בית פורומים עצור כאן חושבים

אכזבתי מהנביאים החדשים.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/2/2010 14:27 לינק ישיר 
אכזבתי מהנביאים החדשים.

להבדיל ממחזירים בתשובה נמרצים, לצערי עדיין לא יודע בוודאות אם קץ העולם עומד בפתח.( עדיין לומד את החומר - מבטיח לעדכן עם מודעות רחוב בת"א ).לצערי גם לא בורכתי בלשון פיוטית דיה כדי להחדיר פארנויות אפוקליפטיות ללב המונים החוטאים והנבערים. למרות שמשום מה אינני מצליח לרעוד מדברי הנביאים החדשים, בכל זאת נהנה להקשיב לדבריהם. בפרט כאשר הם מצטטים דברי חכמים קדמונים של תורה ומחשבה יהודית עתיקה. אוהב לראות איך הטקסטים הקדומים מקבלים משמעות חדשה לחלוטין, לעיתים  אפילו מהרהר בהירהורי כפירה שאולי והמשמעות שראו אותה הנביאים החדשים היא הפוכה לגמרי מכוונת כותבי הטקסטים עצמם.

מנגנון ההרתעה של הנביאים החדשים הוא די פשוט:

המצב מסוכן ביותר => בגלל העווונות => תחזרו בתשובה => אלוהים ישמור.

עקרונית אין לי בעיה עם הנוסחה בפרט בשני חלקיה האחרונים. כלומר: תמיד טוב לחזור בתשובה ותמיד נחמד שאלוהים שומר. ואם יפתו אותי מספיק, אני עוד עלול להאמין גם בשני החלקים הראשונים. מכפת לי? זה לא עולה כסף. יש לי רק , מידי פעם, בעיות קטנות בהגדרות של הדברים. מהו לאמיתו של דבר " מצב מסוכן" ? מה הם באמת אותם "עוונות" אשר בגללן המצב מסוכן? כיצד ניכרת הסיבה אל המסובב? וכשאנחנו מצהירים " תחזרו בתשובה" למה באמת עיקר כוונתינו ?

אבל הכי מרתקת אותי היא ההצהרה ש "אלוהים ישמור"כמשולבת עם " תחזרו בתשובה"!  כיצד ומתי ישמור אותנו האלוהים? האם כדעת כמה רבנים שמצווים להשתדל בעשיה צבאית וע"י כך אלוהים ישמור? האם כדעת כמה רבנים האומרים לזרוק הכל ולהסתופף בבתי מדרשות? האם כדעת רבנים האנטי ציוניים הזועקים חמס ומפצירים בנו להיכנע לאוייב הערבי ולסור לשלטונו? האם כדעת הרב הירש המצווה לשלב תורה עם מדע ולשאוף לפסגות הדעת? האם כדעת הרב כהנא המצווה לאחוז בחרב ולגרש כל בן נכר מארצינו?

ועוד ועוד.

הרבה דרכים לרבנות עלינו, וכולם דברי אלוהים חיים אשר כל מי שיסור מהם דמו בראשו ולא יראה בגן עדן. אמנם זו קצת בעיה למאמין הפשוט כשישנם כל כך הרבה שיטות הבטוחות בעצמן ומפחידות נורא, אבל מי שם לב למאמינים פשוטים. העיקר שיש הפחדות, הצהרות, הבטחות, ופרסומי ענק במודעות רחוב.

אתן לכם דוגמא שכוללת את כל רעיון הפוסט הזה, מהטקסטים ועד האמירה הסתמית. מישהו כתב כאן את הנוסחה הנ"ל ( המצב מסוכן= תשובה = אלוהים שומר).הוא ניסה לגבותה עם דברי הרמב"ם בספרו "מורה הנבוכים" האומר  כי מי שמחשבתו דבוקה באלוהים לעולם לא ינזק משום פגע בעולם. וכך, בהחלטיות סתמית, הנביא החדש מבטיח לנו שמירה. הוא רק שכח כי הרמב"ם עצמו אומר כי כתב את ספרו הנ"ל בצורה חידתית וכלל לא כפשוטה. בנוסף , הרי ידוע כי רבי עקיבא נרצח בדם קר תוך כדי הפשטת עורו מעליו בחייו, תוך כדי שהוא דבוק במחשבת וזעקת ייחוד האל בפסוק "שמע ישראל", וכך עוד רבים כמותו . וזו הרי סתירה חדה לדעת הרמב"ם. הרמב"ם לבטח ידע תיעוד תלמודי זה ודומיו. אלא שדברי הרמב"ם אינם כלל כפשוטם. וכדי להבינם, ככל הנראה, צריך לדעת קצת יותר מאשר אומנות הציטוט וכישרון מופלא של "העתק הדבק".

הברור הוא כי בכל תירוץ אשר ניתן, הרי הוא יסייג את האמירה הסתמית והכללית של "אלוהים שומר" תחת מגבלות שונות ומשונות. כלומר , ייתכן אפילו שהרמב"ם יאמר שאין די בחזרה בתשובה סתמית, אלא צריך להתגייס לצבא ולרכוש נשק אטומי וראשי נפץ תרמו גרעיניים תוך כדי פיתוחם המתמיד. אני אומר רק "ייתכן" כי אינני בטוח בכך כמו אותם נביאים חדשים הכה בטוחים בעצמם. אני אומר רק "ייתכן" וזאת  למרות שהרמב"ם אומר בפירוש באגרותיו,  שהעונש של חורבן המקדש נבע דווקא בגלל התעסקות במיסטיקה וביטחון במלאכים וסגולות בבתי מדרש,  במקום לפנות אל עשיה ממשית צבאית!

תוקן על ידי שמעון_לוי ב- 04/02/2010 14:41:23

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 23:23 לינק ישיר 

יחסי לאותם מטיפים די דומה לשלך, אבל טענתך אינה טענה. מה פירוש למי מהם לשמוע? שמע למי שאתה חושב שהוא צודק. מדוע מטיף א חייב לך תשובות לגבי הטפותיו של מטיף ב? אחד אומר לך שאם לא תלמד תורה יומם ולילה ה' לא ישמור אותך. מדוע הוא חייב להסביר לך גם את עמדת מתנגדו שחושב שרק אם תשרת בצבא ה' ישמור אותך. לדעתו הוא טועה, ודי.
האם כשיש שני עדים שמעידים שראובן רצח ושניים שמעידים שהוא לא רצח, זה אומר שכולם משקרים. זה רק אומר ששניים אומרים אמת ושניים אחרים לא. האם שום פילוסוף לא צודק בגלל שיש ויכוחים בפילוסופיה? האם שום כלכלן לא צודק כי יש כלכלנים שאומרים אחרת? אחד צודק והשני טועה, ועל כל אחד מאיתנו להחליט מי מהם צודק לדעתו ומי טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2010 14:32 לינק ישיר 

העתקתי את ההודעה הקודמת מכאן:

http://cafe.themarker.com/view.php?t=1447931

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אכזבתי מהנביאים החדשים.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext