בית פורומים עצור כאן חושבים

עשר טעויות הגר"א

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/3/2010 23:35 לינק ישיר 
עשר טעויות הגר"א

ואולי יותר מדוייק לקרא לאשכול  10 כשלונות הגר"א ותהיות על דרכו 

1. קבע ברכת כהנים בכל יום בחו"ל וחזר בו.

2. רצה להתיר חדר"ג לשאת אשה שניה ונכשל.

3. רצה לברא גולם ולא עלתה בידו.

4. החרים את החסידות ולא נתקבל הדבר בדורות הבאים.

5. קבע את ביאת המשיח בשנת הת"ר ולא בא.

6. נסע לעלות ארצה וחזר טרם הגיעו.

7. רצה להנהיג דרך לימוד ולא קיבלוה עליהם תלמידיו לדורות.

8. טען שהצימצום כפשוטו ולא נתקבלה דעתו אף לא על בחיר תלמידיו.

9. רצה להנהיג לימודי חול לרבנים ובכך עודד את תנועת ההשכלה.

10. טען שבשורש נשמתו הוא משיח בן יוסף. ולא מובן על סמך מה.

נמצא כי רוב מפעליו ורעיונותיו נחלו כשלון חרוץ. האם ניתן להסיק מכאן שאף גאון גדול המעמיד דברים על דעת עצמו סביר שיטעה, או שמא יש הסבר אחר לכשלונות וטעויות אלו דוקא של אדם שלכל הדעות היה בעל יכולות אינטלקטואליות נדירות.

נ.ב. באשר לסתירות וקושיות מגמרות מפורשות על הגהותיו נמנעתי מלהכליל נושא זה. שכן כזאת תמצא אצל כל מחבר פורה. אפילו לב"י מחבר השו"ע נתחלף בשר בחלב כידוע.

תוקן על ידי אמרי_בינה ב- 02/03/2010 00:25:24

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2010 17:24 לינק ישיר 

אין מכתב כזה מבעל התניא לא בספר שהזכרת המצוי בביבלאטעק שלי ולא בשום ספר אחר הכל מצוץ מהאצבע עצם המחשבה שיש אדם דתי שפוי המאמין שיש מגדולי ישראל יכל לכתוב בסגנון פורנוגרפי שכזה ועוד על גדול אחר מביא להקיא ומלמדת על חינוך חולי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/3/2010 03:58 לינק ישיר 

הנה אמת נכון הדבר! טעה טעיתי ואיחדתי את המופרדים  תודה. בנוגע למכתבו של בעל התניא לרא מקאליסק, כמדומני שזה בספר הרב מלאדי ומפלגת חבד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 18:49 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2767032&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 18:33 לינק ישיר 

אם מטפחת ואיש אינם אותו ברנש בב' ניקים אזי יש לומר שטיפשות הולך בחברותא. מה שייך שבעל התניא יכתוב נגד בן רבו ואיזה הווא אמינא לך בזה הרי ר אברהם המלאך לימדו חסידות בבואו למעזריטשאז מה השאלה ביכלל  וגם בקשר לר אברהם מקאליסק כשפרצה מחלוקת נגדו על ידי ר אברהם מקאליסק בקשר לקופת רמבען אחרי היסתלקות רבו ר מענדל מויטעבקס התניא מתייחס אליו בכבוד מופלג אם תמצא לי בכל מכתביו לשון מבזה נגד הקאליסקער אז על איזה דברים אתה מתכוון עכפ באם תביא פאספורט אחר עם תמונה אחרת מחברך גם אתה תקבל ממני מליון שח על הוכחה שכתב כזאת התניא על ר אברהם מקאליסק חבל שאתם נותנים אישור שגם אצלינו יש שוטים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 13:37 לינק ישיר 

לא זו כוונתי, וכוונתי היא, שמכיון שלדעת איש דעה ר"א מקאליסק ור"א המלאך הם חדא גברא, על כן ביקשתי להחשיב את דבריך ולגרוע דברי איש דעה, באמרי כי כנראה שכבעל המטפחת יודע אתה להבדיל בין גברא לגברא, כי אם אין דעת הבדלה מנין!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 12:45 לינק ישיר 

שבח_גרונם כתב:
מטפחת, אולם אני מקווה שלפחות אתה - להבדיל מאיש דעה - יש בך דעת להבדיל בין ר"א מקאליסק לבין ר"א המלאך. וזו היא רק כהערת אגב.4

האם כוונתך שמעשי השיגעון יוחסו לר"א המלאך ולא לר"א מקאליסק? ככל שזכור לי דבריו של בעל התניא כוונו כלפי ר"א מקאליסק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 11:51 לינק ישיר 

איש דעה, מדוע תחשוב כי אמרי בינה לא יצדק בהגיונו? הלוא מי כמוך יודע את כוחך כי דל הוא, והנה גם הצגתו לעיני רבים, אמרי בינה לא מוצא בך אתגר, ועל כן ניסה להניא גם אותי מלהיטפל אליך, כי הוא חס על כבודי. אולם אני ילדות יש בי, והיא אשר השיאתני אשר אענה את איוולתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 03:56 לינק ישיר 

איש מצחיק

אני רחוק מחסידים כרחוק מזרח ממערב אבל יודעספר גם בהיסטורית החסידים אני בקצת כמו כל אחד ורק בקשה קטנה לי אליך תפסיק לעשות לנו בושות. ר אברהם המלאך היה סגפן רוחני בנו של המגיד ממעזריטש  וסבא של הריז'ינער וממוצא אוקרייניש ר אברהם מקאליסק היה גאון עם טמפרמנט תלמיד של המגיד ממוצא ליטוואק שעלה לארץ ישראל ונתיישב בטבריה יחד עם ר מנדל מוויטעבסק ובכלל לא קרב אברהם זה אל אברהם זה ולא דומה בשום צורה שהיא. וגם אני מבטיח לך מליון שקל ושם שלי ידוע במערכת ואני יעמוד בדיבורי אם תמצא במכתב של ר שניאור זלמן מליאדי על ר' אברהם מקאליסק שהיה מתפלל באבר חי ומוציא שז"ל. בשביל כזה המצאה יש באמת חולי בראש יש גבול למשיגאסן עם עלילות כאלה אתה מקלקל כל הביקורת נגד החסידים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/3/2010 01:57 לינק ישיר 

שבח, אני ממש שמח שהחלטת שלא לברוח כמו שברח חברך אמרי בינה היקר אמנם מטעמים של אי יכולת התאפקות אבל, גם זה משהו
אינני יודע מדוע הפרדת בין רא המלאך לבין רא מקאליסק עד כמה שידוע לי, וידוע, זה איש אחד.
הסיפור על ר"א זה נמצא לא פחות במכתב של הרב שניאור זלמן מלאדי המובא בספר הרב מלאדי ומפלגת חבד!!
אמרי בינה לא כל כך חביב אל תרד לזוטות ואל תתבלבל ותצטנף בפינתך באימה מפני דיבורים אודות ציסע"ם למיניהם!! הדברים ידועים ברורים ומאירים ונתונים לשפיטתך!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2010 19:04 לינק ישיר 

מטפחת, אולם אני מקווה שלפחות אתה - להבדיל מאיש דעה - יש בך דעת להבדיל בין ר"א מקאליסק לבין ר"א המלאך. וזו היא רק כהערת אגב.

אמרי בינה מנסה להניאני מלענות למטורפים כהגדרתו. אולם מה לעשות, בקצה לשוני עומדים עוד כמה קטעים עסיסיים שחבל לפספסם, ואתך הסליחה.

בנוגע לטענה המפורסמת כי חלק או כל החסידים מתפללים באבר חי ובראיית קרי, דבר זה הם מצא בעל שבר פושעים בספר בן פורת יוסף (לעמבערג, יז, א) וז"ל בפו"י: "מבשרי אחזה אלוק, כמו בזווג הגשמי כך בזווג הרוחני, הוא הדיבור בתורה ובתפילה כשהוא באבר חי, בשמחה ובתענוג, אז הוא מוליד וכו', ועי"ז הוא מוליד ברוחני כמו בזווג כשהוא בשמחה ובתענוג".

כל המעיין יראה שלפנינו משל ונמשל, ולא הוראה שיש להתפלל באבר חי כפשוטו.

קטעים אחרים בלשונות דומים מצאנו: "כשהוא רגע בלא תורה הוא אבר מת". יסוד דדכורא וכו' ולא נח אפילו רגע אחד כו' וזהו תנועות האדם בעסקו בתורה, שאז נקרא חי בסוד אבר חי".

אלא ששני הקטעים האחרונים לא יצאו מתחת ידם של מורי החסידות, אלא דוקא על ידי הגר"א או משמו! עיין ביאור הגר"א לתיקו"ז (וילנא נא, ב), ובספר יהל אור שמות (וילנא תרמ"ב, יח, ב).

קרדיט, יהושע מונדשיין - כרם חב"ד גליון 4

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2010 17:34 לינק ישיר 

איני יודע מי מטורף, אך בזמן הגר"א יחסו (גם בעל התניא) מעשי טירוף עכ"פ לחסידיו של אותו 'ציס"ע' מקאליסק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2010 17:24 לינק ישיר 

גרונם,

הגר"א אכן הנהיג  בקלויז שלו נשיאת כפים בכ"י ולא רק הטיף לכך, עד שאירעה השריפה ותלה זאת בקפידת קדמונים. (פינקס וילנא, שיק).

באשר ליעב"ץ, אכן הגר"א היה צעיר בימיו ויעב"ץ לא התייחס אליו במפורשות אך בעקיפין מרמז גם אל "הני מתכסין דוילנא" בחשד השתייכות לכת ש"ץ, אולי בגלל תמיכת הגר"א הצעיר בר"י אייבשיץ וקמעותיו ואולי גם כבר נודעה נטייתו ללוצאטו. (וההמשך בבחינת - ילד מוכה מכה...). ואולי כוונת יעב"ץ הייתה להעשיל צורף מוילנא, אשר עליו לכאורה הוכחות ברורות לקשר עם אנשי ש"ץ, ויש לעיין בזה. עכ"פ לפי כתבי ר' מענדל משקלאוו, היינו הך, שכן לדבריו היה קשר עמוק בין הגר"א לעשיל צורף והם יחדיו בחינת "משיח בן יוסף".

דא"ג, הכותב על ציס"ע כהגר"א מקאליסק "היה מתפלל באבר חי עד שז"ל" ועוד דברים מטורפים הראויים לחולי נפש אשר מביישים את החוג אותו מתיימר לייצג, אינו ראוי לתגובה, פלאני עליך שטרחת להכות קודקוד נער מנוער זה.

תוקן על ידי אמרי_בינה ב- 21/03/2010 17:37:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2010 10:26 לינק ישיר 

אם עלה בליבך צד כלשהו כאילו יש בליבי נגד הגר"א, אזי טעית חמורות. גם מבלי עיון כבד בדבריי אפשר להיווכח שכל קצפי יצא רק על מלחכי פינכתו המחרימים על עוונות של מה בכך את כל מי שנמנה על זולתם, ביניהם החסידים שנואי נפשם. בעוד שעל 'חטאים' זהים המיוחסים לגר"א הם מתייחסים באדישות מתמיהה שכלל אינה מתאימה ל'קנאים' מתים כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/3/2010 22:56 לינק ישיר 

שבח יקר ואינטליגנט חבל שאתה מתדרדר לרמות אישיות אלו אבל נענה לך אמנם אין ספר הגאון מונח לפני, אבל הראיה משם היא דווקא לדברי! הגרא הלך מעיר לעיר וכו וכי לקוצר דעתך לגאון היה קשה למצא מנין שיברכו כהנים??? הוא רצה להנהיג עיר שלמה או לפחות קהילה שתנהג מנהג הגמרא וד"ל. ובקשר לשום כידוע לכל, שיטת הגרא היא לקיים דיני חזל בלי קשר לטעמם ואפ כשבטל הטעם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2010 11:26 לינק ישיר 

אוסיף עוד הערה שנזכרתי כעת בנוגע לסעיף א בו איש דעה שולל שהגר"א לא חפץ להנהיג ברכת כהנים מחמת עקיבותו אחר הענין של "לא תתגודדו" (ואכמ"ל כמה פעל הגר"א ההיפך מכלל זה), כנראה שהוא חושב שיש להאמינו גם כאשר אינו מביא מקור לדבריו. אולם אני אצטט מקור ממנו משמע ההיפך: עיין ב"הגאון החסיד מוילנא" (ר"ב לנדוי) עמ' קז הע' 65 שם מובא מכתב מהגאון ר' שמואל העליר מצפת אל הגאון ר' עקיבא יוסף שלעזינגער, וז"ל: "מעיד אני שמים וארץ כי שמעתי כמ"פ מאת כבוד הגאון החסיד כקש"ת מו"ה ישראל בעמ"ח ספר פאת השלחן זצוק"ל אשר שמע מאת הגאון האמיתי מו"ה אלי' מוילנא זיע"א כי אם היה עולה בידו שני דברים היה מבטל תורה ותפילה ומסבב מעיר לעיר והוא א' לבטל חר"ג בענין שתי נשים כי בזה יהי' התקרבות הגאולה, והשני שישאו הכהנים ידיהם ויברכו ברכת כהנים בכל יום".

איי, חבל שהגר"א לא חי בזמן היעב"ץ, ללא ספק היה מאשימו בשבתאות. חבל שהגר"א לא היה חסיד, כי אז היו המתנגדים מטפלים בו כדבעי.

תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 17/03/2010 11:28:17

תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 17/03/2010 11:29:44

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עשר טעויות הגר"א
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext