כל יהודי יכול להיות בבא-סאלי ואף יותר...
שבת שלום,יקרים וקדושים,נדבר בלי נדר,מעניין יכולתו של כל יהודי להגיע לדרגות עליונות בקדושה,ונבאר ב"ה: נפתח ונאמר שבחרתי לדון דווקא בעסק זה,אך ורק בשביל אלו,בעלי-תשובה,האמיתיים ואינם מתחזים,המצפים להתקרב אל המאציל העליון,עד כמה שאפשר,ואין מניחים ליצר-הרע לתעתע בהם,אלא משתדלים באמת,אך נוסף אינם מוצאים פרי זריעתם ובשל שאין בשדה מה לקצור,חושבים וטועים כי מעשיהם אינם מניבים יכולות וכן שתפקיד זה שייך,אך ורק לאלו הנולדים קדושים. כל מי שזכה,אי פעם,לדבר עם אדם קדוש,שיש אצלו רוח הקודש,ודאי הופתע רבות ונוסף קיבל "חותמת" לעניין: עד כמה התורה הקדושה היא אמת וזולתה הכל הבל ושוא נטעה! וידועים,אצל רוב ישראל,סיפורי הקדושים מתחילת הבריאה ועד היום. שהרי מוצאים אנו,בספר התורה,את כל הניסים אשר התרחשו ביציאת מצרים (וכל מי שהעמיד,במוחו,יציאת מצרים וכל הכלול בה,לצד אגדה,הרי שהוא טועה טעות גדולה וצריכה אצלו השתדלות נוראית ובכיות של ממש כדי שיזכה לתקן נפשו,ואז בודאי שיזכה להבנה שאלו קרו באמת!). וכן לאחר מכן,נראים דברים עליונים בספרי הגמרא הקדושה והזוהר הקדוש והנורא (זכות רבי שמעון בר יוחאי תגן בעד כל ישראל) עד שבימנו אנו,אפשר לראות כמה קדושים וזכים שזכו למעלות עליונות ובעצימת עיניהם מגידים ומפרשים ענייני אדם הפרטיים ומספרים לו ענייני עתיד (על-מנת שישפר דרכיו,ב"ה,ויתקרב לבורא יתברך). ורוב האנשים שמעו לא פעם על ניסים ומופתים שהזדמנו לעולמנו ע"י רבי ישראל אבחוצירא זצ"ל,הוא "בבא-סאלי הקדוש",וכמה מתרחב הלב כאשר שומעות האוזניים שהרים,לא פעם אחת,אדם שישב תוך כסא גלגלים,ולא היו אצלו (לפני תפילת הבבא-סאלי) יכולות להזיז רגליו כלל! רבים אנשים,חקרו עניינים אלו,ואינם מבינים "הכיצד",היינו אינם יכולים להכניס במוחם,השפל והחומרי,שאפשר שדברים אלו יתקיימו,ולאדם תהינה יכולות עליונות כמו אלו. ואם נביט ונתבונן,נוכל לראות שכל אותם "המקניטים" אשר טוענים:"אין לו כוחות,זה הכל שטויות..." הם אנשים שאינם קשורים ליהדות כלל וכל תכליתם ותכלית חייהם מסתכמים בפרסום ושאר דמיונות. אך ברגע האמת,שחס ושלום קורה דבר נורא והרופאים טוענים:"אין מה לעשות,קחו את הילד ל"דיסני",נשאר לו חודש לחיות",בוודאי שאין קיים הורה,ואף הכופר הגדול ביותר,שירים ידיו ויעשה כדברי הרופא,אלא בודאי שיקח את ילדו לרב הכי גדול והכי קדוש (וצריך מאוד להזהר ממתחזים למניהם אשר כל רצונם עולה בקנה לצד רצון איש עסקים המתעסק בענייני בורסה וכו'). כל זאת משום שבתוך תוכו של כל יהודי קיים ניצוץ נשמה,אשר לעיתים מתגלה ומתחיל פועל במקומו,וכן מתבטלות מחשבותיו הרעות כלפי היהדות וכו',זאת משום שלא משנה כמה אדם הוא בעל עון,חס ושלום,נשמתו עדיין חצובה מעליונים,תמיד נשארת קדושה,ותמיד יודעת את האמת! כעת,לעניינו. רבים הם החוזרים אל חיק הבורא,בזמנינו אנו,וניתן לראות זאת בחוש,ובאם נדבר איתם נוכל לראות דעות מגוונות ומיוחדות. אך ישנו דפוס חוזר אצל רבים המתבטא בכך שבמוחם