כשרות הרב לנדא-ומדוע היא זולה_בעלות הכספית(-לכאורה)
הרב לנדא אכן מקבל תקצוב מעריית ב"ב ולכן אגרת כשרות שנתית שלו היא כ500 ש"ח בלבד
(אך על כל ארגז של ירקות למשל הכשרות גובה כ 2.5--3 ש"חים.. .-מה שגורם לבעלי חנויות לרצות לעבור לכשרויות אחרות...כך אמר לי בעל חנות)
אולי הכוונה שהרב עצמו נוהג על פי חוק ואינו משתכר ממקור נוסף פרט למדינה שמשלמת את משכורתו .(ככל עובד מדינה.)
אגב אין ספק שהוא מבין בכשרות -רק שאדם שעושה דברים ע"פ שיטת יחיד -כמו "מקווה ע"ג מקווה" או נתינת כשרות לדבר שלא בטוח שיש לו את כל המרכיבים ה"סודיים"..(ודרך הרכבת המוצר). יש כאלו ועלינו לכבד אותם שלא רוצים לסמוך על כשרותו.
וישנם כאלו שנוקטים "עד אחד נאמן באיסורים"-נכתב ב"בחדרי" ע"י
תוקן על ידי בקיצר ב- 04/02/2010 15:04:19
נשלח ב-5/3/2010 09:29
ארבל45 כתב:
בהתייחס למה שמאן דהוא ניסה לפרסם כי הרב לנדא איננו לוקח תמורה כלשהי עבור ההשגחה/מתן כשרות. יורשה לי לצטט את מה שאמר לי לפני מספר חדשים משגיח כשרות ותיק במערכת של הרב לנדא לגבי הכשר בד"צ ידוע ואמין ביותר שאיננו גובה סכומים ברמה של לנדא עבור ההשגחה. אסיא במגן במגן שויא...
אז אנא תמשיך לנסות להוליך שולל את הציבור...
רק אתמול אמר לי בעל עסק ( מהמגזר החסידי) הנמצא בקרבת רח' רבי עקיבא- בני ברק, שהוא שוקל ברצינות להפסיק לעבוד עם ההכשר של הרב לנדא ולעבור להכשר בד"צ ( לא קיקיוני ) רציני אחר שבו ההשגחה לא פחות טובה מאשר אצל לנדא, אך עלות ההכשר הרבה יותר זולה. ואף התקין כבר מצלמות אבטחה גם בביתו ובעסקים אחרים שלו לפני שמשום מה יפגעו בו או ברכושו או בבני ביתו כשיוציא לפועל את תכניתו לעבור להכשר אחר.
תוקן על ידי ארבל45 ב- 10/02/2010 18:14:50
אני בעד -ש גם מי שחושב שהוא שליחו הישיר והבלעדי של רבונו בעולם, לא יתן הכשר עד שיתן שקיפות מלאה.
והכשר ש"לא מוצאים בו תקלות -יתכן ואינם מסוגלים למצוא "
אדם קרוב אצל עצמו- ולכן רצוי שהציבור יראה הכל ..-ויבקר את נותן הכשרות ..(בנושא הכשרות -דייקא)
נשלח ב-22/2/2010 12:18
זו דמוגוגיה
אגרת הכשרות שאכן יותר זולה בכשרות של הר' לנדאו לא משמעותית במחירי המוצרים היות והוא משלם למשגיחים כמו שבכל מערכת כשרות משלמים. החילוק במחיר האגרה הוא לא רלוונטי למחירי המוצר וכל מי שמנסה לומר דבר כזה חוטא לאמת....
אין בדברי אלה כל התייחסות לרמת הכשרות....
נשלח ב-10/2/2010 18:07
בהתייחס למה שמאן דהוא ניסה לפרסם כי הרב לנדא איננו לוקח תמורה כלשהי עבור ההשגחה/מתן כשרות. יורשה לי לצטט את מה שאמר לי לפני מספר חדשים משגיח כשרות ותיק במערכת של הרב לנדא לגבי הכשר בד"צ ידוע ואמין ביותר שאיננו גובה סכומים ברמה של לנדא עבור ההשגחה. אסיא במגן במגן שויא...
אז אנא תמשיך לנסות להוליך שולל את הציבור...
רק אתמול אמר לי בעל עסק ( מהמגזר החסידי) הנמצא בקרבת רח' רבי עקיבא- בני ברק, שהוא שוקל ברצינות להפסיק לעבוד עם ההכשר של הרב לנדא ולעבור להכשר בד"צ ( לא קיקיוני ) רציני אחר שבו ההשגחה לא פחות טובה מאשר אצל לנדא, אך עלות ההכשר הרבה יותר זולה. ואף התקין כבר מצלמות אבטחה גם בביתו ובעסקים אחרים שלו לפני שמשום מה יפגעו בו או ברכושו או בבני ביתו כשיוציא לפועל את תכניתו לעבור להכשר אחר.
תוקן על ידי ארבל45 ב- 10/02/2010 18:14:50
נשלח ב-8/2/2010 01:11
נכון שלרב לנדא יש תיקצוב אבל רק בתוך בני ברק מחוץ לבני ברק אין לא תיקצוב והוא צריך לממן את המשגיחים והמפקחים (אם יש) והוא כן גובה תשלום עבור הכשרות כמו כולם.