| נשלח ב-3/2/2010 13:31 |
|
| |
עצכח בעוד 20 שנה
תשצ', האולם שע"י ביהכנ"ס לדרמן כנס שלשים שנה לעצכח. המנחה :פרופ' מיכאל אברהם, הרקטור של אוניב' בר אילן. ברשותכם רבותי הנכבדים, ברשות נשיא האוניברסיטה הפרופ' נדב שנרב, וברשות נשיאת ההיבריו יוניון קולג' שמשקיפה עלינו מעזרת הנשים [].וברשות הרב מיימוני שמגיע לגבורות בימים אלו (ואירגן לנו הנחה במחיר של האולם). אנו מצטערים שהרג"ס איננו עמנו, (הוא בחר לארח כמה בחורים במסעדה בירושלים שם הוא נואם, אומרים שהחל לגדל שפם). התכנסנו כאן היום לחגוג התקדמות גדולה שהתקדם העולם החרדי, אפשר לומר שהפכנו ממקרטעים על שני עגלות, לטסים על כדור פורח. הכינוס לא היה מתאפשר לולי תרומתם של מר ווטו, מנכ"ל גוגל ישראל, ור' ירוחם ש"מ יו"ר קרן המטבע הבינלאומי ויו"ר המועצה המייעצת. את ספר היובל שאתם מקבלים כיום, ערך הרב ספרן, מנהל האנציקלופדיה התלמודית, שהוציאה בשעטו"מ את כרך כט' לא מזמן. לא נוכל להמשיך מבלי לציין גם שידידינו הקטן 'אפשרי' הגיע לגיל ארבעים בימים אלו. ושאת שיפוץ האולם לקראת האירוע ארגן ידידינו דרום חוקר יו"ר התוועדות הקבלנים באיזור המרכז. ברשותכם אתן את רשות הדיבור לרב בןציוןכהנא, שהשיג מימון מהג'וינט לפתיחת אתר מקצועי סוף סוף שישמש את אנשי עצכח. בןציוןכהנא: ארגונים רבים חברו להתקדמות העצומה שחווה הציבור שלנו בזכותינו, מדובר בשילוב של תנועות רבות עצמה, החל מ'טוב', צוותא, אח"ת, קדושי"ת, ועוד גופים רבים. אינספור מסיבות טובישבט וכינוסים בקפה רימון הולידו את ההתפתחות שלה כל כך קיווינו. טובי המוחות יצאו בסיעור של שלשים שנה שטרם הסתיים לגמרי עד היום הזה. שינויים דרסטיים, צעד קטן לכל אחד, צעד ענק לאנושות. אינני חושב שאפשר להסביר בנאום קצר או בכמה משפטים את המשמעות של השינוי. כל אחד רואה זאת מזוית אחרת, המשותף לכולם הוא שישנו שינוי נהדר ובולט לעין. בוגי_יעלון: יסלח לי כבודו, כאן זה פורום, אנו רגילים להביע את דעתנו ולא לנאומים בסגנון של גדוילים. אני חושב שמה שהישגנו הוא ששלטון החרדיבן קצת נסדק כבר, לאחר נסיונות רבים. ריב: סליחה שאני מתערבת, עם כל הכבוד הגיל שלי כעת הוא בערך פי שניים משלך. העיקר הוא שהאדם יקבל על עצמו עול מלכות שמים, זה תלוי בהכרעה שבלב. ולדעתי זה ההישג העיקרי שלנו כפורום. דרום חוקר: לדעתי הצלחנו לשכנע לפחות שלשה אנשים שהדרך הנכונה היא פשוטו של מקרא, ולא כמו שחז"ל חשבו לפרש את ענין זונה לכהן גדול. ירוחם: כן, חז"ל לא היו בקיאים בפסוקים, ראה תוספות ב"ק קיד ועוד. מנחה: ברשותכם, בואו נחזור לנושא העיקרי שלנו, מה בעצם עשינו בשלשים השנה האלו. כשאנו מסתכלים לאחור זה נראה כמו נצח. אבל זה אנליטי, לא סינתטי. אנו צריכים לסכם את ההישגים. ווטו: מי' כמדו' שהצלחנו להחדי' את שי' שמי' בתורה כרצון ההווה לכל בית שיש בו אינ'. מרכא_טפחא: מה זה לעזאזאל שמים בתורה? איש ציפור: יש לי עוד תכנית לתיקון הציבור החרדי, אולי אציע אותה כאן? לינקזעצער: מה אתה רוצה? הכל כבר מתוקן, ראה באשכול "התיקון הושלם", בברכה. מקסמן: תראו חברים, גם אני הייתי צעיר פעם, אבל כיום אני כבר זקן, לדעתי אין הרבה מה לתקן, מה שיש זה מצויין, ומה שאין לא נשיג. אמשלום: אתם יכולים ללמוד מאתנו, אצלינו כולם לומדים הדף היומי, ואצלכם? מנחה: נראה לי שכדאי שנחזור לפורום, כשייגמר הדיון נערוך את הכינוס. חברה, קחו אויר לעוד עשרים שנה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2010 15:11 |
|
| |
לבדיקת הטענה שגם בפורום זה אם ראשונים כמלאכים וכו' נכנסתי לאשכול בשם זה (ואיני יודע אם הוא אשכול מייצג), ניסיתי לתמצת מכל ההודעות את העיקר השייך לנושא ולנסות לנחש מה היה קורה באשכול כזה כיום. תימצות האשכול הישן "ראשונים כמלאכים" דעה א' - עדיפותם של הראשונים היא שהם ידעו מה הם המטא-כללים דעה ב' - לראשונים היתה חשיבה מתוך כללים שלא כיום שמרוב עצים אין רואים יער. היה שילוב של צדקות ואכפתיות להלכה עם יושר אינטלקטואלי (מישהו העיר שהמסירות היתה פונקציה של תנאי הסביבה) דעה ג' – הכלל הוא כלל של סמכות. זו אמירה "פוליטית". דעה ד' – סמכות עד רמת הגועל ומשם והלאה לא לפעול לפי סמכות. ההלכה שונה לאנשים שונים, כל אחד לפי רמתו המוסרית. דעה ה' – דוגמאות של מאמרי חז"ל בעניינים טבעיים המובנים היום לפי המחקר העדכני דעה ו' – גדלותם באנושיותם, על חולשותיה. דעה ז' – בגלל הסמכות מנסים להצדיקם. התגלע ריב ואז התגובה של אמשלום (שהכי אהבתי בכל האשכול) [אולי די] חושבני שההבדל המשמעותי מהיום הוא שהריב היה כפי הנראה חריג בנוף עד כדי כך שאמשלום התפלאה עליו חושבני שדעות הכלולות בדעות א,ב,ג,ה, היו נאמרות גם כיום. דעה ו' היא בעיני אמירה ללא תוכן וכפרשנות היא פרשנות מידי יצירתית. דעה ד' – חושבני שרבים הסכויים שלא היתה מועלית. היא מצאה חן בעיני לא בגלל סיכוייה להיות נכונים (שלדעתי שואפים ל 0) אלא בגלל קו החשיבה שאינו מהקופסה. דעה ז' לא הבנתי. כך שככלל יש הבדל, אבל לא תהומי יש לציין שנראה לי כי רמת ההידיינות היתה גבוהה יותר והיתה נכונות גבוהה יותר לקבל ולשנות עמדה
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2010 15:17 |
|
| |
בעל
הגמרא אומרת התרחק מהכיעור ומן הדומה לו ומן הדומה דומה לו, עיין בחינוך בעניין איסור בשר וחלב ולמה האיסור כה חמור.
דברים הנכתבים בפסבדו רוח הקודש דווקא הם ראויים להיות מובדלים בהבדלה גמורה משמץ המזכיר ע"ז
נזכרתי בימי חורפי כשלמדנו חשבון- היה איסור חמור לצין את הפלוס בתור צלב , צינו אותו בלי הרגל התחנונה. שח"ו לא יה דומה מן הדומה לו.
ולענין המקטרגים והמלעיזים דעתי כדעתך
יהודי עומד ברחוב ומקלל את המדינה ואת השרים ח"כ והפוליטקאים המושחתים, הכל רקוב כאן הכל מושחת כולם גנבים וכו'
ניגש אליו מישהו ושואל אותו- כל כך הרבה יש לך על הלב- כמה זמן אתה בארץ? מאתמול- השיב
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 12/12/2010 15:25:13
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2010 14:53 |
|
| |
לכל הקוטרים בימים הטובים ההם הייתם בפורום?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2010 14:35 |
|
| |
ארתח-
פתרון ?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2010 14:02 |
|
| |
לדעתי העניה, הכותבים של פעם לא היו יותר חכמים או מוצלחים משל ימינו, ואף באופן טבעי האוריינות גדלה, יש לזכור שבאותם ימי חושך של 2003 אפילו ויקיפדיה כמעט ולא היתה, וגוגל היה שוה מאית מערכו כיום, הסגירות היתה רבה יותר. ובכל אופן בשטח, לא היו כאן כאלו גאונים גדולים או פורצי דרך ראויים לציון. ההבדל העיקרי הוא שאז היתה כאן קהילה קטנה ומצומצמת, והדיונים נשאו אופי אינטימי, הקשיבו אחד לשני, והיתה סובלנות לשמוע דעות שונות. התיחסו יפה לאורחים, ומשכו אותם לדיונים ארוכים וממוקדים. ואילו כיום כולם כאן עצבנים וממהרים, כשמישהו כותב איזו דעה שלא בPC של המקום הוא מיד נכתש על ידי חמש או שש ניקים בבת אחת מכל כיוון, אין לו שום אפשרות להסביר מה הוא רוצה, גם אם במקרה יש לו משהו להגיד. בסופו של דבר (לפי מדת עקשנותו) הוא יוצא מכאן ממורמר. וגם אם הוא נשאר, מה שהוא עושה זה להעיר הערות ציניות ולהשתלח במי שעשה לו את הזובור. שום דיון לא מתמקד ומתפתח ברצינות, מלבד אשכולות פופולאריים האוספים ווארטים מזדמנים שמחזיקים שלש או ארבע הודעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2010 12:13 |
|
| |
[מה נזעקתם על ירוחם? כוונתו סה"כ לצלב היווני (+) שהוצע בעבר להוסיף כמה ממנו בשם האשכול, כסימן לאשכול חד-נושאי.]
תוקן על ידי מרחביה ב- 12/12/2010 12:17:14
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2010 12:06 |
|
| |
ירוחם במחילה - נסחפת.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2010 11:43 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | שותף
ומי מפריע לך לעשות זאת? מספיק שתקשט את האשכול בכמה צלבים כמו בעבר- והכל יהיה בשליטתך. |
|
צלבים ?!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2010 11:39 |
|
| |
שותף ומי מפריע לך לעשות זאת? מספיק שתקשט את האשכול בכמה צלבים כמו בעבר- והכל יהיה בשליטתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2010 11:25 |
|
| |
| ת_ח_ז_ל כתב: |  | ולכן, לענ"ד צריך לדבר על פחות דברים, וכל אחד יבחר לו את הנושאים שעניינו אותו שנים רבות, ולא רק את הנושא שנפל לראשו במקרה אתמול. או שיבחר נושאים שהוא רוצה להקדיש להם מחשבה מכאן ואילך, וללמוד עליהם. הנושאים שכולם מכירים אותם בשוה, כבר דנו עליהם כאן די והותר.
|
|
והריני מצרף את הצעתי לפתוח אשכולות אישיים שבהם יקח מי שרוצה נושא שהוא ינחה אותו ויכוון אותו לפי דעתו, כדי שנוכל להחכים אחד מהשני בתחומי העניין שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2010 10:05 |
|
| |
תחזל
ב"ה יום יום- כל יום וכל רגע ורגע יש לו את החידוש שלו. בעיקר בדורנו דור המהפכות והתהפכות. להגיד כי האדם החושב מיצה את עצמו. זה לא לעניין כלל וכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2010 02:24 |
|
| |
אני באמצע ללקט דעות חז"ל שהם כדעות עצכ"ח,
זה לוקח לי הרבה זמן, אבל בסוף בעזרת השם אני הביא באשכול מיוחד,
תוקן על ידי maxmen ב- 12/12/2010 02:25:45
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2010 02:09 |
|
| |
כבר ר' שלמה בן גבירול כתב על זמנו ביחס לזמנם קודמים: "מָה אַאֲרִיךְ שִׂיחִי וְתֵבֵל הָיְתָה / טוֹבָה אֲבָל בָּאַחֲרוֹנָה בָּאתִי"
בעבר היו דיונים גדולים, והם לא ישובו. אבל רמז mdabraham במאמרו על הפורום,(לינק בויקיפדיה) שהטעם הוא שהכותבים הגיעו למיצוי... מי שמסוגל לדבר על כל נושא ברמה שווה, או שהוא גאון עצום או שהוא שטחי. הראשונים כבר כתבו על הנושאים שהיו עיקר אצלם, ועכשיו תור הנמצאים לדבר על הנושאים שהם עיקר אצלם. אלא שלראשונים היתה המעלה שהם היו ראשונים, ולכן יכלו לכתוב במקוריות על כל דבר, כי לפניהם לא היו דיונים בו. ולכן, לענ"ד צריך לדבר על פחות דברים, וכל אחד יבחר לו את הנושאים שעניינו אותו שנים רבות, ולא רק את הנושא שנפל לראשו במקרה אתמול. או שיבחר נושאים שהוא רוצה להקדיש להם מחשבה מכאן ואילך, וללמוד עליהם. הנושאים שכולם מכירים אותם בשוה, כבר דנו עליהם כאן די והותר.
בקיצור: כידוע ללומדי גמרא, בכל שיטת לימוד מגיעים למיצוי כמעט גמור, וצריך לפנות לשיטה אחרת או לחומר חדש, ואם ימשיכו לדון על הישן יעסקו כמעט תמיד בדקדוקי עניות ורק לעתים רחוקות יהיה משהו רציני. ומדומה אני שכך גם באקדמיה (מה דעתך, אליעזרט?)
[להתחלה חדשה אני מציע את האשכול הנעול על התלמוד הבבלי ודמיונו לעצכ"ח. וכיוצא בו. א' זה תחום ההתעניינות שלי, ב' לא דנו בזה הרבה, ועדין לא ראיתי ששאלו כאן את השאלה הגדולה על דרשות חז"ל ועל התלמוד, האם ההגיון שלהם היה שונה מן השכל הישר של כל שאר בני האדם (עובדה שרשב"ם וראב"ע מובנים גם לאדם מודרני, אם כן לא מסתבר שדוקא לחז"ל היה שכל אחר) או שאפשר להסביר איך מגיעים אליו מן ההגיון הרגיל (צריך הרבה הנחות ושלבי התפתחות, אבל לענ"ד לפחות חלק מהם אפשר להוכיח ולהביא להם דוגמאות מקבילות מנוהגיהם של ראשונים ואחרונים)],
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2010 00:30 |
|
| |
התיאור של פותח האשכול מלמד קצת על הרקע של הניקים. האם יש כאן איזה אשכול עם פרטים על הניקים?. אני מתאר לעצמי שיש כאן ניקים שלא היה איכפת להם לנדב מידע על עצמם.
|
|
|
|
|