בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

מדוע החזנים היום אינם יוצרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/2/2010 20:45 לינק ישיר 
מדוע החזנים היום אינם יוצרים

אולי השאלה הזאת הועלתה בעבר אבל לפחות לחדשים יותר שיהיה הזדמנות מדוע החזנים היום משתמשים ביצירות שהלחינו חזני העבר האם פעם החזנים היו יותר יצירתיים ומוזיקלים וכוונתי לקטעי חזנות לקונצרטים ולא לאילתורים שבנוסח התפילה שבזה יש היום הרבה חזנים מוכשרים שיודעים להתפלל לא פחות מהחזנים בעבר ונכון שיש היום מעט יוצרים גדולים כגון החזן משה שטרן המנצח מרדכי סובול אבל השאר זה חזנים שיצרו יצירה אחת או שנים אבל אף חזן היום לא בנה רפרטואר משלו

תוקן על ידי Cb3000 ב- 09/02/2010 20:53:25

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2010 01:46 לינק ישיר 

וזה הבעיה! אין חזנים שיודעים להביע!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2010 01:11 לינק ישיר 

אני לא רוצה שתפגע אבל זה לא הבעה זה חילטרוט לשמו. ואם חזנים היו עושים דבר כזה אנשים היו בורחים. אבל כל זה לא מוריד מהפוטנציאל שלך תתאמן תשקיע ותצליח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2010 01:05 לינק ישיר 

השאלה היא מה יותר חשוב הבעה או מוזיקליות? גיוון או חיתוך מילים ברור? ‏(‏מתי שהקלטתי את הקטע היה יחסית קר, והגרון שלי כאב קצת כמה ימים לפני זה. אז לא רציתי להתאמץ!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2010 00:20 לינק ישיר 

מסכים עם כל מילה של cb300
  הקטע  משעמם, קטע חזנות בנוי בדרך כלל גם מרגש גם ממוזיקה קח לדוגמה את והוא רחום של יוסלה איך שזה מתחיל בחזנות ואז זה עובר ליותר קצבי ולא יעיר כל  חמתו כך צריך לבנות קטע ולא פשוט לחזן אותו , צריך לעבוד הרבה על פיתוח קול  ,אני לא  חס ושלום  בא לפגוע אני נותן ביקורת כי זה מה שיבנה אותך כי יש לך הרבה פוטנציאל
בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 23:27 לינק ישיר 
לטנור :אל תקח את זה אישי

אבל זה רחוק מלהיות ביצוע טוב. זה מונוטוני מאוד ומשעמם. אתה צריך ללמוד בדחיפות פיתוח קול. הקול שלך נשמע כבד כמו של בס בן תשעים(אתה מכביד בשירה שלך) החיתוכים מעצבנים. אבל:יש לך פוטנציאל יש לך קול טוב אפשרויות טובות אם תשקיע תוכל להגיע רחוק. בהצלחה רבה נתונים טובים יש לך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 23:12 לינק ישיר 

אני מאוד לא מבין את החזנים של היום שהם לא מלחינים! כי לדעתי חזנים צריכים להביע את עצמם בתפילה! וחזן שמבצע קטעים של חזנים אחרים לא יכול להביע את עצמו כמו שצריך! אני אישית אמנם (עדיין) לא למדתי פיתוח קול. ואני לא מתפלל בשבתות חזנות. אבל אני מרגיש שאני מביע את עצמי כשאני יוצר משהו משלי. יותר מאם אני יבצע קטע של מישהו אחר. בלי קשר לטנור או בריטון! (יש לי מנעד יחסית ארוך.) והנה דוגמא להבעה שלי לקטע "והוא רחום". http://upwap.ru/749766 מחכה לתגובות:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 17:45 לינק ישיר 

אתה צודק שבמובן מסוים הוא חד גווני,אבל זה לא מפריע כלל. ויש עוד הרבה חזנים גדולים כדוגמת קוורטין שהסלסולים שלהם חד גווניים. אבל הקולרטורה שלו זה מה שמוסיף נופך ויופי ליצירות שלו. שלולא זה לא הייתי נהנה מהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 16:48 לינק ישיר 

כפי שכבר הרחבנו כמה פעמים ובפרט באשכול אחר ("מי מהחזנים היית הולך לשמוע") לדעתי מלבד החמימות שדרושה לחזן בתפילה יש צורך גם באסתתטיקה, ריבוי הסלסולים גורע מאד מהאסתתטיקה של תפילה - יחידים בלבד הצליחו להביא את עצמם בקולרטורה לידי ביטוי, כגון החזנים קרניאול ודוד רויטמן פינצ'יק, לעומתם החזן מנדלבוים הרבה בקולרטורה אך הוא לא הגיע איתה לשום מקום משום שהיא חוזרת על עצמה בצורה חד גונית ומונוטונית, לעומת זאת אצל יוסלה רוזנבלט הגם שסגנון הקולרטורה שלו אחיד אך הוא השכיל להפוך את הקולרטורה ליצירתית וגם כשהוא עושה קולרטורה הרי זה חלק בלתי נפרד מן היצירה, והבן...    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 16:32 לינק ישיר 

מה הפירוש חסרת משמעות? אם תוכל להביא דוגמא של קולרטורה עם משמעות. אני חושב שקולרטורה זה הוספת יופי וחן ליצירה,ולדעתי במנדלבאום זה המיוחד והניכר אצלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 16:17 לינק ישיר 

סגנון אכן אמור להיות לכל חזן משלו, גם קרניאול הרבה בקולרטורות אך היתה להם משמעות ומוסיקאליות, לעומתו אצל יוסלה מנדלבוים הקולרטורה חסרת משמעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 15:19 לינק ישיר 
מעבר למקובל ?מה המקובל בחזנות?הרי לכל חזן יש סגנון משלו!

טנור66 כתב:
לידידינו פרעסעריי : לחזן מנדלבוים היו אולי רעיונות אך דבר ברור הוא שמבחינת ביצוע הרי שרמת הביצוע שלו די ירודה הן מבחינת המבטא והן מבחינת ההגשה - וכן ביצירות הוא מסתלסל מעבר למקובל (ואולי יש לתלות זאת בחוסר ההשכלה המוסיקאלית וכפי שכתב מביןאמת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2010 01:46 לינק ישיר 

לידידינו פרעסעריי : לחזן מנדלבוים היו אולי רעיונות אך דבר ברור הוא שמבחינת ביצוע הרי שרמת הביצוע שלו די ירודה הן מבחינת המבטא והן מבחינת ההגשה - וכן ביצירות הוא מסתלסל מעבר למקובל (ואולי יש לתלות זאת בחוסר ההשכלה המוסיקאלית וכפי שכתב מביןאמת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2010 22:07 לינק ישיר 

בחגוויהסל

וכן אצל הקטע של "כדי שיטהרו נפשות עמך ישראל רבוש"ע אתה צויתנו לספור ספירת העומר"
ובכן מה נהדר הסלסולים והקלרטורה של יושפע שפע "רב" בכל העולמות

וכן הוא אצל כל היצירות שלו 

חזן כזה אינו מצוי בימינו אלה

הרגש והאש עם האמירה החזנית הנפלא הזה מיוחד במינו, הוא מלא חידושים ורעיונות נפלאים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2010 21:55 לינק ישיר 

חברים יקרים כבר דנו בזה קדמאי באשכול שקוראים האם החזנים הם תוכים אני לא יודע איך לחפש את זה אבל שם שפכנו הרבה דיו טינט בענין  לסיכום ההסבר היה בשני מילים שפעם רצו לשמוע יצירות שלך והיום     רוצים לשמוע איך אתה שר ולירושלים עירך או של יוסלה או פינטשיק שלדור הקודם לא כ''כ היו צריכים להשתגע לשיר בקול שלהם את היצירות של ההוא שקולו מתאים ליצירה ואם אתה לא יכול  כיום לעשות את זה אתה לא חזן מה שהביא להרס החזנות ואישיות שלך באמירה בכלל ויצירה בפרט תעיינו שם בכל הנושא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2010 01:30 לינק ישיר 

אני הייתי מתמצת את הנושא כך:

הכשרה מוסיקלית בוודאי נותן בידי החזן\ זמר את הכלים הדרושים להלחנה. ללא הכלים האלה, הרבה יותר קשה להלחין בהצלחה. אבל....וזה אבל גדול מאד- זה לא נותן פנימיות ויופי אמיתי ליצירות שהוא ילחין בעזרת הכלים האלה.  

ולכן- ישנם מלחינים רבים שכתבו יצירות שהלכו לתהום הנשיה, כי הם לא מיוחדים ביופיים. ויש מלחינים שלא למדו, או למדו באופן חלקי או לא-פורמלי, ויצירותיהם מדהימות, כי זה יצא מתוך כישרון טבעי ועמוק- דבר שלא מלמדים בשום אקדמיה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > מדוע החזנים היום אינם יוצרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext