשִׁעֲשַׁע יוֹנֵק עַל-חֻר פָּתֶן וְעַל מְאוּרַת צִפְעוֹנִי גָּמוּל יָדוֹ הָדָה. ט לֹא-יָרֵעוּ וְלֹא-יַשְׁחִיתוּ בְּכָל-הַר קָדְשִׁי

וזאת  למה?

כִּי-מָלְאָה הָאָרֶץ דֵּעָה אֶת-יְהוָה כַּמַּיִם לַיָּם מְכַסִּים.

פירוש  הרד"ק  לפסוקים  של  ישעיהו  י"א  -    פס'   ו' - ט'

[יא, ו] וגר זאב - יש מפרשים: כי בימות המשיח יתחלפו טבעי החיות והבהמות וישוב למה שהיה בתחילת הבריאה ובתיבת נח, =    כלומר  החלשים  והחזקים  והעשירים שייזהרו  בכיבוד  העניים  וכן  החכמים  ייזהרו  בכבודם  של  פחות  חכמים  מהם  וכו'... 

כי בתחלת הבריאה, אילו היה אוכל האריה  (את) השה (אז  חס  ושלום) הנה נשחתה הבריאה ( שהיו  בתיבת  נח) ומה אכל האריה או זולתו מן הטורפים אוכלי בשר, כי אם (חס  ושלום) אכל בשר משאר החיות והבהמות

הנה היה חסר העולם אותה בריה,

כי כולם נולדו זכר ונקבה,

לא יותר ולא המתינו מלאכול עד שפרו ורבו הנטרפים,

אלא בודאי אכלו עשב השדה עד שפרו ורבו הנטרפים,

והיה טבעם מאותו היום ואילך לאכול בשר,

וכן בתיבת נח, אילו אכלו הטורפים הנטרפים הנה חסרה אותה הנטרפת מן העולם,

כי שנים (זוג) שנים נכנסו ולא יותר,

אלא אם כן נאמר כי שבעה שבעה שהכניס מן הטהורה היו לצורך הטורפים.

ויש מפרשים: כי כל זה משל, כי הזאב והנמר והדוב והאריה הם משל לרשעים העושקים והגוזלים שהם לחלשים כמו החיות הטורפים לנטרפים,

והכבש והפרה והעגל והגדי הם משל לענוי ארץ,

ואמר כי בימות המשיח יהיה שלום בארץ ולא ירעו איש את חברו.

ולא יתכן זה הפירוש לפי שאמר לא ירעו ולא ישחיתו בכל הר קדשי,

ובימות המשיח בכל העולם יהיה שלום

כמו שכתוב: וכתתו חרבותם לאתים וחניתותיהם למזמרות ולא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה.

ואמר: ונכרתה קשת מלחמה,

ואמר במשיח: ודבר שלום לגוים?!

והנכון כי טבע החיות לא תתחלף ויטרפו ויאכלו בשר כמו שהם עושים עתה,

אלא הבטיח את ישראל שהחיות הרעות ( המחבלים  בתהליכי  שלום  תמורת  הקרבה  עצמית  למען  ה'  יתברך ולקיים  את  רצונו  יתברך  ומצוותיו לשם  שמים  וקידוש  שמו)  לא יזיקו בכל ארץ ישראל,

זהו שנאמר לא ירעו ולא ישחיתו בכל הר קדשי, והטעם: כי מלאה הארץ דעה את ה',

כיון שהם טובים ושמרו דרך ה' לא תשלוט בהם חיה רעה (ומזיקים ומכשילים  חס  ושלום) ולא בבהמתם ובכל אשר להם,

כמו שהבטיח על ידי משה רבינו עליו השלום,

והשבתתי חיה רעה מן הארץ,

ואפילו אם יעברו בארץ לא יזיקו.

[יא, ז] ופרה ודוב תרענה וגו' - וכן אמר בהושע הנביא:

וכרתי להם ברית ביום ההוא עם חית השדה ועם עוף השמים וגו'.

ומה שאמר ואריה כבקר יאכל תבן, ( ענין  של  משל) כאלו יאכל תבן כמו הבקר שלא יטרוף בשר הבהמה

בארץ ישראל אם לא ימצאנה נבלה. =  כלומר  שהחזקים  יזהרו  בכבודם  של  חלשים ועשירים  יזהרו  בכבודם  של  העניים ובגמילות  חסדים  וכו'...

ויש לפרש עוד הענין: דרך משל, והארי והדוב והנחש הם משל לאמונות הרעות,

ופירש ופרה ודוב תרענה, כי כל עסק הבהמה לא יהיה,

אלא לעסוק בעבודת האל,

ולא להבלי העולם,

וזהו שאמר: כי מלאה הארץ דעה את ה'.

ומריא - יש אומרים: שהוא מין ממיני הבקר הגדולים.

ויש מפרשים: המפוטמים שבבהמות יקראו מריאים,

וכן תרגם יונתן: ופטים: ופרה ודוב - ודוב היא הנקבה,

וכן ותצאנה שתים דובים, וכן עז עזים רחלים,

וכן: ילדיהן ירבצו יחדו.

[יא, ח] ושעשע, מאורת - כמו חור נקרא כן, לפי שיכנס ממנו למקום שהנחש בו,

וכן המנהרות אשר בהרים שפירשנו,(שהם)המערות,   ויש להם חור שתכנס ממנו האורה,

לפיכך נקראו כן,

והפסוק כפול בענין במלות שנות.

ופירש גמול ( שניגמל) – כמו יונק אלא שגמול נקרא בעת השלמת יניקתו,

ואמר: יונק וגמול, לענין הנחש, לפי שהנחשים נמצאים פעמים בחורי הבית והקטנים מטפחים בקרקע הבית ובחורי הקירות.

ופירש הדה – כמו ידה, ר"ל שלח ידו,

והנה איבת הנחש הנגזרה בימי בראשית עם האדם,

תסתלק בימות המשיח בכל ארץ ישראל,

ולעם ישראל בכל מקום שילכו לא יזיקם נחש ולא חיות רעות. = כלומר  היצר  הרע  וכת  דילה =  הסיטרא  אחרא

ויונתן תרגם: מאורת צפעוני חיזו גלגלי עייני חיוי חורמן,  =  כלומר  שעיני  הנחש  נראים  כאבן  יקרה  נוצצת  מתוך  החור  באדמה  והאדם  שבא  להושיט  ידו  לקחת  את  מה  שהוא  חושב  שזה  יהלום  או  אבן  יקרה  דומה,  אז  הנחש  המסוכן  נושך  אותו  ומקיש  אותו  רחמנא  ליצלן...

פירוש, כי הנחש כשהוא בחורו, = במאורתו =  במקום  בו  הוא  שוכן  מתחת  לאדמה = כלומר: יוצא  להתקיף  לפתע  כמו  היצר  הרע  או  כתוצאה  מסיכסוך  והגאווה  והכבוד  שגורמים  לאדם  לסכן  את  עצמו  להשיג  את  רצונו  בכל  מחיר   =  בדומה  לאדם  שרוצה  להוכיח  לחברה  את  גבורתו  לנצח  נחש  ארסי  הנמצא  בתוך  מאורתו  ומסכן  את  חייו  בכך  רחמנא  ליצלן

והוא מקום חשך (מאורת  הנחש שהוא  הבור  באדמה) וגלגל עינו מאיר והיונק רואה את האורה מבחוץ וסבור אבן מאירה היא או זכוכית ומושיט ידו לקחת אותו הדבר, שסבור נוגע בצפעוני ולא יזיקנו הצפעוני.

וזכר פתן וצפעוני – לפי שהם רעים שבמיני הנחש ואע"פ כן לא יזיקו,

כל שכן שאר הנחשים. =  שליחי  היצר  הרע  =  השטן  ושאר  אנשים  או  בריות  שדרכם  ומעשיהם  ליגרר  אחר  הטומאה ( כמו  תאווה  לזנות  וניאוף ולבוא  על  אישה  נידה  וכו'...  רחמנא  ליצלן...

[יא, ט] לא ירעו - כל ארץ ישראל קרא הר קדשי. וטעם הר - לפי שהיא גבוה מכל הארצות.

והטעם למה לא ירעו?

כי מלאה הארץ דעה את ה'.  =  כלומר  יידעו  הלכות  התורה  מה  מותר  ומה  אסור  וכן  מה  טהור ומה טמא ולמה  צריכים  להישמר  בהם  וכו'...

הארץ – ר"ל ארץ ישראל,

כמו שאמר ירמיהו הנביא: כי כולם ידעו אותי מקטנם ועד גדולם וגו'.

כמים לים מכסים - מקום המים יקרא ים,

המים ממלאים אותו המקום עד שמכסים אותו,

שלא יראה קרקע הים.   =          כך  חכמת  התורה  והדבקות  במצוות  ה'  יתברך  והתמדו  בתלמוד  תורה תשכיח  ממנו  את  החטא  שנקרא  קרקעית  הים  וייזהר  בהמשך  מהחטא וכו'...

ועוד  נאמר:  חנוך  לנער  על  פי  דרכו,

גם  כי  יזקין  לא  יסור  ממנה ...

הפירוש של  נועם  אלימלך  ע"ה לפסוק  זה  אומר:

כלומר  כשאדם  הוא  בנערותו  מתגבר  על  יצרו  הרע  ועל  הנסיונות  אז  לאחר  זמן  בזקנותו  ישמח  כאשר  יקיים  את  התורה  לשמה  בכדי  לעשות  נחת  רוח  ליוצרינו  ולעשות  רצון  בוראינו  אשר  סייע  בידו  להתגבר  על  היצר  הרע  ולזכות  לעולם  הבא...

ולעומת  זאת  כאשר  האדם  בנערותו  (בזמיו  נעוריו)  התפתה  אחרי  היצר  הרע  ונכשל  בנסיונות  שהיו  לפניו בעיקר  בפגם  הברית  וכו' ...

אז  כאשר  יזקין  ( יתבגר  ויחכים ) ויחזור  בתשובה  לשמה בכדי  לעשות  נחת  רוח  ליוצרינו  ולעשות  רצון  בוראינו  יתבייש  במעשיו  בזמן  היותו  נער  שהתפתה  ליצר  הרע  ולתאוותיו  אבל  יכיר  וידע  את  השגחתו  של  הבורא  יתברך  וישתדל  בכל  כוחו  לחזור  בתשובה  למרות  הבלבולים  שעוברים  עליו  כתוצאה  מנפילתו  הרוחנית  כאשר  היה  בתאוותיו  ורצונותיו  אחר  מלכודות  היצר  הרע  וכת  דילה ( שם  רשעים  ירקב)  כלומר: מלכודות  היצר  הרע  הם  בדר"כ  עינינים  גשמיים הגורמים  להתחממות  ולגירוי  החשק  כמו  רדיפת  התאוות  של  ניאוף  ויחסי  מין  כשרים  ואסורים ורדיפה  אחר  הכבוד  להשגת  ממון  לשלוט  על  אחרים  בכח  הכסף והממון וכו'  שזה  עיקר  פיתוי  היצר  הרע  להכשיל  האדם  בפגם  הברית  שזה העניין  שהכי  שנוא  על  הבורא  יתברך  ( והוכה  לדבר  זה  בעצת  בלעם  הרשע  לבלק  להחטיא  את  עם  ישראל  בזימה  וניאוף  עם  בנות  מדיין  וכו'  כי  עניין  זה,    ה'  יתברך הכי   שונא  והכי  מקפיק  מכל  עבירות  המצוות  בתורה  שנאמר:  אם  לא  בריתי,  חוקות  שמים  וארץ  לא  שמתי...... 

ולמרות  זאת  צריך  לזכור  שהתיקון  לפגם  הברית  הוא  רק  לחזור  בתשובה  ולעזוב  את  החטא (  ההרגלים  של  ניאוף  וזימה  בין  במחשבה  בין  בדיבור  ובין  במעשה  צריך  האדם  לעזוב  ולשנות  את  הרגל  חייו  בצורת  חיים  לדשה  של  התבודדות  ותפילה  ל -   ה'    ולהתחתן  עם  אישה כשרה  ולהוליד  ילדים  יראי  שמים  לקידוש  שמו  יתברך  ולהידבק  בתפילות  ותלמוד  תורה  ומצוות  וגמילות  חסדים  לשם  שמיים  ולקוות  לישועת  ה'  בכדי  שתפילותיו  יתקבלו  ותשובתו  תהיה  רצויה  ומקובלת  לפני  מקום  כיסא  כבודו  יתברך  ב"ה   ולא  להתייאש  מהפורענות וכו'

שנאמר:  מודה,     ועוזב, (את  החטא  והרגליו  הרעים  מצד  הטומאה)    בע"ה  ירוחם.......

וכן  יהי  רצון  יתקיים  הפסוק :

בירושליים  תנוחמו .... 

שא  ברכה  ידידי ...

וקווה  אל   ה'  חזק  ויאמץ  ליבך  וקווה  אל   ה' .....

והמשכילים  יזהירו....

כן  יהי  רצון....

שבת  שלום  ומבורך  לנו  ולכל  עמו  ישראל  בכל  אשר  הם ....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2010 18:05 לינק ישיר 

מודה. כותבת גם פה גם בעוד פורום או שניים מידי פעם. לא יותר מדי.
שבת שלום ומספיק עם הכעס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2010 17:27 לינק ישיר 

כן אבל כאשר אני שואל שאלה כמו איך להסביר את הנבואה שגר זאב עם כבש ואף אחד לא מנסה לתרץ סימן רק שפה קוראים ולא משתתפים

את כותבת בפורומים אחרים כדאי שתכתבי גם כאן

אבל לא סליחה פה רק קוראים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2010 13:26 לינק ישיר 

להלן קטע רלוונטי מתוך האשכול "למה הפורום גווע" שהוכנס ע"י המשקיף ב-13.1.

"הפורום יכול מצידי להיות רדום וכאשר תעלה סוגיה אז כולם יתחילו לכתוב ככה זה בהרבה פורומים

ראה המייחל סליחה עוד יוד המיייחל שהוא הרבה זמן לפני שני הודעות שלוש ביום ולפעמים בימים טובים אז 10 הודעות ראה גם פורום של מרדכי אותו דבר ואפילו יש ימים שלמים בלי הודעות אז מה

אם אני רוצה פורום של גאולה לא כל יום יש חידושים בנושא הגאולה תחפשו חידושים חפשו חומר מעניין נביא אותו ואם יהיה על מה לדון אז יהיו תגובות"

כפי שרואים לעיל המשקיף בעצמו אומר ש"לא לכל יום יש חיודשים בנושא" אז איך הוא מצפה שנגיב 5 פעמים בשבוע. מה סתם לכתוב שטויות על דא ועל הא. אני בכל אופן לא רואה בזה טעם.

כשהפורום נפתח הניהול היה עממי וידיודתי, ונראה לי שכעת הטונים השתנו.
מה דעתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2010 07:00 לינק ישיר 

אין לא יהיה יותר פורום לצפייה תלכי לקרא עיתונים שם זה לצפיייה בלבד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 23:04 לינק ישיר 

מה הקטע כל פעם לשכנע "לא לפורום סגור" ?! משקיף יקר תעשה מה שבא לך,
רק על הדרך תסביר לנו מה שונה פה מפורום אברכים?????? מבחינת כמות המגיבים?

ויותר מזה מה הקטע כל פעם לרצות פורום סגור רק בגלל שלא מגיבים?

מה לעשות אנשים עסוקים ולא תמיד אפשר לתת את ההשקעה המצופה,
והכל בתקוה לתת ...אז? אז ב"ה יש אותך ואת נועם ופה ושם כמה ניקים שצצים פעם ב...

לדעתי הדלה שקול מה היעד שלך...וזהו...

אישית לא חושב שאמשיך פה במידה ותחליט על פורום סגור...ולא נראה לי שזה מעניין מישהו.

אם אתה רוצה קומונה קטנה עם דלתיים סגורות ובלעדיות על תכנים...בבקשה...זה יכול להתאים לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 12:47 לינק ישיר 

בהחלט מסכים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 11:05 לינק ישיר 

תשובה למצפה.

אם הפורום ינעל רק למגיבים קבועים יישארו באמת רק המשקיף, נועם ועוד 2-3 שמגיבים יותר מאחרים. בשביל זה לא צריך פורום, אפשר לכתוב מיילים לתפוצה קטנה.

אז שוב כמו שציינתי, הפורום צריך להשאר פתוח לצפיה לכלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 10:45 לינק ישיר 

גם אני נוטה להסכים איתם
יחד עם זאת חושב שכל המשתתפים והקוראים צריכים להגיב ולשתף אותנו בדיעותיהם
אם אתם רוצים שזה יהיה פורום פתוח לכולם אז כשמו כך צריך  להגיב ולשתף אותנו בדיעותיכם החכמות!!
מי יודע אולי דוקא דיעה שלא נשמעת היא אמיתית ותחזק את כולנו...
זה קצת קשה שרק 3-5 חברים מגיבים באופן קבוע בממוצע והיתר רק קוראים
חשוב שעוד צופים יצטרפו ויהיו פעילים
אני מבין שלא תמיד יש חשק/זמן וגם אני לא תמיד מגיב באופן אינטנסיבי
אבל חשוב להשתדל
חזקו ואמצו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 10:21 לינק ישיר 

מצטרף לבקשוץ הנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 10:17 לינק ישיר 

אני חושבת שכדאי להשאיר את הפורום פתוח ולתת להגיב מתי שנוח למגיבים. אם הפורום יהפוך לסגור ויידרשו 5 תגובות בשבוע, אז ישארו רק משתתפים מעטים, וכל הידע החשוב שמקבלים בפורום יימנע מקוראים אחרים.
אני מצטרפת לניק טיפת יוסף ומבקשת שאם בכל זאת אתה רוצה לסגור את הפורום לכותבים מזדמנים, אזי תשאיר אותו פתוח לצפיה, וזאת כדי לחזק את כל הקוראים.
היות ואני מגיבה רק לעתים מזדמנות, בודאי אחסם, ואצטער על כך מאוד.
אז אנא, משקיף, שקול מחדש!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 22:10 לינק ישיר 

בס"ד!
כדאי אולי לשקול לנעול רק מלהגיב. כי אחרת אין זיכוי הרבים ולא עידודם וחיזוקם הרוחני לקראת הגאולה הקרבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 21:19 לינק ישיר 

זה כל הפורומים ככה בזמן האחרון...
פשוט אין הרבה על מה לדבר, עוד מעט בע"ה
יתחיל אקשן ואז ניתן בראש...
פשוט מחכים לאקשן, משעמם פיתה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 20:43 לינק ישיר 

בס"ד!
אז קבל הודעה ראשונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2010 19:37 לינק ישיר