בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזן ישראל בקון - ריבונו של עולם + 6 יצירות נוספות( בונוס)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/3/2010 14:27 לינק ישיר 
החזן ישראל בקון - ריבונו של עולם + 6 יצירות נוספות( בונוס)

להלן היצירה הנ"ל :
http://www.youtube.com/watch?v=RGb1ys0jgcQ&feature=related

( והאחרות ? - תסתכלו ימינה  לאחר פתיחת הלינק ובחרו את אלו שתחפצו ) 

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 05/03/2010 14:40:56

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2010 23:12 לינק ישיר 

לכבוד ר' צבי 

החשבון מדיוק , נעשה חשבון, 1 - אב הרחמים הוא / אור חדש  2 - דער חזן און דער גבאי ב"ח 3 - אב הרחמים / עזרת (ברום עולם) 4 - אהיים / דער פאסטיכעל 5 - רבש"ע (ספירה) ב"ח 6 - שיר העמק / תחזיקנה 7 - זמירות לשבת ב"ח  8 - א בריף צום רבי'ן ( א פינטעלע) / דער למדן ר' סנדר 9 - קינדר יאהרן / שלאף ליעד 10 - פרנסה / מלוה מלכה ח"א 11 - און אוקריינשע שענקל / מלוה מלכה ח"ב 12 - רחם ב"ח 13 - יהי רצון ב"ח 14 - לאמיר זיך איברבעטין / די תורה 15 - למען ירבו / או"א זכרינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2010 21:55 לינק ישיר 

מכובדי מביןאמת

התרגשתי מאוד לקרוא את תשובתך ולקבל את צילום המודעה מהעיתון. האם ניתן לקבל סריקה איכותית יותר של העיתון או לשאול את העיתון ולצלמו במכונת צילום? העניין מאוד חשוב לי ולמשפחה.
החשבון של מספר הפלטות אינו מדוייק היות והיו קטעים שחולקו לשניים והוקלטו על שני צדי הפלטה והיה צורך להפוך את הפלטה בכדי לשמוע את הקטע בשלמותו. לי זכור שהקטע "דער חזן און דער גבאי" הוקלט על שני צדי הפלטה.
ניתן לכתוב אלי גם גם לתיבה הפרטית.

שבוע טוב
צבי לורנץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2010 21:49 לינק ישיר 

ברשימת הקטעים המופיעים בסט של 11 הדיסקים ישנם 23 קטעים מתוכם 5 קטעים שהם צדדים 1 ו 2
כך שיש ס"ה 28 קטעים .וכפי שכתב מביןאמת יחד עם "שיר העמק" יש לנו 29 קטעים (הצד השני הוא תחזקנה).לצבי לא היה ידוע התקליט בו קיים הקטע "אב הרחמים",אם כך חסר לנו צידו השני של תקליט זה,ואז נגיע ל 30 קטעים.מביןאמת הביא מ"די שוהל פון חזנים" שישנם 16 תקליטים דהיינו 32 קטעים,אזי חסר לנו עוד שני קטעים (או קטע כפול) .לסיכום הקטעים החסרים
1.שיר העמק
2.קטע לא ידוע בצידו השני של התקליט בו מופיע "אב הרחמים"
3-4.תקליט ששני צדיו לא ידועים 

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 20:05 לינק ישיר 

מאד שמחתי לשמוע שאתה נכדו של החזן הגדול והמפורסם ר' הירש ליב בקון ע"ה. (אני מאד אוהב לשיר את ניגונותיו). א)מצאתי את העיתון "די שוהל פון חזנים" וראיתי את המודעה אודות הקלטותיו של החזן ישראל בקון, וכתוב שמה שהקליט "16 גרמפון פלאטעס", (ומן הסתם זהו סיבת הטעות שלי שזכרתי המספר 32, כי מספר ששה עשרה בכפול הרי 32) http://www.mediafire.com/imageview.php?quickkey=migmdrqbwkm&thumb=4 ב)והנה ביחד עם הקלטה של "שיר העמק" (אקוה שלבסוף נזכה למצוא אותו) יש לנו חשבון של 15 גרמפון פלאטעס (שזה 30 צדדים) וא"כ עדיין חסר לנו עוד פלטה אחד. ג)המודעה בהעיתון נכתב כנראה ע"י החזן ר' ישראל בקון הי"ד בעצמו, כי בשני מודעות הבאות אחריה נותן עורך העיתון תודה להחזן בקון שכתב לו את האינפרמציה. ד)בנוגע להחזן ס. בקון אכתוב לך בשבוע הבאה בתיבה פרטית שלך. כל טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 19:19 לינק ישיר 

שלום רב למכובדיי,

ראשית אקדים ואומר שהנני נכד ישיר של ר' הירש לייב בקון ז"ל. לר' הירש לייב היו ששה צאצאים מאשתו רחל-פייגע הי"ד לבית שמעיה, שהייתה סבתי ונרצחה בשואה. בניו – נפתלי-הרצקה גר בברלין ועבר להתגורר בפריס בשנת 37-36, יעקב-יענקל גר בעיירה סנדזישוב בגליצייה (באזור בעלז), משה גר במקומות שונים ברחבי העולם ושנים רבות בפריס, ישראל –הלל הוא החזן ישראל בקון שנרצח במחנה בלז'ץ בשנת 1943 בהיותו בן 33, יצחק (היחיד שעדיין בחיים וגר בישראל), ובתו מירל. את השואה שרדו משה, יצחק ומירל. אני בנה של מירל ז"ל לבית בקון שהייתה אחותו של ישראל.

אחיו של ישראל היו חזנים. גם אחיו של אביו (סבי) היו חזנים וכן צאצאיהם, כך שאכן משפחת בקון הייתה כנראה המשפחה הגדולה ביותר בעולם החזנות. החזן שלמה-ראובן בקון היה בנו של חיים בקון, אחיו של ר' הירש לייב, ושימש חזן בלונדון וביוהנסבורג. ניתן לראות בתצוגה מוקדמת את ספר הניגונים של חיים בקון, ספר בעל 190 עמודים בכתב ידו, בקישור

http://digital.cjh.org:1801/webclient/DeliveryManager?application=DIGITOOL-3&owner=resourcediscovery&custom_att_2=simple_viewer&pid=344896

לגבי ההקלטה של s. backon מאנגליה אין לי כל מידע. קיים סכוי שמדובר בשלמה-ראובן.

למשפחה לא ידוע על קטעים נוספים שהוקלטו על ידי ישראל בקון, אולם ייתכן והיו קטעים נוספים. הקטעים שידועים לנו הינם הקטעים שיצאו לאור בחברת SEMER  ונשלחו לבן משפחה בארצות הברית. גם על הקטע "אב הרחמים", שכנראה לא נשלח לארה"ב, נודע לנו רק בשנים האחרונות בעקבות הוצאת התקליטורים.

אני מאוד אודה למביןאמת אם יצליח לאתר הקלטה של "שיר העמק" וכן אם ימסור לי עוד פרטים לגבי הכתבה מתוך העיתון "די שוהל פון די חזנים וועלט" אודות החזן בקון על מנת שאקרא אותה ואצלם אותה למשפחה. כמו כן במידה ואקבל (גם קובץ  mp3 במייל) את ההקלטה של s backon אנסה לברר עם דודי יצחק.

צבי לורנץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 19:55 לינק ישיר 

אין ספק, קול מאוד ייחודי בעולם החזנות. חבל על דאבדין, ובגיל צעיר כל-כך. הי"ד.
(היצירה היחידה שהכרתי עד עכשיו מהרפרטואר שלו היא 'ברום עולם מושבך', ששודרה לא פעם ולא פעמיים בתוכניתו של הד"ר)
לפי החישוב שלי- את ההקלטות הללו עשה בשנות העשרים לחייו. ואעפ"כ- נשמע כאילו המדובר בחזן בשנות ה-50 60 לחייו!

תודה, ותבוא על הברכה!
ה.א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 18:36 לינק ישיר 

כבוד שרגאפייבל
כנראה שהצדק עם מביןאמת כי בכל פעם שכותב (בכמה פורומים באינטרנט) ר' צבי לורנץ אודות חזן ישראל בקון הוא מכנהו "דודי" אבל כשמזכיר אם שם אביו החזן הירש ליב בקון אינו כותב עליו "זקיני", הרי "שאינו בעצמו נצר ממשפחת בקון"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 08:44 לינק ישיר 

מביןאמת - כתבת לעיל : כפי מה שהבנתי מדבריך, אין אתה בעצמך נצר ממשפחת בקון, רק אחיין של החזן ישראל בקון (דהיינו לכאורה ע"י אשתו הי"ד),,,,,,,,,,,,,,,,,

יכול להיות שצבי לורנץ אחיין ,דרך אחת מאחיותיו של החזן ישראל בקון ולא ע"י אשתו-כפי שרשמת- ואז :הוא כן
נצר ממשפחת בקון

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 26/05/2010 08:50:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 08:21 לינק ישיר 

כבוד ר' צבי

ראשית דבר אקדים כי לפי ידיעתי היתה משפחת בקון, המשפחה הכי גדולה בעולם החזנות, שהרבה מהם היו חזנים ושלוחי ציבור בהרבה קהילות בישראל באיירופא, וארצה"ב ובעוד מקומות 

1) בנוגע לשאלתך למה "למרות כל המאמצים לא נמצא בכל רחבי העולם עותק בהתקליט "שיר העמק": הסיבה לזה הוא, כי ההקלטה האריגנלי נעשה ע"י חברתsemer (בבעלותו של מר. הירש לוין), בצד אחד הוא שר את הזמר "שיר העמק" ע"י נ. ביאליק, ובצד השני הוא שר את הזמר "תחזקנה" (ג"כ משירי נ. ביאליק). והנה אחר שעלה מר. הירש לוין לארץ ישראל ופתח את חברת "הד ארצי" (זה לא חברת הד ארצי שיש כהיום בארץ), ואז פירסם מחדש הרבה מהקלטותיו שכבר יצא לאור על ידו בחברת semer שלו, ועכשיו הוציאם לאור עולם מחדש תחת חברת "הד ארצי" שבבעלותו, אבל מאיזה סיבה שהוא, הוא הוציא לאור מחדש רק את הזמר של "תחזקנה" ולא את הצד השני של "שיר העמק", ולכן אינו מצוי כהיום. והעצה היחידה הוא לחפש אצל האספנים הגדולים שיש להם תקליטים נדירים ביותר מתקופה ההוא ולראות אם יש להם תקליט האוריגנלי של semer יש לי קשר עם כמה אספנים גדולים ואנסה לברר אצלם האם נמצא אצלם את התקליט הזה.

2) לפני כמה שבועות קריתי בעיתון הנקרא "די שוהל פון די חזנים וועלט" (יו"ל בווארשא), ושם כתוב שהחזן ישראל בקון הקליט 32 קטעים, והוא נוסע עכשיו לאנגלי' וכו' וכו'. והנה איני יודע אם נתחלף בדפוס המספרים ותחת 23 נדפס 32 (שהוא אותו מספרים), או שכתוב 32 במכוון, ויש לברר את זה.

3) כפי מה שהבנתי מדבריך, אין אתה בעצמך נצר ממשפחת בקון, רק אחיין של החזן ישראל בקון (דהיינו לכאורה ע"י אשתו הי"ד), אבל עכ"ז אולי יש לך איזה ידיעה יותר ממני אודות משפחת בקון, ולכן ברצוני לשאול אותך אודות החזן שלמה ראובן בקון שהי' בן החזן חיים בקון ע"ה (החזן ר' חיים הוא אחיו של חזן הירש ליב בקון אביו של חזן ישראל בקון), שהי' חזן באנגלי' וביוהנסבורג אפריקא. אצלי נמצא הקלטה נדירה מאד מאת חזן s. backon, שנעשה באנגליה, וברצוני לברר האם זה החזן הוא החזן שלמה ראובן ב"ר חיים בקון הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 01:43 לינק ישיר 

שרגאפייבל

היצירות אור חדש ועזרת נזכרות בקטלוג כנמצאות בסדדרת התקליטורים beyond recall שהופקה בגרמניה לפני מספר שנים. התקליטורים הופקו מתקליטים ישנים שלוקטו מרחבי העולם בעמל רב, ופגעי הזמן עשו את שלהם, למרות הטכנולוגיות החדשניות. היצירות שברשותי הוקלטו מהרדיו על סלילים בהקלטה ישירה באמצעות כבל מתוכנית הרדיו "פרקי חזנות כבקשתך" ששודרה בשנות השישים. השידור ברדיו היה מתקליט של הד-ארצי שהיה בספריית "קול ישראל" כמעט ללא שימוש. אין לי כיום טייפ סלילים לשמוע את ההקלטות, אבל אני זוכר שההקלטות היו במצב מעולה וללא כל פגם, הרבה יותר טוב מכל ההקלטות הקיימות, כולל בסידרה beyond recall המצויה ברשותי.
ההקלטות שברשותי כוללות גם את הברכות וההקדשות המקוריות שהוקראו על ידי מגיש התוכנית לפני השמעת היצירות.

צבי לורנץ

תוקן על ידי zvik ב- 26/05/2010 01:45:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2010 21:25 לינק ישיר 

צבי לורנץ ,
בקטלוג של פרידמן , היצירות :אור חדש ועזרת נזכרים כנמצאים בתקליט מסויים - האם זה באיכות יותר נמוכה
מהקיים  ע"ג הסלילים הישנים שברשותך ,
להלן הלינק מהקטלוג של פרידמן :

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:hPcZoezn-lgJ:digital.library.upenn.edu/webbin/freedman/lookupartist%3Fhr%3D%26what%3D569+l+--+%D7%91%D7%A7%D7%95%D7%9F,+%D7%97%D7%96%D7%9F+%D7%99%D7%A9%D7%82%D7%A8%D7%90%D7%9C.+Language:+Hebrew+..&cd=1&hl=iw&ct=clnk&gl=il

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 25/05/2010 21:26:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2010 19:50 לינק ישיר 

אני אחיינו של החזן ישראל בקון הי"ד. העליתי ליוטיוב את כל הקטעים המצויים ברשותי, 22 במספר. קיים עוד תקליט אחד שלמרות כל המאמצים לא נמצא בכל רחבי העולם עותק ממנו לצורך שחזור. מדובר ב"שיר העמק" (באה מנוחה ליגע) שהוקלט בברלין כמו יתר התקליטים. ברשותי סלילים ישנים שבהם שני קטעים של ישראל בקון באיכות מצויינת שלא קיימת בהקלטות אחרות, "ברום עולם מושבך" (עזרת) ו"אור חדש", אבל אני צריך למצוא אולפן שיעביר מסלילים ישנים למדיה דיגיטלית.
צבי לורנץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 23:43 לינק ישיר 

מספר הקטעים יכול להגיע ל 22 , אלא אם הזמירות שבת בשני חלקים לא קשורים זה בזה ואז ישנם 23 קטעים ידועים.

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2010 23:25 לינק ישיר 

בינתיים , מס' הקטעים ביוטיוב גדל ל-16
מביא הקטעים :צבי לורנץ מהיישוב נוף איילון                                                                                         והמעיד על עצמו -
 I am his nephew.

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 07/03/2010 23:26:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2010 15:09 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2715593&forum_id=14617

באשכול לעיל תמצאו קישור לדיסקים בהם נמצאים הקטעים של ישראל בקון

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזן ישראל בקון - ריבונו של עולם + 6 יצירות נוספות( בונוס)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext