בית פורומים חרדים מתוקים

מתוסכלת - סוכר בבקרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/1/2010 21:32 לינק ישיר 
מתוסכלת - סוכר בבקרים

שלום עליכם חרדים מתוקים

לצערי אני נמנית בקבוצה זו גם :) קצת רקע עלי: אני סבלתי מסכרת הריון ב2 ההריונות האחרונים שלי, ולצערי זה "נדבק". אין לנו שום סכרת במשפחה, והדיאגנוזה שלי כמובן סכרת סוג 2, ב"איזון" של דיאטה + התעמלות.
יש לי שאלה -

אני כבר הרבה חודשים אוכלת מאוזן ביותר - לפי ההוראות המדוייקות של הדיאטנית, ובכ"ז הסוכר שלי בבוקר ממש על הפנים, נע בין 116 (במקרים הטובים) ו146 (במקרים הפחות טובים!!) הדבר הכי מעניין שמשום מה, זה לא קשור למה שאני אוכלת ביום שלפני זה!

אני מפחדת לדווח על זה לרופאה כי אני מאודדד לא רוצה להתחיל טיפול תרופתי. על אף כל זה - הHB1AC שלי הוא תקין (5.8 בבדקישה האחרונה לפני שבועיים)

יש מישהו אחר כאן שגם סובל מסוכר גבוה בבקרים?? אשמח מאוד לקבל קצת אינפורמציה בענין.

תודה רבה ושבוע טוב

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 23/01/2010 22:20:32

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 23:57 לינק ישיר 

לכבוד אםבישראל

תכנסי לקישור אם יש יותר שאלות אז את יכולה לשאול באישי

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2744725&forum_id=20958

אני יגיד לך דבר אחד אמיתי בחודש הראשון שנודעה לי שיש לי סוכר זה מאוד שבר אותי אבל היום אני חיי ב"ה לכל אחד יש לו את התפקיד שלו בעולם הזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 09:28 לינק ישיר 

סוכרת זה כשל מערכתי, לא מדע מדויק. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 09:11 לינק ישיר 

המדע המדויק נמצא אצל מי שברא אותך, אנחנו כאן צריכים להשמע להוראות היצרן, מי שלא עושה כן נפעת המכונה ואז רוצים או לא, צריך לחשוב מה עושים בכדי להחזירה לפעילות תקינה מה שיותר מהר.
עכשיו זה בידיך, תטפלי בעצמך תחסכי לך בעיות. לא תטפלי מפחד - את מוזמנת להגיע איתי לאחד מבתי החולים בארץ למחלקות עיניים, דיאליזה, אורטופדיה וכו'.... ואח"כ נמשיך הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2010 07:10 לינק ישיר 

והבוקר? 112.... לכו תבינו. קשה לי להשלים שסכרת אינה מדע מדויק-!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 13:13 לינק ישיר 

הסיבה לקפיצה בבקרים נעוצה בעניין שהגוף במנוחה והלבלב אין לו צורך להפריש אינסולין, אך כדי לקום בבוקר לתפקד הכבד מפריש סוכרים במיוחד אם לא אכלת ממש לפני השינה. וזו הסיבה לקפיצה הגדולה.
אם תיקחי כדור בלילה זה יאזן לך את רמות הסוכר.
אבל כפי שכולם אומרים לך - קחי את עצמך בידיים רגע לפני שמתחיל נזק.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/1/2010 12:01 לינק ישיר 

