| נשלח ב-7/3/2010 00:21 |
|
| |
דיווח מפ"ת - החזן יעקב למר ואופיר סובול בביהכנ"ס אורים
נכחתי הבוקר בבית הכנסת "אורים" בפ"ת, שם עבר לפני התיבה החזן יעקב למר מארה"ב, מלווה במקהלת "רינת ישראל" בניצוח אופיר סובול.
האכסניה לא גדולה, אך ציבור האורחים התקבל בסבר פנים יפות והוקצה מספיק מקום לכל מי שהגיע מבחוץ.
החזן למר ניחן בקול עשיר ונעים, בקולרטורה מיוחדת, ובאמירה קולחת ומעניינת בשימוש נכון בדינמיקה בעוצמה ובקצב. התפילה היתה שזורה באילתורים יפים המוכיחים שליטה בנוסח ובמודוסים כמו גם על מוזיקליות.
לא אפרט אילו קטעים בוצעו, מאחר והרשימה די משעממת - אתם יכולים לנחש בעצמכם. האמת, שקצת נמאס לשמוע את היצירות הללו שוב ושוב. דומני כי אין זו אשמת החזן אלא דרישת הציבור ואולי זה מה שהמקהלה מאפשרת. הייתי מאד שמח לשמוע יצירות פחות סטנדרטיות מבעבור דוד - כבודו- שמע ישראל גלנץ. כבר התקיימו כאן דיונים בעניין הזה, ורק אעיר שוב. בכל אופן היה תענוג לשמוע את החזן הן ביצירות אותם ביצע בצורה מוצלחת ובעיקר בקטעי הנוסח.
יישר כח לגבאי ביהכנ"ס, העוסקים במלאכה מטעם העירייה ובראשם ראש העיר
דניאל
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2010 14:02 |
|
| |
| נוטריון כתב: |  | איציק היקר , בשונה ממך אני נכחתי בתפילה , לולא כתבת את שכתבת לא הייתי טורח לכתוב , אך כיוון שאני ראיתי ושמעתי משהו שונה ממך החלטתי להגיב. החזן יעקב למר אכן חזן צעיר אשר עתידו עוד לפניו , יש לו קול מעניין ואם , ילמד, יתמיד, ישקיע , ויצבור ניסיון במשך השנים, אזי עתידו כחזן מצליח מובטח . השבת הוא התאמץ מאוד אפילו מעבר לנדרש והעניין בא לידי ביטוי בקולרטורה מאולצת בהתאמצות יתר על המידה . האינטראקציה בין המנצח והמקהלה לבין החזן היתה לקויה , בחלק מהיצירות החזן היה בטון אחד והמקהלה בטון אחר , לי זה קצת צרם , חלק גדול מהסיומות של היצירות לא היה אחיד חזן ומקהלה , ונראה שכנראה לא ערכו מספיק חזרות החזן והמקהלה .כך הרושם שאני קיבלתי מהשבת , קצת שונה ממה ש"חבר" של איציק
"סיפר לו"
ולסיום איציק היקר , אני חושב שאם כל כך היה חשוב ל"חבר" שלך לדווח על השבת, היה צריך לפנות להנהלת הפורום וכמובן היה מקבל רשות כתיבה , אז יכול היה אותו "חבר" לכתוב כאן מכלי ראשון וללא תיווך .ואם תרשה לי עצה קטנה , כתוב ודווח מארועים בהם אתה נוכח ואל תשמש כלי בידי אחרים . |
|
נוטריון היקר,
1. החזן יעקב למר הוא חזן מצויין. יצא לי לשמוע אותו גם בש"ק שמות בת"א (ראה תגובתי שם) וגם בקונצרט המיוחד של "יובל" בפ"ת בשבוע שעבר.
2. כל חזן אם "ילמד, יתמיד, ישקיע" (כפי שכתבת) או כפי שאמר לי הר"מ בישיבה "אם תתמיד תצליח", ישתפר ויעלה מעלה מעלה. ראה דוג' החזן הרב חיים אדלר המשתבח מיום ליום.
3. אותו "חבר של איציק" פנה גם אלי באישי עם בדיווח הר"מ, אך איציק הקדים אותו והביא את תגובתו.
4. שמעתי גם מאחרים שנכחו בתפילה שהיה ממש מצויין ושבניגוד למה שרשמת אופיר ידע לנווט ולשלב היטב בין החזן למקהלה.
5. אינני מבין על מה ולמה הגבת כפי שהגבת. היתה שבת חזנות יפה ואיציק בדיווחו אמר דבר בשם אומרו ויביא אי"ה גאולה לעולם.....
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2010 08:48 |
|
| |
לCB3000
רקדנו בדרך לנטילת ידיים לפני העלייה לדוכן!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2010 07:25 |
|
| |
זה מה שהתכוונתי, אז הקהל רקדו קצת?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2010 00:25 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2010 22:48 |
|
| |
איזה ישמח משה? זה ממבחן החזנים?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2010 22:27 |
|
| |
חבל ששכחת דווקא את ישתבח של רוזנבלט שהיה מעולה (וקצת פחות שיגרתי).
ישמח משה זה לחן "עממי" הקליט אותו הרשמן בשיר ביידיש.
דניאל
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2010 20:46 |
|
| |
גם אני נוכחתי בתפילה, מאד נהנתי מהחזן למר והמקהלה.
תפילה יפה ומרגשת
אמנם עבר יומיים משבת אך אשדתל לרשום את היצירות.
קל אדון - על פי ניגון ויאתיו של קרליבך לקל ברוך - בן ברוך עזרת אבותינו - משה שטרו קדושה - פתיחה על ידי המקהלה ממקומך -איני זוכר המחבר אך הלחן פורסם על ידי הירשמן ישמח משה - מעניין מאד רצה - איזנשטט
פרשתי לאחר שהתיחלו הדרשות לאחר חזרת הש"ץ
מעניין איך יהיה השבת בבית כנסת נועם עם החזן שלמה גליק.
יש להניח שהרבה מהציבור שהיו בבית כנסת האורים יהיו גם בנועם
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2010 12:10 |
|
| |
איציק היקר , בשונה ממך אני נכחתי בתפילה , לולא כתבת את שכתבת לא הייתי טורח לכתוב , אך כיוון שאני ראיתי ושמעתי משהו שונה ממך החלטתי להגיב.
החזן יעקב למר אכן חזן צעיר אשר עתידו עוד לפניו , יש לו קול מעניין ואם , ילמד, יתמיד, ישקיע , ויצבור ניסיון במשך השנים, אזי עתידו כחזן מצליח מובטח . השבת הוא התאמץ מאוד אפילו מעבר לנדרש והעניין בא לידי ביטוי בקולרטורה מאולצת בהתאמצות יתר על המידה .
האינטראקציה בין המנצח והמקהלה לבין החזן היתה לקויה , בחלק מהיצירות החזן היה בטון אחד והמקהלה בטון אחר , לי זה קצת צרם , חלק גדול מהסיומות של היצירות לא היה אחיד חזן ומקהלה , ונראה שכנראה לא ערכו מספיק חזרות החזן והמקהלה .כך הרושם שאני קיבלתי מהשבת , קצת שונה ממה ש"חבר" של איציק "סיפר לו"
ולסיום איציק היקר , אני חושב שאם כל כך היה חשוב ל"חבר" שלך לדווח על השבת, היה צריך לפנות להנהלת הפורום וכמובן היה מקבל רשות כתיבה , אז יכול היה אותו "חבר" לכתוב כאן מכלי ראשון וללא תיווך .ואם תרשה לי עצה קטנה , כתוב ודווח מארועים בהם אתה נוכח ואל תשמש כלי בידי אחרים .
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2010 10:51 |
|
| |
חבר שלי שאין לו זכות כתיבה שהיה שם בשבת ביקש ממני לעלות את זה לפורום
שבת נפלאה
יצאנו כולנו מהתפילה בשעה 12 וחצי לערך וכולנו תמימי דעים. שמענו משהו מיוחד במינו.
לא
עוד חקיין ,לא עוד חזן תקליטים , לא עוד תוכי , לא עוד חזן של קונצרטים.
החזן הצעיר למר רק בן 26 !!!! נשמע מלומד ומחונן כבן 50 !!!
מלבד טעות קטנה בקדושת שחרית שהצליחה להלחיץ את אופיר הרגוע והמחויך, לא "תפסתי" מעידות.
זכינו
לשמוע תפילה היוצאת מן הלב באופן טבעי בלי משחקים. ובלב שלם אומר לכם שהיא
אכן נכנסה עמוק אל ליבותיהם של רבים מהשומעים וגם ובמיוחד אל היושב
במרומים .
ההרמוניה
הנפלאה בין החזן למקהלה והקשר החברי נטול האינטרסים בין החזן למקהלה ,
תרמו רבות לאווירה הנפלאה שציין ראש העיר והגבאי הראשי.
יפה היה לראות את החיוך והנחת על פניו של הד"ר מרדכי שאף היה נוכח בתפילה, מבנו ותלמידו כאחד.
אופיר לא נשאר חייב והזמין את האבא לנצח על בעבור דוד הידוע.
חזן ,מקהלה , אבא , בן – שילוב מנצח והנאה גדולה לכולנו.
תודה למארגנים תודה לגבאים , לאכסניה ולראש העיר שעוזר רבות להתעוררות החזנות בפ"ת
נתראה בשבת הבאה עם גליק ואופיר ב"נועם".
אהרון גולד מפ'ת
תוקן על ידי איציק9876 ב- 08/03/2010 10:53:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2010 22:08 |
|
| |
בהחלט נושא הקטעים שחוזרים על עצמם טעון שינוי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2010 14:58 |
|
| |
מדוע צריכים לקחת חזן? שישימו על הבמה תקליטים מקוריים , זה יותר זול וגם יותר מקורי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2010 06:24 |
|
| |
דניאל
לענ"ד אילו היו משלבים בכל שבת קטע או שניים שלא מבוצעים באופן שגרתי הדבר היה קצת מרענן וגורם לכך שבהמשך יתנו רק מעט קטעים נדושים.
|
|
|
|
|