זה כבר שנים רבות שאין הטלביזיה מצויה בבית החרדי, בל יראה ובל ימצא. ולמרות זאת, יש האומרים שגם אם אנו לא צורכים טלויזיה, נוכל לפחות להשתמש בה לצרכינו, בבחינת "ויקח את החנית מיד המצרי". וכך, נחשפתי לאחרונה לפעילות של ארגון "הידברות" והרב זמיר כהן. אין מה לומר, פה מפיק מרגליות ממש. מעיון באתר הארגון (http://www.hidabroot.org/) ובפרסומיו עולה שהם מצליחים ליצור התעניינות חילונית בערוץ שלהם. רק לא ברור לי, האם הפצת דברי תורה מצדיקה את החיבור לטומאה? וכי בשביל להפיץ תורה צריך להגיע לביבים? לדעתי, צריך כל אחד לקיים מצוות ולנהל חשבונו מול קונו, למה צריך להסביר לאחרים את מעשי? וכי חייב אני דין וחשבון למישהו? וכי כל חילוני צריך להסכים ולאשר לי את מעשי?
תוקן על ידי המעמיק ב- 11/03/2010 14:33:08
נשלח ב-5/5/2010 22:30
בס"ד אור ליום ה כב אייר התש"ע אכן ידידי קיטוב אלו רשעים מכת הערב רב אשר באים באיצטילא תורנית אנשים חנפים שמחניפים לרשעים גמורים שחוטפים ילדים מהוריהם אפילו בחינוך העצמאי מכניסים לשם פקידי סעד ועובדים סוציאלים שמנתקים ילדים מהוריהם לזה פושעי משרד הסעד קרי ה"רווחה" קוראים "טובת הילד" אנחנו צריכים לתת דין וחשבון לפני בורא עולם לא לפני "בית המשפט" ולא לפני פקידי הסעד הפושעים בילדינו אותם מנהיגי ש"ס כנופיית הערב רב הם ורבני השקר שלהם שנותנים יד לרשעים לעשוק דלים ועניים וזקנים והשכבות החלשות כדוגמת ביבי נתניהו שר"י ראש המכשלה כל מה שעשה רק לעצמו והוא דואג רק לעשירים עליזי גאותך בושה וחרפה !! לדיראון עולם יהיה הוא ושותפיו ש"ס מפד"ל האיחוד הלאומי אגו"י "ישראל ביתינו" אותם מפלגות עושים ככל העולה על רוחן פוגעים בכל מיני דרכים בהגדלת נטל המיסים הארנוניות יוקר המחיה מוסיפים 20 אגורות בשכר מינימום המשיח בן דוד יוריד לכל אלו הרשעים את הראש ויעמידם לדין בפני בורא עולם ביה"ד של מעלה בלי בג"ץ ובלי בד"ץ "ויהי רעב כבד בארץ" ס"ת בד"ץ כפי ששמעתי מידידי יוסף הי"ו .
נשלח ב-5/5/2010 22:14
הודעה חשובה!!!
לכל אחינו בית ישראל באשר הם "המעט מכם כי הבדיל אלהי ישראל אתכם מהערב רב הארור שממלא את ארצנו ומחופש לדתי חילוני ושאר מצגות שווא והבל וריק...
הזהרו!
אתם נמצאים בניסיון קשה ועומדים מול מנהיגי שקר
המחופשים לרבנים ו"גדולי דור", דרכם לא דרך משה אהרון דוד וכו',
דרכם דרך קורח, רודפי כבוד ושררה ואינם עובדים את ה' אלא את עצמם,
אלו לא אנשי תורה! אלו רשעים המשתמשים בכתרה של התורה לצורך עצמם,
הם מובילים את ההולכים אחריהם לאבדון רוחני וגשמי חס ושלום,
ויש להתרחק מהם ולעבוד את ה' בתמימות ולקוות לישועתו הקרובה.
הזמן קצר ובעל הבית דוחק, האמת כבר מתחילה לצאת לאור במלוא כיעורה,
והדברים ילכו ויתבררו בכל מקרה בזמן הקרוב, נכונו לכם הפתעות לא נעימות...
הדברים נאמרו והם כתובים, ואיש הישר בעיניו (של הקב"ה) יעשה.
נשלח ב-5/5/2010 00:12
בס"ד אור ליום ד כא אייר התש"ע כנופיות פושעים באיצטילא תורנית אלו ראשי ישיבות של הערב רב הכל חיצוניות אין יראת שמים רק סיסמאות אין מעשים איומים יריות באקדח ממש המערב הפרוע ברוכים הבאים למערב הפרוע סדום ועמורה נוסח מדינת "ישראל" התש"ע 2010 לטעות מניינם בושה וחרפה חילול השם ברבים אוי לנו מיום הדין אוי לנו מיום התוכחה !! באים בשמות "ראש הישיבה " זה ראש הכנופיה לא ישיבה תורנית !!
נשלח ב-4/5/2010 22:05
המע-רב הפרוע?!...
מה קורה פה?...התחילו לשלוף???...
יורה יורה: ראש ישיבה חשוד שירה בתלמידו.
המשטרה עצרה ראש ישיבה מירושלים, שהואשם בעבר בעבירות פליליות, בחשד שירה על תלמידו, לאחר שזה המשיך במעשי הפלילים • הרב מכחיש כל קשר, אך המשטרה טוענת: בידינו ראיות מוצקות • כל הפרטים
יוסי כץ, בחדרי חרדים
תאריך: 04/05/2010 18:05:00
מישהו כנראה באמת "הדליק" אותו......
נשלח ב-29/4/2010 09:21
בס"ד יום ה טו אייר התש"ע
מעבירים על שמד רוחני ילדי ישראל מונעים מההורים הביולגייים לגדל את ילדיהם ע"פ ארח חיים השקפתם ואמונתם
זה כולל משרד הסעד הפושע שנים בילדי ישראל והרבה מאד אנשים חטפו את ילדיהם ללא הסכמתם בחותמת גומי של בית המשפט לנוער רק בגלל שפקידת סעד החליטה מה זה "טובת הילד" ואתה שואל עוד מה ממשלת הזדון מונעת לקיים מצוות
החינוך הוא הדבר הראשון שמדינת "ישראל" מונעת עם משרד החרבה והחינוך איפה בדיוק מידרדרים הנוער לסמים זנות ומקלקלים אותם להעתיק את תרבות הקלוקל של רשעי הגוים בצורה הכי חריפה .ונאמר בתפילת "והרשעה כלה בעשן תכלה כי תעביר ממשלת זדון מן הארץ "
נשלח ב-28/4/2010 15:53
שבתאי_צ כתב:
בס"ד
לאור המציאות הקשה בה אנו חיים (אצלי אישית בכל אופן ומן הסתם "עוד כמה" מיוסרים וחבולים - מרוע מעלליהם של מנהיגינו וחוקותיהם (ממשלת הזדון) נגד תורתינו הקדושה ובקיום מצוותיה לשמה
האם ישנה מצווה אחת שאותה "ממשלת זדון" מונעת ממך,באופן אישי?
והאם בידך הפיתרון לעזור באמת ?!
לא נראה לי ...
ואם כן ....
אז תעזור לעצמך לנסות לעשות את המצוות לשמם במציאות של היום העונה לפסוק הבא:
"לפום צערא אגרא "
ותזכור: נאה דורש נאה מקיים !!!
בסוד הכתוב : עשה תורתך קבע אמור מעט ועשה הרבה ....
וד"ל ...
והמשכילים יזהירו ...
כן יהי רצון ...
חיזקו ויאמץ לבבכם כל המייחלים ל - ה' ...
נשלח ב-28/4/2010 15:51
היום יש זנות ופריצות ונשים ערומות ברחובות בנוסף לכל הדברים הרעים שהיו גם פעם... אז מן הסתם שפעם היה יותר טוב...או יותר מדוייק להגיד פחות גרוע... ואכן זהו דור העקב שהוא המקום הנמוך ביותר כידוע, והרי לך הוכחה לכך שפעם היה פחות גרוע!
נשלח ב-28/4/2010 13:45
מחורבן בית מקדשנו ותפארתנו ,זה המפתח לתיקון.
אף אחד לא טען שפעם היה טוב, כמובן שעד שנחרב הבית המצב בישראל היה יותר טוב מהיום, מחורבן בית המקדש ועד כיום ובפרט בדור אחרון המצב מחמיר והולך.
וזה פשוט
נשלח ב-28/4/2010 12:49
שבתאי_צ כתב:
בס"ד
לדבריך: גם הפרה אינה שואלת שאלות
נאמר בתהילים ע"ג:
ואני בער ולא אדע, בהמות הייתי עימך
תהילים ע"ג *--$!*{כב}וַאֲנִי בַעַר וְלֹא אֵדָע, בְּהֵמוֹת הָיִיתִי עִמָּךְ: = בהמות = בהמה = כמו הפרה שתיארת פירשו חז"ל ע"ה : עמך . בהנהגה אשר עמך הייתי כבהמה כי לא הבנתיה = כלומר לעשות את מצוות התורה בתמימות בלי למרוד בקב"ה למרות הכל - ולאן שמוביל אותנו ואיך שמוביל אותנו ה' יתברך לקבל
ב א ה ב ה. = בדומה לבהמה שאינה מורדת ברועה צאן \ בקר שלה ...
(אפילו שהרועה צאן \ בקר מוביל אותה לשחיטה או מנגד לחליבה וכדומה וכו' ...)
וד"ל ...
ןפירשו חז"ל ע"ה
רש"י ואני . הייתי בער ולא הייתי יודע מה היא המדה וכבהמה הייתי עמך : ואני . אע''פ שהייתי רואה כל זה תמיד הייתי עמך ולא זזתי מיראתך : (רש"י)
מצודת דוד ואני בער . עדיין הייתי בער ולא אדע מדוע דרך רשעים צלחה : עמך . בהנהגה אשר עמך הייתי כבהמה כי לא הבנתיה : (מצודת דוד)
רש"י זכרתי לך . אם הייתם שבים אלי תאוותי לרחם עליכם כי זכרת חסד נעוריך ואהבת כלילת חופתך שהכללתיך לחופה ול' הכנסה הוא , כלולותיך נוצי''ש בלעז , ומה הוא חסד נעוריך לכתך אחר שלוחי משה ואהרן מארץ נושבת יצאתם למדבר ואין צדה לדרך כי האמנתם בי : (רש"י)
מצודת דוד באזני ירושלים . באזני יושבי ירושלים : זכרתי לך . זוכר אני לך את החסד אשר עשיתי עמך בימי נעוריך בעת בחרתי אותך לי לעם כי מצאת חן בעיני : אהבת כלולתיך . האהבה שהיה לי עליך בעת היית ככלה בזמן חופתה וזהו במעמד הר סיני לקבל התורה : לכתך . ר''ל זכור לפני ההאמנה שהאמנת בי שהלכת אחרי במדבר בארץ שאין בה זרע זרוע ואין מה לאכול : (מצודת דוד)
מצודת ציון כלולותיך . מל' כלה ותקרא כן שהוא ענין עלוי היופי כמו כלילת יופי ( איכה ב ) והכלה בימי חופתה היא כלולה בכל מיני יופי וקשוט : (מצודת ציון)
מתוך תגובתך - לתגובתי למאמין אין שאלות ...
ולכופר לא תעזורנה התשובות ...
שנאמר: בדרך שאדם רוצה ללכת מוליכים אותו ...
כי :
ה כ ל צ פ ו י ו ה ר ש ו ת נ ת ו נ ה . . .
והמשכילים יזהירו ...
כן יהי רצון ...
חזק חזק וניתחזק ...
ואתם הדבקים ב - ה' אלוקיכם חיים כולכם היום ...
היום !!!
אם בקולו תשמעו ...
נשלח ב-28/4/2010 12:35
יבי_1973 כתב:
לאור המציאות הקשה בה אנו חיים (אצלי אישית בכל אופן ומן הסתם "עוד כמה" מיוסרים וחבולים - מרוע מעלליהם של מנהיגינו וחוקותיהם (ממשלת הזדון) נגד תורתינו הקדושה ובקיום מצוותיה לשמה
האם ישנה מצווה אחת שאותה "ממשלת זדון" מונעת ממך,באופן אישי?
נשלח ב-28/4/2010 11:32
שבתאי_צ כתב:
בס"ד
למאמין אין שאלות ...
"מי בכלל שמך להחליט מי מאמין ומי כופר??? "
תגובתי
אני השפל והקטן עבד ה' יתברך -
ובטח לא מחליט ולא שופט !!!
שנאמר: ד,י [ח] הוא היה אומר, אל תהי דן יחידי, שאין דן יחידי אלא אחד; ואל תאמר קבלו דעתי, שהן רשאין ולא אתה.
אבל כמוך ואם צריך אז גם להבדיל - הבחירה שלי היא בידי וברצוני בכדי לבחור את חבריי ואנשי שיחתי וחברתי , בדיוק כמוך !!!
ולא מעבר לכך ...
בין אם זה לחיות באמת של האחר או באמת של תורתינו הקדושה כפי שמזכה אותי ה' יתברך ברוב רחמיו וחסדיו ה ג ד ו ל י ם לחיות בה ולהבין אותה כפי הבנתי והשכלתי שניתן לי מ - ה' יתברך ... וכדומה וכו' ...
בסוד הפסוק: בדרך שאדם רוצה ללכת מוליכים אותו ...
הבא להיטמא פותחים לו (בין היתר אחד הפירושים הוא: אם האדם בוחר להאמין ולחיות עם השקר וכדומה וכו'...)
ומגד הבא להיטהר מסייעין לו (לתקן את אשר פגם\נפגם כתוצאה מהשקר והכזב וכדומה וכו'...
שנאמר בפרקי אבות מפי חז"ל ע"ה: [י] הוא היה אומר, כל שרוח הברייות נוחה הימנו, רוח המקום נוחה הימנו; אין רוח הברייות נוחה הימנו, אין רוח המקום נוחה הימנו.
א,ז - ניתאי הארבלי אומר, הרחק משכן רע, ואל תתחבר לרשע; ואל תתייאש מן הפורענות.
א,יז [יח] - רבן שמעון בן גמליאל אומר, על שלושה דברים העולם קיים--על הדין, ועל האמת, ועל השלום.
כי :ב,יד [יא] - רבי יהושוע אומר, עין רעה ויצר הרע ושנאת הברייות, מוציאין את האדם מן העולם.
מלבד זאת אסיים בשני פסוקים אחרונים את דבריי עימך: בכדי לא להיכשל - בלא לחשוד בכשרים - או מנגד לא להיכשל בלשון הרע או בשמועה\ רכילות רעה ככל האפשר ... (בטענות דמיוניות בלי בסיס המאשר את צדקתם לאור המציאות הקשה בה אנו חיים (אצלי אישית בכל אופן ומן הסתם "עוד כמה" מיוסרים וחבולים - מרוע מעלליהם של מנהיגינו וחוקותיהם (ממשלת הזדון) נגד תורתינו הקדושה ובקיום מצוותיה לשמה
ונאמר בשה"ר: הראיני את מראייך (מצוותיך) ולא טענותייך ותחבולותייך נגד הקב"ה ותורתו הקדושה חס ושלום )
השמיעיני את קולך (ענוונותך ותפילותייך ותחנונייך) שנאמר: שלושה מידות יש בעם ישראל היראי השמים והם:
גומלי חסדים , ביישנים , רחמנים
על איזה מידות מהם כל אחד ואחד מאיתנו צריך לעבוד ולתקן ???
זה רק אנחנו (כל אחד בפרט) וה' יתברך ויתעלה שמו לעד ולעולמי עולמים יודעים ....
כי קולך ערב ומראייך נאווה
וד"ל...
כי חשבונות שמים לא לנו וגם לא המשפט בידינו אלא בידי ה' יתברך
שנאמר בכדי להצדיק את הדין:
ברוך דיין האמת ...
כי כל דרכיו אמת ומשפט צדיק ואין עוולה ... לא נושא פנים ולא לוקח שוחד ... משלם לאיש כפעלו ....
חופש כל חדרי בטן (יודע כל מחשבותינו ומחשבות ליבינו בין בסתר ובין בגלוי)
ולסיום אומר פסוק מדברי חז"ל ע"ה ובזה אסיים:
ה כ ל צ פ ו י והרשות נתונה ובטוב העולם נידון ... = ואין טוב אלא תורה =
שנאמר כי לקח טוב נתתי לכם
תורתי !!!
על תעזבו ...
כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני כל העמים (לפי התנהגותינו ומעשינו אם בדרכי התורה ומצוותיה כו יהי רצון ושלא נבוש ולא ניכלםפ ולא ניכשל לעולם ועד ...
או מנגד חס ושלום מצד הגאווה הכבוד והשררה וכדומה וכו' ... רחמנא ליצלן
ובה ת א ר י כ ו י מ י ם .....
נ. ב. לדבריך האם העבר היה טוב יותר מן ההווה ???
לא !!!
אבל מה כן מובטח כדברי תורתינו הקדושה ???
מובטח בעתיד בגאולה השלימה שתבוא עלינו במהרה בימינו אי"ה כן יהי רצון ...
שיהי'ה לחלק שיידבקו ויאמינו באמונת ה' יתברך ובישועתו וישמרו את מצוותיו לעשותם וכדומה וכו' ...
אף על פי כן ולמרות הכל ושלא יתייאשו מן הפורענות ...
שיהי'ה להם טוב יותר, ו ה ר ב ה בעתיד (בגאולה השלימה אי"ה במהרה בימינו כן יהי רצון ) מאשר בעבר ובהוו"ה ...
שנאמר: שכרם של צדיקים לעתיד לבוא ...
מתוך שנאמר: ונאמן הוא בעל מלאכתך שישלם לך שכר פעולתך ...
והמשכילים יזהירו ...
כן יהי רצון ...
חיזקו ויאמץ לבבכם כל המייחלים ל - ה' ....
תוקן על ידי יבי_1973 ב- 28/04/2010 11:34:32
תוקן על ידי יבי_1973 ב- 28/04/2010 12:12:22
נשלח ב-28/4/2010 09:56
השאלה הייתה - מי אמר שפעם היה יותר טוב?
אלעאידלע כתב:
איני יודע היכן חי אתה בחלל החיצון?
חז"ל מסכת סוטה "יראי חטא ימאסו וכו'".
לא מספיק כל ההריגות שהיו לישראל בזמן הזה ולפני כן?
לצערנו הרב המצב הוא לא טוב מחורבן בית המקדש שעדיין לא נבנה וזה חז"ל אמרו.
אני לא מבין מה שאלתך צא וראה, שחיתות שלטונית,רבנית.
אלפים סובלים בארצינו הק'.
לא טענתי שהיום המצב טוב,רק שאלתי מי החליט שפעם היה יותר טוב?
נשלח ב-28/4/2010 09:53
גם הפרה אינה שואלת שאלות
יבי_1973 כתב:
למאמין אין שאלות ...
מי בכלל שמך להחליט מי מאמין ומי כופר???
נשלח ב-27/4/2010 18:59
איני יודע היכן חי אתה בחלל החיצון?
חז"ל מסכת סוטה "יראי חטא ימאסו וכו'".
לא מספיק כל ההריגות שהיו לישראל בזמן הזה ולפני כן?
לצערנו הרב המצב הוא לא טוב מחורבן בית המקדש שעדיין לא נבנה וזה חז"ל אמרו.
אני לא מבין מה שאלתך צא וראה, שחיתות שלטונית,רבנית. אלפים סובלים בארצינו הק'.
נשלח ב-27/4/2010 16:35
שבתאי_צ כתב:
בס"ד
ל יבי_1973
איזו מן תגובה זאת?
למאמין אין שאלות ...
וד"ל ...
וידוע הפתגם: למאמין אין שאלות, ולכופר לא תעזורנה תשובות. הקב''ה, ישתבח שמו, ברא את העולם באופן נפלא כ''כ, שלקבל אמונה ויראת שמים יהיה אפשר רק למי שמסתכל על הבריאה בעיניים כשרות ובריאות. והנביא זועק (בסוף הושע): ''כי ישרים דרכי ה'. צדיקים ילכו בם, ופושעים יכשלו בם''.