מצויה מחשבה אשר אומרת:"אני לא יכול להיות כמו בבא-סאלי,אני כלום,אני פשוט,מה לי ולכוחות ,תן לי ללכת לעבודה,להתפלל שלוש תפילות ולחזור לישון. אני לא רוצה להיות כמו התנאים,אין לי עניין בזה,וגם אם ארצה,אין קיים סיכוי שאצליח". ונביא דברים מספר חיי מוהר"ן,אשר מצטט שיחות ועניינים של רבנו הקדוש,נחמן מברסלב. ונראה עד כמה טעות בידי אותם יקירי נפש,ואלו הדברים:"והקפיד מאוד על אלו האנשים שסוברים,שעיקר מעלת הצדיק והשגתו שזוכה הוא מצד הנשמה לבד,מחמת שיש לו נשמה גבוה מאוד,ואמר,שלא כן הדבר,רק העיקר תלוי במעשים טובים ויגיעות ועבודות. ואמר בפרוש שכל אדם שבעולם יכול לזכות למדרגה הגבוה ביותר,כי אין הדבר תלוי אלא בבחירת האדם לבד,אם ירצה לרחם על עצמו...והכל לפי רוב המעשה". ובאם נתבונן במילים אלו,היקרות מכל אוצרות תבל יחד,נבין מיד שאין שום מונע בעולם,מן האדם,להשיג רוח-הקודש,יכולות לימוד גבוהות,זכירת הגמרא כולה בעל-פה,אלא הוא עצמו!,כלומר כאשר אדם ידביק מחשבתו בדבר,יצפה תמיד להשגה,לא יחשוב על המונעים,ובודאי שחייב שיתנהג בכל דרכי התורה-הקדושה (יסור ממצות לא תעשה,ויקיים כל מצות עשה,האפשריות) ועם כל זאת יתחנן לבוראו-הקדוש,שיזכהו לדברים גדולים---בוודאי אצל כל הקדושים ועל-פיהם,שביום מן הימים יזכה לדבר גדול. ואין חשובים מעשיו הקודמים וכן אם אינו קשור בשושלת קדושה (שהרי כולנו זרע קודש של אברהם אבינו,שהיה סמל הקדושה ונמצא שלכולנו אב קדוש ולא רק לאדמורי"ם וכו'). ומכאן נסכם:נשמות טהורות,אל יאוש,צריכים כולנו לזכור שכל מעשה,ולו ה"קטן" ביותר,מניב פרי עליון בשמים,ואילו היו מראים לנו את כוחות מעשינו,הרי שבטלה תכלית העולם וכולם היו הופכים צדיקים גמורים. על-כן עצה נתנו לנו הקדושים (אלו שבאמת זכו לרוח קודש ושאר עניינים) והיא:כמה שיותר להתקדש,להדמות לבוראנו,להשתדל במצוות,לסור מעבירות ולא משנה כמה קשה,אדרבא,היכן שקשה לאדם,שם צריך להתאמץ יותר,משום ששם טמון כוחו,וב"ה, כאשר יתגבר על יצרו-הרע,יזכה לשפע רוחני וגשמי שיזלוג על נשמתו וגופו מתוך שמחת הבורא,שנוצרה מהתגברות על יצרו. אל יחשוב אדם:"קשה לי,אני רע,אני רשע,כבר שנים בתשובה ולא זוכה לכלום,לא יודע ללמוד,לא זוכר דבר,כולי יצרים ותאוות",אלא אדרבא,ירחיק מחשבות אלו מן מוחו ויעלה שם השם מול עיניו תמידית,וב"ה,אם באמת יאמין ויצפה,עוד יזכה לגדולות ונצורות! ואין שייך לאיזו משפחה נולד,באיזה גיל חזר בתשובה,ומהם מעשיו מן העבר—כל עוד הנר דולק אפשר לתקן,ואילו היו מראים לנו עד היכן ניתן להגיע,בודאי שהינו רצים כמטורפים,מוותרים על בחורות יפות,כסף גדול,טיסות מדומינות,וכל רצוננו היה אך ורק לעשות נחת רוח לבורא! הרי בסוף גם עשירים וגם עניים מגיעים אל בור עמוס חול—השאלה האמיתית היא:"מה קורה אח"כ?!" אשריכם ישראל שזכיתם למשיח שעתיד לגאול בקרוב מאוד!! לרפואת הצדיק הקדוש,הרה"ג,המקובל,מרדכי אליהו שליט"א,יהי רצון שבזכות רבי שמעון בר יוחאי וספר הזוהר,ישאירו השם יתברך בעולם ונזכה לראות פניו עוד שנים רבות...
 |
|
|