בית פורומים אשדוד החרדית רובע ז- ג

סוחרי הסיטי: "אשדוד עוד תהפוך לבני ברק"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/2/2010 09:14 לינק ישיר 
סוחרי הסיטי: "אשדוד עוד תהפוך לבני ברק"

גל דוחות נחת על סוחרי הסיטי בשבת האחרונה. לדבריהם העסקים הגדולים ממשיכים לפעול בשבת באין מפריע והעסקים הקטנים חוטפים. גובה הקנס: 430 שקל. עיריית אשדוד: "נמשיך לשמור על החוק"

*******>var agt=navigator.userAgent.toLowerCase();var is_major = parseInt(navigator.appVersion);var is_ie = ((agt.indexOf("msie") != -1) && (agt.indexOf("opera") == -1));var is_ie5 = (is_ie && (is_major == 4) && (agt.indexOf("msie 5.0")!=-1) ); function txt_link(type,url,urlAtts) { switch (type){ case 'external' : if( urlAtts != '' ) {var x = window.open(unescape(url),'newWin',urlAtts)} else {document.location = unescape(url);} break; case 'article' : urlStr = '/articles/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'yaan' : urlStr = '/yaan/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'category' : urlStr = '/home/0,7340,L-to_replace,00.html'; url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; } } function setDbLinkCategory(url) {eval(unescape(url));}

"לסרי נגד האנשים הפשוטים. הוא הולך עם הדתיים. אשדוד עוד תהפוך לבני ברק". במילים אלה התבטאו השבוע סוחרים ברובע הסיטי, בעלי פיצוציות, בעקבות גל דוחות שהתקבל באחרונה על עבודה מעבר לשעת חצות ועל עבודה בשבת. הסוחרים פתחו במאבק ובקרוב ייצאו בשלטים כנגד הדוחות.

רובע הסיטי באשדוד הוא המרכזי והעמוס בעיר. משני צדיו, על ציר מנחם בגין, מצויים בתי עסק לא מעטים שמציעים את מרכולתם וביניהם גם פיצוציות שפתוחות 24 שעות ביממה.

באחרונה קיבלו הסוחרים חדשות רעות: דוחות בגובה 430 שקל על עבודה מעבר לחצות. הסוחרים הופתעו לגלות כי נקנסו בסכום זהה גם על עבודה בשבת. "כשצבי צילקר היה בשלטון היינו מקבלים דוח פעם בשלושה חודשים", טענו השבוע.

לדברי בעלי הפיצוציות, הם נאלצים לשאת בתשלום הדוחות בעוד שבחלק ממרכזי הקניות ובבתי הקולנוע הפעילות ממשיכה באין מפריע. כלומר, העסקים הגדולים ממשיכים בשלהם - והקטנים סובלים.

השבוע קראו סוחרים להתארגנות נגד העירייה בראשות ד"ר יחיאל לסרי: "העיר הופכת לחרדית. גם ככה אין עבודה. עברנו מלחמה, בקושי משלמים הוצאות ארנונה וחשמל ועוד קרוב לאלף שקל קנס בשבוע. במקום לעזור לעסקים קטנים עושים את ההיפך". לקוחות שמזדהים עם המאבק יכולים לתרום למימון השילוט.

אליק דבוייב (27), בעלי "הקיוסק של אליק" שיזם את המחאה, אמר כי בעירייה טוענים כי רעש הוא הגורם למתן הדוחות: "מתן הדוחות לא ימנע דבר". לדבריו, יותר מ־40 סוחרים כבר חתמו על העצומה: "זה לא רק פיצוציות אלא פיצריות

וגלידריות. אנחנו סובלים הכי הרבה מזה".

לדבריו, הפקחים אומרים להם לשלם ולהמשיך כרגיל: "אני שבע שנים כאן ולא היו דוחות כאלה. העירייה נעשתה רעבה".

לאוניד פריד (40) הוא בעליהם של שני עסקים באשדוד: מינימרקט 24 שעות ברחוב בני ברית ופיצוצייה. "אני הראשון שפתח חנות בסיטי לפני 11 שנה ואנחנו סובלים מהקנסות האלה בשבת בעיקר באחרונה, שייתנו לנו לעבוד בשקט".

פריד הוסיף כי סייר ברחבי העיר ומצא כי עשרות עסקים פתוחים בשבתות אך רק חלקם קיבלו קנסות. "יש מסעדות ומתנ"סים שעובדים בשבת", הוא אומר.

הסוחרים מבטיחים מאבק. דבוייב: "אנחנו הולכים עם זה עד הסוף. או שיסגרו את כל העיר כמו בני ברק או שנמשיך לעבוד כרגיל בלי אפליה בין עסק לעסק. למה שמישהו יעבוד ואני לא? אין בעיה, נחזיר את אשדוד 50 שנה אחורה".

מלשכת ראש העירייה נמסר בתגובה: "בעלי הפיצוציות התלוננו על אכיפה שהחלה לאחר הבחירות. לטענתם, לפני הבחירות הופסקה האכיפה והובטח להם שחוק העזר העירוני 'פתיחת בתי עסק וסגירתם' ישתנה. במהלך הפגישה הובהר לצדדים שהעירייה תמשיך לשמור על החוק מתוך מטרה לשמור על איכות החיים של התושבים ברובע".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2023 09:16 לינק ישיר 

789247
בית מדרש במקום מתנ''ס: תושבי רובע הסיטי מתארגנים למלחמה
נכתב על-ידי אמירוס בתאריך 30.03.23 בשעה 08:35
לתושבי רובע הסיטי באשדוד נודע כי העירייה שוקלת להקצות קרקע להקמת בית מדרש ברובע, זאת לטענתם אחרי אינספור הבטחות מצד נבחרי הציבור להקים מרכז קהילתי בשכונה. "בסוף יהיו לנו באזור סיטי יותר מבני דת מאשר באזור ז"

הודעה על כך שהעירייה שוקלת להקצות קרקע בשכונת הסיטי לטובת הקמת בית מדרש, הפרה את שלוותם של תושבי הרובע שתוהים לפשר העניין במיוחד לאחר אינספור ההבטחות מצד נבחרי הציבור באשדוד בנוגע להקמת מרכז קהילתי ברובע.

כאן המקום להדגיש שבניגוד לפרסומים של מי מנבחרי הציבור וחלק מתושבי הרובע, מדובר בבית מדרש עבור הקהילה הדתית לאומית ציונית שעתיד לקום על שטח של כ-500 מ"ר בלבד (מתוך השטח המסומן בצילום מטה), אולם התושבים כבר מתארגנים להגשת ההתנגדות ונראה כי אין בכוונתם להעביר את הנושא על סדר היום.

"אם יש להם שטח פנוי בשביל הכולל, למה שלא יבנו שם מתנ"ס?" – כתב אחד התושבים. "אמרו לנו אז בפגישה שאין שטח פנוי למתנ"ס ולכן נקבל את בי"ס אופק. אבל למה? בי"ס אופק חי וקיים ויש שם פעילות נרחבת, למה שהוא יעבור לאנשהו?!".

תושב אחר כתב: "לפי הפגישה עם כצנלסון לפני יותר משנה, דובר שעל השטח הזה יוקם בניין שאליו יעבור מרכז להשכלת המבוגרים ובמקום אופ"ק יקום מתנ"ס. כנראה הבטחות לחוד ומעשים לחוד".

הפעיל מיכאל גרימברג אף הוא התייחס לסוגיה. "בית מדרש יכול לשמש אברכים לאו דווקא שגרים בסיטי עם כל המשמעויות של כך, שיגיעו בהסעות ממקומות אחרים (יתיכן גם מחוץ לעיר כמו בט"ו)" – הוא כתב.

לדבריו, "המקום גם ככה צפוף נורא, בעיות חניה וכביש צר צמוד לבית ספר היובל ומספר גני עירייה. זה ממש לא המקום לכך כשמדובר באזור חילוני/מסורתי! שנים מדברים על מתנ״ס בסיטי שעדיין לא נבנה והוא חסר מאוד לתושבים. השטח הציבורי צריך לשמש את תושבי הסיטי ודיירי המקום!! כמובן שלא נסכים לכך ונתנגד בכל בכוח!".

סגני ראש העיר נכט וכצנלסון שנחשפו להתרחשויות מיהרו להתייחס לנושא בדף הפייסבוק שלהם.

נכט, שהודיע לאחרונה על ריצה לראשות העיר, כתב:

"עוד הקצאה ועוד הקצאה! מכירת חיסול של אשדוד רגע לפני הבחירות והכל על מנת להבטיח תמיכה של החרדים.

אני פונה לכל מי שאשדוד יקרה לו ולתושבי הסיטי בפרט. הצטרפו אליי לצורך הגשת הנתנגדות לבנייתו של בית מדרש בגודל 500 מ״ר! אספו חתימות! שלחו מכתבי התנגדות. חייבים לעצור את הטירוף הזה.

את ההתנגדויות יש להגיש למירב ביטון, מנהלת מחלקת נכסים של העירייה, קומה 2, חדר 274".

סגן ראש העיר סניה כצנלסון:

"סיעת ״אשדוד ביחד״ תתנגד להקמת כולל בלב רובע הסיטי.

אם בקדנציה הקודמת הסיעות החרדיות ניסו לסגור את העיר בשבת, בקדנציה הנוכחית הם שכללו את השיטה והתחילו לדרוש כל פיסת קרקע פנויה באשדוד לטובת הקמת כוללים ומקוואות.

אחרי המחטף על הקרקע ששחרננו עבור מתנ״ס גדול ורחב בלב רובע טו׳, השטח ניתן לטובת כולל אברכים מבאר שבע, ואת המתנ״ס הקטינו לאולם כנסים קטן בצד הדרך.

תושבי רובע טו׳ דרשו להסיר את ההקצאה מסדר היום והצבענו נגד עבור הציבור שבשמו נבחרנו. עכשיו, ישנה דרישה להקצאת קרקע ברח׳ העצמאות במרחק של 50 מטר מבית כנסת קיים.

כמו שהצבענו נגד אז, נצביע נגד גם עכשיו.

אני קורא לרוב החילוני-מסורתי במועצת העיר לעצור את תופעת נתינת הקרקעות החופשית עבור עמותות שאין להן שום קשר לתושבי אשדוד".
מקור-

#1,יהעתיד הבלתי נמנע לחילוני הישראלי, 10\20 שנה זו תהיה המציאות בכל הארץ. דמוגרפיה זה עניין של מספרים, לא של רגש.
נכתב על-ידי pedro בתאריך 30.03.23 בשעה 08:37
בתגובה להודעה #0
גם אם ממש לא נרצה ולא נסכים, בסופו של דבר כשחיים בדמוקרטיה למספרים יש כוח עליון. בעתיד הלא רחוק גם פסקת התגברות של 70 תשחק לצד הגוש הימני\אמוני. זו המציאות הבלתי נמנעת.
#4,יאני לא חושב
נכתב על-ידי עורב אפור בתאריך 30.03.23 בשעה 08:44
בתגובה להודעה #1
צריך לקחת בחשבון שבעתיד הנראה לעין מקצועות רבים יעלמו מן העולם ויהיה לכולם נגישות לשיח משמעותי עם בינה מלאכותית. מהפכת הנגישות לידע הקודמת הייתה בין הסיבות לתנועת ההשכלה וחילון רב. גם עידן האינטלגנציה מלאכותית כנראה ישפיע(לא שאני באמת יודע איך…)
#18,יאולי במדינות עם אופי דתי פחות, כאן למספרים יש עוצמה גדולה מאד. גם לא בטוח שהייתי מסתמך על חזרה בשאלה בעקבות הטכנולוגיה.
נכתב על-ידי pedro בתאריך 30.03.23 בשעה 08:58
בתגובה להודעה #4
לא בישראל
#6,יכאדם דתי, אין לי איך לתאר לך במילים כמה ישמח אותי אם אתה וחילונים רבים אחרים תביאו כל אחד 7-8 ילדים.
נכתב על-ידי מלאכת_מחשבת בתאריך 30.03.23 בשעה 08:44
בתגובה להודעה #1
אין בינינו שום מלחמה, המלחמה שלנו היא רק כלפי האויבים המוסלמים בחוץ ובפנים.
#9,י+++ כאדם חילוני לגמרי גם אני אשמח
נכתב על-ידי אמירוס בתאריך 30.03.23 בשעה 08:47
בתגובה להודעה #6
אבל לא אצלי.. לי יש חמוד אחד.. אני מסתפק במועט.. 8;1;3;5;
#16,ינכון, גם אני מסתפק במועט ולכן מה שכתבתי זו המציאות הבלתי נמנעת, לטוב ולרע. יש לכך השלכות כלפי אורח החיים של החילוני
נכתב על-ידי pedro בתאריך 30.03.23 בשעה 08:55
בתגובה להודעה #9
מן הסתם בהרבה מאשר על זה הדתי.
#15,ילדעתך לא צריך לקחת בחשבון צפיפות אוכלוסין
נכתב על-ידי עורב אפור בתאריך 30.03.23 בשעה 08:52
בתגובה להודעה #6
עתודות קרקע, אקולוגיה ועוד שיקולים? אם כל אדם בן 18 יתחתן ויביא עשרה ילדים אתה לא חושב שזה גם ייצור בעיות?
#20,יחחח ברור שאין לך בעיה ואפילו אתה בעד! זה מביא לכם עוד מקורות מימון (מסים) ואנשים שיעשו צבא במקומכם. סה״כ כיף לחיות על חשבון האחר (:  
נכתב על-ידי klown בתאריך 30.03.23 בשעה 09:03
בתגובה להודעה #6
#2,יביטול הויזה וארה''ב = בריחה המונית
נכתב על-ידי 0x972Ops בתאריך 30.03.23 בשעה 08:38
בתגובה להודעה #0
#7,יאין קשר :-)
נכתב על-ידי נוזו בתאריך 30.03.23 בשעה 08:45
בתגובה להודעה #2
#10,יכרגיל אתה לא מדייק בדבריך.
נכתב על-ידי אחמש בתאריך 30.03.23 בשעה 08:47
בתגובה להודעה #2
ביטול הויזה הוא ביטול וויזת תיירות....
#3,יקטנוני. דווקא עכשיו כשטייסים פורשים, צריכים עוד ועוד בתי מדרש
נכתב על-ידי היגיון בתאריך 30.03.23 בשעה 08:40
בתגובה להודעה #0
לא יתכן שיפקירו את ביטחון התושבים
#5,יקטנוני.
נכתב על-ידי ורד הרים בתאריך 30.03.23 בשעה 08:44
בתגובה להודעה #3
#8,יאילו שמות מופיעים בכתבה...
נכתב על-ידי BOT בתאריך 30.03.23 בשעה 08:46
בתגובה להודעה #0
אני מהמר שאם זה היה כנסיה
זה היה מעולה מבחינתם
הרי יש רק "דת" אחת שמפריעה לכולם כל הזמן.
#11,יהגיע הזמן שהמדינה תכיר בחילוניות כזרם יהודי, ותאפשר לחילונים לחיות על פי אמונתם, ללא הפרעה של גורמים אחרים
נכתב על-ידי asafros2 בתאריך 30.03.23 בשעה 08:48
בתגובה להודעה #0
#12,יבנתיים החילונים מצליחים לבלום חלקית את התיאוקרטיה המשיחית שהימין הקיצוני מנסה להקים
נכתב על-ידי omegalul בתאריך 30.03.23 בשעה 08:50
בתגובה להודעה #0
אני לא יודע איזה עתיד יהיה כאן לילדים שלנו
#14,יאיזה משיחית קיצונית?
נכתב על-ידי אמירוס בתאריך 30.03.23 בשעה 08:51
בתגובה להודעה #12
מדובר בבית מדרש עבור הקהילה הדתית לאומית ציונית- מתוך הכתבה
#19,ילדעתי גם לקהילה הדתית לאומית ציונית לא יהיה מקום במדינת יהודה
נכתב על-ידי omegalul בתאריך 30.03.23 בשעה 09:01
בתגובה להודעה #14
#22,ילא ענית לתגובה שלי פשוט המשכת בדבריך מלפני זה
נכתב על-ידי אמירוס בתאריך 30.03.23 בשעה 09:05
בתגובה להודעה #19
#13,ייש בית כנסת גדול במרחק 20 מטר מהקרקע המיועדת, ומדובר ברובע חילוני לחלוטין
נכתב על-ידי FireSky בתאריך 30.03.23 בשעה 08:51
בתגובה להודעה #0
כש-100 מטרים מהקרקע הזו גם פועלים עסקים בשבת. בקיצור, טמטום מוחלט של העירייה. אדרבה כשמדובר בעמותות עלומות שם שכולנו יודעים מה מטרתן.
#17,יאתה טועה טעות גדולה
נכתב על-ידי הדוד מאשדוד בתאריך 30.03.23 בשעה 08:56
בתגובה להודעה #13
לא מדובר ברובע חילוני בכלל
יש הרבה דתיים 
ועובדה שנכון יש 20 מטר בית כנסת ענקית קרובה ועדיין הבית כנסת מפוצצת ואין מקום לשבת שם
#21,יהבנת מצויין למה התכוונתי, תפסיק להתחכם. מדובר ברובע עם רוב חילוני מובהק.
נכתב על-ידי FireSky בתאריך 30.03.23 בשעה 09:03
בתגובה להודעה #17
אני בספק אם רוב הדתיים המועטים בעצמם מעוניינים בבית מדרש של עמותה עלומת שם.
#24,ילא מתחכם , מצייר את האמת, אין רוב מובהק של חילוניים בסיטי, זה בערך שווה בשווה
נכתב על-ידי הדוד מאשדוד בתאריך 30.03.23 בשעה 09:06
בתגובה להודעה #21
כל בית כנסת שהייתי נמצא בה בסיטי היא הייתה מפוצצת
אני חושב בד ובד יהיה טוב לשלב גם את הדת וגם את המרכז לקהילה

#23,יאם ככה אין בכלל רובעים חילוניים באשדוד לפי הגדרתך.
נכתב על-ידי klown בתאריך 30.03.23 בשעה 09:05
בתגובה להודעה #17
בכל רובע בעיר יש לפחות 3-4 בתי כנסת. זו שיטה הדרגתית לדחוק את הקהל המסורתי/חילוני ולהכניס קהלים חרדים (מבחוץ) לתוך העיר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אשדוד החרדית רובע ז- ג > סוחרי הסיטי: "אשדוד עוד תהפוך לבני ברק"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext