בית פורומים פורטל הנפש

חיים כמוות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/2/2010 19:28 לינק ישיר 
חיים כמוות

שלום לכולם,

אני בסך הכול בת 17, אבל...לא נערה מתבגרת טיפוסית.

במשך החודשים האחרונים עוברת עליי תקופה מאוד קשה.

אני לא יודעת מה קרה בדיוק אבל עם הזמן התחלתי לאבד את הטעם. אני יכולה להרחיב עד אין סוף בתיאור הרגשות והמחשבות שלי אבל בעצם הכול מסתכם בכך שאין לי מה לעשות עם עצמי, כי כל תעסוקה שהיא נראית לי כחסרת תכלית. הכול אצלי ריק מבפנים, אין שמחה, אין רגש, אין ציפייה לשום דבר.

לא תמיד הייתי כזאת. הייתי מלאה בשמחת חיים, הולכת לישון בציפייה ליום המחר, ומתעוררת בשמחה ומרץ. אבל היום המצב כ"כ שונה שבא לי לצחוק (במרירות, כן?). איבדתי עניין בכל התחביבים שלי וכרגע שום דבר כבר לא קורץ לי.

חשוב לי לציין שבמהלך החודשים האחרונים ניסיתי אין-ספור דרכים להתמודד עם המצב, להתחיל מחדש, לשנות את התפיסה שלי, להעסיק את עצמי כמה שיותר ולהסיח את דעתי מהמחשבות הדיכאוניות, אבל שום דבר לא עבד. לא לטווח הרחוק, לפחות.

השוני הזה בהרגשה הפנימית שלי הביא כמובן לשינויים כלפי חוץ. אני לא מתפקדת בצורה תקינה לגיל שלי. הפכתי לאפאתית, ריקנית, דיכאונית, ועצובה.

כואב לי על המצב הזה מאוד כי באיזשהו מקום אני מרגישה כי הרסתי לעצמי, הרסתי את עצמי. אני מגדירה את עצמי כטיפוס קיצוני, דרמטי, מאוד מודע לעצמו ומאוד מודע לסביבה, אני שונה. כל הזמן ראיתי את התכונות האלה כחיוביות מאוד, אבל היום נדמה לי שדווקא השוני הזה שלי, הוא זה שמדרדר אותי כ"כ. למה השכל שלי פועל בצורה אחרת? למה קשה לי לכל הפחות לחייך כשאחרים צוחקים?

ובכלל, עד מתי זה הולך להמשיך? לפעמים אני מרגישה כמו סחבה, מטלטלת את עצמי ממקום למקום בלי שום כיוון. נמאס לי להלך כמתה בין החיים, נמאס לי להסתכל כל יום במראה ולראות את המוות מרצד בעיניים.

אני לא יודעת אם מה שיש לי זו הפרעה נפשית כלשהיא או שזה תקופתי, אבל כרגע ממש קשה לי.

מה עושים?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2010 21:03 לינק ישיר 

שלום רוז..
אני מוצאת את עצמי מזדהה עם תחושותייך. מזדהה עד כאב.. אני לא יודעת לדבר איתך בשפה המקצועית אבל חשוב לי שתדעי שיש תקווה. שנים שהסתובבתי עם תחושות כמו שלך וביקרתי במנהרות כאב אפלות שקשה לי להזכר בהן. ועברתי המון עד שמצאתי את מקומי ואת שורש הבעיה. לפעמים כואב לי על התקופה הארוכה שהלכה לי לאיבוד על השנים הארוכות... אבל להקב"ה יש את כל חלקיקי הפאזל והוא זה שקבע מה אעבור והוא זה שנתן לי כח לבחור וזימן לי את הדרך חזור... בבקשה אל תיפלי להרס עצמי ואל תאשימי את עצמך.
אל תתיאשי ותפני לעזרה אם יש לך אפשרות. בכל מקרה ה' תמיד כאן וקרוב ואני מבטיחה לך שהוא לא יפקיר אותך לבד, תבקשי ממנו.
את תמיד יכולה לכתוב לי בפרטי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2010 18:37 לינק ישיר 

הצופים בדברייך העצובים, מקווים שאת נוקטת בפעולות טיפוליות כלשהן, מעבר לכתיבה בבמה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/3/2010 18:34 לינק ישיר 

רוז שלום לך,
נשמע שאת עוברת תקופה מאד לא פשוטה בחייך הצעירים.
ולמרות זאת, ראיתי  שהצלחת להתגייס  לעזור לקריאתה של מלכה11.
האם זה קורה לך בעוד מקומות שבהם את אפאתית ביחס לעצמך אך לעומת זאת מגלה חיות ורצון לעזור לזולת?
האם נכון להבין כי בנוסף לתחושות הדיכאון שאת מתארת את סובלת/סבלת גם מהפרעות אכילה?
האם ידוע לך על אירוע קשה בחצי השנה הקודמת לשינוי במצב הרוח?
 מה קורה לך מבחינה חברתית? 
 אולי דרך התשובות לשאלות אלו נוכל להבין קצת יותר את מצבך ולעזור לך יותר.

בכל אופן, מהתיאור שלך  עד כה, אני חוששת שאין מדובר בתופעת גיל ההתבגרות גרידא, ומומלץ לפנות לטיפול מקצועי . כפי שאת כבר יודעת שבמצבים כאלו  מומלץ מוקדם ככל הניתן כדי שהבעיה לא תחריף ותעמיק יותר.

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > חיים כמוות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext