בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

מדוע בכל תפילה וקונצרט היצירות חוזרות על עצמם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/2/2010 09:42 לינק ישיר 
מדוע בכל תפילה וקונצרט היצירות חוזרות על עצמם?

כמעט בכל תפילה וקונצרט היום שאני מגיע אני שומע את אותם יצירות פחות או יותר וזה נמאס זה שחזנים לא יוצרים נו מילא אבל יש מספיק יצירות (אלפי יצירות של חזנים מוכשרים) לא צריך בכל קונצרט לשיר את אנא עבדא של יוסלה ואת ממקומך של זילברץ ואת השם מלך וכו׳ והבעיה היא גם בתפילות כל שבת חזנות לשמוע את (דוגמא)עזרת אבותינו אנא עבדא של יוסלה אב הרחמים של מכטנברג( ואין צורך להרחיב) זה סיוט וחלילה אני לא מזלזל ביצירות אבל יש מספיק יצירות על הקטע הזה בתפילה מדוע זה ככה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2010 12:32 לינק ישיר 

רבותי המלומדים  הנכבדים,  די  עם  הפולמוס  בנושא !!!

התבררה  הסיבה  האמיתית  מדוע  החזנים  תמיד  חוזרים  על  אותן  יצירות.

זאת  פשוט  חזרת  הש"צ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2010 08:30 לינק ישיר 

ח.א.ש כמה פעמים ראינו את הבעיתיות של חזנים לעשות רק את השורה המסיימת ?
מעבר לזה צריך לזכור כי רוב הזמרים ששרים היום במקהלות מתפרנסים במקצועות אחרים
דבר שבגללו הם לא מסוגלים להקדיש את הזמן שצריך ללימוד קטעים חדשים .אז לא יעזור אם תבוא בתלונות, המציאות חזקה מכל דבר אחר .

הרצל קינד
פתח תקוה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2010 18:09 לינק ישיר 

התייחסות לתגובתו של 'הרצלק' ידידי:

נראה לי שצריך לחבר עוד יצירות קצרות ומלודיות שכאלה כדוגמת 'לדור ודור' למשל, אותה שר סולן המקהלה, והחזן רק נותן את הסיומת...

בכלל, חושבני שצריך לשתף 'כמה שיותר' זמרים מהמקהלה בקטעים שונים בתפילה, עם הסכמת החזנים או בלעדיה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2010 17:53 לינק ישיר 
יש הבדל ורק החכם יבין!!!

יעפ כתב:
האם לא נמאס להתפלל כל יום אותה תפילה , חוזר על אותם מילים???
כמה מנגינות יש על כל תפילה שלא חוזרים עליה, יצירה חד פעמית , האם זו הכוונה??
אני חושב ,מי שהתפילה צורחת עליו, יתפלל  בבקשה במנין ראשון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2010 13:39 לינק ישיר 

אולי הפתרון הוא שחזן ומקהלה תמיד יופיעו יחדיו ואז יוכלו כל הזמן לתאם דברים חדשים
אבל במצב הנוכחי שכל פעם מקהלה אחרת  מלווה חזן אחר .ובמקרה הטוב הם נפגשים לחזרה גנרלית של חצי שעה איך אפשר לשנות וללמוד לבצע יצירות חדשות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2010 10:18 לינק ישיר 

האם לא נמאס להתפלל כל יום אותה תפילה , חוזר על אותם מילים???
כמה מנגינות יש על כל תפילה שלא חוזרים עליה, יצירה חד פעמית , האם זו הכוונה??
אני חושב ,מי שהתפילה צורחת עליו, יתפלל  בבקשה במנין ראשון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2010 10:09 לינק ישיר 

עצלנות !!!!נטו זה הסיבה לחזנים היום קל שדוחפים להם הכל לפה בלי לטרוח ועד שלא נקים זעקה של״ נמאס״ זה לא יגמר ונמשיך לשמוע כל שבוע צרחות שחוזרות על עצמם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2010 00:14 לינק ישיר 

אעלה את הדיון בעוד מדריגה:

לא רק שהיצירות חוזרות על עצמן, אלא אפילו כל 'גימיק' אישי של חזן -- הופך להיות נחלת כל החזנים.

לדוגמא: החזן משה שטרן שר פעם באמצע "ממקומך" את  התיבה 'ירושלים' במנגינה הידועה מתוך 'מעל פסגת הר הצופים'.  יודעים מה? יופי!  אבל מדוע תוך 3 שנים כל חזן נודד עושה בדיוק את אותה 'הברקה' בכל מקום.

חבר'ה, זה אולי 'גימיק' נחמד לתפילה  בסביבות 'יום ירושלים' או משהו כזה, אבל באמת, זה לא נכנס יפה מבחינה מוזיקאלית ואפילו די 'תקוע'... 

תופעת ה'עדר' והעדר מקוריות פשתה בקרב חזנינו.

בטוחני שישנם דוגמאות נוספות, אך זו צצה כעת בזכרוני.  חבל. חבל. חבל.    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2010 19:15 לינק ישיר 

את המקהלות אני לא מאשים זה באמת קשה ובכלל לא פשוט ללמד. אבל יש גם הרבה יצירות שחזנים יכולים לשיר ללא המקהלה ,או רק עם רספונסים של המקהלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2010 18:56 לינק ישיר 

שבוע טוב.

אכן, ירידת הדורות... לדעתי- זה גם קשור ב'אינפלציה' של החזנים היום, שרואים שחבריהם/מוריהם מבצעים את היצירות א', ב' ו-ג', אז כמובן שגם הם- מוכרחים לבצע אותם! יצירות חדשות או שאינן מוכרות מספיק לקהל הרחב? מאן דכר שמיה...

וכמובן- גם מקהלות החזנות למיניהם... כשאין מקהלה בשטח ש'חורטת על דיגלה' לחדש כל הזמן- אז זה מה שקורה... ובאמת- למה שתהיה באזור מקהלה שתדאג לחדש כל הזמן? מנסיוני במקהלה שאני חבר בה- אני רואה את ה'מסירות' שמפגינים החברים בעת שבאים לחזרות... (וכמובן שאין אני רוצה 'לנקוב' בשם המקהלה, מי שמכיר אותי יודע על מה אני מדבר...). כשחזרה מתחילה חצי שעה (לפחות!) לאחר הזמן הנקוב- אז באמת, למה כבר אפשר לצפות...

תוקן על ידי חזן_אי_שם ב- 13/02/2010 18:59:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2010 18:38 לינק ישיר 

נו נו זה באמת בעיה שלא נראה לי שיש תשובה מספקת על זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2010 08:24 לינק ישיר 

האמת? 'הקפצתי' את האשכול למעלה.

מדוע? קודם כל כי לא אני פתחתי אותו, אז זה 'בסדר'.  והסיבה האמיתית היא, שמפריע לי שדיון כ"כ רציני 'ירד' תוך יומיים. 

חבר'ה, יש כאן אשכולות עמוסים לעייפה בהתרגשויות לקראת אירועים ובליקוקים ממושכים לאחריהם. 
 אבל כשמישהו סוף-סוף מעלה נקודה חשובה לדיון, יש מיעוט צופים ומשתתפים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2010 23:43 לינק ישיר 

בס"ד

כשלחזן הייתה משרה קבועה, עם מקהלה קבועה ו ק ה ל  מתפללים קבוע, הוא היה ח י י ב  לחדש.

כשבית כנסת מזמין חזן, סביר להניח שרוב המתפללים ל א שמעו בשנה שלפני את אב הרחמים של מכטנברג אפי' פעם אחת, אם בכלל. להם זה מעניין, מרגש ותמורה מלאה לכספם (ישיר או דרך הארנונה...)

זה שאתה (ואני והרבה) נודדים יחד עם החזנים - בעיה שלנו. החזנים האורחים לא יכולים למנוע מציבור שלם שמחכה לאנת הוא דשליט של יוסהל'ה או רזא דשבת של פינציק את התענוג שהוא זוכה לו פעם בשנה (במקרה הטוב,) רק בגלל שאנחנו הולכים לכל שבת חזנות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2010 11:16 לינק ישיר 
וכל זה כי המקהלות עצלניות להשקיע ללמוד יצירות חדשות הרי הקהל כמה שנהנה לשמוע יצירות שהוא מכיר הוא הרבה יותר יהנה אם בהדרגה יכניסו יצירות חדשות הרי עולם החזנות לא מתחיל ולא נגמר באנא עבדא של יוסלה!!!!!!!!!!!

קאנטוריני כתב:
מדוע כל שבת שרים אותו לכה דודי, מקסימום משנים לשיר אחד אחר

כי זה מה שהקהל מכיר. חושב שאפשר ללמד את הקהל שיר חדש ובאופן קבוע?
אתה חושב שקל לחזנים להחליף רפרטואר מוכר עם מקהלה ?
מקסימום יתנו לך יצירה או שניים חדשים
ואל תשכח שהעויילם רוצה - היינו הגבאים/בעל המאה/בעלי השמחה
תמיד ידרשו דברים שהם אוהבים יצירות בנאליות מוכרות !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2010 11:02 לינק ישיר 

יתר-על-כן, אני עוד זוכר את ד"ר סובול עצמו מקדיש קונצרט לרוזנבלט - אבל "רחם נא" בביצועו של בנימין מולר היה בליווי פסנתר בלבד.  מי חלם 'לגעת' בזה...

ומאז כמה הדרדרנו...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > מדוע בכל תפילה וקונצרט היצירות חוזרות על עצמם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext