| נשלח ב-14/2/2010 01:00 |
|
| |
מסקנא ברורה שלי. אנחנו מיעוט שבמיעוט!!!
בשבת האחרונה ההתפלל ר' אהרן שלמה וייסמן בבני-ברק עם מקהלה.
בתפילת ליל שבת הגעתי לבית הכנסת ובתוך עוד כ-40 אנשים לא הצלחתי להכנס!!! ואני מדבר על שעת הקטע השני של 'קבלת שבת'. בית הכנסת בהחלט די גדול, היה צפוף לגמרי בתוכו ועוד עשרות מחוץ לדלת.
הקשבתי מן הרחוב עד 'לכה דודי' - ובהחלט היה מה לשמוע.
והנה, יצאה שבת וכעת 01:00 בלילה - ואף אחד לא מדווח...............
האם אנו, חברי הפורום, מיעוט מבוטל מכלל חובבי החזנות? או שמא יש למישהו הסבר אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2010 08:13 |
|
| |
לענ"ד צדקו כמה מאלו שהגיבו לפני.
יש חזנים רבים עם גיבוי קהל אוהדים ויח"צנים ש זוכים לקול רעש גדול ...
לעומתם ישנם כאלו שלמרות היותם מוצלחים זוכים לקול דממה דקה ...
אך כדאי לזכור את הכלל האומר הבורח מפני הכבוד הכבוד רודף אחריו ...
כזה הוא החזן וייסמן, איננו מוקף בעדת יחצ"נים וככל שהספקתי להכירו גם איננו מהרודפים אחר הכבוד...
מאחל לחזן וייסמן, שרבש"ע יהא בעזרו בכל התחומים ויזכה לאריכות ימים טובה מתוך נחת ובריאות הוא וכל ב"ב והנלווים עליו.
גם עמית לסטוונד ומקהלתו בתחילת הדרך והציבור טרם הספיק לעמוד די הצורך על איכות הביצועים שלהם. וגם
להם מאחל הצלחה בכל
תוקן על ידי ארבל45 ב- 14/02/2010 08:16:47
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2010 07:06 |
|
| |
בוקר טוב! (וכמובן גם חודש טוב ושבוע טוב!)
באשכול שפתח יהודה לפני שבת, עם היצירה ששר ויסמן הערתי (במוצאי שבת) ששמעתי אותו השבת והוא ללא כל ספק 'חזן ובעל-תפילה' ראוי לשמו (אמנם לא כתבתי באלה המילים, אך אני בהחלט מתכוון לכך. ישנם הרבה חזנים, במיוחד הצעירים שבהם, שהם יותר בגדר חזנים, לא כ"כ בעלי-תפילה. חזן שהוא גם בעל-תפילה... זוהי כבר דרגה חדשה, נשגבת יותר, מעל לכל ספק!)
בנוגע להרכב של עמית ליסטוונד נ"י: הבחור בהחלט יודע מה הוא עושה ויש לו פוטנציאל גדול גם בתחום הזה. לפי דעתי, עדיין- יש מקום רב להגדיל משמעותית את מס' הרספונסים ביצירות השונות. אך אולי החזן בעצמו לא רצה כ"כ הרבה רספונסים, וזה נושא הטעון בדיקה.. מ"מ- אני מחזיק לו אצבעות. ואם גם הוא יתחזן פה ושם מדי פעם (בכדי להוכיח ש'הלך הילד אך לא הפלא'..)- אז עוד יותר טוב!
אני רוצה להתייחס קצת לטענה שהועלתה פה באשכול הזה, שיש שבתות עם חזן הזוכות לדיווח ויש שלא... חושבני שזה גם קשור (המון!) ליחסי-הציבור של חזנים. ישנם חזנים שדואגים למערכת יח"צ 'משומנת היטב' (וע"כ דואגים כל הזמן לדווח על השבתות ש'נתנו', מה שרו וכו', ע"י 'אנשי-קשר' כאלה ואחרים), וישנם חזנים ש- נעבעך, נחבאים אל הכלים... ואידך... זיל גמור...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2010 06:41 |
|
| |
בס"ד
בוקר טוב, בחגווי, עלית פה על נקודה כאובה כבר שנים אבל מסתבר שאין הרבה ברירות. לי ידוע על לפחות 5! חברי פורום שנכחו בתפילה, וחלקם אפילו התקשרו אלי כדי לספר איך היה ולשאול של מי זה ומה זה. אולי יהיה מי שיכתוב במהלך היום רשמים ודיווחים מהתפילה. יום טוב וחודש טוב יהודה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2010 03:15 |
|
| |
בקיצור הבנתי אותך אתה מחפש את ״האקשן״ ,אבל אני חושב שלפני האקשן צריך דיווח לחמם וליישר את העניין ואחר כך הרכילות הענינית. ואני גם חושב שזה תלוי בסוג האנשים יש כאלה שאוהבים לכתוב דיווחים ויש כאלה שלא סובלים את זה.
נו נו אולי בכל אופן תדווח איך היה וייסמן
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2010 01:48 |
|
| |
1) למה בחרתי בכזו כותרת זה ברור... תתנחם בכך שלא כתבתי "***!!! תיכנסו" כמו שמלמדים בשיעור הראשון בפירסום... 2) בהחלט. ולכן יש מקום לכולם. 3) לא התכוונתי לפתוח בדיון, בפרט שבקושי בקושי הייתי שם. נתתי דוגמאות בעלמא. 4) על "שבוע טוב" אני וודאי מסכים איתך!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2010 01:41 |
|
| |
1. מהכותרת נראה שהגעת למסקנה ברורה ובכל זאת אתה מבקש בסוף דבריך הסבר אחר. 2. כל אחד והגישמאק שלו, עולם החזנות מלא ומגוון ואנשים יכולים למצוא בו ענין בתחומים שונים וכמו שכתבת זה "ענין של טעם" ואין טעם לבקר אותם. 3. אתה לא חייב לחכות שמישהו יעלה דיווח כדי להעלות דיון אתה יכול להתחיל ישר מהדיונים שמענינים אותך.
שבוע טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2010 01:27 |
|
| |
ידידי, זה לא אידיאולוגי. זה עניין של טעם בלבד. לא מעניין אותי לכתוב שהייתי באיזה מקום ובוצע שם כך וכך ונהניתי, וכן אין לי טעם בלקרוא זאת ממקלדתו של אחר.
אותי מאד יעניין אם יהיה דיון (למשל, רק למשל) האם המקהלה של עמית ליסוונד מאורגנת ובשלה. יעניין אותי לספר או לקרוא על 'גימיק' של החזן לברכת החודש של אדר. לשאול מי מכיר את ה'ממקומך' שבוצע שם. וכדומה.
זה, 'גישמאק'...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2010 01:20 |
|
| |
נגד?
זה משהו אידיאולוגי?
ולשאלתך, המדווחים הם מיעוט יחסי מכיוון שזה טרחה לכתוב דיווח ראוי משא"כ לטקבק זה הרבה יותר קל. אכן, המדווחים הם מיעוט שבמיעוט. אבל חכה ותראה שבמיבה ויפתח אשכול דיווח מסתבר שתהיינה תגובות נוספות של נוכחים.
|
| נשלח ב-14/2/2010 01:13 |
|
| |
הבהרה כללית: אני נגד 'דיווחים' מתפילות והופעות ואינני רואה, אישית, טעם בזה. הייתי מעדיף שיהיו 'דיונים' אודות אירועים שהתקיימו. אך מכיוון שיש בפורום שלנו תרבות כזו, יש מקום להתפלא שמתוך קהל כ"כ גדול איש לא עלה 'לדווח'.
|
|
|
|
|