פורים התש"ע - סוער מאד וגשום
בס"ד
לא יודעת איך אצלכם, בשומרון מיום חמישי רעמים ברקים, גשם חזק מאד (כולל היום בבוקר) כמעט ללא הפסקה, ממה שזכור
לי מאז 2005 לא ירד גשם בפורים, והשנה - שטפונות, סערות, אולי יש לזה משמעות הרבה מעבר למה שחושבים.
אבל באמת השגחת השם, אתמול הגיעו לבית הכנסת הקטן שלנו המון אנשים, אפילו שפתחו בעזרה חדר נוסף (שלידו נעשית
עבודת בנייה והוא היה סגור מתחילת העבודות), נשים רבות עם התינוקות לא הצליחו להכנס לאף אחת מהעזרות, והנה
מתחילת הערבית עד סוף קריאת המגילה - הגשם פסק, אפילו טיפה לא ירדה. אני רק חושבת מה היה קורה אם הסערה היתה
חוזרת , הרי חדרי העזרה היו כל כך עמוסים וצפופים, מה היו עושות ??
השנה הודיע לנו הש"צ שיש איסור מוחלט, מאת רבנים גדולים, לעשות רעש (מצד הילדים), וגם באזכור השם "המן" מותר
בקצרה לנופף ברעשנים ,אבל ממש קצר. לא ידוע לי למה ההחלטה, אבל באמת הציבור היה ממושמע, זה ציבור מגוון
מאד מכל שכבות האוכלוסיה בשכונה, כזאת משמעת - ממש יש לנו עם קדוש.
ולצד שמחת הפורים, והתחפושות, והמגילה המדהימה, היה איזה חשש פנימי, האיום הפך להיות ממשי, לקראת פורים התש"ע
שלח המניג'ד מסר לעולם כולו שיש לאבד את היהודים ולהשמידם. והיהודים נותנים בטחונם בקב"ה שיצילם גם הפעם, ואולי
הגשם המבורך הזה בא לאמר לעם היהודי "בני, כל מה שאני עושה - בשבילכם אני עושה, אני אלחם לכם ואתם תחרישון".
מי יתן וממש בקרוב יתגלה המשיח, ונראה ישועה גדולה, שהעם המיוסר שלנו זקוק לה . אמן.
פורים שמח לכל בית ישראל והיהודים בתפוצות.
 |
|
|