בית פורומים עצור כאן חושבים

החרדים והאימיש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/1/2010 23:40 לינק ישיר 
החרדים והאימיש

בס"ד
בבטאון הבוגרים האחרון של האוניברסיטה הפתוחה (עדכן) הופיעה כתבה של פרופסור בנימין נויברגר בנושא כת היאמיש בארצות הברית ויחסיה עם השלטון המרכזי, תוך השוואה לנעשה בישראל ביחסי חרדים - מדינה.

http://www.openu.ac.il/Adcan/adcan51/Pages_3-7.pdf

הכתבה מציגה לכאורה את כת האימיש כאנשים עם דרך חיים עקבית המוכנים לותר על כסף בשביל עקרונותיהם וגם את החרדים כאנשים עם דרך חיים עקבית המוכנים לותר על עקרונותיהם בשביל כסף.

כמו כן הכתבה מציגה את התמודדויות הרשויות בישראל ובארצות הברית עם השונות של קבוצה מהזרם המרכזי בנושא תשלומי ביטוח לאומי, שרות צבאי וכד'.

אשמח לדעתכם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 20:48 לינק ישיר 

ירוחם
אם זה היית אתה נראה אם אתה זוכר. מי ישב ליד החלון ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 19:37 לינק ישיר 

לא ראיתי אותכם מדקדקים על מילה ומעשה- בביאור אגדות- כפי שניתחתם  את המילים ופסלתם את הסיפור,

קרדיולוג! מי  היה ברכבת לפילדלפיה? אני? או אתה?

אורפו! אתה לא יודע הלכה- אין כל איסור מדאוריתא לגלח את השפם! הסטודנט ידע הלכה, והבין כי גילוח השפם נבע אולי  -שהפריע לאכילה, וכידוע השו"ע פוסק  שבמקרה כזה שמותר לגלח,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 19:12 לינק ישיר 

שתי הערות קטנות:
שם הקבוצה הוא אמיש. לא אימיש. לא איימיש. פשוט אמיש. מתחרז עם ברי חמיש.
דבר שני. הבדיחה על המפגש ברכבת כנראה לא קרתה. לאמישים אמנם יש זקנים אך אין שפמים. זה יוצר לוק יחודי שמבדיל אותם אפילו מהציבור החרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 16:56 לינק ישיר 

נדמה לי שלקחתם משפט אחד, ממכלול וערכתם עליו דיונים.

בסך הכל בניגוד לאימיש שהתגייסו לשרות לאומי בארצות הברית במקום שרות צבאי החרדים אינם עושים כן, אלא נצמדים בכח לפטור תורתו אומנותו גם מי שאינו זכאי. ההתיחסות של הציבור החרדי לתשלומי מס הכנסה (מע"מ הם נאלצים לשלם). האימיש מוותרים על קצבאות ואילו החרדים רק מנסים להגדיל אותם (לקיים מה שנאמר יגיע כפיך כי תאכל, בהצבעה בכנסת של נבחריהם).

אז אני מקווה שהמשפט מובהר.

ניתן להתקדם לגופה של תשובה.

הבעיה היא התמודדות נכונה של המדינה עם קבוצה כזו.

(נ.ב. ואולי ראוי גם לערוך דיון נפרד על הערבים בישראל אולם לא כאן המקום לעורכו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 16:05 לינק ישיר 

ירוחם
לא דייקת בסיפור.

כשהזקן הזדהה מהאמיש, הסטודנט ענה לו, וודאי אתה משמר תרבות עתיקה וחשובה, כל הכבוד שאתה שומר על תרבותך, בשם הרב תרביות והפלולריזם....

אבל האמת היא, שאני רוצה שאחרים ישמרו תרבויות עתיקות, לא על חשבוני....

תלמיד טועה

אם לא שמת לב, פותח האשכול כתב ש"החרדים מוותרים על עקרונתיהם בשביל כסף".
אתה יכול לתרגם את המשפט לעברית מדוברת ?

לדעתי מרכא טפחא צודק, מוותרים על ערכים של אוהבת לרעך כמוך, של לב טוב, וסוחטים דירות מחותן שחוטף התקף לב.

תוקן על ידי קרדיולוג ב- 20/01/2010 16:07:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 11:28 לינק ישיר 

ברכבת מניו יורק לפילדלפיה, ישב סטודנט יהודי, ומולו ישב איש עם זקן עבות מעיל שחור ומגבעת רחבה

פנה אליו הבחור היהודי ואמר לו- תראה אתה מבין למה שונאים אותנו,? בגלל אנשים כמוך, שחיי כמו בימי הבינים, ולא זורם עם הזרם של העולם המודרני, דבוק במורשת אבותיך הגלותיים,

הזדקף האיש ואמר בכעס- באיזו זכות אתה מרשה לעצמך להעיר לי, זכותי ללבוש את הבגדים שלבשו אבותי ההאמישים בהולנד,

סליחה סליחה אמר הסטודנט- חשבתי...- לא ידעתי שאתה האמיש הולנדי וכו' וכו''  בהחלט בהחלט מותר לך ללבוש ולהתנהג כמו אבותיך.

ולמה אסור לי אם כן להתנהג  ולהתלבש כמו אבות אבותי מפולין?- אמר לו האיש בחיוך

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 20/01/2010 11:31:23

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 10:32 לינק ישיר 

כת האיימיש בחרה בפרישה מהעולם ובחיים לעצמם, הם לא מתגייסים לצבא (בתקופות שבארה"ב היה שירות חובה), לא משמשים כמושבעים ולא נהנים מחידושי הטכנולוגיה  ומהממשל.
הדבר הקרוב לכך ביותר אצל יהודים הם נטורי-קרתא, החרדים מעולם לא בחרו בפרישה מהעולם ובאי-הנאה ממנו או מהממשל הם בסך הכל קבוצה שמנסה לשמר חברה מסורתית עם לבוש מיוחד וכו', כמוה יש רבות בעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 08:42 לינק ישיר 

מרכא טפ..
האופן כללי המגזר החרדי עני יחסית וזה בגלל בחירה בסגנון חיים.
זה אינו ויצור על כסף?
לא בדקתי אבל אני מניח שגם בקרב האיימיש יש כאלו ההולכים על הגבול האפור בענייני ממון ואפילו נוכלים. אם אין אז הם צריכים לרשום פטנט עולמי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 05:31 לינק ישיר 

באמת צ"ע מדוע לא התפתחה כת איימיש יהודית.
הדבר הדומה ביות שקראתי עליו הוא בעלז לפני הושאה שנמנעו בשימוש בחשמל ועוד (אני לא בטוח שזכרוני אינו מטעה אותי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2010 00:42 לינק ישיר 

שרפ כתב:
בס"ד
המוכנים לותר על כסף בשביל עקרונותיהם.
 וגם את החרדים כאנשים עם דרך חיים עקבית המוכנים לוותר על עקרונותיהם בשביל כסף.

אשמח לדעתכם.

טעות מכוונת ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החרדים והאימיש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext