בית פורומים גרפולוגיה בחינוך וזוגיות

שינוי האישיות ע"י כתב היד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/2/2010 21:29 לינק ישיר 
שינוי האישיות ע"י כתב היד?

ישי שלום,

זוכר? יעקב נחומי, צלם, יום גשום בירושלים?

טוב,
ראה, שמעתי שיש מכונים מסויימים שהתחילו להתעסק בנושא של שינוי האישיות ע"י כתיבה "נכונה יותר"

תוכל בבקשה לפרט יותר על הנושא...

בתודה מראש.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 19:00 לינק ישיר 

נחומי איפה אתה מחכים לשמוע את חוות דעתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 02:44 לינק ישיר 

שלום יעקב!
בהחלט אינני יכול לשכוח אותך, בפרט שקראתי את מה שכתבת בעניין הצילום, ובהחלט התרשמתי מיכולת הכתיבה העניינית שלך וכושר ההסברה.
לגבי שאלתך:
אתה מדבר על מה שקרוי: "גרפותרפיה" - כלומר: טיפול בעזרת כתב היד.
תחום זה התפתח בתחילת שנות השלושים במאה שעברה בצרפת. הרעיון בנוי למעשה על גרפולוגיה. התפיסה היא, שאם הכתב מעיד על הנפש, על הכישורים ועל ההתנהגות, הרי שניתן גם לשנות את הכתב, ומכח זה ישתנה גם הטעון שינוי, מבחינה התנהגותית ואפילו מבחינת היכולות.
אני אישית, מעולם לא התוודעתי לנכונות הנושא באורח אישי. כל הידע שלי מבוסס על קריאה.
על פי הבנתי, כמו נטיות אחרות הרווחות בימינו, הנטיה להתפס לאפשרות המוצעת בגישה זו, מקורה ברצון להימנע מעבודה קשה. ר"ל: לכל אדם חסרונות ודברים הטעונים שיפור ועבודה על המידות. למרות שכולנו מבינים ומודעים לכך (לא כולם לצערנו, אך בהחלט הרבה אנשים), אני מכיר מעט אנשים - אם בכלל - אשר משנים את עצמם בפועל ממש. וזאת משום הקושי שבעקירת הרגלים וסיבות נוספות.
אז הנה צצות כפטריות אחר הגשם, שיטות שונות שמטרתם לקצר את הדרך. הן מציעות להגיע אל היעד (שינוי ההתנהגות והאופי)בדרך הקלה יחסית, שהיא שינוי כתב היד על פי ההנחיות של הגרפולוג.
מטפלים רציניים העובדים בשיטה זו, מודים כי לא ניתן לשנות תכונה והתנהגות - על ידי שינוי הכתב, בלא שהכותב ילווה את השינויים הללו שעבודה עצמית ממשית.
אם כן נשאל: אם בלאו הכי, הכותב עמל בכדי לשנות את הדרוש, לשם מה עליו גם לשנות את כתב היד?
התשובה היא, שעל פי הגירסה הרצינית יותר, שינוי הכתב נועד רק בכדי להעמיק את המודעות העצמית הנדרשת לשם הטעון תיקון.
גישה זו יש בה אולי ממש, אך אני מעולם לא התנסיתי בה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רוחניות > גרפולוגיה בחינוך וזוגיות > שינוי האישיות ע"י כתב היד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext