"יציאת מצרים עכשיו"
בס"ד
ברצוני לספר לכם כיצד לעניות דעתי נוכל לעמוד בעתיד הקרוב בפני ישמעאל ואומות עולם הצרים עלינו מכל עבר. לשמחתי הדבר קשור עם סיפור מכונן בתולדות המין האנושי בטח ובטח בתולדות עם ישראל. שמתם לב שאף אחד לא בודק את מדבר סיני? בתקופת בית ראשון ובית שני אנשים לא עסקו בארכיאולגיה (היו עסוקים בחיי היום יום והשרדות כללית). עם יציאת עם ישראל לגלות אף אחד לא גילה עניין מיוחד במתרחש במדבר. למעשה רק עכשיו שחזרנו לארץ הקודש יש אפשרות גם במושגים של טכנולוגיה וגם בעניין הסקרנות....לצאת למדבר סיני!
העולם משקיע מליארדי דולרים בתכניות חלל, שולחים חללית מחזירים חללית, מישהו שמע איזו בשורה מהפכנית מהחלל? והנה דווקא משימה ארכיאולוגית שיש בה להאיר לעולם כולו לגבי סיפור ההתרחשות במדבר קדש נשאר בעלטה. מוזר...
פותחים תנ"ך...בעמודים האחרונים מופיעות שלוש אפשרויות שונות כיצד יצאו בני ישראל את מצרים. התורה שכל כולה אמת והחיפוש אחר אמת...מסתיימת במפות לא ברורות כיצד הכל התרחש. איפה הר סיני? איפה חנו פה והלכו שם....הרי יצאו שש מאות אלף גברים...כנראה שיצא סדר גודל של 2-3 מליון איש....היכן קברי אחינו שהלכו במדבר?אנו יודעים שהקדוש ברוך הוא הותיר בידי היוצאים את כל אוצרות מצרים....לאף אחד לא נפל מטבע קטן, יהלום קטן משהו?
זכר יציאת מצרים מקודש בתורה...."תחילה למקראי קודש זכר יציאת מצרים" כל שבת בקידוש כך אנו דורשים. לא בכדי הדבר. והדיבר הראשון "אני ה' אלהיכם אשר הוצאתי אתכם ממצרים..." וכולי וכולי. בטח שבקיאים אתם בדוגמאות רבות ממני. כשאנו נבקש חפירות ארכיאולוגיות בקנה מידה עולמי במדבר אז יתחילו העמים "לרעוד"...אך במקביל גם לשמוח שמחה גדולה. דמיינו את מדבר סיני הופך לאתר ארכיאולוגי ענק. דמיינו את כמות המבקרים שתבוא לחזות בהתגלות....ימים שמחים לפנינו ידידי...אך חשוב עד כמה נדבוק באמת....עד כמה נחפוץ בטוב.
זכרו שליציאת מצרים יש מפה - "מפת הדרכים" זו המופיעה בספר מסעי - המפה אצלנו...שמחו וחייכו כי תורת קודש קיבלנו להאיר בה לאומות העולם כולם. עוד בשנת תש"ע אני מבטיח לכם נחזה בתחילת המסע. אל תהיו מחשבים מלחמות ואיומים...האם יש משהו שמופיע בגוג ומגוג שלא ראינו מתרחש במלחמת לבנון השניה? האירו עיני כי אני כבר ראיתי הכל בהתרחשותו. אם חלילה טועה אני ותכניתו של הבורא כדבריכם לעוד מלחמות...האם אין השתדלותנו לחיפוש האמת יש בה לכפר? שירת הים שרו משה רבנו ומרים הנביאה לעם ישראל. שירה שחקקה את הארוע לנצח בתודעתנו...תהיו בטוחים בדבר אחד...אם יצא עם ישראל כאיש אחד בבקשה לחפור את מדבר סיני למצוא בו ממצאי אמת...לא יכזיב הבורא את עמנו? האם לא ישתול ממצאים כאלה או אחרים בראותו את בניו דורשים אמת וצדק בעולם? לא יכזיבנו הבורא לעולם...
אם טוב בעיניכם
הפיצו בשורה זו מאיש לאיש עד כי נהיה חיל גדול
"יוזמת השלום היהודית" - "יציאת מצרים עכשיו"
"אם תרצו אין זו אגדה - זו הגדה"
.
רונן אליהו
 |
|
|