נתחיל מהסוף-כן, בודאי שיש קפיצות בזמנים מסוימים! איזו מין רופאה יש לך?
167 זה לא תקין.
אני יודעת שכדורים זה מפחיד, אבל הם לא יזיקו ללבלב. תראי את זה כמו משקפיים, הם לא מדרדרים את הראיה אלא עוצרים התדרדרות. להפך-אם לא לוקחים כדורים מצב הלבלב עלול להתדרדר.
להרבה סוכרתיים, כולל הבן החמוד שלי, יש נטיה לקפיצה של ערכי סוכר לפנות בוקר. למה? ככה. את יכולה לנסות לבדוק סוכר בחצות ושוב בשש או שבע בבוקר ולראות אם יש הפרש רציני. אם זה כך זה אומר שהסוכרת אכן חוגגת אצלך. גם הקפיצות שציינת מעידות על זה. מה לעשות? להתחיל להשקיע יותר באיזון. המצב שלך לא נשמע אמנם גרוע כרגע, אבל בסוכרת לא לוקחים סיכונים ולא מורחים זמן. הזמן פה הוא קריטי. ונזקים שנוצרו לא ניתנים לתיקון!
קחי את הענין עכשיו בידיים, תמצאי רופא מומחה-מאוד חשוב! ואל תפחדי מתרופות. אינסולין הרבה יותר גרוע, לא חושבת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 10:32 לינק ישיר 

גם 167 זה גבוה, והכדורים בד"כ באים לגרות את הלבלב לפעילות סדירה, קחי את עצתה של אבטיח, וקחי דוגמה מדריידל ואני בטוחה שמצבך יושפע לטובה.
לצערי אני רואה מה קורה בשטח- אני נאלצת לטפל במצבים איומים, תאמיני לי אני בוכה אחרי כל טיפול שאני יודעת ואומרת מראש זה רק להקלה מועטה - כי זה חסר סיכוי להחלמה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/1/2010 10:10 לינק ישיר 

הנה - שעתיים אחרי ארוחת בוקר יש לי 100... מה רע? :)

והעמסת הסוכר מעל 200 (זה היה 263) היה בהריון, ואילו האחרון שעשיתי היה 167.

אבטיח - אני מאוד מפחדת לקחת טיפול תרופתי כי באיזשהו מקום אני חושבת שזה לא רק תוספת לפעילות הגופנית התקינה, אלא בא להחליף את פעילות הלבלב... אני מפחדת לקחת משהו שאני לא אוכל להגמל מזה. אני לא טיפוס של לקחת תרופות.... מאוד מעניין למה זה דווקא בבוקר, ולא תמיד. לפעמים כן יותר טוב בבוקר, וזה נראה ממש לא קשור למה שאני אוכלת. זה הדבר הכי מעניין.

והנה שאלה לנשים: האם אתן שמות לב לקפיצות משמעותיות בזמנים מסויימים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 09:48 לינק ישיר 

מספיק שהיה בהעמסת סוכר מעל 200. והHBA1C קופץ פתאום סתם באמצע החיים, תזהרי ואל תשחקי באש, לכי לרופאה שלך ותתחילי לטפל. אני לא רוצה להפחיד, אבל כל מי ששיחק סיים את חייו או חסר כליה או עם דיאליזה או חסר ראיה או חסר גפה, שלא לדבר על בעיות לב וכו'.
החכם עיניו בראשו ודואג רגע קודם לאיכות חייו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/1/2010 09:48 לינק ישיר 

יכול להיות שיש לך פשוט נטיה כזו, שערכי הסוכר קופצים בשעות הבוקר המוקדמות (לפנות בוקר), וזו תופעה ידועה. היא כשלעצמה לא ממש בעיה, אבל זה כן מצביע על סוכרת פעילה. זאת אומרת שהסוכרת שלך לא הולכת להעלם, ויתכן שאת כן צריכה להתחיל תרופות. זה לא סוף העולם, ואפשר בהחלט להתחיל טיפול תרופתי ואח"כ להפסיק אם מצליחים להתאזן, כמו דריידיל שלקח תרופות והצליח להתפטר מהן. עצתי לך להתייעץ עם רופא טוב ולא לפחד מטיפול תרופתי, הוא נועד להציל אותך מדברים גרועים יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 09:37 לינק ישיר 

אני דווקא כן בודקת אחרי אוכל גם ובחיים לא היה לי מעל 200 - רק בהעמסת סוכר.

אני כבר עם הסכרת לא מעט זמן ובכל התקופה הHBA1C תמיד תקין לי ורק הערכים על הבוקר הם הבעייתיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 08:10 לינק ישיר 

אין בכל זאת, דחוף! טיפול רפואי לפני שיקפצו הערכים של הHBA1C .ומסתומא את לא בודקת אחרי האוכל שזה בטוח בטווח של 200 ומעלה....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/1/2010 07:48 לינק ישיר 

אוקיי אז ככה, כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב:

כיכר כסף: אני לא בהריון כעת. ואני אוכלת לפני השינה, אני יודעת שזה אמור לאזן אותי. אני אוכלת בדיוק מה שהדיאטנית אמרה לי לאכול, למשל אתמול בלילה אכלתי 3 פרכיות תירס עם רבע אבוקדו (היא דוגלת בפחמימה ושומן לפני השינה, כבר ניסיתי פחמימה וחלבון וזה ממש לא עזר) והסוכר שלי הבוקר היה 135...

דריידיל: גם לי גלו עולם ומלואו (כן כן הכולסטרול וברזל וכל מיני מרעין בישין) אך ב"ה השתלטתי על הכל מלבד הסוכר הגבוה בבקרים. אני גם עושה המווווווון הליכה, והתעמלות קרדיו אחרת כדי להיות מאוזנת, ובמשך היום אןי לי בעיה, זה רק הבוקר, ולכן הHB שלי הוא תקין כנראה, אך בכ"ז זה מאוד מתסכל אותי. אני לא מזלזלת חלילה ואני מתנצלת אם ככה נשמעו פני הדברים.אני מודעת לכך שסכרת הינה מחלה רצינית וחייבים לתת לזה את היחס המתאים, ומה שאני מנסה להגיד זה אני חושבת שאני כן נותנת לזה את היחס המתאים אך בכ"ז.....!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2010 00:11 לינק ישיר 

סוכרת זה לא איזה צינון כן יגיד לרופא או לא סוכרת זה דבר מסובך אם לא מטפלים כמו שצריך

אםבישראל שבוע טוב

לי נודע לפני כמה חודשים שיש לי סוכרת וזה היה 312 חוץ מהסוכרת בבדיקות מצאו עוד כמה דברים טובים הכל ביחד המצב הבריאות שלי היה מאוד לא טוב ואפילו קצת מסוכן

היום ב"ה אני חיי כמעט חודש בלי כדורים והבדיקה סוכר בבוקר פחות ממאה ירדתי מהמשקל ואני אוכל מה שמותר בגבול ומשאסור אז אסור היום כ15% מכלל הציבור סובל מסוכרת זה החלק שיודעים ואני לא מדבר על החלק שלא יודעים או לא רוצים לדעת

זה לא קל אני אומר לך את זה אבל אם תשמרי על עצמך כמו שצריך את יכולה לחיות בעז"ה עד מאה שנה טובים

והעיקר בטיפול בסוכרת זה ללכת. לפעמים זה יותר חשוב מהכדורים. אני היום ב"ה בלי הכדורים הולך בשבוע בין שלוש לחמש שעות על תחשבי לשניה שזה קל לי כל יום ללכת אבל אם תחשבי על השנים היותר רחוקות מתי שהמצב כבר לא יהיה טוב ואז אי אפשר לתקן את הנזק או תראי אנשים שזלזלו בסוכרת והמצב הבריאות שלהם היום על הפנים זה יתן לך הרבה חיזוק לשמור.

בפורום הזה לי אישית עזר לי הרבה יש כאן הרבה עצות מתכונים וכו' 

רפואה שלימה

תוקן על ידי דריידיל ב- 24/01/2010 00:13:52

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 24/01/2010 00:18:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2010 22:21 לינק ישיר 

סוכר גבוה בבקרים נובע הרבה פעמים כי לא אכלת כלום לפני השינה.
ורצוי שתדווחי ע"כ לרופאה שלך אם את לא רוצה בעיות בעתיד, או חלילה לעוברך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > רפואה ובריאות > חרדים מתוקים > מתוסכלת - סוכר בבקרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext