בס"ד
בוודאי פעמים רבות אמרו לך – תהיי צנועה...
אל תלבשי בגדים צמודים...
לבשי גרביונים...
אל תדברי עם גברים...
אל תלכי לאירועים מעורבים...
אל תשירי ליד גברים...
אל תלבשי חצאית עם שסע...
אל תלבשי בגד אדום...
אל תלחצי ידיים לדודים ובני דודים...
אל תדברי בקול גבוה...
לבשי חולצות המכסות את המרפק...
שימי כיסוי ראש...
תנסי פשוט לא לבלוט בשטח...
אל תלכי עם נעליים מרעישות...
ואת שואלת את עצמך: מה כולם רוצים ממני? ...
לא צריך להחמיר כל כך
כולם לובשים בגדים צמודים
אני רק מדברת עם השכנים. מה יכול לקרות?
אני חייבת ללכת לאירוע הזה, זה אירוע משפחתי
אז למה לגברים מותר לשיר ליד נשים?
אז מה אם יש לי שסע בחצאית, זו חצאית ארוכה?
אדום זה צבע יפה
זה רק בני דודים, נו באמת? זה בסך הכל לחיצת יד מה הקשר בין צניעות לקול גבוה?
מה, בקיץ ללבוש חולצה ארוכה?
אם אשים מטפחת, אראה כמו סבתא...
אני מספיק צנועה, יש בנות שמתלבשות הרבה יותר גרוע ממני...
שהגברים לא יסתכלו
בשורות הבאות ננסה בסיעתא דשמיא לתת תשובות לסימני השאלה הללו העולים במוחך כשאומרים לך להיות צנועה: דבר ראשון שכל אישה צריכה לדעת הוא שהגבר והאישה נבראו בצורה שונה לגמרי בידי הבורא יתברך. המחשבות והראיה של הגבר שונים לחלוטין מהמחשבות ומהראיה של האישה. כשאישה יוצאת מטופחת ובולטת לרחוב, היא רוצה להרגיש טוב עם עצמה, היא אומרת לעצמה: אני חייבת להתלבש יפה, להתאפר.
לעומת זאת, גבר שרואה אישה מטופחת ברחוב, מיד פועל אצלו היצר הרע. לאישה אין אפילו מושג מה היא יכולה לגרום לגבר כשהוא רואה אישה שמתלבשת בצורה זוהרת, מושכת את העין. היא אפילו לא מבינה מה לא בסדר, אולם הגבר כשהוא רואה אותה הוא פשוט עובר על מצוות ד' יתברך "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם". (מתוך קריאת שמע)
נשים יקרות : אשה שמתלבשת בצורה המושכת את העין, לא בצורה צנועה – משיגה בדיוק את ההפך ממה שהיא רוצה להשיג – דווקא אותה – הגברים מעריכים הכי פחות.
בחורה פנויה – עלייך לדעת:
רק הקב"ה, מלך מלכי המלכים, מזווג זיווגים. לא תשיגי את הזיווג שלך ע"י חוסר צניעות, ע"י הופעה בולטת ומושכת. הזיווג לא נקבע עפ"י זה. בדיוק להפך – "כל כבודה בת מלך פנימה". אם את מאמינה שהכל בידי ד' – אז תתלבשי בצורה פשוטה וצנועה, וכך תעשי נחת לבורא עולם. תראי לבורא עולם – שאת באמת מאמינה שהכל ממנו, ולא בזכות האיפור וההתקשטויות.
אשה נשואה – עלייך לדעת:
אשה המתקשטת בפני בעלה – זו מצווה, "שמא תתגנה עליו".
לעומת זאת – אשה המתקשטת כשהיא יוצאת לרחוב- זו עבירה. שהרי ד' יתברך ציווה אותנו: "והצנע לכת עם אלוקיך", "קדושים תהיו כי אני קדוש".
עפ"י ההלכה: אשה צריכה להתקשט רקבפני בעלה. וברחוב – להתלבש כמו בת מלך, ללבוש בגדים מכובדים, אולם כמה שפחות למשוך תשומת לב, כמה שיותר להסתיר את עצמה.
כיום: המצב בדיוק הפוך. בבית, בפני בעלה, האשה לובשת בגדים הכי פשוטים שיש, בלי אסתטיקה כלל בלשון המעטה. לעומת זאת, כשהיא יוצאת לרחוב – שיא ההתקשטות !!!!
תחשובנה רגע, נשים יקרות – מה יחשוב הבעל? בפניי – היא אפילו לא משתדלת למצוא חן, אבל מה שחשוב לה – זה מה יגידו עליה ברחוב.
נשים ובנות יקרות: תמיד תזכורנה שמה שחשוב הוא לא מה השכנה תגיד, אלא מה השכינה. מה בורא עולם רוצה מאיתנו? שנהיה צנועות, שנבין שכל ההתקשטויות האלה רק גורמות לעבירות ופירוק של בתים. בהתחלה זה קשה, אין ספק, מה, פתאום לקנות בגדים אחרים, לשים כיסוי ראש, חולצות ארוכות, נעליים שלא מרעישות... אבל הקב"ה יעזור לכן, "הבא להיטהר מסייעין בידו". כי "קרוב אליך מאוד הדבר בפיך ובלבבך לעשותו". תתחילו ותראו שזה קל. בזכות הצניעות - יותר פנויות יתחתנו, יותר שלום בית אצל הנשואות... והכי חשוב: לעשות נחת למי שאמר "והיה העולם".
כל האיסורים של הבגדים, הלחיצות יד, האירועים המעורבים, השסע, הכיסוי ראש, השירה בפני גברים וכן הלאה, הכל בא להצניע את האישה, שלא תבלוט, הרי אם הכל בידי ד' יתברך, אז למה למשוך תשומת לב?
ישתבח ויתגדל ויתנשא ויתהלל שמו של מלך מלכי המלכים, הקב"ה