לדעתי הורה שבמצב כלכלי טוב יגיד למה שלא ניתן למלמדים שהרי הם באמת ראויים למאמץ שהשקיעו והמשכורת שלהם לא משהו .מצד שני הורים מעוטי יכולת יאמרו להיפך שזה לא הוגן ולהם אין יכולת לתת ולמה שיקופחו. לדעתי להכריע כמו הצד השני כי זה יכול להביא לאפליה בכיתה וזה יותר חמור לדעתי משאר הנימוקים
נשלח ב-14/3/2025 08:46
ממה שהבנתי, יש מקומות (בעיקר באזורים מודרנים שכל אחד מנסה להראות את רוב עושרו וכבוד בניו), שיש ממש תעריפים וציפייה לסכומי עתק לכל ילד (אאל"ט הבנתי שהמינימום הוא 100$ לילד, ותחשב שאם יש לך כמה ילדים, וזה עוד לפני משלוחי מנות מנקרי עיניים וכו וכו כמנהג בעלי בתים חשובים). אני מניח שזה עיקר הנושא שפותח האשכול ניסה לדפוק בעורמה (הוא מציג את זה כשאלה של כספי מעשר למרות שאין כמעט ספק שא"א לתת את התשורות האלה ממעשר)
נשלח ב-14/3/2025 11:16
*לדחוף בעורמה :)
נשלח ב-18/3/2025 01:37
הדיבוק כתב:
ממה שהבנתי, יש מקומות (בעיקר באזורים מודרנים שכל אחד מנסה להראות את רוב עושרו וכבוד בניו), שיש ממש תעריפים וציפייה לסכומי עתק לכל ילד (אאל"ט הבנתי שהמינימום הוא 100$ לילד, ותחשב שאם יש לך כמה ילדים, וזה עוד לפני משלוחי מנות מנקרי עיניים וכו וכו כמנהג בעלי בתים חשובים). אני מניח שזה עיקר הנושא שפותח האשכול ניסה לדפוק בעורמה (הוא מציג את זה כשאלה של כספי מעשר למרות שאין כמעט ספק שא"א לתת את התשורות האלה ממעשר)
ממה שאני מכיר, הסכומים האלו בדולרים מקובל דווקא יותר בקהילות חסידיות מסויימות. לטעמי זה פשע שמתירים את זה. אין שום סיבה שמלמד שמקבל כיום שכר סביר יקבל טיפים על חשבון הורים שבקושי סוגרים את החודש. אין עוד מקצוע במגזר החרדי למעט מלצרים שנהוג לתת טיפים. האם רוצים לרמז שמלמד שווה ערך למלצר?! במקומות מסויימים עוד הגדילו לעשות לאחרונה ומפנקים את המלמד כל חג כמו למשל קערת פירות לטו בשבט. מילא מי שיש לו, אבל מה יעשה הורה שאין לו ועוד יש לו כמה ילדים בחיידר? למה מורות למשל מסתפקות בפתק יפה ומשלוח צנוע עם כרטיס מתנה של כמה מאות שקלים מכל הכתה יחד ומלמד צריך לקבל אותו דבר אבל מכל תלמיד בנפרד?! ועוד על חשבון הורים שצריכים לקזז את זה מפת לחמם כפשוטו. איפוא איגוד הת"תים או גוף ציבורי אחר שיעשה לזה סוף? אם כבר מגיעים למסקנה שזה חובה ועיני המלמדים נשואות וכו', עדיף שיעלו את תעריף הגביה החודשי מההורים ב 5 שקלים לחודש עבור סעיף "מתנות למלמדים" מאשר להעמיד את ההורים במלחמה פנימית ותחרות כל שנה מחדש. מאמין שגם למלמדים זה יהיה עדיף ולא ירגישו חייבים לאי מי מהתלמידים יותר מהאחרים.
נשלח ב-18/3/2025 01:44
אגב, יש לציין שיש מלמדים יוצאי דופן. זכורני שהיה לי מלמד אחד בחיידר שהחזיר לי את המעטפה בפורים ואמר לי תחזיר לאבא וכך עשה לכל התלמידים שהביאו לו. כמו"כ היה לי ראש ישיבה שאחרי פורים נשלחה קבלה בדואר מהישיבה על תרומה בסכום שאבי העביר לו דרכי עם הבקבוק יין. אבי ז"ל הבין את הרמז ובשנה הבאה כבר לא צירף מעטפה למשלוח.