| נשלח ב-10/2/2010 21:27 |
|
| |
זעקה: מי לה' אלי
חיפשתי במילון אבן שושן את המילה שתתאר את המצב. משהו דומה לגועל ולקבס, אבל הרבה יותר קיצוני. מגה-גועל. אני לא חושב שיש בעברית מילה שיכולה להביע. ולמה? כי מעולם לא היה מצב יותר מגעיל. אפילו ממציא הקללות באידיש לא הכיר את המצבים הללו.
נפל דבר בישראל. זו לא עוד שחיתות, זו שחיתות מזן שונה. עד היום התרגלנו שעושים עלינו קופה, שגוזרים עלינו קופון. שממציאים לנו יום אחד את ועדת הרבנים לענייני הושטת יד לכיס, ומרוויחים. היום זה כבר שונה - הכרוניקה היתה ידועה מראש, הכתובת היתה על הקיר. כולם ידעו, עוד כשהחל המאבק נגד האינטרנט, שממש ממש בקרוב יוכשר אתר אתרוג. פשפוש קל באשכולות מאותה תקופה יעיד שכולם ניחשו שזה מה שיקרה. וזה קרה. כלומר - לא אכפת להם, למושחתים, שכולנו נדע שהם כאלו, העיקר שהם יוכלו להמשיך לצחוק כל הדרך אל הבנק.
לכאורה, הגיע הזמן למרד. שיקום מישהו ויצעק - מי לה' אלי. מי שרוצה יהדות אמיתית, שמיוסדת על אדני התורה, ולא על אדני הברית החדשה מס' 2, שיצטרף. אלא מה? אם באירן, המפגינים לא הצליחו, כנראה שבדיקטטורה החרדית אין אפילו רבע סיכוי קלוש שמשהו יזוז.
כל עוד, יש - ולו אדם אחד, שחושב שבאמת הרבנים ו/או התורה עומדים מאחורי כל העסק, כנראה שנכשלנו. ואולי מגיע לנו, וביושר, שינוקא בן עשרים ומשהו, יהיה מורה דרכינו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2010 10:29 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | | רק שלא נראה לי שכשהאתר "יוכשר" יהיה מה לעשות פה...
נקווה שגיא כהן יבין שהציבור פה הוא לא הציבור שמחפש את ההכשר של קארפ אלא ציבור שמחפש פתיחות.
אם יהיה פה "הכשר" נוסח קארפ, לא נראה לי שתהיה הצדקה לאתר הזה... |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2010 03:47 |
|
| |
רק עתה התפנתי לקרוא את דברי הגולם, שמרבה בהגיגיו דברי הבל ושטות. אך השתוממתי והופתעתי מאוד בקריאתי דברי טעם אלו. אין זה אלא דיבוק המדבר מתוך גרונו, או שמדובר בדיבוק 2010 שכותב מתוך מקלדתו.
לונגען? הודעה ראשונה מאז פרישתך? זו תחילת דרכך בכדי לשוב ולנהל את האתרא קדישא? בוש והכלם על שזנחתנו בזמן מצוקתינו. לא קלה דרכנו, אם תרצה לחזור, תתחייב לשוב ולפעול ביתר שאת וביתר עוז לקדם ולרומם את האתר והפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2010 03:46 |
|
| |
קרפ באיזה טעם?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2010 03:08 |
|
| |
אבל הרבנים לא אסרו זה רק הקרפ הזה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2010 02:29 |
|
| |
בעזהי"ת
יש אפילו היתממות בדבריך, לונגען הנכבד. כמות האינטרסים הפרטיים, הפוליטיקה והתככים סביב מהלכים ציבוריים שונים בעולם החרדי, לא עושה חיים קלים לאמירה בדמות "מתוך ציות לגדולי ישראל, היינו ראשונים לפרוש. וכמצוותם אם יורונו נחזור".
העולם החרדי, למרבה הצער, דומה לעיר שראשיה תלמידי חכמים, הלוא היא מצוואת רבי עקיבא לבריה, שלא ידור בעיר שכזו, ומסביר רש"י שהדבר הוא על שום דטרידי בגירסיה ולא במילי דציבורא. ועל גבי הריק והחלל שנוצר בעקבות זאת, נכנס דרג עסקנים אינטרסנטי ומלא תככים, ובמקום לדאוג לצרכים האמיתיים של היהודי החרדי (נטל המס על מוצרי הצריכה הבסיסיים. עלות הדיור בלתי אפשרית. כו' וכו'), מנסה כל פעם מחדש לרתום את הציבור החרדי לשגעון נוסף.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2010 10:52 |
|
| |
אני רוצה להצדיע ללונגען על ההודעה שלו, כיף לדעת שיש אנשים שפויים ויהודים עם אמונה עמוקה בלב.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2010 09:29 |
|
| |
איך דוד כתב אז? כשתראו שאני נחוץ אחזור..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2010 04:24 |
|
| |
וואלה! ככה לרדת על ר' לונגען שחזר לנו בהפתאה מוחלטת? לא יפה חברים. אני מוחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2010 02:38 |
|
| |
רק שלא נראה לי שכשהאתר "יוכשר" יהיה מה לעשות פה...
נקווה שגיא כהן יבין שהציבור פה הוא לא הציבור שמחפש את ההכשר של קארפ אלא ציבור שמחפש פתיחות.
אם יהיה פה "הכשר" נוסח קארפ, לא נראה לי שתהיה הצדקה לאתר הזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2010 01:01 |
|
| |
לונגען, אתה מאמין למה שכתבת? כי אני לא.
אנחנו פה במצוות גדולי ישראל..בלה בלה בלה בלה. לידיעתך, הרבה בזכותך, האנשים שיושבים פה לא טפשים כקוראי המודיע, יתד המבשר וגרורותיהם. אז תמנע מאיתנו את מנת הגועלנפש הזו, גם ככה יש לנו מספיק.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2010 00:25 |
|
| |
עיין חושן משפט סימן עג בש"ך ס,ק לט
"ולא מיבעיא לאותן הפוסקים שסוברים שלא אמרינן דד"ד רק בדברים שהן להנהת המלך ולא בין אדם לחבירו....אין לנו לדון אלא על פי דין תורתינו הק'...
אלא אפילו לשאר הפוסקים דסוברים שאמרינן דד"ד בכל דבר היינו דוקא מה שאינו נוגד דין תורתינו הק' אלא שאינו מפורש אצלנו"
תוקן על ידי zugurnish ב- 11/02/2010 00:28:53
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2010 00:15 |
|
| |
הגולם,
לא, מגה-גועל אינו הביטוי הנכון למה שהיה פה.
זה הרבה, הרבה יותר גרוע!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2010 00:10 |
|
| |
| Yid123 כתב: |  | | לונגען, שתי נקודות:
א. מאוד קשה לי להבין את הקצות, שכן דינא דמלכותא דינא זה רק בדיני ממונות, בטח לא בדיני נפשות - והשלכת תינוקות אל היאור היא רציחה ממש, וגם אם יורונו המלכות על כך אנחנו לא צריכים לשמוע.
|
|
דינא דמלכותא אינו חל אם זה נוגד מה שכתוב בתורה אז בודאי שאינו חל על רציחה שאסרה תורה על יהודים ובני נח
0:33
תוקן על ידי zugurnish ב- 11/02/2010 00:14:57
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2010 23:00 |
|
| |
לונגען, שתי נקודות:
א. מאוד קשה לי להבין את הקצות, שכן דינא דמלכותא דינא זה רק בדיני ממונות, בטח לא בדיני נפשות - והשלכת תינוקות אל היאור היא רציחה ממש, וגם אם יורונו המלכות על כך אנחנו לא צריכים לשמוע.
ב. דבר אחד תעשה לי - לנו - טובה. רוב הגולשים כאן, ולצערנו הרב רוב הציבור החרדי, לא מאמין למילים "גדולי ישראל הורונו." הרי גדולי ישראל שהורו מנוהלים על ידי קבוצת עסקנים אינטרנסנטיים, וביני לבינך (על גבי הפורום הזה...) גם אתה לא הלכת לבקש את אישורם בטרם הצטרפת לחברך דוד10. לא סגרת את האתר אלא רק עזבת את הניהול בו (בחכמה).
אז אנא, דלג על ההודעות הבומבסטיות "כשם שקיבלנו שכר על הפרישה כך נקבל על הדרישה" ואל תגלגל עיניים למרום כאילו אתה כאן שלוחא דרבנן. אתרוג עשה זאת וכל אדם עם טיפת שכל בראשו צוחק ולועג להודעה המטופשת הזו. כולנו יודעים שאתרוג זה ביזנס, וסוף סוף הוא קיבל כשרות.
הרי שטראוס לא יצאו במודעות "שלוחא דרבנן" כשקיבלו הכשר של לנדא, נכון?
גם אתם אל תצאו במודעות כאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2010 22:59 |
|
| |
הזהרו בגחלתן שלא תכוו
|
|
|